TV2Nettavisen

En skam for FIFA

Av Davy Wathne - 15.mai.2006 @ 23:38
                  Arsenal-tilhengerne skjelver. Barcelona-fansen sitrer av spenning. Og en samlet fotballverden ser frem til Mesterliga-finalen med frydefull forventning. Men aller mest nervøs er FIFA-president Sepp Blatter. For i kjølvannet av en ny god Terje Hauge-opptreden kommer enda flere ubehagelige spørsmål der ikke finnes troverdige svar på. 
                 - Hvordan er det mulig å arrangere et VM-sluttspill uten den fremste representanten for dommerne på det internasjonale fotballkartets viktigste kontinent?
                 - Hvordan har det vært mulig å vrake Terje Hauge fra sommerens VM-sluttspill? Og hvem har tatt avgjørelsen?
              Siden det ble kjent at FIFA slapp ti europeiske dommere gjennom VM-nåløyet, men dumpet den beste av dem, har spekulasjonene vært mange og gjetningene ville. På Terje Hauges merittliste er der ingen tabber, ingen skandaler, ingen konflikter, ingen dumheter, ingen forglemmelser, ingen utsvevelser og ingen ubesindigheter. Overhodet ingen ting som kan forklare at denne uredde, rakryggete og prinsippfaste mønsterdommeren skulle havne i unåde hos FIFA. En har måttet lete annetsteds enn på hovedpersonens rulleblad. For Terje Hauge finner en verken på røykfylte nattklubber eller blant lettkledde escortepiker. Ikke der dommere vanligvis skjemmer seg ut og får ødelagt sine karrierer.  I motsetning til svært mange andre har Terje Hauge alltid opptrådt uklanderlig, vært lojal mot sine overordnede, fremhevet sine meddommere og teamet og høstet fortjent applaus for innsatsen på banen.
                 En brikke i et maktpolitisk spill. Et offer for intrigemakeri og personmotsetninger. 
                 Det er ikke mulig å oppfatte FIFA-manøveren på noen annen måte. Men hvem har besluttet hva ut fra hvilke motiver? Er det Sepp Blatters hevn over sine nordiske kritikere Lennart Johansson og Per Ravn Omdal, UEFA-toppene som forlangte full etterforskning av bestikkelsespåstandene mot FIFA-presidenten? Kanskje. På den annen side er det jo mindre enn et halvår siden nettopp Sepp Blatter ga den svenske dommer-avhopperen Anders Frisk sin helt spesielle hederspris under FIFA-gallaen i Geneve. Det får hevn-resonnementet til å halte. For selv om Terje Hauge på mange måter er den rake motsetningen til den solariebrune dommer-posøren med det stripete håret, hører de begge hjemme i forbundene til Sepp Blatters erklærte motstandere.
                Kanskje kommer der aldri noen forklaring på hva som egentlig skjedde da Terje Hauge ble frarøvet en VM-deltakelse alle innsiktsfulle og oppegående fotballfolk vet han er overkvalifisert for og fortjener. Beviset for at FIFA har gjort ham grov urett leverer bergenseren selv i den franske hovedstaden på selveste 17. mai.
             

Kommentarer:
Postet av: Kjetil

Kan Sepp ha gått glipp av dine spådommer på engelsk TV under intervjuet om Hauges dommeregenskaper?

16.mai.2006 @ 00:42
Postet av: Jørgen

Bra skrevet selvom jeg er litt uenig i at Terje Hauge er Europas beste dommmer.

16.mai.2006 @ 08:24
Postet av: Thomas

Du Davy, du Davy, tror flesteparten av Arsenal supporterene ikke er så engstelige. Vi gleder oss!!

Ka sier du Bent, kan Arsenal vinne kampen...

16.mai.2006 @ 09:06
Postet av: Totto

Kjenner ikke de ti dommerne FIFA har plukket ut i detalj, men påstanden din om at Terje Hauge er overkvalifisert vitner kanskje litt om norsk overmot...?
Jeg synes det er mer interessant å bedømme om det er riktig at kun ti europeere skal dømme i vm. Personlig synes jeg Hauge er en god dommer, men at Øvrebø faktisk er hakket bedre. Og uansett hvem som har rett viser vel det bare at det ikke finnes noen fasit på hvem som er best til å dømme fotballkamper.
Påstanden om at Terje Hauge er en brikke i et maktpolitisk spill er jeg spent på å se dokumentasjonen på. For å si det mildt. "Det er ikke mulig å oppfatte FIFA-manøvren på noen annen måte", hva om de ikke mener han er blant Europas 10 beste dommere, selv om UEFA gjør det..? Kan virkelig ikke det være mulig? Jeg tror ikke jeg heller ville hatt han på en topp ti liste selv om han helt klart er i toppskiktet. Og det til tross får at han får det ærefulle oppdraget i morgen.

16.mai.2006 @ 09:26
Postet av: Svein

Davy, du fremstår som en smule paranoid...

16.mai.2006 @ 09:36
Postet av: Lars

Ingen tabber fra Terje Hauge, sier du...? Husker du Chelsea - Barcelona, hvor Hauges røde kort ble reddet av en stygg knottetakling tidligere i kampen - en takling som han hadde oversett. Eller hva med Tyskland - Kroatia i VM-98?

Spør du meg er Hauge tatt ut til å dømme kampen fordi han IKKE er tatt ut til VM. Dette er sivil ulydighet fra UEFA, overfor FIFA.

16.mai.2006 @ 10:55
Postet av: Lars L

Hvorvidt dine bekymringer er berettiget eller ikke vites ikke, men noe av hovedpoenget er at FIFA fremstår som korrupte og det er svært enkelt å mistro deres avgjørelser.

En del av de siste øvelsene FIFA har bedrevet for å undergrave sin egen troverdighet er beskrevet her: http://www.fotballblogg.no/?p=31.

La oss håpe dommerene som er valgt ut til VM både er fotballfaglige gode og har integritet og de riktige etiske verdiene til å motstå bestikkelser og andre forsøk på påvirkning. La oss hvertfall håpe ikke Italia vinner VM på tvilsomme straffer og hårreisende røde kort.

16.mai.2006 @ 12:15
URL: http://www.fotballblogg.no
Postet av: Stian

Leit å si det men jeg tror faktisk at Fifa har skjønt at Hauge er rævva. Han dreit seg ut i kampen mellom Chelsea og barca. Er UEFA som må redde sitt skinn fordi det ikke ville ta Hauge og heller forsvarte ham blindt. Resultatet er at de er nødt til å gi ham denne kampen. Men bildene med assistent dommeren til Hauge i Barca drakt beviser allt.. http://pub.tv2.no/nettavisen/sport/cl/article638070.ece

I tillegg har Hauge sittet som "ekspertkommentator" hos Canal Pluss og åpenlyst kritisert Chelsea og faktisk uttalt at han hadde mer sans for Barca. Enda flere bevis for at Dommertrioen ikke er upartisk og faktisk er rævva...

16.mai.2006 @ 13:03
Postet av: Christian

Helt enig med deg Davy.. Uten å vite hvem de nevnte 10 dommere fra Europa som er tatt ut, antar jeg at de alle er fra enten Spania eller England, siden dommere fra disse to landene ikke kan dømme CL-finalen, og også fordi jeg tror UEFA setter opp den beste dommeren de har som ikke er fra noen av de to tidligere nevnte nasjonene!

Lykke til Terje Hauge, døm med stil!

PS: Håper at Hauge kan begynne å dømme like bra i Tippeligaen, som han dømmer ute i Europa!

16.mai.2006 @ 14:21
Postet av: HMK

Kjære Davy.
Tror du det ville være mulig for TV2 å bruke litt tid på laget som pr. i dag ligger på 3. plass på tabellen? Nemlig ODD!! Jeg er så drit lei av å sitte å høre på samtalene, oppsummeringene, analysene av alle andre lag. Når et lag ikke har tapt så langt i serien og ligger på 3. plass, så må vel laget være berettiget litt spalteplass. Men ODD er et ikketema i TV2 og i alle serierunder så er det ODD`s motsandere som det snakkes om.Odd spller god fotball og tar poeng, i stede er det Oslolagene, Rosenborg og Brann som det fokuseres på hele tiden og "engen" som er den fremste representant for "rævafotbellen" får mest omtale av alle!! Fortså det den som kan.??

16.mai.2006 @ 23:49
Postet av: Koe

Tror Terje Hauge ble vraket fordi han er ubestikkelig. Sepp Blatter satser jo på at Sveits vinner VM. Da trenger de hjelp fra folk utenfor laget...

17.mai.2006 @ 10:41
Postet av: kih

"lars: Eller hva med Tyskland - Kroatia i VM-98?"

rune pedersen.. dessuten var det rød på del horno korrekt

17.mai.2006 @ 11:28
Postet av: SÅ FEIL KAN DU TA DAVY!!

Hvis Hauge er den beste dommeren UEFA kan oppdrive så ser jeg med vemod frem til VM....og vurderer å bli dommer selv for makan til dårlig dømming skal man lete lenge etter!!

18.mai.2006 @ 12:21
Postet av: Torgeir

Jaja, da fikk vi det bevist, at norske dommere er bånn i bøtta! Makan til døm,ming skal du lete lenge etter. Men så er du da også selvoppnevnt morroklump og riksklovn i tillegg til å være bergenser. Mener du det du sier så synes jeg jammen synd på deg.

18.mai.2006 @ 13:11
Postet av: Trygve Storjord

Flott, Davy! Velskrevet og berettiget støtte til Terje Hauge. Men Sepp Blatter har atter dritti på draget. Det er ikke så lenge siden at han uberettiget og offisielt slaktet en dommer som virkelig gjorde en god jobb og dømte straffespark for en klar holding inne i feltet, noe som i ettertid ble avslørt grunnet et opptak. Men komikeren Blatter rakk å gå ut for all fotballverden og fortelle eventyr.Håper Terje Hauge, når ting kommer på noe avstand, fortsetter i det spor som han er inne i. Lykke til, Terje!

Trygve

19.mai.2006 @ 19:25
Postet av: pp

Sepp Blatter er fotballens mafioso

20.mai.2006 @ 11:10
Postet av: Stabæk-Fan

Så du Lyn-Stabæk kampen? Alt jeg har å si er: Tusen takk Terje Hauge for 3 poeng! På en dag der Lyn egentlig ville slått oss, hjalp du oss som bare det.. Føler med Lyn..

21.mai.2006 @ 17:06
Postet av: Zico

Huff og huff Davy..der var det store ord og mye påstander.. vær litt ydmyk da og tenk litt lenger en de syv fjell..Jo mer norske lag og dommere blit hauset opp av dere i media, jo dårligere blir de jo..vi er ikke verdens navle når det gjelder fotball heller.. kanskje en grå bakgårdskatt??

02.jun.2006 @ 21:22
Postet av: Heenrik(LSK)

Ja Davy. Jeg er helt enig med deg i at Terje Hauge burde vært med i Vm. Men hvis du mener at han er europas beste dommer, så er jeg redd for at dommernivået er ALT FOR LAVT!

02.apr.2007 @ 12:22

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1287629
Fotballens vei mot avgrunnen

No TagsSom denne sidens uoffisielle dommedagsprofet har jeg gode dager. Kampfiksing er ikke noe nytt fenomen, og the observer har en fin gjennomgang med britiske øyne, og av sør-amerikanske saker er fløytemafia’n i Brasil fra 2005(wikipedia) v......

fotballblogg.no
18.mai.2006 @ 12:22
hits