TV2Nettavisen

- Martin er homo.......

Av Davy Wathne - 23.mai.2006 @ 22:23
          - Martin er homo!
           Påstanden er ikke vår, men ble servert med verbal snert og med hat i blikket. Fra en tolv-tretten år gammel Odd-supporter som sto og så Martin Andresen jogge ned etter gjestenes 3-1-seier i Skien søndag kveld.  Å slynge ut den tarveligste og mest sjikanøse karakteristikken han kunne komme på var sannsynligvis en slags egen-terapi, en måte å trøste seg selv og bearbeide skuffelsen over innsatsen til "Odderane" på. I Henrik Ibsens fødeby. Hundre år etter mesterens død. 

           Muligens med rette beklager Arne Sandstø seg over manglende medie-interesse for laget han trener. Eksil-bergenseren synes rett og slett ikke ekspertene gir Skiens-laget honnør nok for festfotballen det spiller. Til gjengjeld skal han være glad for at ikke flere besøker Odd stadion og utsetter seg for den kontinuerlige strøm av verbal gjørme som deler av Henrik Ibsens bysbarn og etterkommere serverer sine gjester. For det er beklemmende. Det er pinlig.

           I de 36 årene som er gått siden jeg reiste til Stavanger med studentrabatt for å se Brann få 0-5 av Viking har jeg fulgt rødtrøyene i cup og serie, privat og profesjonelt, fra Tromsø via Harstad og Narvik til Molde, Kristiansand, Strømmen, Raufoss, Sarpsborg og Kongsvinger. Til Ullevaal og Sagbakken - til Åråsen og Åsebøen. Og til engelske Anfield og Luigi Ferraris i Italia. Ingen steder har jeg hørt så mange ukvemsord, så grov sjikane og så mange platte og pinlige personkarakteristikker som i Skien. Ingen steder har jeg hørt Branns spillere bli overøst med så mange lavpannede sjofelheter. For første gang for fire år siden. Og om igjen sist søndag.

           For meg er fotball følelser, fest og fornøyelse. Positivisme og livsbejaenhet. Noe av det jeg velger å bruke min fritid på. Noe jeg - tross enorme doser gjennom jobben - finner glede i å også når jeg kunne lest en bok, gått på kino eller meldt meg på swing-kurs. Og jeg finner like stor inspirasjon i en mandagstrening med 13-åringene til Flaktveit Flamingo som på en VM-finale mellom Brasil og Frankrike. Fordi fotball er fotball. Uforutsigbart. Variert. Uforlignelig. Vi vet hvordan "Vildanden" og Et dukkehjem" ender. En fotballkamp kjenner ingen utfallet av før den er spilt.

          Jeg sier ikke at der ikke har vært utvekster på det bergenske fotballpublikum. Jeg sier ikke at jeg ikke skammet meg over hetsen mot Nils Arne Eggen og sjikanen Steffen Iversen ble utsatt for på Stadion for ti år siden. Og som bergenser var jeg flau og ille berørt da hedersmannen Tore André Flo var tilbake på gamle tomter med Vålerenga i fjor høst. Men den ubrutte strømmen av verbal lavpannethet og primitivt ordgyteri som serveres i Skien - og som åpenbart er det eneste som vekker munterhet og engasjement blant de fremmøtte - var like forstyrrende som det var gledesdrepende og forstemmende. Hvor er humoren, viddet og brodden? Hvor er snerten og fleipen og selvironien?

       Ikke kjenner jeg Martin Andresens seksuelle legning. Ikke finner jeg den - eller andre Tippeliga-spilleres holdning til eget eller motsatt kjønn - spesielt interessant eller relevant heller. Men at plumpe og primitive menn blir dårlige rollemodeller og at voksnes hets kopieres av barn og unge, kan ikke komme overraskende på noen. Så når dramatikeren som sto opp mot hykleri og borgerlig dobbeltmoral nå feires og hylles - ikke minst i Skien - har vi kanskje lov til å håpe på en kursendring. Hva med å begynne med støyende å støtte hjemmelaget? Hva med taktfast å hylle egne spillere og juble over alt som er bra fra Arne Sandstøs menn? Hva med å opptre i rollen som Odds tolvte mann - og ikke en destruktiv, halvpervertert slektning spillerne og klubben må være flau av?

Kommentarer:
Postet av: Jan Chr

Bra mann du, Davy!

23.mai.2006 @ 22:48
Postet av: Bjørn-Øyvind Tufte

Grunnen til at oddrane ropte "Martin er homo" var han brukte 2 minutter på å slenge med leppa til dommeren da odd fikk frispark utenfor branns 16-meter. Den mannen må lære seg å passe kjeften, han burde hatt gult kort!

23.mai.2006 @ 22:49
Postet av: kongen av queens

Hvor ligger sjikanen i å bli kalla homo? Homoer, hvis det er en etnisk gruppe, er kjent for å være vellykket, energiske, ha god økonomi, kreative og særdeles velkledde. Martin fikk da en hedersbetegnelse av odd supporteren.

Mulig at du Davy har lov å surmule over dette siden du faktisk kanskje har besøkt alle brann sine kamper siste århundret og derfor vet bedre, men hvor ligger poenget? Alt du sier om brann blir særdeles subjektivt siden du trolig ville dødd for disse brannguttene i rødt.

Bergensere er da endelig storsnuta så det holder?

23.mai.2006 @ 22:50
Postet av: Trond

Skal si alle med Wathne navnet er store i kjeften. Hilsen en meget fjern slektning

23.mai.2006 @ 22:55
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: pekka

Jeg vet ikke hvor du satt på stadion, satt selv på hovedtribunen og har ikke opplevd noe av det du skriver. Men jeg nekter å tro deg på at det er verre i Skien enn Bergen, drittslenging opplever man da overalt.
At jeg skulle oppleve deg surmule over dette, det overasket meg faktisk.
Davy ta deg sammen og bruk energien din på Brann isteden, du må regne med litt drittslenging når folk er skuffet ;-)

23.mai.2006 @ 23:02
Postet av: Frode

Er ikke noen Brann fan eller noen fotball slave. Men de Davy her tar opp er så meget viktig. Bra innlegg, kan ikke fått blitt mer enig. Voksne skal være rollefigurer, og manerer gjelder like mye på fotball tribunen som utenfor.. føler mange glemmer dette.

23.mai.2006 @ 23:03
Postet av: LSK-fan

Synes ikke homo er så ille. Det jeg synes er verre er at Stabæk supporterene slenger ut at Uwe er Nazi, og synger "Dra hjem som i 45" er et grovt overtrap. Trodde de kunne litt takt og tone i bærum. Synes sånne ting burde likestilles med rasisme. Sånne kommentarer hører ikke hjemme i fotballen!!

23.mai.2006 @ 23:03
Postet av: Øivind

Hahaha, så rått..!!

23.mai.2006 @ 23:07
Postet av: kristian

er du ikke god i huet eller davy!!
har du aldri vert på brann stadion eller.. det er ihvertfall værre der og mange andre plasser. tenk å henge ut supporterne i skien slik! hva har dere i mot gode fotball lag fra små byer!

homo!

23.mai.2006 @ 23:15
Postet av: Henning Berg

Du tror lissom at ingen Brann-supportere slenger med leppa? De spytter istedenfor, mye bedre det. 3 X Lyn

23.mai.2006 @ 23:20
Postet av: Gunnar

"For meg er fotball følelser, fest og fornøyelse. Positivisme og livsbejaenhet."

mmmmm???. Som Lyn-supporter og med de samme følelsene som du beskriver (supporterskadet i 1966, 9 år gammel da vi tapte for Fredrikstad i cup-finalen) vil jeg påstå at jeg ikke har hørt mange positive ord om Lyn. Her er det kun terping på lave tilskuertall, pussing av båt, Oslo vest, etc. Stort sett usakligheter ved enhver mulige anledning. Men det er det jo mulig å rette opp :-)

23.mai.2006 @ 23:23
Postet av: Sjeiken

Laget i hans hjerte er på toppen av tabellen, og Davyen bruker tid og spalteplass på tribunekulturen i Skien.
Hva er galt med dette bildet?

Tviler på at det er så mye verre i Skien enn andre steder.

23.mai.2006 @ 23:26
Postet av: ?

Davy du er den mest patetiske av dem alle. Tror du brann supporterne er noe bedre? Er det noen som er lavpanna så er det dessverre deg.. Ha en lavpannet aften... DUST!

23.mai.2006 @ 23:26
Postet av: Pål

Gunnar, burde du ikke vært og pusset båten din istedenfor å skrive her? Jeg synes det er stor forskjell på generell sjikane, som lenge har vært en del av fotballen (lock up your cars when Liverpool plays in your city etc) og det å slenge dritt mot enkeltspillere. Nå mener jeg at det å kalle Martin Andresen for homo nærmeste bør regnes som en hedersbetegnelse. Det er ikke overraskende, siden han er en av de få fotballspillerne som kan kle seg, men det er en annen sak. Å mobbe Lyn for at det er et vestkantlag, eller Ham-Kam fordi de kommer fra bondelandet er noe helt annet enn å slenge dritt til enkeltspillere. Den verste drittslengingen av alt er rasismen, og ifølge godt informerte kilder på Brann stadion fikk Glenn Roberts på Vålerenga slikt slengt etter seg - men den som slengte det ble godt tatt "vare på" av Branns egne fans. Inntil videre får fiskere, bønder, vestkant-båteiere, oljearbeidere, sørlandsreker og arbeidsløse på østkanten kose seg med litt generell drittslenging og rett og slett drite i mobbingen.

23.mai.2006 @ 23:30
Postet av: Martin

Apropos dårlige supportere er jeg enig med Henning Berg: Noe av det mest tarvelige jeg har sett i denne sammenhengen er den kvinnelige Brann-supporteren som spyttet en farget spiller i ansiktet. Husker ikke hvem som ble spyttet på, men husker bildet.....

23.mai.2006 @ 23:36
Postet av: Tor Erik Sivertsen

Det er utrolig at du av alle Davy kan kritisere noen for sjikanering. For noen år siden jobbet jeg som telefonselger. På opplæringen fikk alle beskjed om at dersom noen mot formodning ringte Davy Wathne så måtte de si ifra med en gang, for han ville ha et alvorsord med Davy. Hvorfor det? Han hadde vært vitne til at nettopp Davy hadde skjelt ut en av sine ansatte så grovt at hun satt og gråt da Davy til slutt la på. Du kan snakke om å slenge med leppa mot folk man ikke kjenner Davy, men ikke kast stein i glasshus. Hvem gir deg rett til å sjikanere en kvinnelig telefonselger så hardt, at hun tilslutt begynner å gråte? Skam deg! Du er ikke noe bedre enn noen av supporterene du beskriver i bloggen din... Når du triller ball må du regne med at den ruller videre.....

23.mai.2006 @ 23:36
Postet av: Jaha

""For meg er fotball følelser, fest og fornøyelse. Positivisme og livsbejaenhet.""

Jaha?
Positivisme, sieru?
Hvordan har det seg da at jobben til Davy Wathne ser ut til å være å grave opp og lete etter alt som kan kalles negativt eller uheldig? Hvorfor ikke fokusere på det positive da, Davy? Hvorfor kommer dette surmagede oppstøtet? Litt useriøs, ubegrunnet (?) sjikane har da aldri skadet noen? Hva med heller å ta tak i de fotballsupporterne som fremdeles lager bråk da? Slossing og sånt altså. Det forekommer fremdeles, ja. Eller, som det er påpekt tidligere her, rasisme.
"Ånei, ånei, noen i Skien var littegranne stygge i kjeften".
Såpass fåru tåle!

"Hva med å begynne med støyende å støtte hjemmelaget? Hva med taktfast å hylle egne spillere og juble over alt som er bra fra Arne Sandstøs menn?"
Davy, Davy, Davy.
Når man får 2 tette og en badehette etter 15 minutter, så blir det tyst. Når man siden ikke ser så mange tegn til at dette skal gå veien, samt en ny kalddusj rett etter hvilen, så er det ikke så mye igjen å juble over. Skulle likt å høre glosene du kommer med når Brann er ræv på hjemmebane. Da tenker jeg det er 'jubel', du!

23.mai.2006 @ 23:58
Postet av: Uffamei

Giiiiiiiiid! Ble han kalt det unevnelige? Så skrekkeliiiiiiiiig!!!!!!!!!
Tåler ikke heteroene mer så får 'em finne seg en annen jobb. Dette har vi homser levde med helt fra vi kunne stå (på beina)

23.mai.2006 @ 23:58
Postet av: Uffamei

Giiiiiiiiid! Ble han kalt det unevnelige? Så skrekkeliiiiiiiiig!!!!!!!!!
Tåler ikke heteroene mer så får 'em finne seg en annen jobb. Dette har vi homser levde med helt fra vi kunne stå (på beina)

23.mai.2006 @ 23:58
Postet av: Oddfan

Så rart at Davy kan påstå dette, så selv at han selv satt hos Brann supporterne - han er kun sur mot alle som ikke skarrer

23.mai.2006 @ 23:58
Postet av: Magne

Davy du Davy... Jeg er ekte Brann-supporter, jeg er 22 år og har gått på stadion siden jeg var ca.5 år gammel. Jeg VET at dette forekommer over alt, og at publikumet i Skien liksom er verre enn andre steder har jeg veldig vanskelig for å tro.
En liten ting til; jeg vet med sikkerhet at du også har en del på samvittigheten din. Jeg kjenner servitører som beskriver deg som en skikkelig idiot, og mange enkelttilfeller der du har oppført deg som en lavpannet tulling som hudfletter alle som ikke gjør som du ønsker. Du bør heller ta deg selv sammen litt Davy!

Vi er veldig glad i deg her i Bergen, det skal du vite, men det nytter ikke å lange ut mot fansen i Skien.. Hadde du kommentert den elendige stemingen så hadde jeg vært enig med deg, men denne bloggen din er jeg ikke helt enig i.

Hilsen Magne, som ikke alltid er din største fan.

23.mai.2006 @ 23:59
Postet av: Magne

Davy du Davy... Jeg er ekte Brann-supporter, jeg er 22 år og har gått på stadion siden jeg var ca.5 år gammel. Jeg VET at dette forekommer over alt, og at publikumet i Skien liksom er verre enn andre steder har jeg veldig vanskelig for å tro.
En liten ting til; jeg vet med sikkerhet at du også har en del på samvittigheten din. Jeg kjenner servitører som beskriver deg som en skikkelig idiot, og mange enkelttilfeller der du har oppført deg som en lavpannet tulling som hudfletter alle som ikke gjør som du ønsker. Du bør heller ta deg selv sammen litt Davy!

Vi er veldig glad i deg her i Bergen, det skal du vite, men det nytter ikke å lange ut mot fansen i Skien.. Hadde du kommentert den elendige stemingen så hadde jeg vært enig med deg, men denne bloggen din er jeg ikke helt enig i.

Hilsen Magne, som ikke alltid er din største fan.

24.mai.2006 @ 00:00
Postet av: ?

Engasjement er bra, men lavpannede folk er det i hele fotball-Norge. Like kjit med drittslenging fra en far på en småguttekamp. Den 12 mann er ofte mer opptatt av å hetse og synge nedlatende enn å støtte sine egene. Engasjement må da være best når det brukes positivt. Les mellom linjene til Davy og forstå at dette er noe han ikke liker uansett. At Odd ble uthengt, der var han sist, og de har vel det kjipeste publikumet for tiden, selv med god serieåpning.

24.mai.2006 @ 00:00
Postet av: Uffamei

Giiiiiiiiid! Ble han kalt det unevnelige? Så skrekkeliiiiiiiiig!!!!!!!!!
Tåler ikke heteroene mer så får 'em finne seg en annen jobb. Dette har vi homser levde med helt fra vi kunne stå (på beina)

24.mai.2006 @ 00:01
Postet av: Sjeiken

""For meg er fotball følelser, fest og fornøyelse. Positivisme og livsbejaenhet.""

Jaha?
Positivisme, sieru?
Hvordan har det seg da at jobben til Davy Wathne ser ut til å være å grave opp og lete etter alt som kan kalles negativt eller uheldig? Hvorfor ikke fokusere på det positive da, Davy? Hvorfor kommer dette surmagede oppstøtet? Litt useriøs, ubegrunnet (?) sjikane har da aldri skadet noen? Hva med heller å ta tak i de fotballsupporterne som fremdeles lager bråk da? Slossing og sånt altså. Det forekommer fremdeles, ja. Eller, som det er påpekt tidligere her, rasisme.
"Ånei, ånei, noen i Skien var littegranne stygge i kjeften".
Såpass fåru tåle!

"Hva med å begynne med støyende å støtte hjemmelaget? Hva med taktfast å hylle egne spillere og juble over alt som er bra fra Arne Sandstøs menn?"
Davy, Davy, Davy.
Når man får 2 tette og en badehette etter 15 minutter, så blir det tyst. Når man siden ikke ser så mange tegn til at dette skal gå veien, samt en ny kalddusj rett etter hvilen, så er det ikke så mye igjen å juble over. Skulle likt å høre glosene du kommer med når Brann er ræv på hjemmebane. Da tenker jeg det er 'jubel', du!

24.mai.2006 @ 00:01
Postet av: Gunnar

Falkum må da ha Tippeligaens bortimot stilleste/snilleste publikum?
Det er ikke så rart at folk misliker Andresen, er "Martin er ufyselig" høflig nok?

Dobbel skivebom, Davy.

24.mai.2006 @ 00:02
Postet av: ?

Engasjement er bra, men lavpannede folk er det i hele fotball-Norge. Like kjit med drittslenging fra en far på en småguttekamp. Den 12 mann er ofte mer opptatt av å hetse og synge nedlatende enn å støtte sine egene. Engasjement må da være best når det brukes positivt. Les mellom linjene til Davy og forstå at dette er noe han ikke liker uansett. At Odd ble uthengt, der var han sist, og de har vel det kjipeste publikumet for tiden, selv med god serieåpning.

24.mai.2006 @ 00:03
Postet av: Geir

Finner det meget merkelig at du sjikanerer hele publikum på Falkum fordi du har hørt en 13 åring si "Martin er homo". Det kaller iallefall jeg generalisering. Når du i tillegg kaller det tarvelig og sjikanerende hetser du i tillegg alle homofile her i landet.

Jeg synes ingen skal bli utsatt for sjikane eller mobbing pga hudfarge, seksuell legning eller andre ting.

Du skal heller ikke generalisere en gruppe for noe en har gjort. Det gjør du Davy og det er like ille som den lille gutten.

24.mai.2006 @ 00:11
Postet av: ?

Engasjement er bra, men lavpannede folk er det i hele fotball-Norge. Like kjit med drittslenging fra en far på en småguttekamp. Den 12 mann er ofte mer opptatt av å hetse og synge nedlatende enn å støtte sine egene. Engasjement må da være best når det brukes positivt. Les mellom linjene til Davy og forstå at dette er noe han ikke liker uansett. At Odd ble uthengt, der var han sist, og de har vel det kjipeste publikumet for tiden, selv med god serieåpning.

24.mai.2006 @ 00:12
Postet av: Øysis

At dette skulle komme Fra Davy er for meg en gåte.
En mann som har brukt søndagskveldene på å slenge dritt til enkeltspillere og trenere gjennom tv-ruten og så sier at publikum i Skien er lavpannede. Tenk deg om før du skriver neste gang da. Det her var helt skivebom og kasting av massiv stein i glasshus.
Det er sikkert mange bergensere som er fornøyd med å ha en slesk supporter som deg på tv hele tiden, men din usakelighet overgår alle grenser.
Og når supportere fra ditt lag spytter på Robbie Russel og kommer i slosskamper i Bergen sentrum så får du se å kikke litt i din egen sandkasse før du slenger ut tarvelige kommentarer som dette.

Skjerp deg.

24.mai.2006 @ 00:18
Postet av: Sheik Yeributi

Alt er bedre enn sutrete bergensere....

24.mai.2006 @ 00:26
Postet av: Magne

Å mene at det å kalle noen for "homo" er tarvelig og sjikanøst syns jeg nesten er verre enn at en fjortis med mulig seksualitetsangst bruker ordet om en fotballspiller.

Joda, "homobegrepet" brukes gang på gang på fotballstadioner rundtomkring, alt fra den taktfaste "dommer'n er homo" til fedre på sidelinja som har sterke meninger om hvorfor poden ikke får spille spiss, eller er uenig i taktikk. Hvor tror du 13 åringen har lært at "homo" er et skjellsord?

Norsk fotball har etter meget bra arbeid fått bukt med rasismen, etter bl.a å ha gitt "rødt kort til rasisme" i flere år, en kampanje som nå følges opp bl.a i England.

Det er alikevel flere områder hvor fotballen stikker hodet i sanden og håper de forsvinner av seg selv. Lyn hadde en spiller som for noen år siden ble mobbet bort fra fotballen. Kjetil Rekdal hadde i fjor uttaleser om at han var homofob, at han ikke ville ha noen åpne homser på laget. Fansen synger at "dommern er homo" hver gang han har utmerket seg negativt, eller tilsvarende om en motspiller, og vi har sportsjournalister som mener slik karakteristikk er "sjikanøst". Ikke at det er feil å bruke "homofil" som sjellsord fordi det IKKE er det, men fordi man sjikanerer mottakeren. Det blir som å si at jeg blir sjikanert dersom noen feilaktig kaller meg "bergenser", eller "nordlending", altså helt latterlig.

Savner en holdningskampanje i fotballen, hvor man også vil forsøke å bekjempe homofobien og homohetsen, og da har alle en jobb å gjøre. Ikke minst dere sportsjournalister som også bermen hører på.

24.mai.2006 @ 00:32
Postet av: Peter Pil

Jeg tror han bommer mest på det at det mangler humor på Odd Stadion, det handler litt om hvor du står\sitter, men der veit jeg du tar feil. Hold deg i nærheten av tårnet nestegang. Jeg mener uansett at han blander korta. Det er i Bergen det er for mye alvor, patriotisme og seg selv nok med litt for lite glimt i øyet.
Oddfansen er ellers kjent for å være en trivelig gjeng.

24.mai.2006 @ 00:41
Postet av: stille...

men uansett hva dere sier....og det var broren min som ropte homo..vi klarer ikke å lage noe liv på odd stadion...det var mer respons på broren min sitt martin utspill enn det var folk som ville klappe frem laget!! jeg vet de spilte elendeig, men vi er der for dem, ikke de for oss! hilsen odder!!

24.mai.2006 @ 00:57
Postet av: Thomasz

Helt greit og rope HOMO etter noen. ? Næhh.. vi er ikke der helt enda.. Den dagen det er like naturlig og rope HETERO etter noen.. først da er sjikanen brutt ned og man kan se det humoristiske i det.

Jeg ønsker alle homofober og fotballfrelste en riktig god bedring.

24.mai.2006 @ 01:02
Postet av: Homo-Jan

Martin ER jo så herlig, skulle ønsket at det var sant!

24.mai.2006 @ 01:05
Postet av: thomas

Davy belyser et viktig tema, men bruker bare feil argumentasjon og eksempler.
Det er klart det er lov å være skuffet. Det er klart man skal kunne reagere. Det er klart man skal kunne få ut frustrasjon uten å måtte tenke på at det skal gjøres med snert og selvironi, men det må skje uten at barn må beskyttes fra det. Hørte nylig om en far som ikke lenger ville ta med datteren på kamp pga den ordbruken hun ble utsatt for. Og det er for trist.

24.mai.2006 @ 01:10
Postet av: Oddrane kommer...

davy, davy, davy...hør nå her; å gå ut å kritisere en 13 år gammel gutt i offentlig media hører ingensteds hjemme! Hva er problemet ditt? Den karakteristikken du gir Oddrane (ikke odderane) er den mest håpløse jeg noen gang har sett. Neste gang du besøker Odd Stadion skal jeg be gutten spytte på Martin i steden, det er jo mye bedre :) IDIOT DAVY!!

24.mai.2006 @ 01:20
Postet av: Espen

Kanskje stått opp med litt feil bein eller Davy? Sølte flyvertinnen te på deg på veien hjem? Jeg er Sandefjord-supporter på min hals, men har vært på mange kamper på Falkum og kjenner meg ikke igjen i det hele tatt i din beskrivelse. Tror nok det ligger noe annet bak dette her.. Skriv en blogg om det istedet du!

24.mai.2006 @ 01:53
Postet av: Bob Sapp

Fotball fans harry.
Fotball fans er en artig rase. De er stort sett menn som synes at det er litt vanskelig aa snakke med kvinner, men mye artigere aa tilbringe mesteparten av tiden sammen med andre menn og snakke om fotball. De moeter andre menn foer en kamp, gaar paa kamp for aa se pa 22 menn i kortbukse spille ball, under kampen kan de klemmer hverandre naar deres lag scorer. Og hva roper de, #### er homo. Er det bare jeg som hvor patetisk noen av disse "mannlige" fansen er.

Fotball i Norge er en harry sport for menn men liten selvtillitt. Personlig synens jeg det er helt ok at de samles paa et sted for aa klage over at samboeren, kona eller kjaeresten ikke skjoenner at fotball er lidenskap. Det er en kjennsgjaerning at lagsport tiltrekker seg menn med mindre utdanning, daarligere karakterer og mindre selvtillit enn individuell sport.

Naar fjortiser har idoler er det soett. Naar voksene menn kjoeper krus, skjerf, drakter osv osv for aa dyrke laget sitt er det ikke soett lenger, bare patetisk.

Fotballfans, fortsett aa staa sammen med flere tusen andre menn og rop dommeren er homo. Det gir underholdning tilnormale mennesker.

24.mai.2006 @ 02:18
Postet av: Stian

Selvsagt burde sånne bemerkninger være unødvendig. Men i kampens hete vil det alltid være en eller annen som slenger en dårlig og lite gjennomtenkt kommentar.

Jeg var selv til stede på ODD Stadion søndag og merket ikke noe til det. Syns uansett det er dårlig gjort å trekke frem ODD-supportere som eksempel på dårlige manerer. Kan aldri tenke meg at det er noe bedre andre steder. (Vi husker vel alle spytte-episoden fra en kvinnelig Brann-supporter på daværende Sogndal-spiller Robbie Russell).

Til slutt vil jeg nevne at jeg syns Martin Andresen selv må lære å oppføre seg. Har ikke huske å ha sett noen andre i Norge som klager SÅ mye på dommeren (selv om han får god konkurranse av en del VIF-spillere). Helt utrolig at Martin ikke fikk gult kort! Det er ikke første gang han har vist en slik atferd på ODD stadion. Er det rart han blir upopulær her??

24.mai.2006 @ 02:42
Postet av: Anders

Synes folk fra Skien og telemark har en tendens til å prøve å være "in". Nå er det 10 år siden resten av landet kuttet ut slike ting.. Dere holder på ennå.. Skam dere i den lille bygda!

24.mai.2006 @ 02:46
Postet av: Ottar "Big Hand"

Du skriver godt Davy, det er nesten så middelet helliger målet når man leser. Men det blir etter min mening feil skyteskive.

Det er vanskelig å være uenig i at man ikke skal hetse folk på grunn av seksuell legning. Men med din fartstid i norsk fotball bør du vite at dette faktisk er svært vanlig, og ofte sagt med en slags implisitt selvironi. Jeg har bare sett kamper siden sent 80-tall, men har som tenåring vært med å synge at f.eks Vidar Davidsen er homo. Hooomo, sogar. Det er nemlig en merkelapp som er blitt satt på litt elegante og/eller forfengelige spillere og ledere. Det er ikke bra, nei, men hvis du analyserer det litt dypere så ser du at ondskapen i det ikke er så voldsomt. Litt det samme som å kalle spillere for kjerringer. Dem er det naturligvis heller ikke noe verre med. Uansett er nyhetsverdien av homorop på norske stadioner mildt sagt begrenset.

Nei, hvis du først skal trekke inn noe som er ille, mener jeg også du bør se til Stabæk-LSK. Å rope til Uwe Rösler at han er nazi tror jeg omtrent må være det mest forulempende det er mulig å si til en hederlig tysker av i dag. Å kalle ham homo fordi han kler seg pent eller dildo fordi han er skallet ville ikke en gang komme i nærheten.

Det eneste som kunne overgå dette i upassende plumphet måtte være å be en jødisk spiller eller leder komme seg inn i gasskammeret.

Jeg forstår naturligvis at 100-årsdagen for Ibsens død gir en bakgrunn for artikkelen som gjør den nesten umulig å la være å skrive, men hvis du først skulle løfte frem noe uakseptabelt burde du tatt dette.

24.mai.2006 @ 02:46
Postet av: jeez

Når arild stavrum går ut mot martin andresen, støtter et samlet fotballnorge andresen. her er andre tegn i løpet av sesongen at martin andresen er en fyr det er umulig å like for andre enn brannfans. javisst er han en god spiller, men langt fra den beste i tippeligaen. det er ikke helt ubegrunnet at det alltid er han som kommer i fokus hos andre lags supportere, han mister hodet når han er på banen, og det som virker som en hyggelig fyr utenfor banen, er psyko under kamp.

at davy wathne skriver en blogg om at martin andresen blir kalt homo er morsomt, leter enda litt etter bloggene hans om alle gangene magne hoset har blitt kalt det samme..(???) bergensere er mer patriotisk enn amrikanere og mister helt viddesynet når noen sier noe om bergen eller brann.

alle vet du elsker brann, og det skal du også gjøre, som bergenser. men når du legger ut en sak som dette skinner det lokalpatriotisme gjennom lang vei, og alle skjønner at dette ikke har noe med at du ikke liker "drittslenging" på arenaer generelt. har vært en del kamper mellom lyn og vif, eventuelt vif og lsk, der verbale angrep fra tribunen sikkert har vært vel så voldsom som de 4 tusen i skien lira av seg. hvorfor skriver du ikke om dette?

24.mai.2006 @ 02:54
Postet av: Fredrik

Morn Davy !
jeg er forresten den "13 år gamle gutten" som du skriver om, som hadde hat i blikket og som sa dette etter 3-1 målet..

det er 3 feil her !

jeg er 17 år, noe hat i blikket hadde jeg langt i fra, og den kommentaren kom på stillingen 0-0.
men det er vell vanskelig for deg å huske uansett! lurer på om ikke noen av de sansene har gått litt ut på dato!

men men ! ha en god dag :)

24.mai.2006 @ 07:19
Postet av: Mats

Martin er homo.
Du er ei brann-hore som ikke klarer å være objektiv. slutt med den aggressive tonen hver gang du mener at dommeren har gjort en tabbe og heller prøv å hør hva de svarer. du får jo ikke en dritt med deg

24.mai.2006 @ 07:47
Postet av: John Locke

Davy er på tryne i denne saken!!

hva er det med at lavpannet er det nye skjeldsordet!!??

24.mai.2006 @ 07:48
Postet av: Daniel

Så dum trodde jeg ikke du var davy

24.mai.2006 @ 08:02
Postet av: Kanutten

Er selvsagt enig i at fotballstadion skal være et sted for positive følelser først og fremst. Det er det nok for de fleste Davy må nå ha vært lenge nok i gamet til å vite at det er også er en bra arena for å blåse ut litt gammel gruff og drit fra sjelens irrganger. Bedre det enn konedenging. Og det er jo noe herlig fascistisk berusende å stå mitt i en menneskemengde som deler det samme raseriet mot dommer, motspiller eller hvem det måtte være. Sant å si kan jeg knapt huske sist gang jeg var på en fotballstadion UTEN å kalle noen en homo.

24.mai.2006 @ 08:26
Postet av: Benny

Kjære Davy og resten av tv2.

Dere er elendige.
La noen andre ta over alt dere sitter på av fotballrettigheter.

24.mai.2006 @ 08:31
Postet av: Daniel

Lurer på om ikke Brann supporterne er de som burde snakke lavest når det gjelder å sjikanere andre lags spillere med verbal gjørme. Burde rydde opp i egen supporterklubb før dere kritiserer andre.

24.mai.2006 @ 08:40
Postet av: NoeForDavy

http://vg.transact.no/Item.asp?GroupID=118&Group=Fotball%20-%20Norsk&ThreadID=1020173&Thread=Davy%20slakter%20odd-fansen

24.mai.2006 @ 08:43
Postet av: Eirik

Dette blir rett og slett for dumt. I skien er det ikke verre en andre steder, og å trekke frem utsagnet til en tolvåring... En gang likte jeg deg Wathne, du kom inn i norsk tv og fotball med god humor, men nå likner du mer og mer en gammel gretten gubbbe.

24.mai.2006 @ 08:49
Postet av: Tilskuer

Tror ikke Odd-supportere er noe værre enn andre supportere, men jeg må gi Davy rett i en ting; Oddrane har en lang vei å gå for å være den 12. mann på laget.
Var på Skien stadion og så Odd-Lyn for 2 uker siden og det var pinlig å se at 2 busser med Lyn-fans laget mer liv enn alle Oddrane og alt Skiens-publikummet til sammen.

Odd-tilhenger :-)

24.mai.2006 @ 08:53
Postet av: nilas

Er det for å være hyggelig at Brann-supporterne joiker når TIL spiller i Bergen? Vet ikke hva som er verst av homohets eller rasisme - tror jeg heller til at det brune hverdagsrasistiske grumset er verst. Nei, start med å feie for din egen dør, Davy!!

24.mai.2006 @ 08:57
Postet av: Daniel

Husker Brann tapte for RBK for noen sesonger siden. Etter kampen stormet noen Brann supportere en bil på rødt lys, og banket opp mor og sønn fordi de hadde på seg rbk-trøyer. I Bergen holder det nemlig ikke med verbal hets, der bruker de vold i tillegg.

24.mai.2006 @ 08:59
Postet av: ?

hehe

24.mai.2006 @ 09:04
Postet av: ?

Godt poeng Davy, som mange av "innleggerene" ikke har klart å få med seg. Det er så lite klasse og humor over slike kommentarer at det blir banalt og latterlig. Et annet godt poeng, hvorfor ikke bruke den samme energien på å støtte eget lag?

24.mai.2006 @ 09:04
Postet av: Ole

Dette er så befriende deilig lekse å høre, fra en som er i posisjon til å bli hørt. Noe av det som fascinerer meg ved fotballen, er nettopp det engasjementet den kreerer hos sine tilhengere, og i hvilke former det gir seg utslag. Og som X-trønder nå bosatt i Bergen har jeg gledet meg over Brannfansens stort sett humørfylte og varme engasjemnt for sin klubb. Like skuffet har jeg blitt når jeg har både her og andre steder overhørt direkte sjikane, hets, regelrett mobbing som i en hvilken som helst annen sammenheng ville blitt slått hardt ned på. Det har tidvis vært så at jeg har blitt provosert på grensen til et ønske om å gjøre noe FYSISK med saken... Pga slike tidligere erfaringer har jeg også lært meg å se på feks Vålerenge klanen som en gjeng useriøse pøbler som ikke kan tas på alvor. (det er mulig det har endret seg til det bedre, men inntrykket sitter for dypt til å la seg endre....) Det er synd å høre at også små-steder, med små klubber som kjemper hardt for å beholde posisjonen skal utsettes for samme form for negativisme. Det klubben trenger er POSITIVE tilrop, støtteerklæringer og HUMØR!

24.mai.2006 @ 09:08
Postet av: ?

Du har bodd for lenge i Bergen siden du føler at du må gå FYSISK til verks

24.mai.2006 @ 09:09
Postet av: Ivar

nå har du virkelig overgått deg selv Davy. Brann supporterene er vel kansje kjent som norges mest usportstlige.Begynner å tenke tilbake til den tiden da Karadas ble hetset, og da koakou ble spyttet i ansiket av en brann supporter. Nei dette blir for dumt.

24.mai.2006 @ 09:41
Postet av: Ole

Finner grun til å påpeke at jeg ALDRI faktisk HAR gått fysisk ut mot noen, hverken i fotballsammenheng eller i noan annen sammenheng. men at magefølelsen av og til har dratt i den retning, ja definitivt. Når den usaklige HETSEN har blitt for sterk, så vrenger det seg i meg i ubehag.

Personlig er jeg tilhenger sportmanship, jeg blir rørt når jeg ser eksempler på idrettsutøvere eller tilhengere som utøver elegant sportsånd, som feks langrennstreneren som nettopp fikk flere paller med canadisk lønnsyrup i takk for at han i "kampens hete" gav en stav til en utøver i knipe. Det er ekte sportsånd, i begge ender.

24.mai.2006 @ 09:43
Postet av: Brann-supporter

Davy rettar søkelys på viktige spørsmål. Somme fotballsupporterar er langt meir opptekne av å sjikanera motstandaren enn å støtta sine eigne.

Om supporterane i Skien er ekstra ille i bruk av skjellsord, trengst det nok meir enn eitt besøk til å avgjera. Sjølv har eg besøkt alle arenaene i Tippeligaen fleire gonger. Kva ein høyrer av drittslenging heng mykje saman med plassering. Men eg har eit bestemt inntrykk av at dei fleste stader trengst det å ordnast opp i eigne rekker.

Og så er det slik at til meir puslete ein støttar sitt eige lag, til lettare er det å høyra dei trass alt få som slengjer fantasilause ukvemsord.

24.mai.2006 @ 09:48
Postet av: Per

Innleggene til noen av Odd supporterene her taler vel for seg selv. Pinlig.

24.mai.2006 @ 09:49
Postet av: Riktig vurdering av ODDs publikum!

Undertegnede var også tilstede på ODD Stadion og så kampen mot Brann.

Publikum - endel av dem - viste hårreisende ufin opførsel og kom med tilrop mot alt som ikke gagnet ODD.

Påstanden mot M. Andresen er nok ganske
urettferdig ettersom han og hans kvinnelige samboer nylig ble foreldre.

Sandstø etterlyser med rette mer begeistring over sitt lag: Odd spille hurtig og fin fotball, men mangler for tiden avsluttere.

Ola Observer

24.mai.2006 @ 10:33
Postet av: Morten S

HAHA.......Her viser alle Odd "supporterene" hva som bor i deres sanne natur.
Lese en blogg for så å bli så forbanna at dere begynner å slenge dritt til skribenten viser hvilke patetiske, ufyselige, lavpannede unnskyldninger av noen mennesker dere er.
Håper Skien blir utsatt for en stygg ulykke, dere fortjener å ligge i dritten på Østlandet. Forresten er dere vel for svensker å regne. Ekte Nordmenn er dere iallefall ikke, avskum derimot.

Nei leve republikken Bergen. Skien kan brenn for alt jeg bryr meg. Ekle folk.

P.s
En Blogg er private meninger og tanker og har ingenting med personens "offentlige" profil å gjøre.

24.mai.2006 @ 10:39
Postet av: Roy Bjarne Knudsen

Det må være bedre å slenge med leppa enn med knyttneven.... Husker for noen år siden, da jeg bodde i Bergen, da en RBK-supporter (en ung mor med sin sønn) kjørte bort fra Brann-RBK og ble slått ned gjennom vinduet (som var åpent - men dog) av en Brann-fan som ikke var fornøyd med at RBK vant...

Og det er langt ifra det eneste usportslige jeg har opplevd av Brann-fans. Tror jeg må si at de er blandt de verste supporterene sånn sett, selv om de kanskje er de beste til å lage liv under kampen.

24.mai.2006 @ 10:41
Postet av: Bergensere ass...

Bergenserkommentatoren "Morten S" sier jo litt om hva slags folk man har i Bergen...
Skudd i foten der, Sir!

24.mai.2006 @ 10:57
Postet av: Prokurator

Hvor sitter du på staddaen da Davy?
Var ikke i Skien, så kan ikke uttale meg om hva som der ble sagt, men har vanskelig for å forestille meg at det er noe verre hets der enn andre steder i landet. Står til vanlig på ss, og kan ikke huske sist noen ropte "homo" etter en motstander. Det betyr ikke at hets av motstanderne er borte. Som du nevner er det en del år siden Eggen ble utsatt for dette, men senest mot VIF sto halve felt Z og ropte "Rekdal - grisetryne!" gjentatte ganger. I fjor sang ss at "Hoset liker menn!", og senest 16. var det joiking mot TIL (som vanlig hver gang TIL eller Glimt er på besøk). Dette fenomenet forsvinner aldri, og det er ikke noe bedre på staddaen enn hva det er andre steder i landet.

24.mai.2006 @ 11:32
Postet av: Kølla

Snakk om å kaste stein i glasshus.
De værste ungene som vi finner på en tribune noe sted i Norge, finner vi på Stadion i Bergen. Hold det store kakehølet ditt lukket, Davy.

24.mai.2006 @ 11:40
Postet av: TIL supporter

Dakar Davy og Brann!
Gjester på Brann stadion blir vel aldri servert ukvemsord av hjemmepublikum. Sist TIL spillte mot Brann i Bergen ble jeg kallt både hjulbeint samejakki og det som værre var hver gang jeg tillot meg å heie på Gutan. Så det er nok ikke bare i Skien at det finnes hjemmetilskuere som oppfører seg på et lavmål.

24.mai.2006 @ 11:48
Postet av: RM

Bra at du tar opp dette. Fotball er og skal være noe positivt for både spillere og tilskuere. At du lar det gå ut over Skiens publikummet er muligens riktig da jeg selv ikke har vært der, men jeg er noe usikker på om du ikke er litt nærsynt. Flere ganger har jeg, som RBK patriot, furundret meg en god del over publikum i Bergen. Du er forsåvidt inne på det i artikkelen din, men hvorfor har du ikke skrevet om dette for flere år siden. Eksempelvis etter at RBK hadde feide over Brann (1-6)på Stadion for noen år siden i siste serierunde. RBK gutta stillte seg på rekke for å motta velfortjent seriegull og dine bysbarn svarte med en massiv pipekonsert. Jeg så ingen kommentar fra deg da. Dette er ikke ment å være kritikk av artikkelen din, men den bærer litt for mye preg av øyeblikkets opplevelser og ditt ståsted der og da. Vi behøver i høyeste grad en debatt om oppførselen til spillere, trenere og publikum. Siste tids dommerhets får meg til å lure på hvor mange 14-åringer er det som melder seg på dommerkurs fortiden? Om noen år gidder vel ingen å stille opp dersom man skal bli evaluert i alle kameravinkler på TV2 etter en tvilsom avgjørelse. Der har dere en god mulighet til å påvirke. Ellers så synes jeg du er en flink journalist og du har et ærlig og godt hjerte for fotball og favorittlaget ditt. Det er bra. Stå på. Du er i posisjon til å styre debatter og fokus gjennom jobben din. Innlegget ditt kunne godt vært mere generelt, men det blir vel mer oppmerksomhet rundt saken når du tar noen konkret.

24.mai.2006 @ 12:05
Postet av: stian

Vel Davy folk kan lire mye av seg i frustasjon.
Det kan du også!!!

For 2 år siden hørte jeg du si dette til en motspiller i grendacupen i knarvikhallen.:

- ta og få ut det der jævla grisetrynet

dette sa du om en litt lubben motspiller

24.mai.2006 @ 12:21
Postet av: Ruben E.

Og blåse opp denne saken gjør deg like ille som den lille 13åringen. Hallo? Du av alle har sikkert aldri sagt noen "skammens" ord i kampens hete da eller? PUH.. gå å grin

24.mai.2006 @ 12:26
Postet av: Lobex

Du er patetisk Davy..

24.mai.2006 @ 12:27
URL: http://www.farmor.net
Postet av: Sam Bell

Akk dere enfoldige.
Det ser ikke ut til at dere klarer å holde konsentrasonen når dere ser ord som beskriver sexuell legning.
Det var det minste av det Davyen ville frem til.
Poenget er at dette kom fra en fjortis (og det etter kamper) og dette bare var et av mange tilfeller Davy har opplevd på den omtalte banen.
Om han har rett aner jeg ikke, siden jeg ikke har giddet dra til et så gudsforlatt sted.
Det jeg imidlertid kan skrive under på er at det mest destruktive laget som har besøkt Brann Stadion de siste 10 årene er Odd.
(Jada de er blitt bedre de siste 2-3 sesongene.
men noe annet var uunngåelig om de ikke vil bli til spott og spe for hele fotballnorge.)

Sam

24.mai.2006 @ 12:33
Postet av: Lineker

Håper i alle fall at den lille guttepjokken har foreldre som vet å lære ham at sånt roper man ikke.
Og "homo???". Har opplevd voksne mennesker også som roper det, og det er jo helt lavmål. Hvorfor skal det være et skjellsord? Dette barnet kan unnskyldes, voksne som roper det samme er bare triste, mislykkede mennesker.

24.mai.2006 @ 12:57
Postet av: Heidi

nå fåru faenmæ skjerpe deg! At èn guttunge kaller Martin Andresen for homo, betyr ikke at alle Odd-tilhengerene kaller han for det! Odd supporterene er snille og rolige, og jeg tviler på at det er så forbanna mye bedre i Bergen, eller noen andre steder. herregud!

24.mai.2006 @ 13:22
Postet av: franke

Alle i dette landet lærer fra liten av at homo er et skjellsord, derav så mange tenårings-selvmord!

Se for deg en av dine slektniger dinglende fra et rep, så tenker du deg kanskje om 2 ganger....

24.mai.2006 @ 13:32
Postet av: Bjørn

Synes kanskje du kaster stein når du sitter i glasshus, Davy. At språkbruken på norske fotballtribuner er lite å være stolt over, er det vel ingen tvil om. (selv om homo strengt tatt ikke bør være et skjelsord)
Men, hva med språkbruken blandt fotballjournalister? Uttrykk som "Hat-oppgjør", "hatkamp", "Krigen på Lerkendal", "fiender" som daglig går igjen i norsk presse er vel ikke akkurat med på gjøre fotballen/ eller tribunefolket mindre aggresive. Og selv om uttrykkene i pressen nok er noe mildere(?) enn en det som brukes av rasende tilskuere, så når jo dere pressefolk en langt større gruppe mennesker enn det en guttunge klarer når han står å skriker på tribunen.
Og, som journalist, en profesjonell bruker av språket, burde det være mulig å finne mer dekkende og presise uttrykk enn det som gjøres i dag. Jeg tror f.eks. ikke, og jeg kjenner faktisk litt til det, at Vålerenga supporterne hater Lillestrømgutta. Erkerival på fotballbanen, konkurrent og klassis oppgjør ja, men hat (i ordets egentlige betydning), det kjenner ikke jeg til.
Så når en guttunge bruker et forflatet/idiotisk språk på tribunen, så har vel du og dine kollegaer vært gode veivisere i den retningen.

24.mai.2006 @ 13:34
Postet av: Track

Det kryr av skaphomser i fotballen og i idretten - også på tribunene men machokulturen tilsier at de er dødsredd for å bli avslørt. Patetisk i år 2006

24.mai.2006 @ 13:39
Postet av: Lars

Jeg begynner virkelig å glede meg til Brann-sprekken. For den kommer i år som i fjor og i for i fjor, året før det og året før det igjen...

Regner med at verbale utspill fra 13-åringer får skylda på TV-toern.

24.mai.2006 @ 13:56
Postet av: loser

Bra at Odd-supporterne forsvarer folk som bruker "homo" som et negativt uttrykk. Fin gjeng.

24.mai.2006 @ 14:23
Postet av: Homofil Nordlending

Jeg er homofil og mener at når homo blir brukt som skjellsord er dette ordet veldig negativt ladet. Synes bloggen til Davy er bra. Mange gode poenger i dette innlegget. Det verste med mange av kommentarene er at det er svært mange som forsvarer den personen som kalte Martin homo. Davy skrev i innlegget sitt at Brannsupportene ikke er feilfrie de heller, men han som brannfan burde ha lov til å reagere på dårlig oppførsel på fotballkamp. Om Martin syter til dommeren og ikke får kort for det, så er det dommeren som gjør en dårlig jobb... Det viktigste er uansett at man skal kose seg på fotballkamp, men det burde ikke gå ut over andre. Har selv fått en springskalle av en vif-supporter da jeg var 15 år. Dette var etter en kamp vif tapte. Jeg var kun skyldig i å heie på det andre laget. Så...oppfør dere!!

24.mai.2006 @ 14:47
Postet av: meg

den tarveligste og mest sjikanøse karakteristikken

Hva er detta Davy? Erru forbanna homohater? Våkn opp og vit at du lever i 2006. Kanskje guttungen hadde løst på'n.

24.mai.2006 @ 15:07
Postet av: Pleym

Når "homo" brukes på denne måten som Davy her gjengir, er det ment som et nedsettende skjellsord. Dessverre.

Homohetsing er ikke noe nytt fenomen i fotballverdenen - og spillerne selv bør gå i front for å ta et oppgjør.

Egentlig burde de få hjelp av trenerne, også - men der er som kjent homofobien noe man ikke lar være å fremheve i møte med media.

24.mai.2006 @ 15:15
URL: http://www.vgb.no/1207
Postet av: ?

Skjerp deg Davy! I Bergen ble Edwin van Ankeren buet ut og kastet mynter da han ble båret av banen med hjernerystelse. I Skien er det da heller gjenger som banker opp folk for sport. Hvis du dømmer Skienspublikummet ut fra dette, da skulle du tatt på deg bortedrakt i Bergen engang. Utrolig hva man får slengt etter seg av ukvemsord og trussler.

Tilbyr deg å bli med oss neste gang Odd møter Brann i Bergen. Så får du

a) se hvordan vi telemarkinger egentlig er på kamp
b) se hva andre blir møtt med i din egen by

24.mai.2006 @ 15:50
Postet av: Ugla

Davy, Davy, Davy...
En ting skal du ha: Dette er et viktig tema, og sansynligvis et økende problem på norske fotball-arenaer.
MEN:Hvorfor tar du utgangspunkt i ODD?
Du sier jo selv at du har vært på Brann-kamper i 36 år. Da har du jo nok av situasjoner å ta av i egen klubb... Og da mener jeg NOK av situasjoner (ikke bare på arenaen). Eller du kunne påpekt syngingen mot Uwe i kampen Stabæk-LSK.
Istedenfor så går du til angrep på ODD, dette fordi de "angrep" ditt kjære Brann.
Jeg tror du hadde skreket det samme hvis Martin ikke spilte på Brann, for makan til sutrekopp skal du lete lenge etter.

Fint tema - HELT FEIL vinkling.

24.mai.2006 @ 15:58
Postet av: Sultan

Jeg tror nok de aller fleste er enige i at det er ufint å slenge om seg med slike kommentarer. Poenget er vel at det blir helt feil av Wathne å utpeke Odds hjemmebane som et sted verre enn andre. Han henger ut hele byen på en måte som vi som kommer derfra ikke helt klarer å sette pris på. Jeg har selv reist rundt på fotballkamper, og det er ikke noe bedre på de andre arenaene.

Ta opp dette på generelt grunnlag så kunne kanskje debatten blitt litt mer fornuftig, måten det blir gjort på her provoserer jo bare folk, og da er det lett for folk å komme med noen ufine svar.

Virker heldigvis som at det er bred enighet om at det ikke er noe bedre andre steder.

Og Morten S., ditt innlegg er en nytelse.

24.mai.2006 @ 16:05
Postet av: Tor Alrik

Hei Davy
Her er du nok akkurat en slik patriot som jeg er glad i.
Men du tar feil i at Skien er verre enn andre steder. På Stadion er det til og med en speaker som kan det og mobbe. på en lun måte men dog han slenger "skitt" hvis han kan få inn en kile.
Jeg er fullverdig medlem av både ODD og Brann og betaler med gled min kontigent, elsker engasjementet og opplever nok noe ganger både på Stadion og på Falkum at noe tråkker over i kommentarene sine, jeg ble neste arrestert på Voss stadion da jeg tilfeldigvis hadde havnet i blant supporterene til Brann og de kalt Vossingene for ting som jeg ikke tør å skrive inn i denne bloggen.
Davy slik er fotball, ro deg ned og kom ned på jorden ved å stå stor stå på Stadion en kamp å overhør kommentarene der, de er ganske friske.

24.mai.2006 @ 16:18
Postet av: Per

Sorry Davy, men her er du på jordet!
Jeg har tilbragt mang en stund på Store Stå, og rundt på Brann Stadion, og hvis du mener det er verre i SKien enn andreplasser tar du skammelig feil.
Fra Store Stå kommer rasisme, nazisme, homo hets og alt some værre er.
Faktisk er Store Stå den værste av alle i så måte. Aldri hørt lignende når jeg har vært på andre stadioner.
Men man må vel lukke ørene for sånt hvis man skal ha det kjekt på kamp

24.mai.2006 @ 16:26
Postet av: Helge

Du Davy, lurer på hvor er humoren.
Det har jeg spurt meg selv om mange ganger med dine gulp når du avslutter en sending, og skulle du ha med deg Mini i studio så ser jeg heller på tro og liv.

Ha en fortryllende breeeeeiflabb aften..
Er dette humor??????? gå deg selv litt etter i sømmene før du utaler deg, du bør muligens tenke før du KAKKLER...

24.mai.2006 @ 16:32
Postet av: Davy suger k...

Må bare si at du er patetisk Davy!
Kan jeg be deg om og slutte å stikke det stygge trynet ditt frem overalt..

Mvh
Vålerenga supporter

24.mai.2006 @ 16:44
Postet av: Mette Marit

iBergen.no

Snikfilmet halvnaken nabo

Bergenseren ble fratatt kameraet etter snikfilming under skjørtene på uvitende jenter. Men da en vakker kvinnen flyttet inn i nabohuset, måtte han kjøpe nytt.


Hehe..
Sier ikke mer!

24.mai.2006 @ 16:52
Postet av: Mette Marit

iBergen.no

Snikfilmet halvnaken nabo

Bergenseren ble fratatt kameraet etter snikfilming under skjørtene på uvitende jenter. Men da en vakker kvinnen flyttet inn i nabohuset, måtte han kjøpe nytt.


Hehe..
Sier ikke mer!

24.mai.2006 @ 16:53
Postet av: Mette Marit

iBergen.no

Snikfilmet halvnaken nabo

Bergenseren ble fratatt kameraet etter snikfilming under skjørtene på uvitende jenter. Men da en vakker kvinnen flyttet inn i nabohuset, måtte han kjøpe nytt.


Hørte rykter om at det var deg Davy..?
Hehe..

24.mai.2006 @ 16:57
Postet av: Tele Salgesen

Tor Erik Sivertsen: du er dummer en en pose peanøtter. Hva har din kollega med noen ting å gjøre? Hvis hun ikke takler å få dritt som telefonselger så bør skaffe seg en ny jobb. Som telefon selger får man dritt, sånn er det, på samme måte som en bilmekanikere MÅ tåle å få motorolje på hendene... Når det gjelder dere andre duster som hevder Davy skal opptre objektivt har jeg bare dette å si HVORFOR !!? Dette er en personlig blogg og vi andre lesere det for å lese mannens personlige meniger og yttringer? SÅ Davy fortsett bare å spy ut usensurerte meninger, det er mange av oss som setter pris på dem. og til neste gang - Heia Brann.

24.mai.2006 @ 17:03
Postet av: Martin

Davy er homo!

24.mai.2006 @ 17:04
Postet av: Mette Marit

Tatt for banan-voldtekt

Nok en mann er pågrepet for det påståtte overgrepet mot en 31-årig mann. Rusmisbrukeren hevder blant annet at han ble voldtatt med banan.

Fire menn skal ifølge 31-åringen ha gitt ham kraftig bank og skjendet ham på det groveste med en banan i en leilighet i Bergen 2. mai.


Martin og Davy var vist med på det..=)

24.mai.2006 @ 17:04
Postet av: kåre

Davy suger penis...

24.mai.2006 @ 18:22
Postet av: Pronto

Jeg ville bare kommentere at denne bloggen ikke fortjener en kommentar.

24.mai.2006 @ 18:48
Postet av: yderf

Hei du! Journalister skal også være rollefigurer, og manerer gjelder like mye på tv 2 "spo(r)ten" og selvfølgelig også på tribuner. Her dreide det seg om en skuffet 13-åring, men du er vel noe gamlere David W? Håper journalistikken din i fremtiden viser seg i voksenuttalelser og ikke en slik form som fremkommer i det du har skrevet.

24.mai.2006 @ 18:53
Postet av: Morgan

Vil bare gi deg et lite tips....
Selv om noen ler av dine komentarer på tv er det ikke dermed sagt at det er humor du slenger ut, flesteparten av de jeg kjenner liker dårlig vasepraten din. Synd at slike som deg får lov til å formidle fotballnyheter, nivået er meget lavt etter at nrk mistet rettighetene.
Når det gjelder supportere så fikk jeg to dører sparket inn på bilen min av Brann supportere, vil TUSEN ganger heller bli kalt for homo av en 13 åring.
Lavpannet kan du selv være. Hilsen RBK SUPPORTER

24.mai.2006 @ 19:16
Postet av: arne

håper su ikke tar deg sjøl så voldsomt høytidelig, davy... er liksom odd supporterne så sinnsykt mye verre enn resten av fotball norge?? trur du ikke alle hørte at dere bergen-folk holdt på å le dere i hjel hver gang stabæk scorte mål?? er det så sinnsykt mye bedre a??? satt faktisk tre-fire brann supportere bland oss odd fans på tribund syd, og de ver ikke så verst til å sjikanere de heller, skal jeg si deg!!!! så du tar nok veeeeldig feil når du påstår at dd er så sinnsykt mye verre enn andre... og for det andre: tror du fansen bryr seg mer om bortelaget enn sitt egne lag??? burde det ikke vert 60 i steden for 6000 på tribunen da????? støtter ikke vi odd kanskje? tror ikke du har så mye du skulle sagt asså. du skjønner vel du også at ett og anna tilfelle med drittkasting til visse spillere forekommer? og helt ærlig: er det så rart å kalle martin andresen homo? han er pen, velkledd, sikkert ganske rik, fornøgd med seg selv, en fin karriere og ser ut som han er i ganske godt humør..? er vel bare du og fjortisene som ser på homo som negativt...? avslørt, davy!!!!! homofile menneske er knæsj tøffe, har ike noe i mot dem! og det kan du hilse å si til han kapteinen din! hadde etter min mening passa bedre å kalle han tidsdrøyer eller no.... du hadde vel ikke likt det om svindal larsen hadde stått i to minsutter å kverulert med dommeren uten at han hadde fått noen form for tilsnakk eller kort? tenk deg littegranne om neste gang, davy... du er ikke helt sakelig i påstandene dine! og detta har IAFFAL INGENTING MED ODD GRENLAND SOM LAG Å GJØRE!!! virker misstenkelig som om du prøver å legge skylda på odd, ogn ikke oddrnae.... du er bare så sinnsykt misunnlig, er det du er! brann har jo verken norges beste keeper, forsvarer eller midtstopper...

24.mai.2006 @ 19:36
Postet av: Jaffe

Hmm, er det mulighet for at jeg kan opprette en blogg, der jeg kan nevne det Brannsupportere som satt på tribune syd sa?

24.mai.2006 @ 19:58
Postet av: caniggia

synes ikke det er noe å ta på vei over at oddrane kaller ham homo. husk at i grenlandsområdet er "homo" bare en betegnelse på folk som dusjer hver dag.

dette vet nok martin, og lot seg ikke affisere. spilte en god landskamp i dag

24.mai.2006 @ 21:58
Postet av: Tor

Som vanlig, Davy; Spiker'n på hodet! Jeg tillater meg for egen regning å slenge på at laget og benken deres (ingen nevnt, ingen glemt) framstår på akkurat samme måten.

24.mai.2006 @ 23:14
Postet av: Jan R

Var selv på ODD Stadion da ODD møtte Brann, og det at Davy sier at ODDrane bare kommer med skjeldsord, og at oddrane ikke støtter laget sitt.. osv, er meget feil. Etter hvert eneste mål brann scorte, ble det litt stille, før oddrane begynte å synge til laget sitt for å få fart på dem igjen. Har vært på 7 av 9 kamper som Odd har spilt, og føler at oddrane er meget "glad" i laget sitt, De synger til ODD hele tiden. Og ellers aldri noe tull ang slossing osv. Noen gang hørt om en odder som har sloss før? Nei..

Og kanskje litt over til grunnen at det ble litt roping/piping på Martin.. Jeg føler at han "lurte" dommeren litt, fikk snakket seg ut fra alt. ting som alle på stadion så burde vært frispark osv. Derfor er det ikke rart at det kommer litt skjeldsord og eller piping mot martin..

Heia Odd, Heia Odd!!

25.mai.2006 @ 00:55
Postet av: Trigz

Enig med Wathne at "homo" er en lite fantasifull ting å rope fra tribuna. Å rope noe slikt gjenspeiler bare negativt på avsenderen.

Men Wathne, du burde strengt talt ta deg en tur på Briskeby stadion. Hamkam-publikummet er det uten sammenlikning mest hatefulle hjemmepublikummet jeg har opplevd i norsk fotball. Minnes levende den gangen jeg hadde med meg min 1,5 måned gamle sønn på Briskebyen for å se Hamkam-LSK, og opplevde å få trusler og stygge blikk fordi jeg sto på feil tribune. Barnevogna er ikke helt enkel å buksere inn på bortetribuna, som du kan forestille deg.

Ellers er ikke publikummet på Stadda helt borte de heller. Eller på Åråsen, forsåvidt. Ondsinnede karakteristikker hagler på hver eneste hjemmearena i Tippeligaen.

25.mai.2006 @ 07:48
URL: http://trigz76.blogging.no
Postet av: Gunnar

Davy'en er homo

25.mai.2006 @ 08:55
Postet av: Kristoffer

Seriøst, Davy. HVIS Martin ER homo, så må det vel kunne gå an å si det? Sånn for å konstatere det, liksom.

25.mai.2006 @ 09:38
Postet av: Tove

Dette er skivebom Davy, i alle grupperinger finnes det utskudd som skiller seg ut.
Har selv opplevd det i Bergen, ingen er vel mer kaklende enn oss Bergensere.
Utskudd finnes også i tv2 sporten viser det seg..
En ting til Davy,la du merke til at Martin ga fingeren til supporterne til Odd, ikke veldig rart at det blir slengt litt med leppa til slike.
Ha en fortreffelig tåkeaften....

25.mai.2006 @ 09:44
Postet av: pekka

Davy og Morten S må jo være samme person, de er like patetiske og meningene deres svarer for seg selv.
Davy du burde ta til vettet, komme frem og dementere det du her har skrevet.
Men det er vel kanskje for mye å forlange fra en kar som deg(Bergenser)? Husk du har stor påvirkningskraft i kraft av din rolle i TV2, men det driter du vel i?

25.mai.2006 @ 10:21
Postet av: Mari

" Å slynge ut den tarveligste og mest sjikanøse karakteristikken han kunne komme på var sannsynligvis en slags egen-terapi, en måte å trøste seg selv og bearbeide skuffelsen over innsatsen til "Odderane" på."

Så den tarveligste og mest sjikanøse karakteristikken man kan komme på er å kalle noen HOMO? Hva slags menneskesyn tyder dette på`? Noen idrettsfolk prøver å bekjempe homofobien i idretten..noen , slik som "vår kjære" Davey Wathne gjør alt han kan for å beholde den..

25.mai.2006 @ 11:11
Postet av: Per Mathias Høgmo

Ja, Davy! Her har du sannlig tatt tak i et tema som er viktig at blir belyst, likevel tror jeg ikke det skal gjøres på din subjektive og arrogante måte. Du slenger her ut mot tribunekulturen i Skien, jeg er da virkelig ikke av den opp fattningen at kulturen her er noe verre enn andre steder i landet...? For det første velger du å lange ut mo en 13-år gammel gutt som i fortvilelse slenger ut en glose mot kapteinen til det laget som nettopp er i ferd med å slå Odd, en 13-åring? Du velger å la det denne gutten i et øyeblikk av fortvilelse slenger ut, være representativt for hva Oddrane står for. Han kalte Martin Andresen for "homo", ja er nå egentlig "homo" et skjelsord? For meg blir det meningsløst når en profilert journalist som deg skal kunne stemple denne legningen som nedverdigende. Jeg tror også du skulle satt et litt tydligere søkelys på kulturen i Bergen; spytting på spillere og tilløp til rasistiske grupperinger... Og det å la en tenårings uttalelser være representativt for Oddrane er bakvendt, her stempler du en hel supportergruppering, tror nok du hadde fått et litt annet inntrykk hvis du førte en dialog med de.

Til slutt vil jeg bare si at jeg blir trist og lei meg når jeg ser hva du skriver, for en journalist som ønsker å fremstå som seriøs blir det for dumt å lange ut mot slik tilfeller. Du viser dessuten total mangel på grunnleggende respekt av andre mennesker og deres legninger, du burde skamme deg! Hvis ikke LLH ikke er oppmerksom på denne bloggen fra før, skal jeg gjøre de oppmerksom på den nå...!

25.mai.2006 @ 12:06
URL: http://www.rbk.no
Postet av: Anders LSK

Hmmm.. Hvor objektiv er du i dine blogger Davy? Hvor objektiv er du i din journalistikk? Må innrømme at jeg heller går inn her på fxt og ser rundens mål, enn å se den tarvelige og subjektive journalistikken din på TV2. Og der er jeg langt i fra alene. Mitt tips: skjerp deg. Du er langt i fra en god representant for det stolte publikum fra Bergen. Forza Fugla!

25.mai.2006 @ 13:03
Postet av: ?

For det første er dette ein blogg der ein skriv sine subjektive meininga. For det andre som det blir kommentert, at ein skal tenke igjennom korleis ein oppfører seg sjølv, før ein uttaler seg, er det nok ikkje berre Davy som burde gjøre. Vi går vel alle på den smellen i blant å uttaler seg i negativ retning om andre, når ein egentlig skulle ha holdt munn!
For det tredje må ein lesa litt mellom linjene...det er nok drittslenginga han Davy vil til livs, og ikkje nødvendigvis henge ut nåkre supportere. Sjølv om det ikkje er til å stikke under ein stol at enkelte supportere er meir grov i ordbruken enn andre, og dette er beklagelig. Det viktigste Davy har klart her, slik eg ser da, er å få ein "liten" debatt rundt temaet drittslenging på fotballarenaene, uavhengig av lag!!
Stå på Davy!
Heia Brann!

25.mai.2006 @ 13:43
Postet av: Lars Olve Hesjedal

så sure vi var her da! Klart Davy og meg andre Brann-fans vet at bergenspublikummet ikke bare har oppførsel å skryte av heller. men det må da være lov å si at noen er verre enn andre likevel?

25.mai.2006 @ 14:23
Postet av: .

Folk som deg bør ikke få kommentere på en annen kanal enn BTV

25.mai.2006 @ 14:27
Postet av: Espen

Å være publikum på kamp kan også være å følge opp barna sine på puttenivå...når jeg ser deg på sidelinjen på forskjellige baner i Bergensområdet kan jeg neppe karakterisere oppførselen din som pen...skriker og hyler og bærer deg...aggresjonen blandt publikum har mange former...husk det Davy! Og kom deg ut av glasshuset ditt!

25.mai.2006 @ 14:46
Postet av: oddsuporter

Som Odd supporter er ikke kritikk dagligdags rett og slett fordi det er en liten klubb som alltid blir spådd nedrykk, men som ender mitt på tabellen. Når Odd mottar kritikk er det bare gøy for å skape litt blest og diskusjon rundt laget.

Det er synd da at Davy ikke kommer på noe bedre å skrive enn blogg-fyll. Dette kommer fra mannen som uttalte for en stund tilbake at NHH er det verste som har skjedd Bergen noensinne. Jeg fikk et signert bilde av Davy som 11 åring. Det har jeg for lengst kastet. Det blir amatørmessig å kritisere odderane for å slenge med leppa når en er Brann supporter. Odd-supportere er noen av de best likte i Norge. Jeg kjenner flere Stabæk, Vålerenga, Brann, Viking supportere etc, som alltid stortrives i Skien og blir invitert på Metz sammen med Odderane for å kose seg før kamp.

Martin Andresen tror jeg driter i om en liten gutt kaller han for homo. Han er landslagskaptein og tåler kritikk. Jeg har selv vært på Brann stadion og Store Stå uttallige ganger. Brann er andrelaget mitt ettersom jeg bor i Bergen. Jeg har vært flau over store deler av supportermassen som følger mer med på motstanders supportere og slenger trusler enn å følge med på kampen.

Kort oppsummert: Davy har liten objektivitet. Klarer du å la deg provosere av en 12-åring som slenger med leppa? Jeg foreslår at Davy kler seg ut som en Vålerenga supporter og stiller seg opp på Brann stadion på Store Stå. Da kan han jo selv så hvor mye fornuftig som kommer ut av Brann supportere...

25.mai.2006 @ 15:18
Postet av: Odd-fan

Det er noe av det teiteste jeg noen sinne har hørt.. Jeg så Davy gikk forran tribunen flere ganger og virket overlegen (typisk bergensere).. ODD-supportere er hvertfall ikke værre enn andre, de har jo nesten ikke supportere jo.. Herregud, de må jo få lov til å si litt de få som er der, tror du Martin tok seg nær av det kanskje?? NEI!!

25.mai.2006 @ 16:43
Postet av: Alkex k

Handler vel egentlig ikke hvordan man ser på homofile, og de som mennesker, men når kommentaren er "martin er homo..." så er det jo ment som en fornærmelse, og da spiller det ingen rolle lenger hvordan noen ser på homofile...

25.mai.2006 @ 17:01
Postet av: Christian

Dette her er den merkeligste bloggen jeg har lest noen gang! Å påstå at Odd Grenland har supportere som kan karakteriseres som en "destruktiv, halvpervertert slektning" av klubben faller vel på sin egen urimelighet!
Odd, den lille klubben i Skien som ikke engang har et klassisk hatoppgjør, er vel den klubben i Norge man hører minst negativt om supporterne. Bor selv i Bergen, og har vært på stadion flere ganger gjennom de siste årene. Publikum her er utvilsomt engasjerte, men få slenger vel mer dritt under en kamp enn bergenserne selv? Å spytte på motstandernes fargede spillere synes heller ikke være et problem for enkelte av brannsupporterne! Nei Davy, her skyter du deg selv kraftig i foten! Å ta et utrop fra en 12 år gammel gutt som et bilde på hele Skienspublikumet er bare tåpelig. Om man skal ta for seg uheldige supporterutsagn er det vel nok å ta av i oppgjørene mellom vif-lsk, brann-viking, molde-rbk, lyn-vif, stabekk-lyn, brann-molde, tromsø-bodø/glimt og molde-ålesund. Slutt å blås opp et utrop til mer enn det er, nemlig bare et utrop fra en guttunge! Barnslig, hårsårt og tildels patetisk dette her Davy!

25.mai.2006 @ 17:48
Postet av: Åge

Davy, du er sprengt!!!
Er selv brannsupporter og tror ikke vi bergensere bør klage på at en tolvåring kaller martin for homo... Hvor mange har ikke ropt HOMO-HOSET på Brann stadion før?? Tror du skal la den diskusjonen ligge død.. ingen grunn å klage. Tenk bare på hvordan noen av våre tidligere supporter medlemmer sjikanerte sogndals robbie russel.. Viss du ikke har bedre å skrive om, så la vær

25.mai.2006 @ 18:24
Postet av: PER

Davy din tomskalle.Se og hør dine egne supporteres lavpannede tilrop og oppførsel mot andre lags spillere og supportere. Du som kan sitte foran kamera hver kveld og slenge ut tåplige kommentarer mot alle som ikke digger Brann.Maken til surmuling skal en leite lenge etter.SKAM DEG din h......es tulling.

25.mai.2006 @ 18:48
Postet av: ?

Med så mye kritikk mot deg Davy bør du gå ut og beklage innlegget ditt ovenfor alle innbyggerne i Skien og gjerne resten av fotballnorge også. Det er helt skivebom når også treneren i Rosenborg skriver kommentar på bloggen din. Du har driti deg ut for hele fotballnorge. Er innlegget skrevet i colarus eller er ikke dømmekraften større? Håper jeg aldri får se så tåplig innlegg fra deg igjen.

25.mai.2006 @ 18:59
Postet av: ?

Jaja Davy, som du ser er folk flest svært uenige med deg. Men men, sånn er det vettu, vi tråkker alle i salaten en gang i mellom. Denne gangen var det din tur!

25.mai.2006 @ 20:34
Postet av: maggern

Bra Davy!!
Takk for samtalen fra tbanen på vei til kampen i går, og ikke gi deg. Den drittslenginga som enkelte tilskuere bedriver blir for platt, dum og flau. Det at de høres bedre i Skien er fordi de andre tilskuerne der nede er tause som i begravelse! Stå opp for laget jævla bønder!! Lag ekte stemning istedenfor å slenge platte, dårlig formulerte skjellsord.

25.mai.2006 @ 21:00
Postet av: Odd for alltid

Herregud davy.. Har faktisk likt deg men når jeg så hva du skeiv om vårs odd supporterne så ble jeg skikkelig irritert? Hvor har du alt den pisspraten fra? Du sier at vi bare roper dritt til gjestene, men jeg har nesten aldri opplevd det jeg? Vi støtter laget VÅRT i motgang og i medgang hele tiden.. Jeg syns det er bra at Brann leder serien men jeg unner ikke deg noen ting! Aldri snakk dritt om supportere når det ikke er sant.. Andresen brukte veldig lang tid på å diskutere med dommeren og da sa kanskje en 13 åring at andresen var homo. Men han må tåle å bli kalt det alså når alle vet han egentlig er hetero.. Hilsen Odd-fan for alltid!!!

25.mai.2006 @ 22:24
Postet av: Remi

Makan til tragisk. Det er så mye drit i fotball Norge og fotball sjenerelt i verden. Jeg er en fotball frelst gutt fra Bergen som elsker Brann meget høyt, og det er jeg sikker på at mange andre gjør og. Men så er det noen (MANGE) store "wannabe" supportere som er mer interessert i å brøle ut masse drit under kampen, og ha slosskamper etterpå fremfor å støtte laget sitt. Jeg mildtsagt HATER samtlige av dem som er slik!!! Hva faen er meningen med all den hetsingen av spillere, dommere og andre supportere?? Hva prøver dere å oppnå, og hva oppnår dere egentlig? IKKE EN JÆVLA DRITT! dere tror sikkert at dere er så forbanna kule, men både jeg og mange andre i landet synes dere er noen skikkelig tapere.

Jeg synes, selv om det er så og si umulig å oppnå, at all denne bullshiten som eksisterer i fotball må forsvinne. Jeg synes ikke det er noe gøy i det hele tatt.
Når jeg sittet på Brann Stadion hver kamp, så er det alltid noen idioter som skal brøle ut noe for å tøffe seg. Noen har litt morsomme kommentarer, mens andre er direkte tragisk.

Vær så snill å STOPP! Hadde vi bare sluppet alt dette søplet, så hadde fotballen vært så mye gøyere! Til alle dere som leser dette: Tenk over det dere sier på kampene og før og etter kampene også. Dere skal vite det at det er ikke litt gøy eller morsomt med allle de rasistiske tilropene og de voldelige episoden som ofte forekommer. Hvis dere hver og en klarer å følge det, kan jeg love at alt vil bli så mye bedre.

Hilsen en som er veldig lei alle de folkene som skal ødeøegge fotballen.

25.mai.2006 @ 23:57
Postet av: Morten A

At du gidder Davy?
Nå ligger Brann på 1. plass på tabellen, og du bruker masse tid og energi på å klage på noen uttalelser. Hvorfor ikke heller se på det positive som skjer med "ditt" lag?
Det har alltid blitt slengt dritt under forball kamper, det veit du og det veit jeg. Det er på langt nær noe verre i Skien enn det er andre steder.(I Bergen feks) Oddrane er faktisk noen av de supporterne som er mest jordnære og trivelige, spør du meg.
Det blir helt feil og utrulig patetisk og slenge så mye dritt, for en enklet episode når du veit brann fansa ikke er noe bedre.
Jeg er enig med deg, fotball er fest og fornøyelse, men du ripper jo bare opp i det negative.

Jaja, det er greit å klage på andre når du selv er helt perfekt, er det ikke? Skulle ikke forundre meg om du slang et par komentarer da du var 13 år også. Lenge leve fest og fornøyelse sier nå jeg!!

Hilsen 17 år gammel odd supporter!

25.mai.2006 @ 23:57
Postet av: Håkon tha RBK'ER

Helt engig med Per "Messias" Høgmo herregud Davy! en 13åring! hvor gammel er du egentlig da? virker som du er en sur Tenåring. Gled deg istedet over at Brann ligger på 1plass i Tippeligaen FORELØBIG!

25.mai.2006 @ 23:59
Postet av: Thomas

Davy er jo en av de tre musketerer i Tv2. De andre er Hoff og Mini. Disse evner jo ikke å si/se noe positivt med Odd Grenland i det hele tatt. Har ved flere av årets runder sett sendingene til TV2, og mer enn en gang har for eksempel Odd/Sandstø vært det eneste laget som ikke har blitt intervjuet etter kamp. Jeg har vært på alle Odd Grenland sine hjemmekamper og mener de spiller god, underholdene fotball. Og når det gjelder Martin Andresen er han en av de største pysene i Tippeligaen, han klager støtt til dommeren og går ut i avisene i ettertid og ber spillerene om å dempe dommerhetsen. Hvilken som helst annen spiller ville fått gult kort for slik oppførsel som Andresen viste i kampen mot Odd!

26.mai.2006 @ 08:06
Postet av: Per

Faktiskt veldig enig med Davy her. Og når man leser kommentarene i etterkant så forstår man at det ikke vil bli bedre med tiden.

Det virker som at alle synes det er greit å komme med slike bemerkninger om alt og alle.

26.mai.2006 @ 09:35
Postet av: kristine

jeg sitter her og blir flau over at du i det hele tat bor i norge, jeg, davy... å drive å henge ut HELE skien fordi en 13 år gammel gutt kalte martin andresen homo er vel å ta i littegrann...???? syns du reagerer voldsomt, og helt totalt unødvendig! oddrane er absolutt ikke verre enn resten av norge. tror du aldri maritn andresen har blitt kalt homo før liksom? vi som faktisk går på en del hjemmekamper hører jo at andre folk ikke er valdig pene i praten akkurat de heller! og når det sitter tre-fire brann supportere på tribunen syd på stadion, bland alle odd tihengerne, så må vel de regne mad å få litt snåle blikk på seg...?! de holdt ikke akkurat kjeft de heller, serru! vi syns selvfølgelig at det ikke er greit med slike bemerkninger, men at et helt publikum skal bli skjelt ut på grunn av det en 13 år gammel gutt har sagt i rein frustrasjon fordi laget hans var på veg til å tape (og MA stod å kverrulerte med dommeren uten å få så mye som tillsnakk...) blir å ta litt vel hard i... skjerp deg du også, davy! virker som om du bryr deg mer om odd enn brann, møter deg selv i døra, påsan!!!

26.mai.2006 @ 09:56
Postet av: Davy Crockett

Gå og still deg i skammekroken sammen med Esten O. Sæther! Å rakke ned på andre lags supportere er lavmåls, og viser at du i bunn og grunn er på samme nivå som den stakkars 13-åringen. Teksmeldingene hans har jo betalt for bridge- og ølgjengen på brann som får så mye ufortjent ros disse dager... Trønderpenger er det jo også. er Svei det når han kalte noen på kjøpe/chesslaget ditt homo, Davy? For de er vel fantastiske på alle måter, og fortjener vel bare ros. Andresen er jo sååå fair og sportslig...

26.mai.2006 @ 10:30
Postet av: Gretchen

Kjære Davy!!!
Gjør Norge en tjeneste og begynn på swingkurs! Kanskje du har bedre lykke der enn som fotballekspert!

26.mai.2006 @ 11:14
Postet av: ?

Davy din jev... idiot

26.mai.2006 @ 11:47
Postet av: Oleos Kristianos

Hei
Davy!!! Skjønner ikke hvordan oppdragelse du har fått!? Har ikke morra di lært deg noen ting?
Ville bare si at du er et rasse H..! ER det muuuuuuuuuulig!!!?? Mvh Oddranne member! =)

26.mai.2006 @ 11:54
Postet av: Get Animal

Som Davy selv sier: Fotball er følelser....
Er det da rart at det kommer noen utbrudd i øyeblikk hvor følelsene har tatt overhånd? -Når frustrasjonen - eller gleden for den saks skyld - har nådd et metningspunkt, er det vel menneskelig å slenge med leppa på kamp. Like menneskelig er det at angeren kan komme krypende etterpå. For man mente det jo egentlig ikke.... Det var et følelsesutbrudd. Men for å bruke et Nils Arne sitat: Det er ingenting som blir historie så fort som en fotballkamp - heldigvis.
Så neste kamp kan det være sidemannen som "slenger med leppa", en ny spiller sin tur til å bli kalt "homo", en annen dommer som kan bli kalt "jævel", og en ny keeper som får navnet "sila". Det er aldri vondt ment. Men engasjemntet gjør det ofte til at det i kampens hete også kan forekomme "gult-kort-situasjoner" også på tribunen. Det er helt OK at Davy Wathne har tatt på seg rollen som kortutdeler, men da bør han være sitt ansvar bevisst og dele de ut rettferdig. -Og samtidig være klar over at det er en del av spillet.

Brann på bortekamp = Homsepatruljen!

26.mai.2006 @ 13:25
Postet av: arvid e. vanke

Og veit de ka? Ein gong såg eg davyen oppe på fortauet med bilen sin. Han skulle forbi ein annan bil, men likavel...

26.mai.2006 @ 14:46
Postet av: Sverre, Trondheim

Herregud, Davy, hva har du fått i deg da? Beklager å måtte si det, altså, men det virker nesten som om det har rabla for deg! Jeg er HELT enig i at det ikke er ønskelig med utrivelig drittslenging fra supportere, og at det finnes en sånn ukultur i HELE fotballverden! Men å si at Oddrane er verre enn alle andre blir helt pinlig. Hvis du, som du sier, har vært på så mange fotballkamper i 36 år, må du ha gått med hørselvern. Hallo??Det er jo helt utrolig å si at du ikke noe sted har hørt så grov sjikane... Jeg har selv vært på mengder av kamper, ikke minst i England, og det har haglet utrolig mye verre utskjellinger enn dette. Jeg har opplevd spytting, som noen nevnte over her, grov rasisme, konkrete trusler(!) og vanvittig hundsing av spillere og dommere. Ikke minst fra elementer blant Branns supportere! Men jeg går ikke rundt og hater Bergen og alle andre Brann-supportere for det. Jeg har sansen for deg, jeg Davy, men nå har du driti deg skikkelig ut! Kondolerer.

26.mai.2006 @ 15:33
Postet av: Roffler

Grattis Davy, som sportsjonalist så skulle man tro du hadde hvert med på mye, men neida der tok vi vist feil. For viss du hadde reagert på generellt grunnlag, så hadde jeg forstått det. Men å henge ut Skien og Odd(e)rane, på et utsagn av en 13-åring, sier vel mere om ditt nivå!! Håper du er på bedringens vei, vis ikke SKAFF DEG EN PSHYKOLOG!!

26.mai.2006 @ 16:30
Postet av: Dan

Noe av det værste med dette er vel det at, om davy i det hele tatt leser kommentarene, kommer han aldri til å svare på noe av dette. Alle i den trioen på tv2 sendingene har bare ventet på at en av dem skal komme med en slik uttalelse om odd-grenland som lag eller supporterene. Kan ikke huske jeg har hørt noen av dem si noe positivt om odd grenland. Og som regel når gjestene i studio faktisk sier noe om odd så er de fort frampå og får vridd samtaleemnet over på ett annet lag. Nei davy, tenk deg litt om. Dette her er bare ett utbrudd du har lengtet lenge etter å komme med. Men mer usaklig kunne det vel ikke blitt. Hadde det bare ikke vært så subjektivt...

26.mai.2006 @ 17:51
Postet av: Bård

Jaja, når en tolvårings plumpe pubertale utsagn på stadion i Skien mot en av spillerne på laget Davy elsker danne grunnlaget for hva han ville skrive om denne uka virker det som fantasien har stagnert volsomt hos mr.Watne...Sørgelig lesing.

26.mai.2006 @ 18:22
Postet av: Frida K

Kanskje "Håndbok i homsing - fra skritt til skritt", skulle blitt pensum for alle fotballsupportere? Uansett så hadde en del av dem hatt godt av å lese, noe, unasett hva det var.. *S*

26.mai.2006 @ 19:58
URL: http://kahlisto.nettblogg.no/
Postet av: VIF supporter

Lo litt når jeg leste dette. For det første kan jeg umulig tenke meg at dette er noe verre i Skien enn andre steder. Spør Magne Hoseth om det kun er i Skien tilskuerne roper homo til spillerne. Men jeg er enig i at dette er ufint og unødvendig.

Det at folk hisser seg opp og skjeller ut folk uten grunn er en uting både på tribunene og ellers i samfunnet.

Jeg bodde i Nøstegt. i Bergen i for ett års tid siden. For dere som ikke vet det er; det den gaten TV2 bygget ligger i. Jeg bodde tvers ovenfor parkeringsplassen til TV2.

En ettermiddag da jeg står ute å røyker kommer det en budbil inn på parkeringsplassen. Han finner ikke noen ledig plass, så han bare stopper bilen og går inn med pakken. Akkurat da han går inn kommer davy ut. Davy går bort til bilen sin. Og det viser seg at den er sperret inne av budbilen. To minutter etter kommer sjåføren av budbilen ut og blir skjelt ut etter noter av herr Wathne. Hadde du hatt dårlig tid Davy hadde du nok ikke tatt deg tid til å skjelle han ut såpass lenge som du gjorde.

Så da spør jeg? Er det riktig og\eller normalt å oppføre seg sånn?

Jeg personlig mener at det er mer normalt å bli forbanna på tribunen enn hva det er å bli forbanna for noe så lite som at en budbil sjåfør sperrer deg inne i to minutter.

26.mai.2006 @ 20:11
Postet av: Larser'n

Nå må du snart få stemt den cittar'n, davy.

26.mai.2006 @ 20:25
Postet av: Marita

Davy.....Nå har du driti på draget, dette bør du beklage så raskt som mulig.
Har aldri hatt sansen for din plappring på tv,
nok er nok......

Elsker Viking......

26.mai.2006 @ 20:28
Postet av: Bernt Rougthvedt

Artig å se at noen har noe å fortelle fra Oddkamp, selv om denne Davy (var det Vatne han het?) tydeligvis ikke har overvært en. Sist noen hevet stemmen på Falkum var da Jeja skåra med bakhue i 1913. Men som sagt: Takk for oppmerksomheten!

27.mai.2006 @ 01:00
Postet av: Martin

Har noen mulighet til å være sjåfør for meg noen måneder, dere får to uker fri mens jeg må sitte inne.

Mvh Martin

27.mai.2006 @ 09:34
Postet av: albino

Synes ikke dette var særlig bra, Davy. Skal du begynne å ta alt et barn sier seriøst, da er du skikkelig ute og kjører. Dessuten sa han homo, og jeg legger da merke til at du synes dette er et negativt ord? Du må få andre holdninger, Davy. Homofile er mennesker de også, og det er ikke noe negativt med ordet homo. Takk.

27.mai.2006 @ 11:57
Postet av: Tøffekjekken

Jaja, trodde du var fornøyd med seieren jeg Davy, men men. For komme med en unnskyld overfor meg og mine venner som er store Odd-patrioter, vi er da mer seriøse i motsetning til den drittungen som har null fantasi og roper Martin er homo, har ikke han en ganske fin dame a? Er det noen som irriterer meg så er de små drittungene som syns fotball er så kult og tøft og roper at Martin er homo. Da er det bedre å rope til Tom Henning Øvrebø at han er norges største roll-on. Og her må du ikke generalisere, fordi en liten unge uten fantasi og egne meninger roper at Martin Andresen har en annen seksuell legning enn deg selv så syns alle at andre syns det. I Oddrane er det én person som kan kalles en ekte supporter, han går under navnet Rune-Tribune. De andre, fulle som fy, bare følger etter.
Men det som Sandstø sier om at kommentatrone undervurderer og dritt fint i Odd er faktisk sant. Hver gang i avisa eller på fotball x-tra, you name it, står aldri f.eks: "makt demonstrasjon av Odd" "et lag på banen" eller noe sånt. Hver gang så står "nytt tap for det og det laget" og snakker bare om hvor dårlige de andre laget var, ikke hvor gode Odd var. Og det er det sikkert 50 000 som er enige i.
Og som sagt du må ikke generalisere, det blir jo som si at siden Martin vist nok er homo, så er hele laget det. Trukke det ass.
Men hørte du noen av oddrane generelt rope Martin er homo, eller var det en unge på 13, uten livserfaring og roper ting for å være tøff? Dessuten tror jeg ikke at det er mange som støtter vedkommende i et slikt utrop.
Skjerp deg litt, hold deg saklig selv!

27.mai.2006 @ 13:00
Postet av: Erkebiskop

Det er da nok av ting å gripe fatt i. Som da Pors-supporterne sang at "Anders Strand er narkoman". Davy, du satt på hovedtribunen og hørte en 13-åring som ikke sto sammen med supporterne. Jeg kan godt gå på Brann stadion og rope dritt mot bortelaget - vil du skrive det samme om Brann da?

Og hvem var det som buet og kastet mynter på Edwin van Ankeren da han lå bevisstløs på en viss stadion i Idrettsveien?

Du avslører nok en gang at du er omtrent like nøytral som Tyskland var under 2. verdenskrig.

27.mai.2006 @ 13:31
Postet av: Kalle

Å NEI!!! Slang de dritt om laget ditt? Det var skikkelig dårlig gjort. Skulle de sagt noe med humor og selvironi? Slik som de tørre vitsene du kommer med på tv2... Og snakk om å skjære alle over en kam... Det fins garantert 13-åringer som slenger dritt på alle stadioner i landet. Hvis alle i Bergen er like fjerne som deg Hr. Wathne, så skal jeg aldri sette min fot der.

27.mai.2006 @ 13:55
Postet av: Olav

Hvilken kamp var Davy på?
På den kampen jeg var, og på hovedtribunen der jeg satt, var det kun en Brann-supporter som tedde seg ufint. Såpass at folk ved siden av måtte be fyren roe seg ned.
Vi andre heiet på Odd, buet på dommeren som ga Brann et frispark de ikke skulle ha hatt og gremmet oss når guttane ikke spilte slik vi vet de kan.
Davy bør ikke skrive på pc, fordi fingrene hans beveger seg raskere enn tankene hans klarer å følge med på.

27.mai.2006 @ 14:13
Postet av: Bob Presley

Husker ennå da jeg var i militæret og var på Hamar og så HamKam-Brann. Da stod jeg bak brannfansen og en av dem presterte å rope ut "Dommær, har du en k..k i ræven?"

27.mai.2006 @ 14:15
Postet av: Odd fan

Hei du Davy.

Husker når Odd banket Brann i Skien for noen år tilbake og du var kommentator.

Når du gikk ned fra kommentatorbua så var du sur fordi det var en realitet at Odd hadde vunnet.

Toppen av fjellet var vel når en unge pent spurte om å få autografen din, men du bryskt nektet og ba han gå sin vei.

Så før du kritiserer Odd fansen så burde du vel kikke på deg selv. Du er ikke noe bedre.

Odd fan.

27.mai.2006 @ 14:42
Postet av: Arild

Er det virkelig nødvendig å tillegge denne patetiske kommentaren så stor vekt? De fleste lar slikt noe gå inn gjennom det ene øret, og ut gjennom det andre.

Stå sammen med Brannsupporterne Davy - helst en dag da det ikke går veien for Brann, så finner du ut, at det å henge ut Oddsupporterne, er grunnløst.

- Og etter hva jeg har leser av kommentarer her, så er du ikke så dårlig selv, til å slenge med kjeften. Og det er endog grovere enn det du baserer denne bloggen på. Men du hadde vel ikke regnet med, at det skulle komme fram?

27.mai.2006 @ 14:58
Postet av: kristine

asså, davy, spar oss for spnne helt patetiske og unødvendige kommentarer.... du stod på brann-sida, og alt du klarer å få med deg var at en stakkars liten 13 åring gaula at en viss person er homo? bra opservert, davy, jeg blir virkelig imponert her! jeg har faktisk hatt gasnske stor respekt for deg i nokså mange år, men etter detta virker du helt potte tett... jeg for min del heier på lillestrøm, men må jo uten tvil støtte odd-supporterne på detta! var på kampen tilfeldigvis med en fetter, og blei ikke akkurat imponert over brann-fansa heller! når en liten 10-12 åring (brann supporter) løper fram og tilbake og gauler: "alle de som hater dommern fuc...er nå", så blir dissa kommentarene dine helt patatiske.... du har en unskyldning å komme med til oddrane, davy, for du kommer med helt meningsløse beskyldninger!

27.mai.2006 @ 16:54
Postet av: Håvard

Hvorvidt Martin Andresen er homo eller ikke er også meg rivende likegyldig. Og ikke synes jeg det er rare skjellsordet heller. Selv i en alder av tolv-tretten år bør det være mulig å finne på noe bedre enn det til Martin Andresen. At det kommer et og annet skjellsord mot han fra motstanderens hjemmepublikum etter 1-3 tap er vel ikke spesielt overraskende. Og jeg betviler at det er noe skiensfenomen. Ei heller tror jeg publikummet på Falkum er noe værre enn publikummet på hvilke som helst annen tippeligaarena.
Den første gangen jeg var på kamp, var jeg med min onkel og så Eik mot Lillestrøm. Den gangen ble jeg mer skremt av den gale kjerringa som satt bak oss å slengte dritt i 2x90 min, enn imponert over selve fotballkampen. Det er riktig nok langt under 36 år siden, men på tross av det kan jeg nok dessverre ikke si at det var første og siste gang jeg opplevde noe liknende.
Selv er jeg en stille og beskjeden kar som stort sett bare hoier litt hvis det blir mål. Eller nesten mål, som er langt oftere på Falkum.. Jeg synes det er fint at ikke alle er som meg, men dessverre så er det litt for ofte slik, enten man ser Odd på Falkum, eller Bambles damelag på Furulund i Brevik, at det er de dummeste som roper mest og høyest.
Antar at mannen som satt bak oss på Falkum den ettermiddagen var faren til den tolv-tretten år gamle gutten. Vi kan vel være enig om at han ikke var et særlig godt forbildet for sin sønn, men at han nok heller burde ha forbud mot å ta han med seg å kamp. Det stopper jo ikke akkurat kjeften på slike folk heller da, når du setter deg ned på setet forran.. Det er pinlig og flaut og tildels ødeleggende for kampopplevelsen å komme rett foran sånne idioter på kamp, og det er trist at noen synes det er viktigere å slenge dritt enn å glede seg over en god fotballkamp. Men det gjelder uansett hvilken stadion man sitter på og hvilket lag man holder med. Og jeg skal ihvertfall ikke la slike folk ødelegge gleden av og dra på stadion og se fotball. Og jeg håper mange flere besøker Odd stadion og utsetter seg for god stemning og en god fotballkamp! Så får vi håpe at ekspertene snart gir Skiens-laget honnør nok for festfotballen det spiller..!
Gleder meg til returoppgjøret!

27.mai.2006 @ 17:12
Postet av: gunnar GT

ja fytti... men men... unskyld så mye for å ha kalt MA homo... er vel heller riktig med rå-kjører, kanskje? å kjøre i 126 km i timen i en tunell i 80 sona, er vel grunn nok...? eller hva sier du, davy? går du bananas for det også? det er jo en grunn til å kalle han det, da, men...? neinei... sorry, da:)

27.mai.2006 @ 18:23
Postet av: Godset

Jeg skjønner ikke hva du river deg i håret for, Davy. Martin Andresen fortjener ikke å bli kalt noe så bra som homo ;)

27.mai.2006 @ 21:27
Postet av: Samuell

Det største lavmålet i denne saken er deg, Davy Wathne.

"Tarvelig". - Jammen kan du "ordlegge deg".

27.mai.2006 @ 22:26
Postet av: Ole Brum

For snart fire år siden overvar jeg kampen Odd - Brann i Skien. Jeg sto i sammen med Brann fansen sammen med venner fra Bergen.
Kan vel ikke si at Brannfansen sparte på "kruttet" når det gjalt utsagn om Oddspillere og dommeren. Muligens var grunnen at Brann tapte 2-0.
Vil anbefale Davy å ta med seg høreapperatet neste gang han skal på kamp, så han får med seg hva bysbarna roper/sier. Hvor lavpannet kan du bli Davy?
Storkjefta, brautene Bergenser som han skal du lete lenge etter spørr du meg, er det all Cola'en som setter sine spor?
Hilsen Sandefjord fan

28.mai.2006 @ 00:48
Postet av: Sofie

Herregud, jeg merker jeg blir skikkelig irritert av deg Davy!
Du påstår jo selv at du i 36 år har fulgt Brann rundt om i den store vide verden, det tviler jeg ikke på. Men at dette traumatiske øyeblikket på Odd Stadion er det verste du har opplevd av hetsing, det har jeg ganske vanskelig for å tru! Hvis du hadde fått vekk de skylappane og sett hvordan Brann supporterne oppførte seg i forhold til Oddrane, så trur jeg du hadde knipi det nebbet ditt igjen.
Jeg syns rett og slett du skylder Henrik Ibsens hjemby, Odd Grenland og Oddrane en unnskyldning.

Uproft Davy, virkelig.

28.mai.2006 @ 00:50
Postet av: Odd Rane

Jeg håper dette kun er et desperat forsøk på å skape blest rundt bloggen din. En blogg som jeg liker å leser av den grunn at man skal lete lenge etter flere språkelige feil og fullstendig ville orddelinger.

Det du tar på i denne artikkelen er helt bak mål. Den eneste stadion jeg noen gang har opplevd å bli kastet ting på under bejubling av Oddmål er på, nettopp, Brann Stadion. Aldri har jeg heller hørt usakelige kommentarer på en fotballstadion enn fra storkjefta bergensere. Men selv om du mener Andressen blei sjikanert av en 13-åring blandt 8000 tilskuere trenger du vel ikke skjære alle over en kam?

Dessuten flyttet Ibsen til Grimstad allerede som 17-åring, for så å flytte til Oslo for reste av hans liv. Han skreiv aldri så mye som et drama i Skien, og bærte dessuten nag til Skien hele hans liv. Alle dine andre referanser til Ibsen, bort sett fra at det er 100 år siden han levde, er også mangelfulle eller direkte ukorrekte- Like mangelfulle og inkorrekte som alle dine referanser i denne artikkelen.

Dette er det mest usakelige jeg har lest fra en av Norges største mediepersoner. Du dreit deg skikkelig ut her. Takke seg til 4-4-2 på NRK.

MVH student ved UIB fra Skien.

28.mai.2006 @ 01:14
Postet av: O

"Hvor ligger sjikanen i å bli kalla homo? Homoer, hvis det er en etnisk gruppe, er kjent for å være vellykket, energiske, ha god økonomi, kreative og særdeles velkledde. Martin fikk da en hedersbetegnelse av odd supporteren."

en etnisk gruppe? er du helt dum?
det som er utrolig vittig med martin er at når man ser ham utenfor banen, er han så sjenert, og nesten litt femi i væremåte, men når man ser ham på banen er han helt "syk", men det er bra, fotballspillere med itensitet er bra.

28.mai.2006 @ 02:39
Postet av: Jonas

Fotball er like fjernt som religion; Krig og idioter.

Hvem faen bryr seg egentlig (les: EGENTLIG) om at en liten, uvitende drittunge adresserer sin ignorans?

Alle personer med innskudd i denne diskusjonen, etter dette innlegget, trenger å:

1. Slutte å drikke så mye øl,
2. ikke se på fotball med alle "KAMMIZENE", heller alene,
3. kanskje få seg en kjæreste,
4. se fotball med kjæresten.
4. a) så lenge hun ikke er medlem i en fanklubb.

28.mai.2006 @ 05:11
Postet av: Krister

Davy, en liten dritt unge som ikke har blitt voksen en gang!! Hvem bryr seg om han slenger et mer og mer vanlig sleng ord til en voksen mann... Jeg er enig at ikke det er noe bra for fotballen, men er det noe vits å lage så stor sak bare av en liten unge!! Du har vært i Skien 1 gang og allerede har du klart å komme fram med noe piss!! Dra til brann du å se hvor jævlig det er der!!!!!

28.mai.2006 @ 10:42
Postet av: nicholas østen

spørsmålet her er om det er galt å være homo etter mitt syn nei.men man skal vel ikke hyle å skrike om dritt til hverandre men det er fort gjort når man er engasjert men det er ikke samma som å mene det.det har blitt sagt verre ting på en fotball bane.Det er ikke sikkert om Martin sier så mye pent til dommeren når han hyler og skriker som han gjør ganske ofte men det viser att han er engasjert og det er verre om ingen sier noe som helst.Det blir en trist kamp hvis man kan høre støve falle en kilometer unna.Sånn vil jeg ikke ha det på en kamp

28.mai.2006 @ 13:18
Postet av: nicholas østen

spørsmålet her er om det er galt å være homo etter mitt syn nei.men man skal vel ikke hyle å skrike om dritt til hverandre men det er fort gjort når man er engasjert men det er ikke samma som å mene det.det har blitt sagt verre ting på en fotball bane.Det er ikke sikkert om Martin sier så mye pent til dommeren når han hyler og skriker som han gjør ganske ofte men det viser att han er engasjert og det er verre om ingen sier noe som helst.Det blir en trist kamp hvis man kan høre støve falle en kilometer unna.Sånn vil jeg ikke ha det på en kamp

28.mai.2006 @ 13:18
Postet av: Odd-Fans

Hallå Davy! Det at du har reist med Brann på fotballkamper i 36 år, og aldri har vært på et værre sted enn i Skien, hvor har du egentlig det fra ? Jeg vet om noen myyyye værre Supportere.. Du har kanskje hørt om de selv ? Brann heter de.. Å spytte en farget mann i ansiktet, og å banke opp en gjeng med mennesker som sitter i sin egen bil, Det er greit ? Men når en 13åring sier at Martin Andresen er homo, fordi han drøyer tida, og burde hatt Kort, Da er det skandale ? Du burde tenke over hva du har skrivd før du legger det inn.

Håper du får sparken..

Odd'rane er BEST!!

Postet av: soupisgoodfood

D... ER HOMO ÅÅÅ D... ER HOMO D... ER HOOOOOMO.

29.mai.2006 @ 11:42
Postet av: Marianne!

Altså.. jeg skjønner ikke hvorfor du overreagerer slik med oddrane supporterne..! Det har skjedd verre tilfeller og når jeg leste dette ble jeg veldig provosert..! For det er faktisk ganske god stemning på odd stadion, selv om det ikke er så mange tilskuere..! menmen.. Folk har forskjellige meninger.. Noen mer forståelige enn andre..

29.mai.2006 @ 17:44
Postet av: YANKEE GO HOME!

Så dette var det verste du hadde opplevd fra tribunene? javel.. tok ikke turen selv fra Bergen til det oppgjøret, men dette var ikke egnet til å overbevise om at det er verre i Skien enn hva tilfellet er ellers i landet - f. eks. på staddaen. Det empiriske grunnlaget (du tok vel den, som stadig skal fremhever din eksamen i latin) for synsyngen din, som stempler hele ODD sin supporterskare, er et utbrudd fra en 13. åring - EN 13 ÅR gammel tøff i trynet pjokk! Kan godt være at du har rett i at det var så forferdelig publikum, men med denne vinklingen, fremstår ikke saken som annet enn mobbing av Grenland, Odd og alle klubbens supportere. Bruk megafonen din til noe mer positivt. Ha en fortsatt bortreist aften..

29.mai.2006 @ 22:50
Postet av: Matrialforvalter

I de 36 årene som du har fulgt rødtrøyene i cup og serie, privat og profesjonelt, fra Tromsø via Harstad og Narvik til Molde, Kristiansand, Strømmen, Raufoss, Sarpsborg og Kongsvinger. Til Ullevaal og Sagbakken - til Åråsen og Åsebøen og til bla, bla, bla (bærgenser) hvar dette som MATRIALFORVALTER, ettersom du tydligvis for første gang har opplevd ukvemsord, grov sjikane og sett så mange platte og pinlige personkarakteristikker som i Bergen. Ingen steder har du blitt overøst med så mange lavpannede sjofelheter. Og dette til rett person tydligvis!!! At du gidder voksene mann.....

30.mai.2006 @ 08:33
Postet av: Freddærn

Fy fillærn, her dreit du deg ut Davy. Men, det står jo i stil med alt det andre du presenterer på på "Brann tv" (TV2)!!!!!!!

30.mai.2006 @ 09:14
Postet av: Teobald

Fotball er moro, og for oss som følger et spesielt lag er det også forbundet med en porsjon alvor. Undertegnede har sesongkort på Viking Stadion, og gudene skal vite at der har det vært lagt mellom de morsomme stundene. Likevel er det lavpannet å la fustrasjonen gå ut over spillerne. Både egne og motstandernes. I motgang er eneste medisin å støtte opp om laget - alt annet virker mot sin hensikt. Å skjelle ut motstanderens spillere er fullstendig mangel på gentlemanship.

Ps: Til alle fedre som har med seg barna sine på Viking Stadion: Det er tøft å lære barna sine at spillere med mørk hudfarge er apekatter, at noen er noen jæ**a late drittsekker og at treneren er mongo! Stå på!

30.mai.2006 @ 12:22
Postet av: gunda larsine

jaja, du sliter vel litt med selvtillitten du, påsan...? er ikke så greit vettu, å skylde på andre alltid. må jo ha noen å skylde på, er sikker på at david toska er enig i det! ja, du blir ikke stort eldre i hodet enn en 15-16 år dau, davy... virker ikke akkurat sånn, nei:) men ellers har du det bare bra?? flotters:) da snakkas vi:)

30.mai.2006 @ 17:29
Postet av: kristine

DAVY: skjer a? midtlivskrise? overgangsalderen?

30.mai.2006 @ 17:31
Postet av: lucabrasi

det mest patetiske er når sjarm-fansen i Bergen roser Aalesund-fansen for å respektere Bergenssangen på stadion..(i fjor).Tror du norges mest brautende supportere/folkeslag holder kjeft under Vålerenga kjerke??...nei disse brødhuene torpederte t.o.m ballguttene med søppel og hansa-dollars...mitt råd er: rydd i naustet, så kan du kritisere andre!

30.mai.2006 @ 18:34
Postet av: OJH

Om dette skal være ille, lurer jeg på om du noensinne har vært på Briskeby og hørt hvor mye skitt de klarer å lire ut av seg?!

For ikke å snakke om dialekten!

ojh

30.mai.2006 @ 20:27
Postet av: OJH

Om dette skal være ille, lurer jeg på om du noensinne har vært på Briskeby og hørt hvor mye skitt de klarer å lire ut av seg?!

For ikke å snakke om dialekten!

ojh

30.mai.2006 @ 20:27
Postet av: OJH

Om dette skal være ille, lurer jeg på om du noensinne har vært på Briskeby og hørt hvor mye skitt de klarer å lire ut av seg?!

For ikke å snakke om dialekten!

ojh

30.mai.2006 @ 20:27
Postet av: Oddfan

må jo bare innrømme at tanken har slått meg ; MARTIN MÅ VÆRE HOMO ! Bare se på ham , typisk homse .
Han gikk vel til Brann fordi altfor mange oppdaget at han var homo da han var i Stabæk .

31.mai.2006 @ 11:05
Postet av: Butch

Jeg hadde yngstejenta mi med meg på Alfheim forleden. Hennes aller første "storkamp", i en alder av 10 år. Det var gjennom henne jeg ble var på alle de utidige tilropene fra hjemmesupporterne. Når jeg så hennes foundra, og nesten litt skremte uttrykk over av voksne som barn slengte ufine kommentarer - både mot med- og motspillere. Og dommere. Jeg har også vært mye på stadion i Bergen, og er enig med Davy; kommentarene man hører der har et litt større innslag av humor enn det jeg har hørt andre steder. Det er en forskjell på å rope: "har du tatt skoene på feil fot" ift "Martin er homo", eller "Uwe er nazi", for den saks skyld. Uansett; vi er rollemodeller som voksne. Tar vi oss ikke i var vil dette eskalere. Mon tro om ikke det er slik vi skaper hooligans...?

31.mai.2006 @ 11:44
Postet av: Donald

Til Oddfan; Martin er homo? Martin er landslagskaptein. Han er kaptein på lederlaget i tippeligaen. Han har en dødslekker kone og 100 millioner i banken. Han er rett og slett svært vellykket. Du skulle vel ønske han var homo - du er jo tydeligvis en taper. Vær taper på egen hånd, det er ingen som ønsker å høre din patetiske mening. Taper.

31.mai.2006 @ 11:49
Postet av: Språkforsker

Kjære MVH student ved UIB fra Skien.
Henge ut Wathne for dårlig språk - for så å legge inn et innlegg som dette.... HÆ-HÆ-HÆ, you really made my day! Sjekk norsken din, tulling!

31.mai.2006 @ 11:56
Postet av: stig

Pinlig Wathne! Trodde ikke du var en slik moralist. For det første å ta alle supporterne under en kam er vel lite voksent gjort og at folk kommer med slengbemerkninger er en del av fotballen, det vet alle. Nei ta deg en kasse med cola og tenk mer på deg selv en andre. Du her vel dine mørke sider du og? Eller har du ikke?

31.mai.2006 @ 12:46
Postet av: Skjerperen

Skjerp dere... Det er jo bare et innlegg, og dere som sier at Davy er homo synker lavere.. Kan ikke dere Odd-fans skrive noe stygt om Brann og Bergen på den stygge, unødvendige hjemmesiden deres eller bare holde kjeft og dra tilbake til gården??

31.mai.2006 @ 14:55
Postet av: Knut Melvær

Gå, mann, Davy!

Jeg har stor respekt for din lidenskap for Brann, den skal du ha all ære av. Som tilsvarende, minst like lidenskapelig Lyn-patriot må jeg konstatere, etter å ha sett Brann-LYN på TV2, at jeg ikke synes Brann's 12 mann på banen er mere sofistikert i sine ytringer enn din unge Odd-venn, på Falkum.

"Hater, hater LYN" hørte jeg tjuaguttene synge, på tribunen. Hvis du synes det er raffinert supporterisme, så er det nok fordi man ikke kan forvente noe bedre, selv når man kommer på besøk til Bergen og et Brann, i medgang. Hvordan vil det så lyde, mon tro, i motgang? Det ømmer du deg jo litt over, i en annen artikkel---

Ikke fordi jeg synes Brann's seier ikke var fortjent!

ikke fordi slekta ikke rummer stolte vestlandske aner, med sterkt islett av forståelse for Bergen'sk nystemt humor!

men jeg må konstatere, at det nok kan være litt vanskelig å være objektiv, hvis man tror man er God Himself og egentlig gjerne vil være - eller kanskje tror man er - enda bedre enn nr. 1!

Selv om jeg helst så, at du ble valgt til borgermester i Bergen, kommer jeg nok til å følge med i TV2's fotballsendinger allikevel, da jeg bor i Danmark og er en av de uheldige som ikke hver gang kan komme på Ullevål og peppe opp LYN og la være med å rakke ned på motstanderen. Men kanskje jeg skal planlegge en tur til LYN-Brann, så vi kan drøse litt om hvordan man skaper fest som holder, på tribunen, uten å være negativ overfor motstanderene eller dertil hørende enkeltspillere, som egentlig bare gjør jobben sin, til og med ganske godt--

Helsing frå
Knut Melvær
Ibstrupvej 25
DK-2820 Gentofte

31.mai.2006 @ 22:44
Postet av: Davy er i midtlivskrise!!!!!!!!!!!!!

Kjære Davy Wathne! Du sier du har aldri hørt så forferdlige bemerkninger som oddfansen slang til Brann. Hmmm SKEPTISK, tror ikke på deg Davy. Det er nok bare fordi det berørte ditt kjære Brann. Og da måtte du bruke din possisjon til å rakke ned på alle og en vær-mann i Grenland som holder med Odd. Davy den store morealisten har talt! Nei SKEPTISK, ta deg heller en kasse cola din blære (obs, kansje detta blir for sterk kost for Davy) og tenk mer på deg selv enn andre. Kan virke som du må jobbe litt mer, med å komme over midtlivskrisa, din gjøk:)

01.jun.2006 @ 00:22
Postet av: Partisk tv2 kommentator

Det er utrolig at du av alle Davy kan kritisere noen for sjikanering. For noen år siden jobbet jeg som telefonselger. På opplæringen fikk alle beskjed om at dersom noen mot formodning ringte Davy Wathne så måtte de si ifra med en gang, for han ville ha et alvorsord med Davy. Hvorfor det? Han hadde vært vitne til at nettopp Davy hadde skjelt ut en av sine ansatte så grovt at hun satt og gråt da Davy til slutt la på. Du kan snakke om å slenge med leppa mot folk man ikke kjenner Davy, men ikke kast stein i glasshus. Hvem gir deg rett til å sjikanere en kvinnelig telefonselger så hardt, at hun tilslutt begynner å gråte? Skam deg! Du er ikke noe bedre enn noen av supporterene du beskriver i bloggen din... Når du triller ball må du regne med at den ruller videre.....

01.jun.2006 @ 03:37
Postet av: Pila i hjertet

Jepp, Oddfansen er slemme.

Brannfansen derimot er bare snille og greie:

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=118241

Duh.

Du er en jævla trist figur Davy.

02.jun.2006 @ 08:59
Postet av: J

Hadde sansen for deg før Davy. Altså før du slang denne dritten om Odds publikum. Og du. Spør Brann supporterne hvordan det var å spille fotball mot Oddrane i en supporter-vennskapskamp og spør dem om Oppholdet i Skien.

05.jun.2006 @ 21:25
Postet av: mhm

Go Davy..

18.jul.2006 @ 17:43
Postet av: somebody

Brann er best,,
og Martin Andresen er ikke homo!!
Go Davy

23.jul.2006 @ 22:43
Postet av: djericdahl

he he
er litt enig med at martin er ei kjerring iallefall.
har sett han gjort det som gir meg et inntrykk av det iallefall
han tok et kveletak på roar strand i en kamp mot rbk og han har lugget håret til mavrick i molde og nå kløp han en i brystet, gleder meg til neste chicfight med han kjerringa martin
PS!den taklinga hele bergen snakker om kan gjerne martin kommentere ,gleder meg til å lese hva han sier da han har gjort det samme i sin karriere.
de som vil ha linken til denne video snutten med at martin gjør denne taklinga kan gi meg beskjed.

13.sep.2006 @ 19:06
Postet av: Kurt Kåre har hatt seg med Martin

Kurt Kåre har hatt seg med selveste homoMaritin....deilig var det,sier Kurt Kåre

29.nov.2006 @ 09:47
Postet av: !!!!

du er virkelig dum du ! skam for norsk fotball og at du får være på sporten på tv2 er utrolig.

26.mar.2007 @ 18:27
Postet av: Reidar Sand

Jeg glemmer aldri da Sports reporteren kritiserte en fotballspiller for å vere med på fødselen til barnet.

05.mai.2007 @ 05:07

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1336930
hits