TV2Nettavisen

Brann i et ntteskall

Av Davy Wathne - 25.aug.2006 @ 11:25
   - Flaut og uverdig, skriver Bergens Tidende på kommentarplass. Brann-trener Mons Ivar Mjelde kaller torsdagens europeiske cup-exit  "pinlig" og "ydmykende" og får støtte fra sin kaptein Martin Andresen. Og rødtrøyenes supporterleder sier han "er i halvsjokk" etter 3-3 og 1-1 mot Åtvidaberg, middelhavsfarer og beskjedent plassert tabellnier i svenskenes Superettan.


    - Drømmer du også om natten? spør min danske kjæreste når hun mener jeg mister bakkekontakten eller opptrer virkelighetsfjernt. Dagen derpå er det åpenbart et skrikende behov for en justering  av det sportslige selvbildet på Stadion. Og det skader nok ikke om lokalavis-journalistene og supporterne også skifter lyspære og nyorienterer seg i fotball-landskapet.


      Sannheten om Sportsklubben Brann er at den på drøyt tretti år og 48 kamper i Europa ikke har levert mer enn en eneste bragd: Cupvinnercup-triumfen mot PSV med Dick Advocaat ved roret, Frank Arnesen som sportsdirektør og Wim Jonk på midtbanen i 1997. Klubbene Brann har tatt innersvingen på er uten unntak europeiske ubetydeligheter fra Malta, Island, Finland, Irland og et par baltiske stater. Ærerike nederlag er der riktignok noen av, men stort sett har rødtrøyene gjort seg til latter eller latt seg ydmyke i Europa. I minst et par av tilfellene av klubber de færreste hadde hørt navnet på før de ble trukket opp av UEFA-hatten. Eller hva forbinder du med Suduva Marijampole?


        For meg er det eneste forbausende ved høstens europacup-tap forbauselsen det avstedkommer - i kretser av mennesker som burde kjenne historien og skulle vite bedre. Sportsklubben Brann mangler ALT som skal til for å hevde seg internasjonalt. Organisasjonen er uten den rutine, den kunnskap, den kløkt og den kultur de internasjonale oppgavene og utfordringene krever. Og spillerne? Ja, der er riktignok ganske mange med utenlandsk pass -men det gjør dem ikke nødvendigvis  "internasjonale". Med respekt å melde er det bare Martin Andresen og et par halvskadde islendinger som holder landslagsklasse - når de er friske og kampdyktige.


         Med fem-seks førstelagsspillere på banen brukte Brann halvannen time på å score mål nummer to i 3-1-seieren over Trio fra Husnes i den lokale 3. divisjonen forrige lørdag. Charlie Miller og Thorstein Helstad skilte seg på ingen måte ut. I fjor rykket Branns nest beste ned fra 2. divisjon, og på La Manga har rødtrøyene alltid store problemer med f. eks. svenske klubber på Åtvidabergs divisjonsnivå. Så hvor forestillingen om forutsetninger for en europeisk Brann-parademarsj har oppstått, er og blir en gåte. 


          På sitt beste er rødtrøyene utvilsomt Fotball-Norges beste og mest underholdende lag. På sitt svakeste er de et middelmådig Adeccoliga-lag. Og slike klubber trøbler mot nedrykkskandidater, i de innledende cup-rundene og mot alt som finnes av europeiske motstandere.


      Ydmykende? Pinlig? Flaut? Overhodet ikke. Det er Sportsklubben Brann i et nøtteskall!
      

Kommentarer:
Postet av: olev

Drlig hukommelse er ikke noe nytt verken i Brann, i sportsredaksjonene eller i fotball-Norge for vrig. Pussig at ingen husker denne fadesen fra 2002:

Brann - Suduva 2-3, 2-3 (4-6 totalt).

Mener huske at Suduva-seieren p Stadion ga 12 i odds ...

25.aug.2006 @ 12:15
Postet av: Lars Sigvart Hop

Brann har alltid vrt en middelmdighet.. at de troner p toppen av tippeligaen er en tilfeldighet og at de er sltt ut av europacupen, en naturlighet..

Blir overrasket om de ender med trofeer i det hele tatt..

25.aug.2006 @ 12:21
URL: http://www.hop.no/ls
Postet av: Kenneth

Blir overrasket hvis Brann vinner mer enn 3 kamper til denne sesongen. Jeg sa det allerede i vres til en kollega som holder med Brann, at marginene har vrt med de hele tiden. Iallefall p bortebane. Jeg har ikke forsttt de som har rost Brann s opp i skyene denne sesongen, og det ironsike er jo at den kanskje beste omgangen de har spilt i r hjemme mot Start tapte de. Hadde de ikke utlignet i Fredrikstad i frste serierunde, ville de kjempet mot nedrykk, og ikke medaljer.

25.aug.2006 @ 12:30
Postet av: tor skar

Jeg synes du treffer med innertier her Davy, men det er gjerne en ting jeg savner. Brann er nok ikke av internasjonal klasse, langt derifra, men uansett m det vel ndvendigvis vre ett ml for sportsklubben bli bedre, ogs internasjonalt ? Da forbauser det meg faktisk endel at de som sitter styrer og steller der oppe er de som sammenhengende har sittet lengst styrt stelt. Hvor er logikken i det da ? Jeg mener, klarer du ikke forbedre resultatene i en klubb, hvorfor skal du da p dd liv fortsette ? Har de noen ess i ermet der oppe som vi ikke har sett enn ? Tviler p det, og frykter for en Brann kollaps ogs i den hjemlige serien, faen og alts, n hadde de muligheten !

25.aug.2006 @ 13:00
Postet av: Petter

Hva er det med deg, Davy!? Og forsvidt ogs dere andre skalte fotballeksperter? Sttt skal historikken til et lag trekkes frem som det penbare og forklarende bevis p nedturer og/eller oppturer. Hvorfor? Det er jo n kampene spilles. Det er n Brann kanskje har tidenes beste stall. Branns lag og evne til hevde seg i Europa i 1997, eller 1963 for den saks skyld, er og blir irrelevant. Det er i r Brann er et lag som absolutt burde hevde seg i Europa, og spesielt nr det innledes med spille mot et lag bestende av halvslitne og gamle bilselgere med lvom fra Sverige. Davy, og alle dere andre eksperter, mulig det har skjedd fr, men det er og forblir allikevel FLAUT, PINLIG OG YDMYKENDE!

25.aug.2006 @ 13:04
Postet av: Anders

Du Petter, innlegget ditt er det mest vettuge innlegget jeg har lest p lenge. Ellers er det bare de vanlige flsete kommentarene til Davy og mange andre om hva som skjedde i det og det rstallet og typisk Brann og bla bla bla.
Faktum er at Mjelden har skapt det beste Brannlaget som ingen yngre enn 55+ kan huske.
Det er all grunn til applaudere det dagens Brann regime har utfrt og hper de fr fortstte. Du lengter vel tilbake til tiden med Lammien & co du Davy, det var jo gode tider for deg og dine likesinnede til spy din eder og galle utover sportsklubben p.

25.aug.2006 @ 14:11
Postet av: Bjrn

Du har helt rett Davy. Det er Brann i et ntteskal. Jver gang Brann vinner mer enn noen f kamper p rad eller hver gang Brann taper noen kamper p rad gr "Fotball-Bergen" helt av hengslene. Supperlativene og eller dommedagsprofetiene sitter veldig lst. Derfor er det ogs tilnrmet umulig takle success i Brann. Det er ikke noen kultur for det, for "det tar helt av hver gang".

Det positive med fiaskoen i Europa, er at det trolig har styrket Brann sine sjanser til g til tops i serien. Det paradoksale er at det virker som at Brann trenger noen nedturer for klare prestere. Brann kler best vre i angrepsposisjon, men viser gang p gang at det ikke kler rollen i forsvarsposisjon eller som favoritt. Fr sesongen var ikke Brann den heteste favoritten....

25.aug.2006 @ 14:32
Postet av: jens den 2, kongen av zaba

Du kenneth,det var fredrikstad som utlignet til 1-1 i frste serierunde,ikke brann. Hvorfor tar du med statistikk i fra 60-90 tallet med davy?Det er ingen av dagens brannspillere s spilte p den tiden da og de kan heller ikke gjre noe med den(utenom sl ut tvidaberg). De er et helt nytt lag,et veldig godt lag

25.aug.2006 @ 14:32
Postet av: Arnfinn

Nei dette var flaut Brann. Norske lag bestr ikke eksamen. Ute i Europa er det kun Rosenborg som holder ml.
Desverre Davy: Dere leder en middelmdig liga inntil videre, og inntil Rosenborg igjen tar over fringen.

25.aug.2006 @ 15:03
Postet av: Arna-mann

Europacup eller ikke? Det har ingenting si, Davy. Nr alt kommer til alt er det to fotballag som spiller mot hverandre p en grnn matte. Om tittelen er UEFA-cup, Norges-cup eller Bjrnar-Cup, eller serie for den sagts skyld, er uvesentlig. Brann har like store/sm muligheter som de til enhvertid er dyktige. Dagens Brann-lag SKAL sl et svensk 1.div lag, men to elendige kamper gjr det til at det ikke gikk slik - s enkelt er det, Davy!

25.aug.2006 @ 15:12
Postet av: Ronny Mlls

Kan du ikke ta din hatt og g snart, Davy? Dette laget du har fulgt i tykt og tynt de siste rene har hatt hyppige spillemessige byturer og har ikke levd opp til dine medieproklamerte forventinger p noen mte. At du fremdeles hevder at Branns fotball er Norges beste p "gode" dager er en enda verre feilvurdering enn Rekdals "bygge lag for gull i 2007". Sportredaksjonen i TV2 er forvandlet til din egen supporterklubb, hvor ekspertmotstykkene til Aabrek, Drillo og Bohinen bidrar til den interne psykosen om Branns "flotte fotball". Dine hyppige sprsml til Bataljonspanelet i TV2 om Branns "gullsjanser" har proklamert klubbens mlsetning over det ganske land. N rakner illusjonen - andre klubber er ikke lenger redd for Branns massive medietrykk og medgang, og klubben viser seg som det den er: En middels tippeligaklubb med tre gode spillere. N har du lovet folket og klubben Gull fra TV-ruten, lagt ordene i munnen p studiogjester og profilert TV2's dekning p en horribelt rdfarget mte. N kan du snart gjre som Rekdal - ta hatten og g fordi de forventninger du har skapt ikke har blitt realisert, og nikkedukkene har ikke evnet realitetsorientere deg. Oss du har fortiet nsker deg uansett velkommen til gullfeiring i barteby eller stasjonsby om du er arbeidsledig eller ei.

25.aug.2006 @ 16:24
Postet av: Hans

Ikke en tilfeldighet at brann ledr serien som flere pstr, da er dere blinde.. brann har spilt best fotball og har flere spillere av internasjonal klasse. De hadde ikke godt inn p Real Madrid, men det hadde heller ingen andre i Tippeligaen gjort. Slikt skjer den beste, Manchester United ble sltt ut av gruppespillet i Mesterligaen av kntt lille Lille. Rosenborg ble sltt ut flere ganger av Dritt lag fra 2. og 3. divisjon i cupen under sin storhetstid. S nr dere sier at Brann tilfeldigvis ledet serien vr sesongen, s nevn et lag som har spilt bedre fotball...

25.aug.2006 @ 16:34
Postet av: Hans

Ikke en tilfeldighet at brann ledr serien som flere pstr, da er dere blinde.. brann har spilt best fotball og har flere spillere av internasjonal klasse. De hadde ikke godt inn p Real Madrid, men det hadde heller ingen andre i Tippeligaen gjort. Slikt skjer den beste, Manchester United ble sltt ut av gruppespillet i Mesterligaen av kntt lille Lille. Rosenborg ble sltt ut flere ganger av Dritt lag fra 2. og 3. divisjon i cupen under sin storhetstid. S nr dere sier at Brann tilfeldigvis ledet serien vr sesongen, s nevn et lag som har spilt bedre fotball...

25.aug.2006 @ 16:37
Postet av: Hans

Ikke en tilfeldighet at brann ledr serien som flere pstr, da er dere blinde.. brann har spilt best fotball og har flere spillere av internasjonal klasse. De hadde ikke godt inn p Real Madrid, men det hadde heller ingen andre i Tippeligaen gjort. Slikt skjer den beste, Manchester United ble sltt ut av gruppespillet i Mesterligaen av kntt lille Lille. Rosenborg ble sltt ut flere ganger av Dritt lag fra 2. og 3. divisjon i cupen under sin storhetstid. S nr dere sier at Brann tilfeldigvis ledet serien vr sesongen, s nevn et lag som har spilt bedre fotball...

25.aug.2006 @ 16:37
Postet av: yvind

At du ikke synes det er flaut at Brann ryk ut mot tvidaberg Davy, stiller jeg et sprmslstegn ved. Makan til drlig og pinlig forestilling skal man lete lenge etter. Flaut for norsk fotball!

25.aug.2006 @ 17:31
Postet av: Einar

Skal jeg nevne noen som har spilt bedre fotball enn Brann? Skal vi se...
Fredrikstad, Rosenborg, Stabk og Strmsgodset. I samme rekkeflge. S lenge Brann er den samme klubb som den har vrt de siste 40 rene, vil de alltid vre et nesten-lag som roses opp i skyene pga deres "uflaks".

25.aug.2006 @ 18:08
Postet av: geirN

Tror ingen hrer p Davy Watne nr det skal diskuteres fotball. Det er jo latterlig det meste han sier. God i historie men dessverre blottlagt for innsikt i aktiv idrett.La manga? hva er det for noe, rart du trekker inn alt og ingen ting. Du holder deg hele tiden til historien og ser ikke mulighetene. Brann leder tippeligaen og det gjr ikke lofoten.Du kan prve lpe stoltzekleiven p 10 minutter, men du kommer ikke til vinne og ingen husker deg! Uefa og Champions league nesten umulig vinne, ingen husker semifinalene engang. Du snakker hele tiden om vinnere og sttter deg bak de for bygge opp ditt vokabular til sendingen p Tv2. Nei du m prve se kampens hete og hvilket fremdragende opplevelse det er st blant Brannfansen. Ingen plass i landet er snt trykk p kampene som i Bergen. Jeg sluttet g p lerkendal for 8 r siden fordi jeg s helt andre plasser enn p banen! I Bergen blir du revet med og hvilke sanger!! Du sitter i et studio i findressen og er ikke annet enn en programvert for fotballsendingen. Det er ingen andre som dummer seg ut med skjelle ut laget du formodentlig holder med.Flytt til Trondheim og g p VIP tribunen blant Rema 1000 Reitan og fiffen, men idrett kan du aldri lre uten ha bedre forstelse for kampens eller lpets hete.Du m vre der det skjer ikke rakke ned bare p drlige dager for det har alle. Nr de banka RBK ifjor 3-1 hvor var du da Charlie Miller dunka inn ml? Se mulighetene og glem historietimene! Brann rules uten Dawy Watne snart pensjonist!!

27.aug.2006 @ 00:30
Postet av: Slvi

Og med dette Davy viser du igjen hvorfor Robert Monsen hadde s rett da han kalte deg motstanderens 12 mann.

27.aug.2006 @ 16:25
Postet av: Haha

Samme hvert r, tror alltid "dette" er deres r... Brann er og blir udugelige, deilig se dere g p trynet hvert r!

27.aug.2006 @ 16:57
Postet av: Kniksen

Ufattelig mange talentlse kommentarer her. Nr til og med Robert Monsen av alle blir dratt fram, da er det noe i veien. Den mannen klarte delegge mye for Brann.
Til dere som vil pensjonere Davy: Dere kan begynne lese blioggene til de andre her p fxt.no. Vi andre kan nyte hans alltid interessante synspunkter.

28.aug.2006 @ 09:51
Postet av: Slvi

Lille venn Kniksen.
N tror jeg du m begynne gjre hjemmeleksen din litt..
Davy ble kalt for motstanderens 12 mann og det er ikke ubegrunnet. Du kan jo bare lese hva han skriver og hre hva han sier s ser vi jo det.
Og at Robert Monsen ble dratt inn i det er jo logisk da han var den som sa det i sin tid.
Og si at han delagte mye for Brann viser hvor lite du faktisk vet.
Du kan jo bare g tilbake se hvordan klubbens konomiske situsjon var nr han kom inn. Og s kan du se hvordan det sto til med klubben etter han var inne. Men n var det faktisk ikke Robert Monsen vi diskuterte men Davy.
Og du m gjerne nyte hans synspunkter. Jeg gjr det ikke. Det gjr meg verken talentls eller dum, men bare dypt uenig med deg.

28.aug.2006 @ 11:49
Postet av: Remi

Det et litt FOR aggressivt sagt dette her. Men Brann sugde skikkelig hardt mot tvidaberg, det skal vi ikke legge skjul p...f hper Gshi, Bjrnsson og Bakke utretter noe for oss..

01.sep.2006 @ 17:48
Postet av: ?

Vlerenga -Lyn 0-0. Dersom eg ikkje gjorde jobben min, fekk eg ikkje ln. Lag som spelar uavgjort 0-0 fr eitt poeng kvar. Underleg, spr du meg. No er eg ei enkel kjrring fr ytste yane p vestlandet, men dette har skurra i mange r. Gubben kan ikkje gje tilfredsstillande svar. S no spr eg dykk som er verkeleg er ekspertar, kvifor? Det hadde vore artig sett p tabellen dersom 0-0 IKKJE ga poeng. Korleis hadde det da sett
ut? Berre lurte. Helsing Torild.

20.jun.2007 @ 23:32

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1887884
hits