TV2Nettavisen

Det er bånn, Roy! Det er bånn!

Av Davy Wathne - 28.apr.2006 @ 20:38
     Egentlig var han altfor liten, men jeg husker ham som en glimrende keeper. Plasseringssikker. Spretten. Og lynrask i reaksjonene. Med svart Lev Jasjin-inspirert genser og karakteristisk piggsveis. Om Helge "Bonden" Sørli også var en  utmerket trener, aner jeg ikke, for historiene om ham er sikkert ikke sanne.
     Det påstås imidlertid at Helge Sørli trente Abildsø i 4. divisjon da de ikke lenger hadde bruk for ham mellom stengene på Sota-hjørnet og på Bislett. Og i et skademareritt av en seriekamp ble "Bonden" tvunget til å hive en altfor tynn, altfor ung og altfor usikker nervebunt av en tenåring inn i midtforsvaret.  Med ulykksalige konsekvenser.
      - Det er bånn, Roy! Det er bånn!
      Skrek Helge Sørli fra benken. Og den stakkars unggutten var så forvirret at han ikke helt følte han fikk med seg trenerens oppbyggelige budskap. Hvorpå han manøvrerte seg i retning benken - selv om spillet foregikk på motsatt side.
      - Det er bånn, Roy! Det er bånn!  Gjentok "Bonden" med volumknappen helt oppe. Og vettskremt gjenopptok ynglingen sin gjerning i midtforsvaret. Med et enda mer ulykksalig resultat. For trener-pedagogikken ga ingen mavøreringshjelp.
       Da Raymond Kvisvik fintet TV 2-sporten ut i løpebanen og halvveis opp på tribunen forleden, var det mange som ble oppbrakt og fortørnet. Av forskjellige årsaker.
         En kan selvsagt diskutere hvor treffsikker humoren var, men for en Brann-tilhenger er det ikke mulig å bli krakilsk på Super-Ray. Eller "Frelseren fra Greåker" som han ble hetende etter å ha debutert med 1-1-målet mot Lillestrøm på Åråsen sommeren 1999 og sendt Brann i kraftige byks oppover tabellen samme høst. Etter å ha fintet og driblet og slått pasninger og scoret mål på bestilling, innbrakt millioner og kommet tilbake da det så som mørkest ut sommeren 2003. Og ledet rødtrøyene til cupmesterskap og bergensk folkefest høsten etter.
         Mange har mye å takke Raymond Kvisvik for. Da tåler vi en finte noen velger å se som et dolkestøt på linje med de 44 Brutus serverte adoptivpappa Caesar for 2050 år siden. Men på "Rundens lag" kommer du aldri mer, Raymond! For siste ordet er det vi som får:
        - Det er bånn, Raymond! Det er bånn!

Kommentarer:
Postet av: Alfie

Litt surmaget dette davy?

28.apr.2006 @ 21:29
Postet av: Tor

Saken: TV2 Nettavisen lager en sak basert på et (anonymt) innlegg på Plankehaugens webside. Selve grunnlaget for saken er med andre ord SYLTYNT. Raymond er ikke som alle andre, og velger et litt vågalt "motsvar". Ære være han for det, synes jeg.

tv2 har sine metoder, og når noen velger å en litt mer offensiv måte å imøtegå deres i dette tilfelle lemfeldige innfallsvinkel på synes jeg tv2 må akseptere det! Legg merke til at Raymond selv er den første til å innrømme at prestasjonene ikke har vært så bra som han selv (og andre) forventer.

Jeg synes Davy viser nettopp dette i sitt innlegg. "Oss er det ikke lurt å tulle med", men samtidig er han ikke indignert på den måten andre i tv2 tydligvis ble.

Disse fremstår for meg som omtrent like patetiske som Otto Jespersen når han gråter krokodilletårer over "Her og nå" hos Skavlan på tross av at han lever av å drite ut folk...

28.apr.2006 @ 22:18
Postet av: haha

"mange" ble obbragt og fortørnet???? har du fulgt med på diskusjoner rundt om, blant annet på diskusjondforum på nettet,(en sak for nettavisen..???), hvor det er ganske tydelig at minst 90% av alle synes det var en bra spøk, og et fint spark til sensasjonshungrige journalister.

28.apr.2006 @ 23:05
Postet av: Thor Solberg

Også du Davy? Nå skuffet du meg for andre gang på kort tid. Forrige gang var da du brukte 20 minutter på å messe om straffesparket som Brann ble snytt for mot LSK. At Taalesen, Lersven og Stavrum mangler humoristisk sans overrasker meg ikke, men jeg håpet faktisk a du skulle ta det som en mann.
Så sleivkjefta som dere i TV2 sporten har vært om alle og enhver i flere sesonger, så bør dere jaggu tåle at noen slår tilbake mot dere. De tusenvis av seere som dere viser til, storkoser seg over at dere gikk på trynet. Det er bare dere og noen få andre tabloide journalister som mener noe annet.

29.apr.2006 @ 00:18
Postet av: toronl.nettblogg.no.

Du må svare, Davy. Svare på kommentarer! DET er nettblogg.

29.apr.2006 @ 01:35
Postet av: Iso R. Kalahari

Så er det endelig bevist, det man har hatt mistanke om i mange år. Det ikke bare høres ut som om bergensere bruker mange ord, nå har nasjonen fått det dokumentert skriftlig at vox bergensiana lar seg nedtegne. Uten at det dermed blir mer forståelig av den grunn! Men at Huey Wathne er sutrete i denne sammenhengen er jeg uenig i. Lettere følelsesladet; ja, men ikke sutrete.

29.apr.2006 @ 01:43
Postet av: Espen, Haugesund

Thor Solberg: Har du lest hva Davy skriver? Ikke ved et eneste ord omtaler Wathne stuntet til Super-Ray negativt. Han snur heller om, og mimrer over en av tidenes Brann-helter. Med dette grepet, viser Davy at han tar stuntet som en mann. Før han elegant stikker en liten en tilbake til Kvisvik og forteller ham at "dette er bånn". Og da mener han Raymond som spiller NÅ.

Sånn. Da har du fått det inn med teskje Thor.

29.apr.2006 @ 02:14
Postet av: Thor Solberg

Espen, Haugesund
Jeg er helt enig i at Davy tar det mye penere, enn de fleste andre i TV2/Nettavisen synes å ha gjort. Det skulle bare mangle også, etter den massive støtten Kvisvik har fått.
Men avslutningen av innlegget hans sier meg at også Davy er fornærmet og noe vonbroten over stuntet til Raymond, selv om han hele tiden referer til "noen velger å se på som et dolkestøt" og "mange som ble fortørnet". Hvem er "noen" og "mange"? Stort sett journalister i TV2 og Nettavisen. Davy kan gjerne komme med en nyansering, så skal jeg vurdere å endre mening om det han skriver.
Men slik det står, gir det meg en følelse at også Davy er småsutrete over Kvisviks stunt.
Så der fikk du min oppfatning av Davy's post med teskje Espen.

29.apr.2006 @ 10:17
Postet av: Karsten

Tror ikke TV2 har samme oppfatning som resten av fotball norge. Et veldig morsomt og vellykket stunt som TV2 burde tåle. Ihvertfall med tanke på måten fotballen er blitt dekket de siste årene (Ivar Hoff, Mini, Lersveen osv.)

29.apr.2006 @ 10:18
Postet av: Jakob

Ulike media har fått den uvane å lete med lys og lykte på diverse diskusjonsfora for å finne "nyheter". De leser regelmessig supporterklubbens hjemmesider i håp om å finne litt rasisme eller andre pikate saker som de kan slå opp stort. Det er utrolig fint at TV2 fikk en kraftig smell av Raymond Kvisvik, selv om TV2 ikke akkurat har vært den verste i denne sammenheng, så er det en kommentar som står til landslagsklasse på spillerbørsen.

29.apr.2006 @ 10:26
Postet av: ?

Dette er smålig, Davy! Dette er smålig!

29.apr.2006 @ 10:58
Postet av: MarveAlmar

Synes det er herlig at TV2-sporten fremstår som en gjeng sytende drittunger. Hva er egentlig problemet rundt denne saken? Er det så forbanna fælt å bli lurt litt?
Dere kan jo selv kanskje legge litt mer i journalistisk kvalitet fremfår å bli så opprørte over noe slikt som faktisk er god humor.

29.apr.2006 @ 11:08
Postet av: Djesus

Da saken om rivingen av Raymonds hus først kom ut så så jeg overskriften, og skjønte med en gang at det hele var en spøk. At TV2 i fullt alvor kjøper saken og lar den gå gjennom flere ledd er ikke annet enn skremmende. Da jeg først hørte at TV2 sendte saken på sporten (bor i utlandet, så fikk ikke sett det) trodde jeg TV2 var med på spøken, da det var så åpenlyst at det var fleip, og det var så mange punkter som klart beviste det var feil (hvis noen river huset ditt ringer du politiet, ikke TV2, hvis du river noens hus så gjør du det ikke midt på dagen, og du lar ikke folk filme deg osv.).

At TV2 er sure for dette er ikke annet en at de er sure for at egen idioti er vist. Seriøst, dette hadde vært en av Norges mest åpenbare 1.april spøker hadde det skjedd 1. april, og den var enda mer obvious for to dager siden. Ikke klag på andre for egen dumhet Davy og TV2. Hvis dere tror at folk ringer dere før de ringer politet pga hærverk, og hvis dere tror folkene som driver med hærverk venter noen timer slik at dere kan få muligheten til å filme dem i action med vandalismen så er der ebra dumme. End of story.

29.apr.2006 @ 11:08
Postet av: Martin

Helt alvorlig folkens, ikke for å være uhøflig mot noen men er dere ute av stand til å lese??? Hvordan kan dere kritisere Davy for dette innlegget? Virker som dere er forutinntatt så det holder. Davy tar spøken til Kvisvik slik folk på debattforumene rundt om har bedt TV 2 ta den helt siden det skjedde: med got humør, et smil på lur og glimt i øyet. Desverre så er det en del som rett og slett er for dum til å skjønne det. Tror dere virkelig at han mener det når han sier at Raymond aldri kommer på rundens lag????? Skjerp dere folkens, og vær sikker på at dere skjønner hva dere leser før dere ytrer dere.

29.apr.2006 @ 11:28
Postet av: DaBomb

Enig med Martin. Syntes ikke TV2 har tatt dette så gale jeg. Et par gamle gubber har klaget litt men de er sikkert bare oppmerksomhetsglad. Det lar ihvertfall ikke jeg gå utover resten av TV2 sporten.

29.apr.2006 @ 11:31
Postet av: joachim

bjørn taalesen sa at dette bare gikk utover raymond selv, da han lurte 600000 mennesker opp i stry...ikke helt ulikt tv2 sportens daglige klipp og lim så du får noe fint reportasjer...udugelig sportsjournalistikk

29.apr.2006 @ 12:49
Postet av: Alf Ivar

Nå mister du kredibilitet her Davy. At TV2 og nettavisen trykker en artikkel basert på rykter, og presenterer dem som sannhet er svært drøyt. Da får dere tåle av Kvisvik at han bruker det mot dere. Innslaget der Kvisvik narret dere viste for andre gang at dere ikke driver undersøkende journalistikk

29.apr.2006 @ 13:01
URL: http://www.tronsmo.com
Postet av: Einar H

Dette er beviset; Både journalister i de "seriøse" mediene TV2 og Nettavisen er totalt blottet for selvironi, selvinnsikt og storhet til å si at dette faktisk var en jævla bra spøk fra Super Ray sin side. I stedet for å gå i seg selv og forsøke stille spørsmål til egen måte å drive journalistikk på, så gjør de som pleier å gjøre - tar mannen i stedet for ballen. Heia Raymond!:-)

29.apr.2006 @ 13:11
Postet av: Ossi

SuperRay debuterte for Brann i 1998 ikke 1999. Svakt Davy.

29.apr.2006 @ 13:20
Postet av: zigge

Du er en idiot Davy

29.apr.2006 @ 14:29
Postet av: Øyvind

Gud, så surmaget TV2/Nettavisen er i denne saken! ...og snakk om såret stolthet!

Etter å la lest kommentarene til Davys artikkel og til Gunnar Stavrums leder forleden, og ved å legge TV2/Nettavisens krav til kildegrunnlag til grunn, bør det være trygt å si at; Det norske folk misliker TV2/Nettavisen og synes de fikk som fortjent!

29.apr.2006 @ 14:55
Postet av: Pessi

Syns DW og resten av TV2 er noen forb.... sippere. Hvis de ikke tåler mer enn dette, er det rett å slett en uproffesjonell kanal.Patetisk av DW å skrive noe slikt, men det er jo typiske bergensere det...........å sutre.

30.apr.2006 @ 08:21
Postet av: Frode RJ

Hvis Davy hadde ment dette med rundens lag hadde han vært en surmaget dust. Men kjenner jeg Davy rett så er vel dette nok en liten provokasjon... Davy, du klarte å hisse på deg endel ser jeg.

F

30.apr.2006 @ 10:01
Postet av: heandreb

davy, davy, davy, dette er slettes ikke pent skrevet av deg, nå må vi ta utganspunkt for en raymond som er på topp, du burde vært taknemmelig for det ray har gjort for laget og la den spøkefuglen vi alle elsker holde på for det er sånn vi liker han

30.apr.2006 @ 17:31
Postet av: Roberto

Nå er det endelig slått fast, folk leser egentlig ikke bloggpostene. De bare kaster et raskt blikk på overskriften og så er det bare og fråde og frese i vei i hytt og pine.

Men jeg har faktisk lest igjennom den, og er så hjertens enig med Davy. Det er vanskelig å være sur på SuperRay, selv om det å bli bløffet så grovt sikkert ikke er noe gøy. De som har skrevet de ordinære artiklene om saken er iallefall rimelig sure. Så da er det godt å få en velskrevet liten sak som dette for å balansere saker og ting.

Glem heller ikke at Nettavisen gjorde en svær sak av et par usaklige innlegg på et internt Fredrikstad-forum. Det blir omtrent som å gjøre førstesidestoff av de sure oppstøtene her på kommentarlenken. Jeg ser det for meg:

"Nettavisens lesere krever Davy Wathne's avgang på grunn av dårlig blogging denne sesongen"

30.apr.2006 @ 18:41
Postet av: heandreb

nå er det vell du roberto som ikke har lest bloggen skikklig, tror ikke du har fått med deg essensen i det han har skrevet

30.apr.2006 @ 22:43
Postet av: dos Santos

Dette er den beste spøken på år og dag:) TV2 har vel bare seg selv å takke. Fantastisk av kvisvik. skulle vært flere av slike spøker sånn som den latterlige pressen holder på

30.apr.2006 @ 22:59
Postet av: Sokrates

Hei Davy.
Det går rykter om at du ringer journalister opp på natten hvis du tar de en faktafeil. Derfor rart å se at du skriver at Raymond debuterte i 99, når det var i 98.

01.mai.2006 @ 18:35
Postet av: Anders

Davy er stor. håper det snart kommer en kommentar til brann mot vif.

01.mai.2006 @ 23:13
Postet av: Roberto

Jada, heandreb. Jeg ser at Tv2 ikke vil ha Kvisvik på rundens lag osv. men i forhold til hvor sinte tv2staben er på ham for bløffen (å bli lurt til å sende en bløff ut til halve Norge må svi mer enn noen kan ane), så er innlegget til Davy så langt man kan gå i hyllest av Ray uten å være illojal mot sine bitre kolleger. Det der "det er bånn, Raymond"-våset han slenger på til slutt forandrer ikke det...

03.mai.2006 @ 11:36

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1191709
hits