TV2Nettavisen

På ville veier

Av Davy Wathne - 28.apr.2006 @ 18:33
         Trond Erik Bertelsen ble utvist, men burde ikke vært det. Og slapp karantene. Anthony Basso ble ikke utvist, men burde vært det. Likevel slapp han straff. Matej Mavric ble ikke utvist, men burde vært det og fikk karantene.
        Hvor er logikken? Hvor er konsekvensen? Hvordan skal menigmann henge med i svingene og forstå forskjellen på det dommeren så, det dommeren IKKE så og det dommeren MENER han så, men som tv-bildene viser at han feiltolket?
        Og alle de andre feilene? De soleklare straffesparkene som ikke ble dømt, men som kunne endret kampbildet dramatisk. Straffesparkene som BLE dømt, men aldri burde vært det. Og som resulterte i mål og forandret kampens videre utvikling.
        Selvfølgelig er det tidsriktig, moderne og i pakt med sunne norske åpenhetsprinsipper når dommerne tar selvkritikk, legger seg flate og erkjenner sine feil etter kampslutt. Men hva så? Hvem er det som har eller tar ansvaret for konsekvensene av disse botsøvelsene fra pipeblåserne og deres assistenter? Hvordan får en etablert en rettspraksis som er rimelig og rettferdig? Hvordan håndterer en sakene på en måte spillere, ledere og tilhengere aksepterer og finner forsvarlig?
        Så langt er bildet forvirrende og kaotisk. Nyansene er hårfine, presiseringene ofte ubegripelige for vanlige folk. Mens alle er enige om at det var riktig å la Trond Erik Bertelsen spille mot Viking i Stavanger, er det delte meninger om flere av de andre løsningene som er valgt. Hvorfor får EN spiller karantene for en forseelse dommeren IKKE så, mens en annen IKKE får det? Og er ikke et ikke idømt straffespark ofte vel så viktig for kamputviklingen som en utvisning? Tre av fire straffespark går i mål. Langt færre røde kort resulterer i nettkjenning for laget som fortsatt er fulltallig. Med andre ord: En feilavgjørelse i forbindelse med straffespark har ofte større betydning for resultatet og mer dramatiske konsekvenser for kamputviklingen enn et rødt kort. Er ikke dette et problem?
         For fotballens anseelse og troverdighet er det viktig med en saksbehandling som virker betryggende, ensartet og rettferdig. Vilkårlighet i den videre behandling av forseelser dommerne har eller ikke har sett  provoserer og opprører. Selv om der ikke finnes en idrett med så mange ufortjente seirer som fotball, hviler hele systemet på prinsippet om likhet for regelverket og ensartet straffeutmåling. Så her ligger den store utfordringen for Fotballforbundet. Å få dommerne til å innrømme feil er et LITE skritt på veien. Det STORE er å få fasong på den videre saksbehandlingen og en saksgang og en straffeutmåling som er til å få forstand av.

Kommentarer:
Postet av: Martin

Det som er hele esensen i denne saken illustrerers godt i Davy sine to-tre første linjer. Du skriver med den største selvfølge at Basso burde vært utvist, men ikke ble det. Nå skal jeg ikke dreie saken inn på om det burde være det eller ikke, for poenget er at dette er subjektivt. Ta 10 personer, og sett dem 10 meter fra deg selv. Deretter hiver du steinen, og ber dem peke ut nedslagspunktet.
Kommer alle 10 til å peke på samme sted? Neppe.
Men nesten... de vil være i nærheten.
Det jeg vil fram til er at det ikke finnes noe som er klart. En persons overbevisning kan for en annen være en håpløs avgjørelse. Selv i etterkant. Selv med TV bilder. Med så mange variabler som finnes i en sak, vil det være plent umulig å kunne finne den fasongen Davy er etter.

29.apr.2006 @ 18:57
Postet av: Bygers

Hvorfor kan ikke alle være venner da dere? det viktigste er ikke om Basso skulle vært utvist, men at vi har hverandre...

02.mai.2006 @ 05:46
Postet av: rbk fan fra overhalla

GOO!! DAVY!!

02.mai.2006 @ 19:29
Postet av: Erik

Det er jo faktisk mulig å kvitte seg med mye ræl, for det er det dette er.
Hørte noen rykter om at Davy Wahtne tidligere har vært dommer før, men det virker ikke slik.
Samme hva han sier, så er dommere mennesker som alle andre, og er dessverre ikke perfekte. Hvis det er slik som han skriver, så hvordan skal en dommer da kunne angre? når han tilogmed får kjeft for å innrømme en feil!

Dommerne gjør som spillere avogtil, de mister ballen de også. Har aldri sett en såkalt fotballekspert "angripe" en spiller fordi han bommet på åpent mål. Og hvis spilleren i tillegg sier at han burde scort der, så er ballen død.
Men slikt skjedde ikke på Brann Stadion i kampen mellom Brann-LSK, hvor dommer Espen Berntsen innrømmer at han burde dømt hands. Godtar Davy Wahtne dette? Nei! Han forsetter å mase om feilen til dommeren, det blei faktisk så ille at jeg byttet kanal.
Synes det er synd at TV2 har fått fotball rettighetene.

Liten ting til, det sier seg selv at du setter ikke Davy Wahtne på Brann Stadion, akkurat som du ikke setter Mini på Lerkendal eller Ivar Hoff på Åråsen, det handler om upartiske meninger, og det får du ikke med de nevnte personene på de nevnte steden. Skjerp dere!

03.mai.2006 @ 08:47
Postet av: FFK GUTTEN!

HÆLLÆ DAVY!!! Burde skjærpe dæi! cola i glasse hver sending!! burde drikke vann eller no;) Bli litt sunn!

06.mai.2006 @ 20:55
Postet av: rbk

rbk er BEST

13.mai.2006 @ 18:02
Postet av: Terje Fuglset

Du Davy du Davy....

27.mai.2006 @ 17:55
Postet av: MFK-fan

Enig med deg Wathne. Dommerne gjør minst 2-4 straffefeil per runde, noe som kan gi en helt annen vinkling på kampene. Som Molde-Tromsø f.eks. der det blir slosskamp. Men hvor var dommeren. Når jeg så TV-bildene etter kampen så jeg ikke mye til dommeren under slåsskampen, jeg syns hankunnet prøvd å stoppe dette litt fortere gitt kort til hestad med en gang eller kanskje stoppet spillet i forkant når Øivind Gjerde lå nede og Jan Kjell Larsen var ute 8-9 meter og hjalp Gjerde. Normalt går ikke slike skudd fra Årst fra den distansen i mål. Og siden dommeren ikke gjorde noen som helst inngripend i slosskampen så burde han vel ha fått med seg flere enn Daniel B. Hestad som burde fått rødt kort. Ikke bare på Tromsø, men på Molde også.

03.jun.2006 @ 23:00

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1190973
hits