TV2Nettavisen

What else is new.....?

Av Davy Wathne - 14.mai.2006 @ 15:36
Er det mulig? Er der virkelig ett eneste menneske i denne verden som lar seg overraske av påstandene om at der forekommer bestikkelser og kampfiksing i italiensk fotball? For meg er det nøyaktig like sensasjonelt som at der er pingviner på Sydpolen.

For atten år siden ble Ben Johnson dopingtatt under sommerlekene i Seoul.  At den kanadiske sprinteren hadde dopet seg, overrasket ikke en levende sjel. Ikke blant de aktive. Ikke blant trenere og ledere. Der var ikke EN som ikke "visste" at gullvinneren på 100 meter - og en hel haug andre - var gjennomdopet. Det som overrasket samtlige i deltakerlandsbyen vi sportsjournalister halset rundt i og prøvde å få kommentarer fra var meldingen om at Ben Johnson var TATT. Ikke at han var dopet. Men at han hadde opptrådt så klossete og amatørmessig at han rent faktisk var blitt avslørt. At han hadde avgitt positiv prøve. 
             
Omtrent sånn er det med "sensasjonen" om at en bestikkelsesskandale rulles opp og "ryster" italiensk fotball. I mine øyne ville det være en langt større sensasjon om der IKKE ble inngått avtaler, IKKE ble regissert resultater og IKKE ble påvirket dommere i mafiaens hjemland. Til det står for mye på spill. Til det er for mange penger i omløp. Til det er fotballen for viktig og betydningsfull i støvlelandet. Hvordan i himmelens navn kan en gå rundt og innbille seg at det er annerledes med fotball enn med næringsliv, politikk og kulturliv i Italia? Hvor naiv går det an å bli? Selv kattunger får da øyne når det er gått et par uker.
              
Det er ikke stort mer enn et år siden Tyskland opplevde noe tilsvarende og en kompromittert dommer lettet på sløret og fortalte om piker og penger, champagnefester og spandable arrangørklubber. På et lavere nivå og med langt mindre dramatiske konsekvenser enn det som åpenbart har foregått i Italia.
            
Her hjemme er Tippeliga-dommerne i utgangspunktet ærlige og redelige idrettsmenn - med sine karrierer, sine observatører og sine sensorer. Og med sin ubestikkelighet. I hvert fall i utgangspunktet. Ingen av dem er til salgs. Ingen av dem lar seg smigre eller manipulere eller påvirke til å favorisere klubber eller landslag. I hvert fall ikke bevisst og på en måte som er synlig fra veien. Det skal vi være glade for og stolte over. Det gir norsk fotball et skinn av redelighet og fair play. Men når den suverent beste av dem ikke kommer med til fotball-VM i Tyskland, skjønner en jo at kameraderi og juks og fiksing og triksing ikke er noe som begrenser seg til italiensk fotball. Den korrupsjonsmistenkte FIFA-president Sepp Blatter har et gedigent forklaringsproblem når han hevner seg på sin europeiske datterorganisasjon UEFA  ved å utelate Terje Hauge fra et mesterskap nordmannen er overkvalifisert for. Så vær så snill: ikke la deg sjokkere over råttenskapen i internasjonal fotball! Der ER pingviner på Sydpolen. Det vrimler av dem!        

Kommentarer:
Postet av: Don Corleone

Fin blogg. Synes imidlertid du er vel rask med konkludere med at dette ikke skjer i Norge. Er ikke det litt naivt? Er det virkelig utenkelig at en dommer som eksempelvis opplever konomiske problemer p hjemmebane kan falle for fristelsen til si ja til noen raske sedler? Eller kanskje han har en mrk fortid han ikke vil ha p forsiden i VG og dermed lar seg presse? Jeg tror ikke det er utenkelig.

Jeg har selvsagt ingen holdepunkter for si at det finnes korrupsjon blant norske dommere. Men dersom vi drar nisseluen nedover rene og innbiller oss at dette ikke kan forekomme i lille Norge, legger vi ihvertfall tilrette for at nettopp det kan skje.

14.mai.2006 @ 16:42
Postet av: Bergensk Guru

Jeg er forbauset over at det er ikke flygende fugler p sydpolen, rimelig sprtt pfunn av naturen vil jeg si... Korrupsjon i italiensk fotball, n der snakker vi om mer normale tilstander ja...

14.mai.2006 @ 18:14
Postet av: Besserwisser

Jeg skjnte ikke helt denne artikkelen med overskriften "What else is new?"
Pingviner finnes da vitterlig ikke p sydpolen, s det du mener er at det faktisk er sensasjonelt at det forekommer bestikkelser i italiensk fotball?

http://astro.uchicago.edu/cara/southpole.edu/qanda/qa_animals.html

15.mai.2006 @ 12:56
Postet av: Toralv_IV

Haha, veldig bra poeng av Besserwisser. Dette er noe alle lrte p skolen en gang. Det er ikke pingviner P sydpolen, men det er pingviner VED sydpolen.

Ordekvilibiristen Wathne m strammes opp hva preposisjoner angr ;-)

15.mai.2006 @ 14:52

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1278055
hits