TV2Nettavisen

- Det e' på tide no......

Av Davy Wathne - 21.mai.2006 @ 00:52
   - Så mange tap, så mange nederlag!
   En trenger ikke være hauggammel og ligge på sotteseng for å kunne bekrefte budskapet i sangteksten til Den tolvte mann. Cupfinale-sangen "Det e på tide no" er treffsikker og evig brennaktuell. For er en først Brann-tilhenger, har en det best om en samtidig er masochist.
     - Durch Schade wird man klug, sier hanseatene. De har dominert byen og det lokale tenkesettet siden middelalderen og lært bergenserne å ta sorgene på forskudd og innse at det går til helsike uansett. Det er fotballen og Brann en pedagogisk påminnelse om.
     For sist Brann ble seriemester var det såvidt folk i søndre bydel turde gå på jobb. Ifølge Morgenavisen var der observert gaupe på Danmarksplass! Et mannevondt villdyr av katteslekten rett utenfor porten til Krohnsminde og nokså nøyaktig midtveis mellom Stadion og Torgalmenningen! Er det rart vi synes det er lenge siden Kniksen, Pesen, Jollen og Odd Oppedal?
      Sannheten er selvfølgelig at det har vært mer nedrykks- enn medaljestrid på Stadion de siste 43 årene. Det har vært flere nær-døden-opplevelser enn gledesstunder, og de få øyeblikkene der tross alt HAR vært har gitt spillerne bak dem evig heltestatus.
      Der finnes bergenske sportsjournalister som kjører helt til Drammen for å spise kebab. Selv kjørte vi hundre mil tur/retur Nadderud for å se Brann motta seriesølvet i 1997. Jeg vet ikke hvem som er mest sulteforet, men mer enn tjue år uten seriemedaljer gjør en ydmyk og mottakelig for de høytidsstunder livet tilbyr. Siden seriegullet i 1963 har Sportsklubben Brann tatt sølv ved tre anledninger og bronse like mange ganger. Litt hjelper det med fire kongepokaler og ytterligere fem finaleopptredener med viraken og forventningene i forkant.
        Men over tid og totalt sett har det vært stang ut og marginene imot ved et flertall av de dramatiske Brann-anledningenei moderne tid: Harald Johannessens brente straffespark mot Sarpsborg i 1970 og hjemmetapet for Skeid i seriefinalen fire år senere. Begge kostet Brann bronsen. Sølvet røk med 0-2 hjemme for Mjøndalen i 1976, og i 1990 sto slukkørete rødtrøyer igjen med fjerdeplass etter 0-2 på Lerkendal. 2-0 ville gitt seriegull! I 1996 resulterte tre Tromsø-frispark fra til sammen to hundre meter i 3-3 på Stadion og bronse til Viking. Enda verre og mer sviende bitre var kvalifiseringsnederlagene mot Pors og Molde i 1981 og Pors og Strindheim to år senere. Og sjokkmeldingen om at Moss hadde utlignet på overtid mot Molde i 1985. Da var Brann fire poeng fra 4. plass og rykket direkte ned!
        Livet som Brann-tilhenger har i sannhet vært en prøvelse og alt annet enn en dans på røde roser. Trøsten er at det er sipregnet som gjør at vi verdsetter solskinnet her i byen. Det kan ikke være et sted i verden godvær og sommerlige temperaturer utløser slike kollektivt ekstatiske jubelscener som i Bergen. Og ingen steder på den nordlige halvkule den smertelig erfarte bevisstheten om det motsatte ville resultert i en så vulkansk begeistring over et seriemesterskap.
       - Det e' på tide no, synger Den tolvte mann. Og 250 000 stemmer i.......

Kommentarer:
Postet av: Kjetil

Det er en lang sesong, så jeg ville nok holdt badebuksene på en stund ennå. Lykke til.

21.mai.2006 @ 01:39
Postet av: T. Rønder

Eg ve t Bærgæn, ve t Bærgæn me d sammæ.

21.mai.2006 @ 13:13
Postet av: Sverre

i år har jeg troen på Brann. med borteseier mot Odd og Lillestrøm taper mot Stabæk er Brann nr.1 . Viktig at Brann går på banen med selvtelitt og at de gir 110% i hver kamp. Heia Brann!

21.mai.2006 @ 13:24
Postet av: Kaka

Ja, vi får håpe på Brann i år. I Trøndelag er vi lite sulteforet på gull og glitter, men dessverre nå inne i den tredje sesongen hvor vi er sulteforet på god fotball. Fjoråret var en resultatmessig katastrofe, men vi heiet på Start alt vi kunne, for på Sørlandet ble det SPILT ball, ikke bare kastet, sparket og sleivet. Slik er det i år også. LSK vinner fordi de bruker tre minutter på hver dødball (Kippe er treg, det tar tid når han på alle dødballer skal opp på femmeteren) mens det er andre som spiller den fine fotballen . I år håper jeg - som trønder - på at Brann gjør det stort. De spiller med entusiasme og variasjon, og har profiler, goalgettere og et smittende engasjement. Aller helst vinner RBK selvfølgelig, men med Basma sin "innleggsfot", Sollie sin total mangel på overblikk og gode pasninger, Riseth sine panikkpasninger og ikke minst Iversens manglende bevegelighet (selv om han scorer på straffe) så går det nok ikke (ja, hva mener du Davy om den delen av RBK???) Jeg blir snart skapbergenser, for jeg vil begeistrest - ikke bare vinne. Det Bergen fortjener nå er stang-inn!! Lykke til.

21.mai.2006 @ 14:57
Postet av: albino

Jeg er Molde-fan, og alt annet en Rosenborg som serie vinner varmer mitt kalde hjerte.

Er det slik at LSKs Koren forsvinner i sommer? I så fall har Brann en sjanse hvis de holder på spillerne sine og ikke får skader. Andresen, Sæternes og Miller er jo spillere Brann ikke kan klare seg uten.

Lykke til!

21.mai.2006 @ 15:42
URL: http://www.frening.com
Postet av: Ragnvald

Ja, det var tider det Davy.
Eg var 11 år den gangen, og husker vi kvidde oss for å gå opp Ibsensgate pga gaupen.
Men vi skulle opp, ingenting skulle stoppe oss.
Og når vi nærmet oss staddaen, ljomet Engelbert Humperdink utover området. Det var tider det.
Og Brannguttene, med Kniksen og Pesen i første rekke, de gjorde jobben sin. Pausemusikken var også Engelberten, med "Please release me, let me go" eller Tom Jones, aldri nokke mindre enn det.
Og når vi kom hem igjen, kunne hele Løvstakksiden se at Brann hadde vunne, for alle mann gikk og gliste og nikket. Det var tider det.
Og om ettermiddagen var det kamp på Krohnsminde.
Men der smet vi oss, kampene var ikkje viktige nok til å betales for. Dessuten fikk vi ikje penger til to kamper samme dag.
Lykke til med serien i år.

21.mai.2006 @ 16:53
Postet av: Kniksen

Husker mange av de deprimerende kampene - men er for ung til å huske seriegullet i '63. Har menge ganger tenkt: "Vil jeg noen sinne oppleve at Brann tar seriegull?" Hvis noen hadde sagt før seriestart i år at Brann ville toppe etter ni serierunder, og at de ville være ubeseiret, ville jeg seriøst vurdert å mentalundersøke vedkommende. Alt lå til rette for en rævvasesong. Og de første 20 minuttene mot FFK... Det var jo krise, men Oppdal holdt oss inne i kampen. De redningene betydde utrolig mye. Nå gjelder det å fortsette å jobbe steinhardt, så kan dette bli sesongen med stor S.

22.mai.2006 @ 00:28
Postet av: Dag

Dette er morsomt å lese, selvom man er FFK-fan! Heia Davy

22.mai.2006 @ 01:26
Postet av: Daffa

Helsikken heller, det va tider. Skjønne tider. Det e bedre no!

23.mai.2006 @ 01:18
Postet av: svein erik taranger

Du skriver så mange tap så mange nederlag!Det er vel grunnen til at vi bergensere lever i nuet.Når brann vinner kan vi feire seieren i 2-3 dager og vise oppriktig glede,men vis vi taper er sorgen dyp og vi trenger 5-6 dager på oss for og se lyset der fremme.Bergensere er veldig spontane når det gjelder brann.Det er som en klok mann sa, brann er en tilstand

23.mai.2006 @ 13:04
Postet av: Trønder

Bra blog davy, men mener å huske at gutta fra Kongsvinger endte opp på 24 poeng på 4. plass i serien i -85, mens Brann rykket ned med 19, det samme som Moss. Det blir etter mine noe ydmyke beregninger 5 poeng, og ikke 4. Må vi ringe arne her?? Vil ikke rippe opp i hvem som vant, men husker ennå bruset fra 28 569 tilskuere på Lerkendal.

24.mai.2006 @ 08:32
Postet av: Trond

Vi kan bare håpe at Brann ikke sprekker og forsvinner av gull- og medaljekamp før turen går til Stavanger i siste serierunde.

Man kan selvsagt håpe at Vaagan Moen kan få vise gullmedaljen til sin gamle lagkamerater i siste hjemmekamp på stadion....

Sannsynlig? Neppe, men det er lov å drømme. Det er lov å håpe, og ikke minst tro...

Bare se på Liverpools kamp for nøyaktig 1 år siden idag, eller den som ble spilt i Cardiff for noen uker siden...

Drømmen, håpet og ikke minst troen skapte røde øyeblikk for evigheten.

La oss drømme, håpe og tro, at det er i år det skjer....

Året Brann sist vant sølv i serien etter å ha banket Molde på hjemmebane i siste hjemmekamp, ble behørig feiret, både på Staddaen og et nå historisk utested... Kanskje en av de arresterte den kvelden kommer tilbake i år, og får være med på nye store øyeblikk..
Om man ikke visste bedre det året, så hadde Brann faktisk vunnet serien..... Bare så synd at Levski ble for store og Mesterligaen forsatt er en drøm for oss bergensere..

I mellomtiden la oss få nyte at Brann leder serien, og glede oss til VM, og håpe på ny fest på søndag, mot Lyn....

Drømmen, håpet og troen er der, så får vi se hva som skjer.....

25.mai.2006 @ 21:07
Postet av: HEY

ANdresen blir skadet,OG BRANN falllleeeeeeeeeeer nedover.......

26.mai.2006 @ 13:16

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1318341
hits