TV2Nettavisen

Ren misunnelse.....

Av Davy Wathne - 17.okt.2006 @ 21:06
        Selvfølgelig har de helt rett! De som hevder at blogg-skribenten bare er en misunnelig stakkar. For når jeg tenker ordentlig etter, innser jeg jo at jeg i grunnen alltid har vært akkurat det. Misunnelig på dem som kunne spille gitar, stupe fra svaberg eller danse swing. De som erobret pikehjerter og medaljer og fikk Meget i skjønnskrift. Men mest av alt misunte jeg dem som VISSTE.


        Fra jeg var ganske liten gikk jeg på søndagsskolen. I Storetveit kirke. Og så rørende beretninger om Jesus og Nikodemus og fariseere og tollere. På flanellogram i kapellet. Om Lasarus og piken ved brønnen. Og om dem som kastet stein. Jeg ville så gjerne tro, ble konfirmert og håpet jeg skulle se lyset og få bekreftelsen. En dag. 


      Senere i livet har jeg ført lange og dype samtaler med dem som VET, som har visshet. Prester. Frelste. Personlig kristne. Jeg får det bare ikke til. For meg er det for mye som ikke stemmer. En allmektig gud? Ikke slik min verden ser ut.


       Siden jeg er vaskekte 68'er - jeg sier fordi det er blitt et skjenselsord og ikke noe en brisker seg av - brakte studietiden meg i kontakt med nye mennesker og miljøer som VISSTE. Som var skråsikre og hadde forklaringer. På alt. Østen var rød, og solstrålene rakk helt til Albania. 


     Ja, hvis det bare var så enkelt. Jeg ville jo så gjerne tro at det var det. Å få en sånn alt-i-ett-pakke med svarene på alle de vanskelige spørsmålene var jo selve drømmen for en vaklende og forvirret ung mann. Men min verden var ikke svart eller hvit - og slett ikke brennende rød. Så det ble med misunnelsen. Full av avind konstaterte jeg at jeg ikke hørte hjemme i fundamentalistenes selvtilfredse fellesskap.


       I moden alder har jeg med vært innom de forskjelligste miljøer - med skråsikre bedrevitere og allmenngyldige patentløsninger. Aller mest forbløffende var tiden med travsendinger på TV 2. Jeg sluttet aldri å undre meg over de mange ekspertene som liksom hadde sett løpene før, som stilte seg opp ved utbetalingslukene før starten var gått og som kunne se på bortre langside hvem som kom til å vinne. Mine bonger gikk stort sett i papirkurven. Og jeg så aldri noen av de skråsikre med penger mellom hendene.


       Et langt liv som sportsjournalist, spiller og dommer har lært meg at fotball er verdens i særklasse åpneste og mest uforutsigbare idrett. Det er uten sammenligning den sporten som rommer flest åpne dueller og ufortjente seirer. Da er det jo ikke rart jeg blir misunnelig når jeg ser med hvilken skråsikkerhet tabloidenes fotballkommentatorer forutsier utfall og kårer vinnere og tapere. Lenge før slagene er utkjempet.


       - Av skade blir man klok, heter det. Ja, tro det. Det er ikke mange ukene siden like skråsikre forhåndskommentarer måtte trykkes i faksimile. Med store kryss over. Fordi verden ikke er så enkel som prester, marxist-leninister, traventusiaster og Akersgatas forståsegpåere hevder. Faktisk kan det være smart å møte verden med et åpent sinn, med ydmykhet og med en erkjennelse av at det er noe vi IKKE vet. Som for eksempel utfallet av den nervepirrende duellen mellom Brann og Rosenborg.....

Kommentarer:
Postet av: Todd

Interessant tilnærming Davy. Det som imidlertid er litt pussig er at du selv i høst har sagt flere ganger at du er sikker på at RBK tar det hele til slutt. Ser ikke helt forskjellen på den spådommen og det mange kommentatorer sier nå? Eller har din spådom bare vært en slags forhånds debriefing av en viss skuffelsen som kommer..?

17.okt.2006 @ 23:34
Postet av: anders

Du må huske på at "slaget" på brannstadion mellom brann og rbk, kunn er en fotballkamp. Selv om tv2 sine pågående innslag om "den store duellen" med historisk og patriotisk vinkling skulle tyde på noe annet. Den dagen brannspillerne og byen supporter innser at dette bare en fotballkamp, vil de kunne juble for nytt gull. Men hvem kan kalle seg ekte supporter om man klarer å betrakte seriefinalen mellom brann-rbk for en vanlig fotballkamp? Og så fryktelig kjedelig om man visste hvem som hadde vunnet seiegull. Men selv har jeg solgt bilen og satset kronene på rbk seier. Sorry Brann, Bergen og mor(hun e fra Bergen, dere må nok vente noen år til på gull. Nå løper jeg til lukene på Bjerkebanen, start om 3 timer:)

18.okt.2006 @ 14:38
Postet av: SuperIvers

Hei Davy´en! Hva bedrev du tiden med i går kveld? Hadde du det koselig?

23.okt.2006 @ 14:48
Postet av: sven

Hei,

Ser at hele Stavanger er i "opprør" etter RBK,s
3 dje scoring på søndag, med en Koppinen special............og Østenstad og CO. hyler og skriker om bedre dommere, og synes at det er forferdelig at de eventuelt skal rykke ned til adecco ligaen slik...........men det "deilige paradoks er jo at de rykket jo opp til tippeligaen på EKSAKT samme måte, og så på et annet lags bekostning, det må da finnes bilder fra siste serierunde der Vikings goalgetter Tveit, header ballen ut av hendene på Vard keeper Harald Andreassen........og mirakuløst nok får straffespark på situasjonen, Vuking scorer utligningsmål på overtid, og berger opprykk..............skulle vært fint å sett dette igjen nå på TV2 sporten............

30.okt.2006 @ 23:45

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/2380887
hits