TV2Nettavisen

Maskefall - i beste sendetid

Av Davy Wathne - 20.mai.2006 @ 17:36
   Så kom beviset og bekreftelsen. For da Sepp Blatter trodde han skulle score et propaganda-mål, sendte han i stedet ballen i eget nett og viste verden hva det egentlig er som ligger bak VM-vrakingen av Terje Hauge: Et høyst privat og personlig korstog mot en av verdens fremste fotballdommere - sannsynligvis fordi han er landsmann av en av dem som tok bladet fra munnen og sa fra om korrupsjonen og bestikkelsene som førte sveitseren til topps i organisasjonen.
    Selvfølgelig hører det ingen steder hjemme at Det internasjonale fotballforbundets øverste leder tv-uttaler seg om dommeravgjørelsene i en Mesterliga-finale. Ikke er Sepp Blatter regel- eller dommerkyndig. Ikke er Mesterliga-finalen FIFAs bord. Så når Sepp Blatter velger å stå frem på britisk fjernsyn med dårlig begrunnet Terje Hauge-kritikk, er det selvsagt for å lede oppmerksomheten bort fra det som er sakens pinlige kjerne: En av verdens beste dommere er ikke med når verdens beste fotballnasjoner samles til fest i Tyskland neste måned.
    I Joao Havelanges tid som FIFA-president gjorde Sepp Blatter seg bemerket som en arbeidssom og litt geskjeftig generalsekretær, pr-kåt og sjarmerende, men ikke som noe utpreget maktmenneske. Det vakte derfor undring da det viste seg at sveitseren hadde presidentambisjoner. De mektige fotballnasjonene i Europa tok ham ikke helt på alvor, for ingen syntes at Sepp Blatter hadde formatet stillingen krevde. Men hva skal en med format når en har kontakter? Hva skal en med stemmene fra Italia, Tyskland, Frankrike og England når Belize, Macau, Myanmar og Aruba har like mange?
     Og fjernt fra de vestlige demokratiers prinsipper og verdier fant Sepp Blatter verdifulle medspillere. Han kjente FIFA-organisasjonen ut og inn. Og han knyttet vennskapsbånd og inngikk allianser som ga et maktgrunnlag uten behov for støtte fra de europeiske gigantene.
     På samme måten som IOC er FIFA en styrtrik og mektig organisasjon med penger og privilegier, med korrupsjon, nepotisme og vennetjenester. Med ytelser og gjenytelser. Og med oppdrag i forbindelse med de attraktive arrangementene  som noen av trumfkortene, noen av maktmidlene i hendene på organisasjonens øverste leder. Derfor endte det forrige VM-sluttspillet som rene farsen. Fordi dommer- og særlig linjemannsoppdragene var brukt som jokere i Sepp Blatters makt-kabal. 
      Det er selvfølgelig en freidighet nesten uten sidestykke når Sepp Blatter - på britisk fjernsyn og i beste sendetid - besværer seg over Terje Hauges kampledelse i Paris. For sannheten er at den var bortimot prikkfri. Men Olsvik-dommeren var maksimalt uheldig med en avblåsning med dramatiske konsekvenser for kampens videre gang. Det har ingenting med dommerens evner eller egenskaper som kampleder å gjøre. Det har med flaks og uflaks å gjøre. Og det sier ingenting om Terje Hauges skikkethet som VM-dommer. Men det forstår ikke maktmanipulatoren fra alpelandet. Han tror tvert imot han har funnet beviset for at beslutningen han har tatt tidligere og på et helt annet grunnlag faktisk er riktig. Og så dummer han seg ut og røper sin sideagenda og det maktmanipulatoriske løpet han har kjørt lenge før Mesterliga-finalen. 
     
  
    

Kommentarer:
Postet av: Emilio

Jeg m si meg skuffet over den manglende pressedekningen over FIFA sine mer "shady" sider her hjemme. Sist gang var vel kun fordi Andrew Jennings var p besk. Pressen har vel en uskreven regler om oppske og belyse slike saker for offentligheten.

Spesielt interessant m det vre se p Jack Warner og hans noenlunde "spesielle" stilling i CONCACAF. Han fr alle landene til stemme p Blatter, uansett hva. Samtidig har mesteparten av pengene til GOAL-prosjektet "forsvunnet" og landene som skulle se effekten av dem har s intet. Blatters svar p om GOAL-pengene var kjp av penger var at det umulig kunne vre penger brukt til korrupsjon, mange av landene som stemte p ham hadde jo ikke GOAL-prosjektet... Pinlig.

20.mai.2006 @ 18:41
URL: http://vikingforum.no
Postet av: Martin

Les "Rtt spill" av Andrew Jennings, s skjnner man hva Blatter egentlig gjr som FIFA president. Han er gjennomrustet av korrupsjon.

22.mai.2006 @ 00:40
Postet av: TM

De verste feilene til Terje Hauge i Champions League-finalen var to gule kort som burde ha vrt gitt til spillere fra motsatt lag. At nordmannen lot vre gi fordel da Barca scoret i starten, er slikt som kan skje. Blatter har tross alt rett i at Hauge ikke er kvalifisert til VM-dmming, etter kampen i Paris.

24.mai.2006 @ 01:17
Postet av: Newcastlefan

Sepp Blatter er en skandale i seg selv. En korrupt og kontroversiell mann, som setter fotballen i drlig lys. Sveitseren fler visst en trang for blande seg opp i alt som skjer i fotballverdenen, og han liker leke gud.

Den typen vil jo fjerne uavgjort og innfre ishockeyregler, slik at man blir utvist av banen i noen minutter om man fr tildelt det gule kortet. Sepp Blatter er en handlingens mann, men handler fr han tenker, og gjr en del rare ting i frustrasjon. Vi husker jo at han ville utestenge Tyrkia fra FIFA i fire r, etter at tyrkerne stormet banen mot Sveits. Dette strider jo helt imot reglementet.

Nei, Sepp Blatter delegger fotballen. Dessverre finnes det ingen i fotballen som er modige nok til motsi ham. Blatter er p hyden med mafiaen. Kanskje han er mafiaen?

25.mai.2006 @ 12:31

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1316034
hits