TV2Nettavisen

En lykkelig skilsmisse - og en dypt ulykkelig.

Av Davy Wathne - 23.aug.2006 @ 14:09
 Et gjennomsnitts svangerskap er alt som ligger mellom jubelscenene på Rådhuset-balkongen og en selvvalgt lapp i ledighetskøen. Kjetil Rekdal kom sine oppdragsgivere i forkjøpet, tok tyren ved hornene og sa seg opp før noen rakk å sparke ham. Strateg til det siste både på og utenfor banen. Med trenerkollegaen på tabellplassen bak gikk det enda raskere. Dermed er både gull- og sølvvinneren fra fjorårets jubelsesong arbeidsledige - eller på lønningslisten til TV 2.

       Ingen som har fulgt Vålerenga-dramaet fra orkesterplass er forbauset over at det endte som det gjorde denne uken. Kjetil Rekdals retorikk umuliggjorde et videre virke i en prestasjonsgruppe med selvrespekt og yrkesstolthet. Spørsmålet er om eks-proffen fikk det som han ville og styrte mot en ønsket skilsmisse - med åpne øyne og med vitende og vilje. Mye tyder på det. Selv ikke i en kynisk Bundesliga-hverdag omtaler en sine undersåtter i så nedsettende ordelag uten å støte dem fra seg og diskvalifisere seg selv som leder og motivator.

        Det er sannsynligvis bare fiske og fruktdyrking som tåler sammenligning med fotball når det gjelder risiko og fare for fiasko. For selv om en har et strålende mannskap, det beste utstyret og gjør alt rett, er en prisgitt en rekke forhold en bare delvis eller slett ikke kontrollerer. Fisken kan velge å vandre i helt andre farvann enn der du venter med ekkolodd og snurpenot. Og høststormen kan sette inn og rasere hele årsverket like før eplene er modne. I fotballen er en prisgitt alt fra meningsløse dommeravgjørelser til skader, karantener og utur og onde sirkler. Det finnes ikke en idrett i verden med så mange ufortjente og helt urimelige seirer - og tap. Det stiller helt spesielle krav til aktørene.

       Å akseptere et yrkesliv med det ukontrollerbare er en kunst, og det krever en bevissthet og en forståelse en knapt trenger noe annet sted. En må lære å akseptere det uakseptable. En må finne det totalt urimelige til å leve med. Og ordene en omgir seg med i denne flombelyste jobbvirkeligheten må være velvalgte.

       Noen har muligens vært flinkere enn andre, men fortsatt er det slik at det er enklere å dele en medie-milliard enn å lære å håndtere pressen. I Sportsklubben Brann har en f. eks. utstyrt seg med en trener som er utilgjengelig og en sportsdirektør som sier "ingen kommentar" til alt han blir spurt om. Det fungerer i medgang og et stykke på vei. Men når motgangen melder seg, går det helt galt. Og små utfordringer vokser til uoverstigelige problemer. For enten en liker det eller ei, så er media med på å forme premissene for virksomheten. Ingen er immune mot det venner, familie, naboer, barn og til og med kjærester fremfører av spørsmål og synspunkter.

      Med Kjetil Siem i direktørstolen var Vålerenga i en klasse for seg rent mediemessig. Med sin teft, sin bransjekunnskap og sin forutseenhet fungerte trenerens navnebror som en støtdemper mellom en sta og ganske egenrådig Kjetil Rekdal og omgivelser som ikke alltid var like mottakelige for hans kompromissløse stil. Denne sesongen har der ikke vært noen Kjetil Siem i VIF-korridorene. Derfor gikk det som det gjorde. Som det måtte gå. Høstens kanskje lykkelige skilsmisse er rett og slett en naturlig konsekvens av den dypt ulykkelige som fant sted da Kjetil Siem ryddet kontoret sitt og sa takk for seg i Vålerenga for ni måneder siden.

Kommentarer:
Postet av: Bergenser

Jvli godt sagt Day......

23.aug.2006 @ 15:25
Postet av: Bergenser

.. skulle selvflgelig vre Davy.... en spiss tunge m god retorikk....

23.aug.2006 @ 15:26
Postet av: superodd

Jo, kjper den. Men hvorfor ble Siem og Vlerengen skilt?

23.aug.2006 @ 15:34
Postet av: BTH

M vre bergenser og heie p Brann for kunne vrenge dette med "tilfeldighetenes spill" ut av seg. Hvordan i all verden kunne RBK vinne 13 r p rad hvis alt sammen bare var tilfeldigheter? En enkelt kamp kan bli avgjort av tilfeldigheter, men ikke forskjellen mellom 1 og eks 8 plass i serien!

23.aug.2006 @ 16:14
Postet av: Egil

Medias inkompetente forsk p styre fotballen er ogs noe som bidrar til at situasjonen for enkelte trenere blir uholdbar.

23.aug.2006 @ 16:37
Postet av: Saksa

Makan til vs!
For det frste kan det vel ikke herske noen tvil om hvem som har strst yrkesstolthet av treneren og spillerne nr sistnevnte velger feire millenniumsverste (0-3 mot FFK) med en real tur p byen. (Eksemplene er mange, dette er det ferskeste).
For det andre blir det absurd, injurierende og ondskapsfullt hevde at en trener med vilje styrer klubben mot bunnen for finne en unnskyldning for bli lst fra sitt engasjement.

Wathnes sedvanlige cocktail av sensasjonsjournalistikk og inkompetanse er kvalmende. Dessuten er han s opphengt i bokstavrim og ord-onani at jeg tror ikke han veit helt sjl hva han mener. Det hadde i grunnen vrt det beste. Men der i grden er tolkes sleivkjeftethet som et tegn p kompetanse.

Davy Wathne er for fotball det som vannmelon er for ishockey; ubetydelig og irrelevant.

23.aug.2006 @ 18:22
Postet av: Erlend

Tror det ligger mye rett i dette....

Tror Rekdal merket at han ikke hadde kontroll p mannskapet lenger.... og da kan man vel strengt tatt ikke fortsette.

Et annet sprsml er HVORFOR han mistet kontrollen p mannskapet...

23.aug.2006 @ 18:22
Postet av: Lars

Det er som du skriver Davy at det er synd at Siem og Rekdal slutter i VIF. De representerer kontinuiteten som mangler i andre klubber. At du ogs er i forkant i forhold til dine egne i Brann, slik at du kan kappe hodet av lederene der med en gang det ikke blir gull i r heller, syntes jeg er symptomatisk.

Det er rett at fotballklubber trenger en mediestrategi og et proffesjonelt forhold til mediene, men jeg syntes likevel mediene m ta litt skyld for at eliteserielagene siden 2004 har hatt 167(!) ledere. Hvorvidt fotballeder i Norge er den ultimate testen p lederskap kan debatteres p fotballbloggen.

Det er synd at det syntes umulig f noe som kan ligne p kontinuitet i Norske klubber. VIF hadde det, og det endte med seriegull, RBK hadde det lenge, Brann har hatt det siden 2004. Ved siden av mediene stadig vekk krever en administrativ eller sportslig leders hode p et fat m ogs en litt umoden organisasjon i klubbene ta litt av skylden for at de er s vanskelig lede.

23.aug.2006 @ 23:49
URL: http://www.fotballblogg.no
Postet av: Morten S

Saksa er en idiot...

"..millenniumsverste, cocktail av sensasjonsjournalistikk, bokstavrim og ord-onani,Davy Wathne er for fotball det som vannmelon er for ishockey; ubetydelig og irrelevant..."

Saksa...om du ser dette.....hvem er den strst ord-onanisten?....det blir nok du det min imbesile venn. Men det du mangler er talent og humor. Du er og blir en rtten skribent s hold deg unna bloggen til du har lrt deg folkeskikk.
God bedring...

24.aug.2006 @ 13:17
Postet av: jens den 2, kongen av zaba

Hahaha. Den var god morten. St p davy,du har jo rett i det du sier

24.aug.2006 @ 15:03
Postet av: Jan E

He, he. Saksa har helt rett i frste avsnitt. Resten er morsomt og har et snev av sannhet i seg.

Morten S sin sans for humor strekker seg nok til le av Davy's "Ha en oppsigelsesfri aften" osv. Ville heller ikke forundre meg om Morten S. faktisk er Davy siden han kun kritiserer form og ikke debatterer innhold.

"St p davy", "Jvlig godt sagt" osv...
Gjesp! Push-overs

24.aug.2006 @ 20:48

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1873289
hits