TV2Nettavisen

- Det e' p tide no......

Av Davy Wathne - 21.mai.2006 @ 00:52
   - Så mange tap, så mange nederlag!
   En trenger ikke være hauggammel og ligge på sotteseng for å kunne bekrefte budskapet i sangteksten til Den tolvte mann. Cupfinale-sangen "Det e på tide no" er treffsikker og evig brennaktuell. For er en først Brann-tilhenger, har en det best om en samtidig er masochist.
     - Durch Schade wird man klug, sier hanseatene. De har dominert byen og det lokale tenkesettet siden middelalderen og lært bergenserne å ta sorgene på forskudd og innse at det går til helsike uansett. Det er fotballen og Brann en pedagogisk påminnelse om.
     For sist Brann ble seriemester var det såvidt folk i søndre bydel turde gå på jobb. Ifølge Morgenavisen var der observert gaupe på Danmarksplass! Et mannevondt villdyr av katteslekten rett utenfor porten til Krohnsminde og nokså nøyaktig midtveis mellom Stadion og Torgalmenningen! Er det rart vi synes det er lenge siden Kniksen, Pesen, Jollen og Odd Oppedal?
      Sannheten er selvfølgelig at det har vært mer nedrykks- enn medaljestrid på Stadion de siste 43 årene. Det har vært flere nær-døden-opplevelser enn gledesstunder, og de få øyeblikkene der tross alt HAR vært har gitt spillerne bak dem evig heltestatus.
      Der finnes bergenske sportsjournalister som kjører helt til Drammen for å spise kebab. Selv kjørte vi hundre mil tur/retur Nadderud for å se Brann motta seriesølvet i 1997. Jeg vet ikke hvem som er mest sulteforet, men mer enn tjue år uten seriemedaljer gjør en ydmyk og mottakelig for de høytidsstunder livet tilbyr. Siden seriegullet i 1963 har Sportsklubben Brann tatt sølv ved tre anledninger og bronse like mange ganger. Litt hjelper det med fire kongepokaler og ytterligere fem finaleopptredener med viraken og forventningene i forkant.
        Men over tid og totalt sett har det vært stang ut og marginene imot ved et flertall av de dramatiske Brann-anledningenei moderne tid: Harald Johannessens brente straffespark mot Sarpsborg i 1970 og hjemmetapet for Skeid i seriefinalen fire år senere. Begge kostet Brann bronsen. Sølvet røk med 0-2 hjemme for Mjøndalen i 1976, og i 1990 sto slukkørete rødtrøyer igjen med fjerdeplass etter 0-2 på Lerkendal. 2-0 ville gitt seriegull! I 1996 resulterte tre Tromsø-frispark fra til sammen to hundre meter i 3-3 på Stadion og bronse til Viking. Enda verre og mer sviende bitre var kvalifiseringsnederlagene mot Pors og Molde i 1981 og Pors og Strindheim to år senere. Og sjokkmeldingen om at Moss hadde utlignet på overtid mot Molde i 1985. Da var Brann fire poeng fra 4. plass og rykket direkte ned!
        Livet som Brann-tilhenger har i sannhet vært en prøvelse og alt annet enn en dans på røde roser. Trøsten er at det er sipregnet som gjør at vi verdsetter solskinnet her i byen. Det kan ikke være et sted i verden godvær og sommerlige temperaturer utløser slike kollektivt ekstatiske jubelscener som i Bergen. Og ingen steder på den nordlige halvkule den smertelig erfarte bevisstheten om det motsatte ville resultert i en så vulkansk begeistring over et seriemesterskap.
       - Det e' på tide no, synger Den tolvte mann. Og 250 000 stemmer i.......

Kommentarer:
Postet av: Kjetil

Det er en lang sesong, s jeg ville nok holdt badebuksene p en stund enn. Lykke til.

21.mai.2006 @ 01:39
Postet av: T. Rnder

Eg ve t Brgn, ve t Brgn me d samm.

21.mai.2006 @ 13:13
Postet av: Sverre

i r har jeg troen p Brann. med borteseier mot Odd og Lillestrm taper mot Stabk er Brann nr.1 . Viktig at Brann gr p banen med selvtelitt og at de gir 110% i hver kamp. Heia Brann!

21.mai.2006 @ 13:24
Postet av: Kaka

Ja, vi fr hpe p Brann i r. I Trndelag er vi lite sulteforet p gull og glitter, men dessverre n inne i den tredje sesongen hvor vi er sulteforet p god fotball. Fjorret var en resultatmessig katastrofe, men vi heiet p Start alt vi kunne, for p Srlandet ble det SPILT ball, ikke bare kastet, sparket og sleivet. Slik er det i r ogs. LSK vinner fordi de bruker tre minutter p hver ddball (Kippe er treg, det tar tid nr han p alle ddballer skal opp p femmeteren) mens det er andre som spiller den fine fotballen . I r hper jeg - som trnder - p at Brann gjr det stort. De spiller med entusiasme og variasjon, og har profiler, goalgettere og et smittende engasjement. Aller helst vinner RBK selvflgelig, men med Basma sin "innleggsfot", Sollie sin total mangel p overblikk og gode pasninger, Riseth sine panikkpasninger og ikke minst Iversens manglende bevegelighet (selv om han scorer p straffe) s gr det nok ikke (ja, hva mener du Davy om den delen av RBK???) Jeg blir snart skapbergenser, for jeg vil begeistrest - ikke bare vinne. Det Bergen fortjener n er stang-inn!! Lykke til.

21.mai.2006 @ 14:57
Postet av: albino

Jeg er Molde-fan, og alt annet en Rosenborg som serie vinner varmer mitt kalde hjerte.

Er det slik at LSKs Koren forsvinner i sommer? I s fall har Brann en sjanse hvis de holder p spillerne sine og ikke fr skader. Andresen, Sternes og Miller er jo spillere Brann ikke kan klare seg uten.

Lykke til!

21.mai.2006 @ 15:42
URL: http://www.frening.com
Postet av: Ragnvald

Ja, det var tider det Davy.
Eg var 11 r den gangen, og husker vi kvidde oss for g opp Ibsensgate pga gaupen.
Men vi skulle opp, ingenting skulle stoppe oss.
Og nr vi nrmet oss staddaen, ljomet Engelbert Humperdink utover omrdet. Det var tider det.
Og Brannguttene, med Kniksen og Pesen i frste rekke, de gjorde jobben sin. Pausemusikken var ogs Engelberten, med "Please release me, let me go" eller Tom Jones, aldri nokke mindre enn det.
Og nr vi kom hem igjen, kunne hele Lvstakksiden se at Brann hadde vunne, for alle mann gikk og gliste og nikket. Det var tider det.
Og om ettermiddagen var det kamp p Krohnsminde.
Men der smet vi oss, kampene var ikkje viktige nok til betales for. Dessuten fikk vi ikje penger til to kamper samme dag.
Lykke til med serien i r.

21.mai.2006 @ 16:53
Postet av: Kniksen

Husker mange av de deprimerende kampene - men er for ung til huske seriegullet i '63. Har menge ganger tenkt: "Vil jeg noen sinne oppleve at Brann tar seriegull?" Hvis noen hadde sagt fr seriestart i r at Brann ville toppe etter ni serierunder, og at de ville vre ubeseiret, ville jeg serist vurdert mentalunderske vedkommende. Alt l til rette for en rvvasesong. Og de frste 20 minuttene mot FFK... Det var jo krise, men Oppdal holdt oss inne i kampen. De redningene betydde utrolig mye. N gjelder det fortsette jobbe steinhardt, s kan dette bli sesongen med stor S.

22.mai.2006 @ 00:28
Postet av: Dag

Dette er morsomt lese, selvom man er FFK-fan! Heia Davy

22.mai.2006 @ 01:26
Postet av: Daffa

Helsikken heller, det va tider. Skjnne tider. Det e bedre no!

23.mai.2006 @ 01:18
Postet av: svein erik taranger

Du skriver s mange tap s mange nederlag!Det er vel grunnen til at vi bergensere lever i nuet.Nr brann vinner kan vi feire seieren i 2-3 dager og vise oppriktig glede,men vis vi taper er sorgen dyp og vi trenger 5-6 dager p oss for og se lyset der fremme.Bergensere er veldig spontane nr det gjelder brann.Det er som en klok mann sa, brann er en tilstand

23.mai.2006 @ 13:04
Postet av: Trnder

Bra blog davy, men mener huske at gutta fra Kongsvinger endte opp p 24 poeng p 4. plass i serien i -85, mens Brann rykket ned med 19, det samme som Moss. Det blir etter mine noe ydmyke beregninger 5 poeng, og ikke 4. M vi ringe arne her?? Vil ikke rippe opp i hvem som vant, men husker enn bruset fra 28 569 tilskuere p Lerkendal.

24.mai.2006 @ 08:32
Postet av: Trond

Vi kan bare hpe at Brann ikke sprekker og forsvinner av gull- og medaljekamp fr turen gr til Stavanger i siste serierunde.

Man kan selvsagt hpe at Vaagan Moen kan f vise gullmedaljen til sin gamle lagkamerater i siste hjemmekamp p stadion....

Sannsynlig? Neppe, men det er lov drmme. Det er lov hpe, og ikke minst tro...

Bare se p Liverpools kamp for nyaktig 1 r siden idag, eller den som ble spilt i Cardiff for noen uker siden...

Drmmen, hpet og ikke minst troen skapte rde yeblikk for evigheten.

La oss drmme, hpe og tro, at det er i r det skjer....

ret Brann sist vant slv i serien etter ha banket Molde p hjemmebane i siste hjemmekamp, ble behrig feiret, bde p Staddaen og et n historisk utested... Kanskje en av de arresterte den kvelden kommer tilbake i r, og fr vre med p nye store yeblikk..
Om man ikke visste bedre det ret, s hadde Brann faktisk vunnet serien..... Bare s synd at Levski ble for store og Mesterligaen forsatt er en drm for oss bergensere..

I mellomtiden la oss f nyte at Brann leder serien, og glede oss til VM, og hpe p ny fest p sndag, mot Lyn....

Drmmen, hpet og troen er der, s fr vi se hva som skjer.....

25.mai.2006 @ 21:07
Postet av: HEY

ANdresen blir skadet,OG BRANN falllleeeeeeeeeeer nedover.......

26.mai.2006 @ 13:16

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1318341
hits