TV2Nettavisen

Brann i et nøtteskall

Av Davy Wathne - 25.aug.2006 @ 11:25
   - Flaut og uverdig, skriver Bergens Tidende på kommentarplass. Brann-trener Mons Ivar Mjelde kaller torsdagens europeiske cup-exit  "pinlig" og "ydmykende" og får støtte fra sin kaptein Martin Andresen. Og rødtrøyenes supporterleder sier han "er i halvsjokk" etter 3-3 og 1-1 mot Åtvidaberg, middelhavsfarer og beskjedent plassert tabellnier i svenskenes Superettan.


    - Drømmer du også om natten? spør min danske kjæreste når hun mener jeg mister bakkekontakten eller opptrer virkelighetsfjernt. Dagen derpå er det åpenbart et skrikende behov for en justering  av det sportslige selvbildet på Stadion. Og det skader nok ikke om lokalavis-journalistene og supporterne også skifter lyspære og nyorienterer seg i fotball-landskapet.


      Sannheten om Sportsklubben Brann er at den på drøyt tretti år og 48 kamper i Europa ikke har levert mer enn en eneste bragd: Cupvinnercup-triumfen mot PSV med Dick Advocaat ved roret, Frank Arnesen som sportsdirektør og Wim Jonk på midtbanen i 1997. Klubbene Brann har tatt innersvingen på er uten unntak europeiske ubetydeligheter fra Malta, Island, Finland, Irland og et par baltiske stater. Ærerike nederlag er der riktignok noen av, men stort sett har rødtrøyene gjort seg til latter eller latt seg ydmyke i Europa. I minst et par av tilfellene av klubber de færreste hadde hørt navnet på før de ble trukket opp av UEFA-hatten. Eller hva forbinder du med Suduva Marijampole?


        For meg er det eneste forbausende ved høstens europacup-tap forbauselsen det avstedkommer - i kretser av mennesker som burde kjenne historien og skulle vite bedre. Sportsklubben Brann mangler ALT som skal til for å hevde seg internasjonalt. Organisasjonen er uten den rutine, den kunnskap, den kløkt og den kultur de internasjonale oppgavene og utfordringene krever. Og spillerne? Ja, der er riktignok ganske mange med utenlandsk pass -men det gjør dem ikke nødvendigvis  "internasjonale". Med respekt å melde er det bare Martin Andresen og et par halvskadde islendinger som holder landslagsklasse - når de er friske og kampdyktige.


         Med fem-seks førstelagsspillere på banen brukte Brann halvannen time på å score mål nummer to i 3-1-seieren over Trio fra Husnes i den lokale 3. divisjonen forrige lørdag. Charlie Miller og Thorstein Helstad skilte seg på ingen måte ut. I fjor rykket Branns nest beste ned fra 2. divisjon, og på La Manga har rødtrøyene alltid store problemer med f. eks. svenske klubber på Åtvidabergs divisjonsnivå. Så hvor forestillingen om forutsetninger for en europeisk Brann-parademarsj har oppstått, er og blir en gåte. 


          På sitt beste er rødtrøyene utvilsomt Fotball-Norges beste og mest underholdende lag. På sitt svakeste er de et middelmådig Adeccoliga-lag. Og slike klubber trøbler mot nedrykkskandidater, i de innledende cup-rundene og mot alt som finnes av europeiske motstandere.


      Ydmykende? Pinlig? Flaut? Overhodet ikke. Det er Sportsklubben Brann i et nøtteskall!
      

Kommentarer:
Postet av: olev

Dårlig hukommelse er ikke noe nytt verken i Brann, i sportsredaksjonene eller i fotball-Norge for øvrig. Pussig at ingen husker denne fadesen fra 2002:

Brann - Suduva 2-3, 2-3 (4-6 totalt).

Mener å huske at Suduva-seieren på Stadion ga 12 i odds ...

25.aug.2006 @ 12:15
Postet av: Lars Sigvart Hop

Brann har alltid vært en middelmådighet.. at de troner på toppen av tippeligaen er en tilfeldighet og at de er slått ut av europacupen, en naturlighet..

Blir overrasket om de ender med trofeer i det hele tatt..

25.aug.2006 @ 12:21
URL: http://www.hop.no/ls
Postet av: Kenneth

Blir overrasket hvis Brann vinner mer enn 3 kamper til denne sesongen. Jeg sa det allerede i våres til en kollega som holder med Brann, at marginene har vært med de hele tiden. Iallefall på bortebane. Jeg har ikke forstått de som har rost Brann så opp i skyene denne sesongen, og det ironsike er jo at den kanskje beste omgangen de har spilt i år hjemme mot Start tapte de. Hadde de ikke utlignet i Fredrikstad i første serierunde, ville de kjempet mot nedrykk, og ikke medaljer.

25.aug.2006 @ 12:30
Postet av: tor skar

Jeg synes du treffer med innertier her Davy, men det er gjerne en ting jeg savner. Brann er nok ikke av internasjonal klasse, langt derifra, men uansett må det vel nødvendigvis være ett mål for sportsklubben å bli bedre, også internasjonalt ? Da forbauser det meg faktisk endel at de som sitter å styrer og steller der oppe er de som sammenhengende har sittet lengst å styrt å stelt. Hvor er logikken i det da ? Jeg mener, klarer du ikke å forbedre resultatene i en klubb, hvorfor skal du da på død å liv fortsette ? Har de noen ess i ermet der oppe som vi ikke har sett ennå ? Tviler på det, og frykter for en Brann kollaps også i den hjemlige serien, faen og altså, nå hadde de muligheten !

25.aug.2006 @ 13:00
Postet av: Petter

Hva er det med deg, Davy!? Og forsåvidt også dere andre såkalte fotballeksperter? Støtt skal historikken til et lag trekkes frem som det åpenbare og forklarende bevis på nedturer og/eller oppturer. Hvorfor? Det er jo nå kampene spilles. Det er nå Brann kanskje har tidenes beste stall. Branns lag og evne til å hevde seg i Europa i 1997, eller 1963 for den saks skyld, er og blir irrelevant. Det er i år Brann er et lag som absolutt burde hevde seg i Europa, og spesielt når det innledes med å spille mot et lag bestående av halvslitne og gamle bilselgere med ølvom fra Sverige. Davy, og alle dere andre eksperter, mulig det har skjedd før, men det er og forblir allikevel FLAUT, PINLIG OG YDMYKENDE!

25.aug.2006 @ 13:04
Postet av: Anders

Du Petter, innlegget ditt er det mest vettuge innlegget jeg har lest på lenge. Ellers er det bare de vanlige flåsete kommentarene til Davy og mange andre om hva som skjedde i det og det årstallet og typisk Brann og bla bla bla.
Faktum er at Mjelden har skapt det beste Brannlaget som ingen yngre enn 55+ kan huske.
Det er all grunn til å applaudere det dagens Brann regime har utført og håper de får fortstte. Du lengter vel tilbake til tiden med Lammien & co du Davy, det var jo gode tider for deg og dine likesinnede til å spy din eder og galle utover sportsklubben på.

25.aug.2006 @ 14:11
Postet av: Bjørn

Du har helt rett Davy. Det er Brann i et nøtteskal. Jver gang Brann vinner mer enn noen få kamper på rad eller hver gang Brann taper noen kamper på rad går "Fotball-Bergen" helt av hengslene. Supperlativene og eller dommedagsprofetiene sitter veldig løst. Derfor er det også tilnærmet umulig å takle success i Brann. Det er ikke noen kultur for det, for "det tar helt av hver gang".

Det positive med fiaskoen i Europa, er at det trolig har styrket Brann sine sjanser til å gå til tops i serien. Det paradoksale er at det virker som at Brann trenger noen nedturer for å klare å prestere. Brann kler best å være i angrepsposisjon, men viser gang på gang at det ikke kler rollen i forsvarsposisjon eller som favoritt. Før sesongen var ikke Brann den heteste favoritten....

25.aug.2006 @ 14:32
Postet av: jens den 2, kongen av zaba

Du kenneth,det var fredrikstad som utlignet til 1-1 i første serierunde,ikke brann. Hvorfor tar du med statistikk i fra 60-90 tallet med davy?Det er ingen av dagens brannspillere så spilte på den tiden da og de kan heller ikke gjøre noe med den(utenom å slå ut åtvidaberg). De er et helt nytt lag,et veldig godt lag

25.aug.2006 @ 14:32
Postet av: Arnfinn

Nei dette var flaut Brann. Norske lag består ikke eksamen. Ute i Europa er det kun Rosenborg som holder mål.
Desverre Davy: Dere leder en middelmådig liga inntil videre, og inntil Rosenborg igjen tar over føringen.

25.aug.2006 @ 15:03
Postet av: Arna-mann

Europacup eller ikke? Det har ingenting å si, Davy. Når alt kommer til alt er det to fotballag som spiller mot hverandre på en grønn matte. Om tittelen er UEFA-cup, Norges-cup eller Bjørnar-Cup, eller serie for den sagts skyld, er uvesentlig. Brann har like store/små muligheter som de til enhvertid er dyktige. Dagens Brann-lag SKAL slå et svensk 1.div lag, men to elendige kamper gjør det til at det ikke gikk slik - så enkelt er det, Davy!

25.aug.2006 @ 15:12
Postet av: Ronny Målløs

Kan du ikke ta din hatt og gå snart, Davy? Dette laget du har fulgt i tykt og tynt de siste årene har hatt hyppige spillemessige byturer og har ikke levd opp til dine medieproklamerte forventinger på noen måte. At du fremdeles hevder at Branns fotball er Norges beste på "gode" dager er en enda verre feilvurdering enn Rekdals "bygge lag for gull i 2007". Sportredaksjonen i TV2 er forvandlet til din egen supporterklubb, hvor ekspertmotstykkene til Aabrek, Drillo og Bohinen bidrar til den interne psykosen om Branns "flotte fotball". Dine hyppige spørsmål til Bataljonspanelet i TV2 om Branns "gullsjanser" har proklamert klubbens målsetning over det ganske land. Nå rakner illusjonen - andre klubber er ikke lenger redd for Branns massive medietrykk og medgang, og klubben viser seg som det den er: En middels tippeligaklubb med tre gode spillere. Nå har du lovet folket og klubben Gull fra TV-ruten, lagt ordene i munnen på studiogjester og profilert TV2's dekning på en horribelt rødfarget måte. Nå kan du snart gjøre som Rekdal - ta hatten og gå fordi de forventninger du har skapt ikke har blitt realisert, og nikkedukkene har ikke evnet å realitetsorientere deg. Oss du har fortiet ønsker deg uansett velkommen til gullfeiring i barteby eller stasjonsby om du er arbeidsledig eller ei.

25.aug.2006 @ 16:24
Postet av: Hans

Ikke en tilfeldighet at brann ledr serien som flere påstår, da er dere blinde.. brann har spilt best fotball og har flere spillere av internasjonal klasse. De hadde ikke godt inn på Real Madrid, men det hadde heller ingen andre i Tippeligaen gjort. Slikt skjer den beste, Manchester United ble slått ut av gruppespillet i Mesterligaen av knøtt lille Lille. Rosenborg ble slått ut flere ganger av Dritt lag fra 2. og 3. divisjon i cupen under sin storhetstid. SÅ når dere sier at Brann tilfeldigvis ledet serien vår sesongen, så nevn et lag som har spilt bedre fotball...

25.aug.2006 @ 16:34
Postet av: Hans

Ikke en tilfeldighet at brann ledr serien som flere påstår, da er dere blinde.. brann har spilt best fotball og har flere spillere av internasjonal klasse. De hadde ikke godt inn på Real Madrid, men det hadde heller ingen andre i Tippeligaen gjort. Slikt skjer den beste, Manchester United ble slått ut av gruppespillet i Mesterligaen av knøtt lille Lille. Rosenborg ble slått ut flere ganger av Dritt lag fra 2. og 3. divisjon i cupen under sin storhetstid. SÅ når dere sier at Brann tilfeldigvis ledet serien vår sesongen, så nevn et lag som har spilt bedre fotball...

25.aug.2006 @ 16:37
Postet av: Hans

Ikke en tilfeldighet at brann ledr serien som flere påstår, da er dere blinde.. brann har spilt best fotball og har flere spillere av internasjonal klasse. De hadde ikke godt inn på Real Madrid, men det hadde heller ingen andre i Tippeligaen gjort. Slikt skjer den beste, Manchester United ble slått ut av gruppespillet i Mesterligaen av knøtt lille Lille. Rosenborg ble slått ut flere ganger av Dritt lag fra 2. og 3. divisjon i cupen under sin storhetstid. SÅ når dere sier at Brann tilfeldigvis ledet serien vår sesongen, så nevn et lag som har spilt bedre fotball...

25.aug.2006 @ 16:37
Postet av: Øyvind

At du ikke synes det er flaut at Brann røyk ut mot Åtvidaberg Davy, stiller jeg et spørmsålstegn ved. Makan til dårlig og pinlig forestilling skal man lete lenge etter. Flaut for norsk fotball!

25.aug.2006 @ 17:31
Postet av: Einar

Skal jeg nevne noen som har spilt bedre fotball enn Brann? Skal vi se...
Fredrikstad, Rosenborg, Stabæk og Strømsgodset. I samme rekkefølge. Så lenge Brann er den samme klubb som den har vært de siste 40 årene, vil de alltid være et nesten-lag som roses opp i skyene pga deres "uflaks".

25.aug.2006 @ 18:08
Postet av: geirN

Tror ingen hører på Davy Watne når det skal diskuteres fotball. Det er jo latterlig det meste han sier. God i historie men dessverre blottlagt for innsikt i aktiv idrett.La manga? hva er det for noe, rart du trekker inn alt og ingen ting. Du holder deg hele tiden til historien og ser ikke mulighetene. Brann leder tippeligaen og det gjør ikke lofoten.Du kan prøve å løpe stoltzekleiven på 10 minutter, men du kommer ikke til å vinne og ingen husker deg! Uefa og Champions league nesten umulig å vinne, ingen husker semifinalene engang. Du snakker hele tiden om vinnere og støtter deg bak de for å bygge opp ditt vokabular til sendingen på Tv2. Nei du må prøve å se kampens hete og hvilket fremdragende opplevelse det er å stå blant Brannfansen. Ingen plass i landet er sånt trykk på kampene som i Bergen. Jeg sluttet å gå på lerkendal for 8 år siden fordi jeg så helt andre plasser enn på banen! I Bergen blir du revet med og hvilke sanger!! Du sitter i et studio i findressen og er ikke annet enn en programvert for fotballsendingen. Det er ingen andre som dummer seg ut med å skjelle ut laget du formodentlig holder med.Flytt til Trondheim og gå på VIP tribunen blant Rema 1000 Reitan og fiffen, men idrett kan du aldri lære uten å ha bedre forståelse for kampens eller løpets hete.Du må være der det skjer å ikke rakke ned bare på dårlige dager for det har alle. Når de banka RBK ifjor 3-1 hvor var du da Charlie Miller dunka inn mål? Se mulighetene og glem historietimene! Brann rules uten Dawy Watne snart pensjonist!!

27.aug.2006 @ 00:30
Postet av: Sølvi

Og med dette Davy viser du igjen hvorfor Robert Monsen hadde så rett da han kalte deg motstanderens 12 mann.

27.aug.2006 @ 16:25
Postet av: Haha

Samme hvert år, tror alltid "dette" er deres år... Brann er og blir udugelige, deilig å se dere gå på trynet hvert år!

27.aug.2006 @ 16:57
Postet av: Kniksen

Ufattelig mange talentløse kommentarer her. Når til og med Robert Monsen av alle blir dratt fram, da er det noe i veien. Den mannen klarte å ødelegge mye for Brann.
Til dere som vil pensjonere Davy: Dere kan begynne å lese blioggene til de andre her på fxt.no. Vi andre kan nyte hans alltid interessante synspunkter.

28.aug.2006 @ 09:51
Postet av: Sølvi

Lille venn Kniksen.
Nå tror jeg du må begynne å gjøre hjemmeleksen din litt..
Davy ble kalt for motstanderens 12 mann og det er ikke ubegrunnet. Du kan jo bare lese hva han skriver og høre hva han sier så ser vi jo det.
Og at Robert Monsen ble dratt inn i det er jo logisk da han var den som sa det i sin tid.
Og å si at han ødelagte mye for Brann viser hvor lite du faktisk vet.
Du kan jo bare gå tilbake å se hvordan klubbens økonomiske situsjon var når han kom inn. Og så kan du se hvordan det sto til med klubben etter han var inne. Men nå var det faktisk ikke Robert Monsen vi diskuterte men Davy.
Og du må gjerne nyte hans synspunkter. Jeg gjør det ikke. Det gjør meg verken talentløs eller dum, men bare dypt uenig med deg.

28.aug.2006 @ 11:49
Postet av: Remi

Det et litt FOR aggressivt sagt dette her. Men Brann sugde skikkelig hardt mot Åtvidaberg, det skal vi ikke legge skjul på...få håper Gshi, Bjørnsson og Bakke utretter noe for oss..

01.sep.2006 @ 17:48
Postet av: ?

Vålerenga -Lyn 0-0. Dersom eg ikkje gjorde jobben min, fekk eg ikkje løn. Lag som spelar uavgjort 0-0 får eitt poeng kvar. Underleg, spør du meg. No er eg ei enkel kjærring frå ytste øyane på vestlandet, men dette har skurra i mange år. Gubben kan ikkje gje tilfredsstilølande svar. Så no spør eg dykk som er verkeleg er ekspertar, kvifor? Det hadde vore artig å sett på tabellen dersom 0-0 IKKJE ga poeng. Korleis hadde det da sett
ut? Berre lurte. Helsing Torild.

20.jun.2007 @ 23:32

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1887884
hits