TV2Nettavisen

Trnder - men bare for en stund?

Av Davy Wathne - 12.sep.2006 @ 19:23
    - En tilstand i sjelen, påstår Ole Paus om det å være bergenser. Tidligere Brann-trener og -direktør Arve Mokkelbost kaller det "en diagnose". Hva skal en så si om det å være trønder? Det er i hvert fall helt åpenbart at det er tidsbestemt og noe som går over.


     Først og fremst og bare så det er klinkende klart: Idretts-Norge har en masse å takke trøndere for. Uforglemmelige øyeblikk i løyper og bakker, på baner og gressmatter. En forbløffende høy prosent av våre idrettshelter og -heltinner er og vil alltid være trøndere - også når vi beveger oss i retning fotballen. Men hvorfor i all verden er der så mange trønderske toppdommere? Og hvorfor skifter de til ikke-trønderske klubber.


  Jeg har ingen problemer med å forstå at folk flytter - eller flykter - fra Trondheim eller småbyens grisgrendte nabolag. Problemet er at Fotballforbundet betrakter Roy Helge Olsen og Per Ivar Staberg som "nøytrale" og habile til å dømme Rosenborg straks de har levert flyttemelding og valgt seg klubber som Flekkerøy eller Harstad. Er de virkelig det? Opphører de å være trøndere straks de melder flytting eller betaler medlemskort i et annet idrettslag?


     - Du kan nok ta meg ut av Sandviken, men du kan ikkje ta Sandviken ut av meg, sang Reidar Bjørnestads kamerater i den tidligere FIFA-dommerens vakre og vemodsfylte begravelse. Og nettopp Reidar Bjørnestad er dagens Tippeliga-dommeres "far" og fødselshjelper. Det var han som meislet ut konseptet. Det var han som opptrådte som åndelig veiviser og mentor for de aller fleste av dem. Og takket være hans strålende innsats har flere av dem fått spennende oppdrag og høstet anerkjennelse internasjonalt. Problemet her hjemme er habilitetskriteriene og den sviktende vurderingen av hva som er sunt og riktig.


      Der er minst fjorten faste Tippeliga-dommere. Tre av dem er etter det jeg kan skjønne vaskekte trøndere. En av disse representerer en trønderklubb - for sikkerhets skyld nord-trønderske Stjørdals-Blink. Trioen er med andre ord hjemmehørende i andre fotballkretser enn Rosenborg og på den måten uhildet og habile og velegnet som kampledere på Lerkendal eller i de svart-hvite bortekamper. Etter mine begreper reiser dette mange spørsmål og sår en tvil vi kunne og burde vært foruten. For jeg tror ikke det å være trønder går over av seg selv eller forsvinner straks flyttebilen rygger inn på tunet.


     Jeg sier IKKE at de trønderske Tippeliga-dommerne favoriserer Rosenborg. Jeg sier IKKE at det er fordi han er trønder Per Ivar Staberg unnlot å dømme straffespark for Stabæk i Rosenborgs forrige hjemmekamp. Men jeg synes det er unødvendig å berede grunnen for denne typen tvil og spekulasjoner når vi står overfor tidenes jevneste og mest spennende sesonginnspurt. Og jeg tror ikke Terje Hauge ville blitt satt til å dømme Brann om Olsvik-dommeren meldte overgang til Nordkjosbotn.


      Det var en sensasjon da bergenseren Reidar Bjørnestad ble satt til å dømme cupfinalen mellom Brann og Lillestrøm for 28 år siden, og det la et vanvittig press på rakryggete Pat'en. Som unnlot å melde seg inn i Skeid slik den fotballspillende bestekameraten Endre Blindheim gjorde da de begge gikk på Sosialhøyskolen i Oslo. Da ville det med dagens habilitetsoppfatning vært uproblematisk med Reidar Bjørnestad som dommer i Branns kamper hele tiden. Men sånn er jo ikke vanlige menneskers virkelighetsoppfatning. Å være bergenser går aldri over. Men kanskje finnes der en kur for det å være trønder?

Kommentarer:
Postet av: ?

Tosk.. Enkelt og greit, tosk.

12.sep.2006 @ 20:03
Postet av: RBK-supporter

Davy har selvflgelig helt rett. De nevnte trnderske pipeblsere br ikke dmme Rosenborg. Ikke fordi de favoriserer RBK, men snarere tvert imot: Fordi de konsekvent dmmer i RBKs disfavr av frykt for bli beskyldt for vre partiske.

Gi oss heller Terje Hauge hver gang. Serist.

12.sep.2006 @ 20:27
Postet av: AOPP

Per Ivar Staberg er fra Sunndal, som ligger i.......Mre & Romsdal. Reservetrnder riktignok, men i Moldes hjemfylke. Hvor mange dommere er fra stlandet, som dmmer VIF, LSK m.v. ? Og Terje Hauge har vel dmt Brann ?

12.sep.2006 @ 20:27
Postet av: Skut Nisle

Snakk om sleivspark Davy... Er det noe vi trndere liker minst, s er det nr en dommer med trndersk dialekt dmmer RBK. Og grunnen er nettopp det du her nrer oppunder. De dommerne som snakker trndersk har det med dmme i disfavr RBK, nettopp for markere at de ikke er partiske. Skjnner dem egentlig godt, med slike patetiske og jantete utsagn og insiniuasjoner du kommer med, blir det relativt vanskelig bare si p tv: Hei, jeg er trnder og dmmer likt for alle. Neida, snn holder ikke her i Norge. Da er det faktisk heller lett ty til virkemidler som markere seg ekstra nr de dmmer RBK. Men du klarer faktisk heller ikke la vre insinuere at trnderske dommere i andre kamper dmmer til RBK's fordel. Hva tror du Davy, kanskje vi heller kun skal bruke utlandske dommere i Tippeligaen? Slik at du p en mte fr en medisin mot folkesykdommen vi kjenner som janteloven. Forresten, hva med dommere fra vestlandet og stlandet? Skal heller ikke de dmme kamper som implisrer forskjellige lag i Tippeligan? Men det er vel heller slik i din trangsynhet Davy, at alle dommere som ikke snakker trndersk, heller ikke dmmer partisk? Davy, som tidligere dommer og programleder i TV2-sporten, finner jeg dine utsagn uprofesjonelle og sytete. P den annen side, du er jo bergenser, og kan ikke noe for det. Lykke til med Brann, hper med hnda p hjertet at de vinner serien hvis ikke RBK klarer det. God bedring!

12.sep.2006 @ 20:34
Postet av: Becks

Suppe p spiker! Et sted i landet m dommerne uansett komme fra. Neste blir vel at dommere fra stlandet dmmer mot Troms.
Neste gang du skal debatere tilhrighet kan du like gjerne vie "trnderen" og Branns gladgutt Idar Vollvik et avsnitt.

12.sep.2006 @ 20:52
Postet av: todd

Du reiser et interessant habilitetssprsml Davy, men vi m se litt tilbake i tid for betrakte "problemet". Da Ivar Fredriksen, Reidar Bjrnestad og Svein Inge Time regjerte p norske baner var det etter forholdene like mange omdiskuterte avgjrelser, men ALDRI de samme dimensjonene p reaksjonene. Mest fordi fotballen ikke var s til overml dramatisk og "viktig" den gang. Jeg husker en gang Skeid-strategen Tor Egil Johansen ble vist ut av Svein Inge Time, som i Radiosporten ble spurt om hva Johansen hadde sagt fr han s det rde kortet. "Han kalte meg en pikk", sa Time med saklig rst, og lagde en kontant avslutning p Bjrge Lilleliens rapport fra kampen. h...javel, ferdig med den saken.

Et par vesentlige forhold har bidratt til forsterke debatten rundt dommerne. Det viktigste er fotballens enorme interesse idag, kontra da Time viste ut Tor Egil Johansen. Pengene, omfanget dette hinsides fascinerende spillet har ftt i media og oppfatningen av hva en dramatisk situasjon, et resultat, et nedrykk, en sparket trener eller innkjpt eks Leeds-proff virkelig betyr, for klubben, for Bataljonen, for Mjelde, media og for Rsler. Hvilken plass vi alle har tillatt og gi fotballen.

P 70-tallet var kampen over nr dommeren blste i flyta, Roger Albertsen kranglet litt p vei inn, resten av spillerne gikk i dusjen og tenkte p at de skulle p jobb dagen etter. I dag str du, Mini og Bengt Eriksen der, mellom to kameraer og 700 000 seere, og setter kjapt over til nyhetene med lfte om at "denne avgjrelsen er meget omdiskutert og vil bli diskutert heftig nr vi kommer tilbake"! En millard forplikter selsvagt en god del. Og ja, jeg er en av de mange som sitter og ser p etterp. Fotballen har bergtatt oss, Midtsten kan vente, det str om seriegull i Bergen for frste gang siden Kenndy ble skutt, eller bergenseren Trum lurer alle og Bratseth flirer s han flekker tenner.. Sett litt ovenfra; det var nok like mye diskutere fr, men n er vi nesten alle "enige" om la diskusjonen f mye strre plass.

Den andre vesentlige endringen siden Ivar Frediksen hadde mkk i ra, er jo at dommerne, som andre, flytter mer i dag. En skolert Tippligadommer har vel mange grunner til flytte p seg mange ganger, srlig hvis han jobber i Forsvaret som Roy Helge Olsen. Fr var det mer uvanlig at dommerne fra de strre byene og de strre byklubbene byttet adresse og klubb. Habiltetsproblemene ble derfor begrenset.

Og s lenge vi er et ytterst lite fotball-samfunn med et begrenset antall toppdommere, m vi nok ta til takke med de 20-25 som gidder bruke de fleste helger fra mars til november med reise landet rundt for hpe at det ikke blir lagt merke til under kampen de dmmer, mot f kjeft i media og drligere betaling enn det spillere nederst i Addeccoligan har. S fr vi heller godta at noen trndere - eller andre - blser for en annen klubb mens de prver overleve som toppdommere.

12.sep.2006 @ 20:56
Postet av: Tommy Pettersen

Jepp, snn er det Davy. Jeg hper i min sorte sjel at du bare kdder. At du drar oss litt skyeraktig i nesen med et blunk eller to. For hvis ikke, s m dette vre det mest lavpannede, siklende rabide og p mange mter hjelpelst sjvinistiske innlegget jeg har sett av en offentlig person. Tror du at du skal klare piske opp en sur stemning slik at Brann skal vinne serien? Brann kan godt vinne, og vil da fortjene det fullt ut p grunn av god fotball i stort sett hele sesongen- de trenger ikke manipulasjon fra deg. I et lite land, blir det skylde p dommerens opprinnelse helt meningslst. Det rakke fullstendig ned p disses integritet blir direkte latterlig og lavpannet. Skal vi gjre en deal, Davy? Vi glemmer hele greia - jeg gjr mitt - og du refererer tabloide sportsnyheter med en svett "morsomhet" p slutten.

12.sep.2006 @ 20:59
Postet av: Stig

Selv om jeg er trnder, og har vrt fast p lerkendal siden 5-rs alderen s synes jeg det er det en del gode poenger her. Som det ogs sies her, s tror jeg ikke disse dommerne er pro RBK i sin dmming, men det fyrer oppunder en allerede het debatt. Hver uke er det gnl og syting i aviser og tv om at dommerne alltid dmmer i RBKs favr, og da er det litt undvendig sette opp trndere til dmme Rosenborg's kamper. Som det ppekes i andre kommentarer her, s er det opp til flere av de trnderske dommerne som har vrt, og fremdeles er, svrt upopulre blant det trnderske publikum. Roy Helge Olsen br vel strengt tatt holde seg s langt unna byen som mulig, for nevne en. Men som sagt, det er undvendig bygge oppunder dommerdebatten gjennom sette dommere til dmme lag fra omrdet de selv opprinnelig kommer fra.

12.sep.2006 @ 20:59
Postet av: Sven ge Johansen

Davy Watne gr igjen av skaftet i sin febrilske iver etter f rets tippeligagull til Bergen.
Maken til usaklige argumenter skal det letes lenge etter. Du nevner en straffesparksituasjon hvor Stabek skulle hatt straffe mot RBK, men unnlater i samme slengen nevne straffesparket Braaten skulle hatt i samme kampen.
Tilsvarende er det vestlandskanalen argumenterer i RBK`s kamp mot Sandefjord.
Braatens straffe blir vurdert som tvilsomt, mens Saparas situasjon ikke vektlegges like mye. Hvilke motiver har TV2, Watne, Alsaker og dere Bergensere.Fair play minner det ikke mye om i alle fall. Du prvde pvirke dommerne etter RBK`s kamp mot Stabek ved hevde at dommerne dmmer i favr av RBK p Lerkendal.
Dette kan ikke vre noe annet enn et forsk p presse dommerne i RBK`s kamper til dmme mot RBK i fremtidige kamper.Hvem nsker bli stillt i offentlig gapestokk av tv2 fordi de prver etter beste evne gjre en mest mulig upartisk situasjon.
Hper av hele mitt hjerte at dere hovne arrogante Bergensere med kjpelaget deres, som dere ikke har penger til kjpe selv engang, ikke lykkes i kampen om seriegullet.Dere m jo ha trnderhjelp der ogs, av forrderen Vollvik. Slik finasiering skulle iokke vrt lov. hevde dette er vel like dumt som ditt innlegg om trnderdommerne.
Vi saom har stellt med fotball et langt liv vet at dommeravgjreelser i lpet av en sesong javner seg u.

12.sep.2006 @ 21:00
Postet av: Davy Reddhare

Frykten har kommet til Bergen ser jeg. Frykten for nok en gang tryne p opplpet. Den siste krampetrekning blir selvflgelig heksejakten p dommerne. Det var aldri et tema FR sesongen. Ikke nr serien var halvspilt heller. Men det er en "skandale" i det yeblikket ti poengs ledelse blir til ett...

12.sep.2006 @ 22:01
Postet av: martin

For det frste, mangen av de som komenterer innlegget br kanskje lese det skikkelig fr de kommer med komentarer. Det handler ikke om at de dmmer feil, men at man kan tolke enhver viktig sitasjon i kampen som at de gjr det. uansett hvilken vei det gr. Om man velger sette opp dommere litt mer gjennomtenkt, slipper man stille sprsmlet hvorfor dommeren gjr som han gjr i det hele tatt. Man legger bort all tvil om den er berettiget eller ikke, er jo helt uvesentlig.
Ellers vil eg bare si den siste setningen viser hvorfor du er best Davy. ST P

12.sep.2006 @ 23:00
Postet av: objektiv

Davy, hvilken agenda har du egentlig?

12.sep.2006 @ 23:27
Postet av: Johan

Norsk idrett har mye takke Trndelag for ja. I motsetning til bergensere som ikke har bidratt mye. Kappgjengere og en taekwondofrken oppsummerer vel det meste. Men snn er det nr man vokser opp i et milj som har mye i kjeften, men lite annet. Rosenborg er vinnere, Brann er tapere, og slik vil det vre ogs etter denne sesongen.
Nr det gjelder dommermaset s er det, som vanlig, helt latterlig hre p. At TV2 er partisk er det ingen tvil om og forskene p pvirke dommerne minner lite om fair play. At RBK skulle hatt straffe mot Stabk blir ikke nevnt, mens man bruker en god halvtime p Gunnarson sin penalty claim. Rett og slett pinlig se og hre p.

12.sep.2006 @ 23:32
Postet av: Oppdatert

Du nevner at det er fire vaskekte trndere blant toppdommerne og at alle er i klubber som gjr det mulig for dem dmme Rosenborg. Du er derimot nede i to hvis du tar bort mringen og stjrdalingen (Han dmmer ikke RBK, etter eget nske. Er av og til 4. dommer). Er det ikke jobben din vre oppdatert p norsk fotball?

13.sep.2006 @ 01:15
Postet av: Frode

Helt fullstendig enig, kunne ikke sagt det bedre selv.

13.sep.2006 @ 01:43
Postet av: Kjell

Patetisk av Davy. Dette gjennomsyrer ogs hans jobb som "nytral" programleder. Det blir bare helt tragisk.

13.sep.2006 @ 09:39
Postet av: tommy

Til dere trndere!
Terje Hauge dmmer aldri Brann! Dommere fra Trndelag skal enkelt og greit ikke kunne dmme RBK. Rett og slett fordi at da slipper vi slike spekulasjoner som dette. Vi husker cupfinalen 95 da Skjervold (trnder) viste ut Karlsbakk feilaktig. En annen kunne gjort det men da hadde ikke spekulasjoner om partisk dmming kommet p banen. Opphavsted, og ikke klubb man dmmer for burde gjeldt! At dere ikke ser dette trndere, er jo bare latterlig. Istedenfor kan dere ikke ha et kristisk blikk p en innlysende faktor, dere m bare ut med klrne istedenfor. Det er mange dommere fra andre steder i landet. Og nok en gang: Terje Hauge dmmer aldri Brann, ikke Kjetil Slen heller.

13.sep.2006 @ 09:58
Postet av: Jan

Bra Davy, her treffer du spikeren p hode selv om en del bartefolk ikke er enige. Men dette er jo bevist gang p gang de siste rene, spesielt nr N.A.Eggen var trener i RBK.
Vi har ogs ett annet tilfelle blandt toppdommerne, Espen Berntsen dmmer vel for Vang n men har bl.a. dmt for Fet IL p Romerike og er bosatt i Rlingen rett utenfor Lillestrm. Han dmte VIF-LSK p Ullevaal i mai og var en tragedie for hjemmelaget. Han har ogs dmt LSK i andre kamper og kan kort og godt betegnes partisk.
Men det er ikke dommernes skyld at de blir satt opp i disse kampene men Rune Pedersen og NFF, de burde vre sitt ansvar bevisst og ikke bare se p hvilken klubb dommeren representerer men hvor de er fra og er bosatt. Den dagen NFF bruker dette som kriterier fr de setter opp dommer/kamp s tror jeg masse grr og etterpsnakk blir eliminert. St p Davy!

13.sep.2006 @ 10:07
Postet av: Tor

Stjrdals-Blink = Nord-Trndelag, Rosenborg = Sr-Trndelag. Nord og Sr-Trndelag er i samme krets, nemlig Trndelag fotballkrets. Hrt om det eller? Ergo s kan han stjrdalingen ikke dmme Rosenborg. Trodde du var spass opplyst Davy. Men jeg forstr jo at ettersom du jobber i sensasjonskanalen TV2 s da m man vel smre litt tjukt p...
Dette til info.

13.sep.2006 @ 10:13
Postet av: Lasse

N har det klikket for deg Davy. N igjen.
Hva blir det neste du foreslr. At kortvokste dverger som deg selv, ikke kan dmme Start-kamper, da de muligens vil fle sympati med Doffen og Strmstad, og dmme i deres favr hver gang en kjempe over 1.70 utfrer tackler de?

13.sep.2006 @ 11:01
Postet av: Norol

Kunne ikke vrt mer enig med deg Davy. Hauge hadde aldri ftt dmme Brann. Br ihvertfall ha ett opphav fra et annet fylke som kriterie.

13.sep.2006 @ 13:41
Postet av: Per Ivar

Per Ivar Staberg er fra Sunndal. Sunndal ligger i Mre og Romsdal.

13.sep.2006 @ 14:06
Postet av: Kjell Olsen

Mye tyder p at en bergenser sa "B!" til Sven ge Johansen da han var liten. kalle oss for "hovne bergensere med kjpelaget" vitner om han neppe er i stand til ytre fornuftige innlegg. Jeg m jo flire av Sven ge Johansen nr alle vet at RBK har stvsugd det norske spillermarkedet i revis, bare for plassere spillerne langt oppe p tribunen. Dette var ett ledd i den ondskapsfulle planen med opprettholde dominansen ved svekke konkurentene. N er Brann en mer attraktiv klubb spille for enn bartelaget, og det er ikke rart Sven ge Johansen griner bitre trer i bartefjeset sitt da.

13.sep.2006 @ 14:11
Postet av: Karl

"Postet av: AOPP

Per Ivar Staberg er fra Sunndal, som ligger i.......Mre & Romsdal. Reservetrnder riktignok"

Gutten er fra HEIMDAL - men bodde og jobbet p Sunndalsra. dvs 100% trnder..

13.sep.2006 @ 14:17
Postet av: Tormod

Jeg kan rett og slett ikke forst trnder sutringen her. P enkelte innlegg er det jo neste rasisme, helt grusomt lese.

Skjnner for vrig dere er lei av kommentarer om at RBK har fordel av dmmingen (noe jeg mener de har hatt i mange r, men av andre grunner enn hvor i landet de kommer fra.)

Folk har jo begynt klage og pst at Brann har dommerne med seg siden vi leder denne sesongen.

Grunnen til at RBK har blitt dmt for opp igjennom er jo rett og slett fordi de har vrt best - det er jo nrmest opplest og vedtatt at de beste lagene oftere har dommerne med seg enn andre lag.

Men Davys forslag er godt det ville isfall gjort slik at frre hadde klaget p PRO RBK dmming. Men det skjnner jo ikke bartepakket?! Neida dere er stresset n som gullet ikke allerede er sikret i september slik som det pleier.

Ta dere en pille!

13.sep.2006 @ 14:18
Postet av: Atle

Davy har rett i veldig,veldig mye av det han skriver. Og vi m ta hensyn til at dette er en "privat blogg" med private meninger, og det m vi respektere.
Personlig s synes jeg vi m ha tillit til de dommerne vi har i Norge, og jeg har full tillit til at samtlige dommere i Norge stiller seg helt nytrale nr de gr utp gresset sammen med spillerne.
Dette er egentlig en rar debatt, om vi skal sammenligne dette her med England f.eks.
Der dmmer jo Graham Poll som er London gutt og Arsenal fan Arsenal`s sine kamper, jeg har ikke hrt at noen har reist sprsmlstegn om det?
Eller David Elleray (n pensjonert dommer) som kom fra Manchester omrdet og var svoren Manchester fan, han dmte jo uttallige United-kamper, og United vant jo nesten ikke en kamp nr Elleray dmte.
Er de Engelske dommerne mer lojale enn de Norske ? nei, det tviler jeg meget sterkt p. Dette handler om tillit, og dommeravgjrelser for/mot jevner seg ut over en lang sesong.
Men tilbake til deg Davy og dine meninger. Jeg synes det er rart at en bergenser i disse dager klager over dommerstaben nr man gang etter gang ser at dere fr dommeravgjrelser med dere p Stadion. Jeg ser dette fra et objektivt syn da jeg ikke har noe forhold til Bergen og Brann i det hele tatt. Men nr jeg ser Magne Hoset blir klippet ned i 16-metern for 2 serierunder siden, samt at dere fr straffe mot Start etter en tvilsom holding s synes jeg du heller skal skrive om dommeravgjrelser for Brann p Stadion, for de har det vrt plenty av denne sesongen.
Men Bergensere er Bergensere, og ingenting er bra nok og man skal alltid ha en syndebukk om det ikke gr i deres favr. Og personlig s hper jeg at dere ikke vinner serien, for hvordan skal det g med sangen deres da ? " Ja visst faen skal vi det, som i 2006(1963 pr dags dato) mens vi ler av alle bnder i vrt land" .
Ha tillit til dommerne vre i Norge, samme hvor de kommer fra og samme hvilken bakgrunn.

13.sep.2006 @ 14:25
Postet av: Observatr

Jon Skjrvold aksepterte at Mini kalte ham kveithau etter en kamp.

syns kveithau e godt , sa trderen Skjrvold etterp.

Mini slapp karantene. Mange utenfor Rosenborg har mtte sone for slikt.

13.sep.2006 @ 14:26
Postet av: Pl Bartepakk

Vi i trondheim er ikke det minste stresset. Har ingen bekymringer for at gullet kommer tilbake til trondheim i r, og at dommerne gir oss den ndvendige hjelpen slik de har gjort det siste drye tiret!

13.sep.2006 @ 14:27
Postet av: Fortinbras

Kjre Davy Wathne,

jeg nsker snu p flisa og sprre: Er bergensbaserte TV2 generelt, og du som bergenser og brannpatriot spesielt, uhildet nok til kunne drive en objektiv dekning av en slik ultraspennende og jevn avslutning p Tippeliaen som i r?

Jeg ble nesten flau p dine vegne da du etter RBK-Stabk - penbart emosjonelt involvert - terpet og gnagde p straffesparksituasjonen i RBK's felt p overtid. Du "glemte" visst da ta opp episoden tidligere i samme kamp da Daniel Braaten ble klart forstyrret p blank goal og ogs burde hatt straffe. Forskjellen p Braaten og Stabks ellers meget gode islandske spiss, var at Braaten prvde st p beina, mens vr islandske venn hjalp til i fallet p teatralsk vis - forvrig en oppfrsel du oppgjennom rene har kritisert f.eks. Mini for utallige ganger.

Du "glemte" visst ogs i samme sending at Molde ble snytt for et klart straffespark p stillingen 0-1 p Brann stadion dagen fr. Hadde Magne Hoseth ftt sitt fortjente straffespark og Molde skret p dette, hadde Brann neppe tatt poeng i denne kampen.

Nr man tenker p hvilken pvirkningskraft TV2 har, og at dommere ogs ubevisst kan la seg pvirke av alle beskyldninger om at RBK blir favorisert, ville det vre mest fair om dere ga fra dere ansvaret for dekningen av Tippeligaens resterende runder til Marienlyst. Oslo har jo som kjent ingen topplag i fotball...

13.sep.2006 @ 14:43
Postet av: Dagvag

Veldig bra at Davy ikke er togfrer. Makan til avsporing skal man lete lenge etter. Det blir som hre p "komiske Ali". Mr Todd har skrevet et innlegg som er noe av det beste jeg har lest p en bloggside. Han oppsummerer og evaluerer p en saklig og grei mte. Mr Davy burde kanskje ha lrt litt av ham. Uansett s br en etter hvert vurdere videodmming. Da kan vi ha to trndere og to hordalendinger som dommere i hver eneste kamp brann og rosenborg er innvolvert i. Det neste en br ta opp er muligheten for komme med tilleggstraff eller straffelette, selv om dommeren har sett det de tror de har sett eller ikke. Dommeren skal i bunn og grunn kun vre en "usynlig toastmaster" p banen. Showet br tilhre aktrene p banen.

13.sep.2006 @ 14:45
Postet av: Geir

Du glemmer Stig Rune Krokdal. Han er vel ogs trnder? Men dmmer vel for Nessegutten

13.sep.2006 @ 14:57
Postet av: Ivar

Heilt enig med Davy. Dmmingen av RBK sine kamper er under enhver kritikk. Det er "heimedmming" for Trnderlaget uansett kor i landet dei spiller. Kanskje ikkje rart at det har blitt spass mange seriemesterskap med snne stttespillere p laget

13.sep.2006 @ 14:58
URL: http://www.nettby.no
Postet av: Jonas

Takk, alle dere som klarer hisse dere opp over dette, dere reddet dagen min. Var det "Jeg har ingen problemer med forst at folk flytter - eller flykter - fra Trondheim eller smbyens grisgrendte nabolag." som ble for mye tle? Roy Helge Olsen burde ikke dmme RBK, nettopp for unng habilitetssprsml. Alle ville steilt om Hauge dmte Brann, uavhengig av hvor godt han hadde dmt. Ville ikke dere reagert p dette, trndere, om ikke annet, med et hevet yenbryn?? Serist?

13.sep.2006 @ 15:01
Postet av: Rolf Lerum

Bra skrevet Davy. Er jo skremmende at slike ting kan skje p dette nivet.

Hjertet til disse dommerne ligger helt sikkert hos Rosenborg, og nr f.eks Per Ivar Staberg skal vre "med avgjre" hvilket Norsk lag som skal kjempe om mange millioner / champions league spill til neste r, ja, da blir det hele for dumt.

Om Terje Hauge tilfeldigvis hadde nylig flyttet, og vi fikk han som hjemmedommer mot Rosenborg tre runder fr serieslutt, ja, da hadde det nok blitt full fart i brakka oppe i barteland.

Rolf

13.sep.2006 @ 15:20
Postet av: edevart

Dere Brrrgnsere er fanden spare meg ikke sanne! Hvordan hadde dere vrt etter ha vunnet 15 seriemesterskap r rad tro???Om mulig enda mer utlelige antar jeg! Satt p toget fra Drammen til Oslo forrige gang RBK mtte Brann i cupfinalen og overhrte fire Brrrrgnsere bak meg som diskuterte utsagnet fra en av dem : "Koffr e Brrrrgnsere s drlig likt p stlandet?" Vel, det er ikke akkurat bare p stlandet da...for si det pent! Dere synger "Vi ekje fr Norge, vi e fr Brrrgn!" Javel, slipp loss og driv til havs da, det hadde det vrige Norge klappet for...Splehuer!

13.sep.2006 @ 15:23
Postet av: Jan Einar

Dessverre er Davy en skikkelig drlig taper og han kommer til forbanne alt og alle nr rbk nok en gang tar gullet med hjem der det hrer hjemme. Han hater rbk like mye som muslingene hater bacon. Han er en skikkelig dust.

13.sep.2006 @ 15:25
Postet av: AJ

Alle som trndere som steiler p grunn av dette sier vel sitt om hvor aktuell denne problemstillingen i norsk toppfotball noe Rune Pedersen bekrefter: http://fotball.bt.no/dommerhjornet/article64652.ece

For illustrere kan man jo ty til eksempelet hvor uttrykket "Roy Helge" effekten er et innarbeidet uttrykk p fotballkamper i Bergen

13.sep.2006 @ 15:28
Postet av: Davy's snn utenfor ekteskapet

Davy, vr s snill, spis tre piller rohypnol, g p Bobs og by deg fram!

Ellers s er Per Ivar Staberg fra Sunndalsra. S da er vel du fra Kristiansand og da.

Og please, neste gang du er drita, prv sjekk opp ei dame som er under 150 kilo!

13.sep.2006 @ 15:31
Postet av: hmm...

er det tilfeldig at alle som svarer ukritisk og med drittslenging er trndere?noen som har tenkt p at davy faktisk har et poeng?om ikke annet for slippe diskusjonen?

13.sep.2006 @ 15:39
Postet av: Christian Trnder

Nei, vre Trnder gr ikke over av seg selv. Det gjr tydeligvis ikke paranoia heller.

13.sep.2006 @ 15:41
Postet av: oj3

Interessant. Da jeg sjekket den bermte bermte kampen Lyn - Rosenberg 2-3 i 2002 - hvem ellers dukket opp som dommer enn Roy Helge Olsen ...?

42 min: Per Egil Swift sparkes ned bakfra av Basma innenfor starffefeltet, men dommer Olsen blser ikke straffe

13.sep.2006 @ 15:44
Postet av: ?

vet ikke helt hva denne kommentaren av wathne skulle frembringe. Tror bare det er mangel p fantasi og for gjre nettavisen mer beskt. Wathne bryr seg nok ikke med selve innholdet i responsen, men heller antallet p dem. tror de har en intern konkurranse blant tv 2 reportene om skape mest mulig liv og rre. den beste medisin mot slike partiske artikler er ignorere dem noe jeg vil gjre etter denne postingen ;)

13.sep.2006 @ 15:55
Postet av: Davy-fan

Fantastisk Davy!
Her treffer du spikeren p hodet. Selvsagt vil nok 99% av alle trndere argumentere imot til de blir bl i trynet, men fakta er fakta! Trndere kan ikke dmme trndere. Ser forvrig at Egil stenstad har ftt dommerlisens og skal dmme Vikings resterende kamper. Dette er helt uproblematisk, kommenteres det fra Viking leiren.

13.sep.2006 @ 15:58
Postet av: Tor G

Vet ikke hva som er verst jeg. Utflytta trndere som dmmer Rosenborg, eller en storkjefta brannsupporter som anker i TV2 sporten og som pvirker dommerne hver jvla helg. Sjbp!

13.sep.2006 @ 15:58
Postet av: jas

Igjen s har du ftt mange mot deg med artiklene dine Davy.N er det trnderne du har ftt mot deg.MEN,jeg er enig med deg.En dommer skal aldri dmme kamper fra distriktet sitt,for da er han enten patriotisk eller motsatt.Husker at den egentlige dommeren av FA-Cupfinalen(Liverpool-West-Ham)ikke fikk dmme for han var fra Merseyside.
Utenlandske dommere er faktisk en god ide.
Til dere som klager p Davy:Slutt syt.Dere hakker ned p han hver eneste gang han kommer med en artikkel.Les artiklene litt bedre fr dere syter.

13.sep.2006 @ 16:10
Postet av: ernst a

wathnes logikk er, slik alle hans ledende sprsml om hvem som er syndebukken og hvor skandalst skandaledommeren i den skandalekampen har dmt, som alltid journalistisk upklagelig. det betyr med andre ord at verken wathne eller bergen har noe frykte, siden bergenseren Trum da er i trondheim for srge for at rbk rykker ned - jfr. allerede nevnte wathnetaktikk. det som er mer interessant i denne sammenheng er om hvorvidt wathne ikke snart skal begynne stille sprsml som ikke begynner med "er det ikke slik at...", "kan det vre at..." og "er du enig i at...". det kunne jo faktisk vrt morsomt, om s bare n gang...

13.sep.2006 @ 16:20
Postet av: ?

Det er helt utrolig at Brage Sandmoen tr dmme Viking,etter alle de katastrofalt drlig dmte Vikingkamper

13.sep.2006 @ 16:27
Postet av: Terje fra oslo

synd en slik mann skal f delegge TV2 og det er rart han fr drive ap med folk uten at det skjer noe fra ledelsen i TV2! SKAL IKKE FORNYE ABON.FOR TIPPELIGAEN PGA DAVY FLOPP

13.sep.2006 @ 16:27
Postet av: Finnmarking

Spilte p en klubb som fikk opprykket delagt pga innhabil dommer.Viste seg at han ved flere anledninger har uttalt seg som hater(jepps,hater) av ovennevntes klubb...Kretsen som satte han opp gjorde en srdeles slett jobb og man skulle tro de nsket en annen klubb opp i 2.div,noe som de fikk.Innlegget til Davy er i s mte relevant i andre deler av fotball-Norge enn i toppfotballen.

13.sep.2006 @ 16:30
Postet av: Roland Bni

For trekke det litt lengre. Hva om en dommer fra Stavanger skal dmme en kamp mellom Fredrikstad og Trmse. Han er kansjke interresert i et resultat som "hjelper" Viking. ;-). Hvis du begynner tenke snn, har du kanskje ikke mange dommere injen som er "habil".

Jeg personlig hadde stolt p en eliteserie dommer fra Bergen som dmmer en kamp mellom RBK og Brann!

13.sep.2006 @ 16:35
Postet av: JO - har ingen favorittlag

Typisk bergenser - g til angrep p dommerene for fortrenge Branns drlige prestasjoner p fotballbanen den siste tiden. Hper at gullet havner et annet sted enn i Bergen. Kanskje p Romerike eller i Trondheim?

13.sep.2006 @ 16:38
Postet av: Bjarne Hugo

Hvorfor er det ingen dommere i fra Bergen ?
De er fargeblinde, ser ikke forskjell p mitt og ditt.

13.sep.2006 @ 16:39
Postet av: dannet ung supporter uten bart

Trenger vi dommere under fotballkamper?? Hallo??

I det juridiske og politiske system blir sprsmlet om habilitet som regel overlatt til dem det gjelder selv. Men s er det kanskje litt mindre alvorlig enn i fotballriket? Det understrekes at habilitetssprsmlet bde knytter seg til favorisere OG disfavorisere den man har et inhabilitetsforhold til.

I tillegg til forholde oss til generelle retningslinjer (f.eks ingen med bart dmmer RBK), m vi stole p dommernes egne habilitetsvurderinger .

OG: Nr en modig dommer ankommer, br vi gi ham applaus nr navnet hans blir lest opp!!! Litt kose-buing fr han tle underveis, men hva med ellers holde seg til utrop som det en meget sentral Brannssupporter kom med fra Store St i en kamp i r: "Dommer, du har gjort en feil, du har gjort en stor feil!" (!)

13.sep.2006 @ 16:46
Postet av: Beril

Nok en bergenser som gjr det de kan aller best.
Sutre og syte og finne syndebukker for at de kanskje kan dumme seg ut igjen.
Hva med g litt i seg selv, kanskje ta en tur p Fisketorget og kjpe litt rtten fisk ?

13.sep.2006 @ 16:51
Postet av: Tor B.

Kan det vre mulig for den riksdekkende fjernsynskanalen TV2 gi uhildete kommentarer til kamper der fotballklubben Bchrrrann har vrt involvert? Ittjnkka probblem! Bare hr p Davy Wathne neste gang. RBK tar "The Double".

Trnder-Tor.

13.sep.2006 @ 16:55
Postet av: Vaskekladden

Hei hei Davy!

Er ikke sikker p om jeg skal ta dette med en klype salt, eller om du var lettere ruset p Cola nr du skrev innlegget ditt?
Selv er jeg utflytta Oslo gutt som bor i Irland. Norsk "toppfotball" synes jeg det er underholdende flge med p, selv om vi i hovedstaden ikke representerer en spesielt stor frykt for andre lag ved sesongstart spesielt ofte :-( Men, men Davy, n tror jeg du har pnet kjeften din litt for mye igjen. At Rosenborg har vunnet serien x antall ganger de siste r er vel ikke grunnet kun "dommertabber" men godt spill. Nr Nils A. Eggen overtok laget som fast trener var jo ikke Rosenborg spesielt bra heller??? Som jeg ser det s er det har arbeid og et godt strukturert trenerteam/styre som har ftt Rosenborg dit de er i dag.

Kjre Davy, selv om gullet ikke skulle havne i Bergen i r heller s er det vel ingen verdenskatastrofe som du vil ha det til. Hold n kjeften din og hp bare at Brann vinner p en fortjent mte.

Selv hper jeg at Lillestrm vil vinne s det blir rolig bde fra Bergen og Trondheim.

PS! For guds skyld slutt vr s fordmt patriotisk til Brann nr du skal vre en "nytral" kommentator. Har vel sett tilfeller der det skulle vrt dmt MOT Brann ogs.....

13.sep.2006 @ 17:08
Postet av: Sondre

Dere bergensere er et eget jvla folkeslag! Om gullet ikke kommer hjem til trondheim der det hrer hjemme hper jeg for guds skyld p et annet lag en brann.Snn som resten av norge hper p! 43r siden sist, da kan det like godt g 43r til....bare ikke la meg oppleve det!

13.sep.2006 @ 17:12
Postet av: Syng med!!

Vi kan no som ikke brann kan, vi kan synge rett fram RRRrrrrrrrrr..........

13.sep.2006 @ 17:14
Postet av: Pelle Paranoid

Dette blir for dumt i det hele tatt nevne. Det finnes ingen fornuftige grunner til ta det opp, og det skaper kun spekulasjoner og mistro.
Davy, du br skamme deg for dette - og for de generelt bertabloide vendingene dine i Fotballekstra.

NRK BER ALLES

13.sep.2006 @ 17:20
Postet av: rosenborg ingen over eller v sia

Hallo bergenske surmuler.Fler du har angst for at et eventuelt mesterskap skal g flyten,men ikke selg skinnet fr bjrnen er skutt.Har skret seg fr d.nei g tilbake til 1963 mimre der du.INGEN BANKE RBK

13.sep.2006 @ 17:38
Postet av: tom rrlegger

HERREGUD Davy! TAPER! F deg et liv da. Og du snakker om partisk. Brann fr aldri seriegullet, uansett hvor mye du prver psyke ut dommerne. Dere takler ikke det vre p topp.

13.sep.2006 @ 17:42
Postet av: kaffekark

Bare en ting si om lille davy.selvpromoterende rappkjfta dverg.G HJEM VOGG

13.sep.2006 @ 17:43
Postet av: Snorre

Jeg syns det er litt smtidig med alle disse folkene, penbart fra Trondheimsomrdet, som hisser seg opp over dette, og lirer av seg all den hets og alle de skjellsord de mtte ha i vokabularet sitt. Det synes tydelig at usakligheter og hjernedd hets str hyt i kurs i barteland.

Hr her: Det Davy prver ta opp er en ganske interessant problemstilling, og har ingenting med "hjelpe" Brann til et seriegull eller ikke. Sakens kjerne er hvorvidt en trnder br dmme Rosenborg eller ikke. Akkurat det samme som om en rogalending br dmme Viking, eller en nordlending Bod\Glimt. Det handler ikke hvorvidt han er partisk eller ikke, for jeg har spass tillit til dommerstanden og tror at vre dommere er spass profesjonelle at de klarer holde seg nytrale uavhengig av hvor de selv, eller laget de dmmer, kommer fra. Problemet oppstr frst hvis en dommer dmmer i favr av ,f.eks RBK, i en tvilssituasjon, der det senere kan stilles sprsmlstegn med hvorvidt dommeren dmte slik han gjorde fordi han var trnder, eller fordi det var slik han oppfattet den gitte situasjonen. Det kan med andre ord oppst integritetsproblemer som kan sl tilbake, ikke bare p dommeren, men ogs p laget det dmmes for, og det er hverken dommerstanden eller klubbene tjent med.

Det slr meg hvor utrolig mange lavpannede idioter med skrivekunnskaper p barneskoleniv som p dd og liv skal kommentere disse bloggene. F.eks denne "kaffekark" (artig navn forresten") som lirer av seg de to adjektivene han kan fr han avslutter med "G HJEM VOGG". Skikkelig reflektert type med andre ord! Si meg... hvem tror du kommentaren din sier mest om? Deg eller Davy Wathne?

13.sep.2006 @ 18:03
Postet av: Kurt Arve

Tidenes mest jevne tippeligainnspurt??
Hvor bekymra var Davy for dette for 2 r siden da serien ble avgjort m 1 mls forskjell de siste 5 minuttene? Eller i fjor da kneet til Muri skjenket VIF sitt velfortjente mesterskap?? Hvordan har du tenkt gjre det jevnere da, "journalist" Davy?

Tror det er konkuransch mellom de ulike bloggerne for se hvem som fr mest respons.

Davy, du fr Mourinho til framst som veloverveid og balansert og verdt lytte til i sine analyser.

Artig at du er lavere enn Mini, forresten.

13.sep.2006 @ 18:13
Postet av: Oerjan

uansett hvor mye dere prater om det, s kommer det ALLTID til bare vre et lag i norge. Nemerlig rosenborg.. eneste laget som har noen sjangs prestere ute i europa.. de andre lagene i tippeligaen er helt tragisk se p. tvidaberg (who) anyone?

13.sep.2006 @ 18:18
Postet av: terryking

Ha ha ha,deilig lesa slikt.Bartegutta er sure.Ha ha.

13.sep.2006 @ 18:20
Postet av: Heiarose N. Borg

Problemet med slike innlegg er vite hva forfatteren egentlig vil. For meg er det temmelig penbart at dommere ikke favoriserer RBK, med s mye oppmerksomhet de har mot seg i dag s gjr de sitt ytterste til forske gjre en god jobb. Om det hadde vrt videodmming ville muligens noen situasjoner i det siste vrt annerledes, men da glemmer man de situasjonene som har falt i RBK-s disfavr i en lengre downperioden (som ikke fr srlig oppmerksomhet), og da er jeg temmelig sikker p at man har kommet temmelig likt ut . men videodmming er det ingen som vil ha - noe jeg personlig er enig i. At noen n begynner f angst for at RBK begynner finne en stabil form igjen er vel naturlig, s kan man spekulere i motivet for slike innlegg D. Wathne kommer med. For meg er det temmelig penbart at det ikke kan vre annet enn et forsk p pvirke dommerne til "kompensere" den mistenksomheten Wathne kommer med - og som i neste omgang vil falle i RBK's disfavr i sluttspurten. Temmelig rttent egentlig - og spesielt nr det kommer fra en "ekspert" som i riksdekkende TV. Wathne er engasjert for sitt Brann - det er det aldri noe tvil om, noe som har gjennomsyret fotballsendingene i all den tid han har figurert i ruta. Til stor irritasjon egentlig siden jeg ellers synes han var et OK alternativ til NRK-reporterne - du har forlengst mistet din integritet som journalist. Nei - Sorry Wathne - du hrer hjemme p nr-TV og menigheten i Bergen m/omeng.

13.sep.2006 @ 18:23
Postet av: stlfolding

Der mista jeg plutselig all respekt for deg Davy. Du er latterlig

13.sep.2006 @ 18:35
Postet av: Tor R

Kunne ikke vrt mer enig i Heiaroses innlegg. Ingen tvil om at Watne bruker sin posisjon til gi Brann fordeler i innspurten.

13.sep.2006 @ 18:45
Postet av: Stian Solemdal

Dette har jeg sagt i lang tid jeg er helt enig. Men det blir frst tatt opp nr rvaborg nrmer seg delegge seriegullet til brann. Nr serien er slutt s kommer det vell en blogg fra din side om posten, om hvor feil dem sendte gullet.

13.sep.2006 @ 19:04
URL: http://www.mfk.no
Postet av: meg

dei verste dommerene p stadion er vreb r h olsen de dmmer ALLTID MOT BRANN

13.sep.2006 @ 19:14
Postet av: Sturlason

Til Snorre

Det er ingenting som heter "smtidig", men du mener kanskje utidig? Som for vrig betyr upassende, om du skulle vre i tvil. Videre kan man ikke ha hets i et vokabular, "for eksempel" forkortes "f.eks." og ikke "f.eks", det heter "...stilles sprsmlstegn OM hvorvidt..." ikke "...stilles sprsmlstegn MED hvorvidt..." og "hverken" er foreldet skrivemte av verken. Til slutt et litt artig og ganske s ironisk poeng du skal f gratis til bruk neste gang: Det heter ikke "lavpannede", men lavpannete...
For vrig surrer du en del med tegnsetting, samt glemmer et ord her og der slik at setningene blir ufullstendige (og man m flgelig legge godviljen til for skjnne hvor du vil), men uten at vi skal g for mye inn p det her. Til det tar det for lang tid. Dette til opplysning, jamfr dine egne kommentarer om korrekt kommentering.

13.sep.2006 @ 19:15
Postet av: Tordis

Fldeis da eller?

13.sep.2006 @ 19:25
Postet av: Snorre

- "tidig" er et bergensk ord for "morsomt". "Smtidig" blir da "smmorsomt".
- Jeg har aldri sagt at man har hets i et vokabular. Jeg skrev hets "og alle de skjellsord". Du forstr kanskje ikke betydningen av ordet "og"?
- Iflge de nye rettskrivingsreglene kan man bruke bde "verken" og "hverken"
- Det HETER "lavpannede", ikke "lavpannete". Sistnevnte ord er sikkert sregent for din dialekt, uten at jeg har sagt at det er noe negativt i det.

Forvrig merker jeg meg at du, i tillegg til mange andre, ikke nsker kommentere saken. Jeg tolker det dithen at hverken du eller dine meningstilhengere ikke har noen relevante argumenter komme med.

13.sep.2006 @ 19:40
Postet av: Kjell

N synes jeg virkelig at det er p tide at TV2 pensjonerer eller omplasserer denne Davy Wathne. Mannen har jo ikke forsttt at han jobber i riksdekkende tv og ikke i den Bergenske Lokalpressen. Tv2 har tvrettighetene for Tippeligaen og br av respekt for den Norske befolkning ansette journalister som har greie p fotball og som er nytrale. Hvis Tv2 fortsetter med denne journalistikken, s mister de all troverdighet. F FYREN PENSJONERT ELLER OMPLASSERT SNAREST.

13.sep.2006 @ 19:41
Postet av: Knut Guttorm Berg

"P seg selv kjenner man andre" er det noe som heter. Herr Wathne var selv dommer p juniorcupfinale mellom Fyllingen og RBK, la til omtrent ett kvarter og viste ut halve Rosenborglaget for f til seier for bergenserne... Nei Davy, skulle man ta dine innspill p alvor, noe jeg egentlig har sluttet med for lengst, skulle ikke Rune Hauge ftt dmme hverken RBK, Lillestrm, Stabk eller andre lag som er med i medaljestriden. Ingen Vestlandsdommere i det hele tatt, faktisk. Og heller ingen fra stlandet eller Trndelag. Da begynner det vel etter hvert bli rimelig tynt?

13.sep.2006 @ 19:46
Postet av: oj3

En gang kom Nils Arne Eggen skrikende hjem fra en Champions League og sutret over at Rosenborg ble bortdmt mot de store lagene.

Hvis han hadde rett, er det bare logisk at det samme skjer i Norge - til Rosenborgs fordel ...

13.sep.2006 @ 20:08
Postet av: Andre

Til Jan: Espen Berntsen var partisk til FORDEL for hjemmelaget i kampen vif-lsk i 2004. Tror ikke det har s mye si om han kommer fra eller bor nrmest rsen eller hjemmebanen til Lyn...

13.sep.2006 @ 20:09
Postet av: egon

I Rosenborgs siste kamp mot Sandefjord dmte flgende dommer: Kjetil Slen, Arnar/Bjrnar. Davy sier at det vre bergenser aldri gr over. Hvordan kan da en som representerer en bergensklubb dmme en rival i gullkampen? Han vil jo penbart blse mot RBK iflge Davys fantastiske logikk.
Neste helg dmmer Johnny Ditlefsen RBK-Troms. Han er fra Nord-Norge og kommer opplagt til dmme i favr Troms.
Jeg regner med at bde Slen og Ditlefsen er nytrale, men i paranoide Davys verden er jo ikke slikt mulig.

13.sep.2006 @ 20:16
Postet av: Nikolai

Det er en veldig naturlig grunn til at RBK er blitt "pent behandlet" av dommerne. Det er fordi de i snart 15 r har vrt det beste laget, da frer man ofte kamper, motstanderen m lpe etter og kjempe dem ut av stilen. Dermed er det motstanderne som m takle, ty til ufinheter og ergo "bli motdmt". S enkelt er det.

13.sep.2006 @ 20:31
Postet av: rnulf

slik snakker bare en dritnrvs og paranoid bergenser med gullet i bukselomma som har et digert hull.... og han vet d......

13.sep.2006 @ 20:36
Postet av: Reeidar_hj

Hallo....

Dommere har en tendens til bedrive
" hjemme dmming " uansett hvilket lag som spiller...

og svidt meg bekjent s spiller alle lagene like mange kamper hjemme og borte...

Jeg mener at dommerene hvertfall ikke favoriserer RBK snarere tvert imot...

det virker som om at de fleste dommere er redd for " ta for lett " p RBK

Problemet er at dagens dommere ikke er tffe nok i mten dmme p...
men dommerene er ikke samstemt, slik at en hendelse kan resultere i alt fra ingen reaksjon til rdt kort.....

13.sep.2006 @ 20:48
Postet av: Gustav Isaksen

Ja her var det mange sure trndere som ikke tlte hre sannheta..tror nok det er ikke trnder dommere som str p lnningslista til RBK igjen,n som alt blir dmt dere vei. Husker Nils arne klagde p faborisering av dmming av store rike lag nr RBK spilte ute i europa..
Ellers er det vel kun en trnder som synest det hadde vrt normalt att en norsk dommer hadde dmt i en landskamp mellom Norge- Sverige..
Hilsen ikke Bergensern

13.sep.2006 @ 21:40
Postet av: geir folke

enig!

13.sep.2006 @ 21:47
Postet av: Sturlason

Snorre.
"Tidig" er muligens et bergensk ord, men s lenge man forfekter et syn som ikke tillater andre bruke divergerende ord i forhold til Bokmlsordbokas - samt kritiserer et skriftsprk som ikke samsvarer 100 prosent med korrekt rettskrivning, ser jeg ingen grunn til at ikke dette synet skal gjelde alle som er p banen.

Siden du bruker "den hets" og binder dette sammen med "de skjellsord" med "og", peker "i sitt vokabular" tilbake p begge de frstnevnte. Hadde du derimot utelatt "den", ville det vrt problemlst. Min forstelse av ordet "og" har sledes ingen relevans i denne sammenheng.

De nye rettskrivningsreglene sier flgende om "hverken":
"hverken: II verken el. hverken ? eller konj (fra da. hverken, gda hwrki(n), jf norr hvr(t)ki 'ikke noe av to') sideordnende konj som uttrykker en nektelse som sammenfatter to (el. flere) ledd hun kan verken lese eller skrive / vre verken for eller imot / jeg kan ikke komme verken i dag eller i morgen". Legg merke til at ingen av eksemplene benytter "hverken", ergo er ordet "hverken" avleggs og snart p linje med "efter".

Og nei da, lavpannet er ikke sregent for min dialekt. Tvert imot:
OM TILSLAGET ARTIKKEL FRA BOKMLSORDBOKA
(offisiell rettskriving)
Tilslagsord: Byingsform Oppslagsord
lavpannete adj pos bestemt form, entall lavpannet
lavpannete adj pos flertall lavpannet
~panna a3 el. ~pannet a4 som har lav panne; dum, trangsynt, primitiv

Det heter for vrig meningsfeller, ikke "meningstilhengere"

Ellers har jeg for vane kun kommentere ting jeg har god greie p, noe jeg tror andre ogs ville vrt tjent med. Det skulle vel si det meste.

13.sep.2006 @ 22:54
Postet av: Ol~e

Dette var rett og slett patetisk.. Klipp deg og f deg en jobb.. Stavanger

13.sep.2006 @ 22:56
Postet av: dommer

Dette er det absolutte lavml selv for Davy Wahtne. Hvorfor skal vi mtte hre p slikt tull?

13.sep.2006 @ 23:09
Postet av: Erik A.

Etter ha lest noen av innleggene her (ikke alle) s ser jeg en del som sier at Terje Hauge ikke dmmer Brann, og det er synd, for han er i mine yne norges minst drlige dommer. Synd Brann ikke fr nyte hans dmmeegenskaper.
Men jeg minnes et intervju med Terje Hauge i en avis hvor jeg leste at han hadde gitt beskjed til NFF om at han IKKE vil dmme Brann p grunnlag av hans "tilhrighet".

13.sep.2006 @ 23:25
Postet av: Tore Olsen

Til dere grinete bartefolk:

Det var voldsomt s mange ynkelige grinete trndere som dukker opp p denne bloggen. Jeg hadde alltid trodd at trndere var litt smartere enn stlendinger, men jeg begynner tvile nr jeg leser alt dette sprytet som er skrevet her. Nr jeg ser rekasjonene til bartemenneskene er det god grunn til tro at trndere ikke ville gjenkjent humor og ?glimt i yet?om det s traff dem med en slegge. I stedet avslrer de seg som uinteligente mennesker som syter og klager over de vidunderlige menneskene som bor i Noges i vakreste by. De lirker av seg med tpelige utsagn som ?Hper ikke Brann vinner serien, fordi de er s hovne og selvgode i Bergen?. Nr man leser den slags patetisk hets her inne er det god til grunn til bli forundret over dette trnderfolkeslaget.

Jeg blir forundret over at enkelte ikke tler at Davy ikke skjuler at han holder med Brann under fotballsendingene. Det er vel ikk noen som klager p at Mini sympatiserer hylydt med bartelaget, er det vel? Det blir for dumt forvente at Davy og andre skal vre som de sjelelse komentatorene i NRK, som ikke har lov til avslre hvor sympatien ligger. Kanskje man skal hente inn folk til kommentere fotball som ikke har noen forkjrlighet for noen av lagene eller sporten generelt? Jeg tviler p at de overflsomme sytepavene fra trndelag ville likt en slik sending.

13.sep.2006 @ 23:37
Postet av: I fugleperspektiv

kjre Davyen..som Dere ynder uttrykke det p bergensk. Tenk deg litt om.. du snakker om dommerstanden og at noen er trndere.. so what?

Hva skal vi si i Trondheim, nr du som har ftt innpass i en riksdekkende kannal som TV2, bruker enhver anledning til finte mot trndersk fotball, trndersk lederskap, trndersk hvadetskalvre?

Jeg erindrer kjapt her et av dine sleivspark..

Omtale Trondheim som " smhusene ved Nidelven" og slikt. Kompleksene dine kan jeg jo skjnne av andre helt penbare rsaker, men at du sannsynligvis ble feid bort av ei trnderjente en gang i studentdagene br ikke hefte ved oss trndere til evig tid.. det er din hodepine sj.

Hvor partisk, hvor lite objektiv og hvor lite "riksdekkende" er du da? Syns du ikke kredabiliteten din henger i en tynn trd etterhvert? Det gjr seg drlig vre anti-trndersk i en riksdekkende kannal, da blir du jo bare stende igjen som dust og trang-viksk innfdt med trang til sparke oppover.

Solskinnet :-)

13.sep.2006 @ 23:38
Postet av: Trnder

Trndere skal ikke dmme RBK sier du, kanskje TV2 endelig kommer til rette og lar vr sende en s ekstremt partisk og ukorekt person som deg bak kameraene da? Best lo jeg alikevell da du kalte Trondheim "en kntt liten by"...

13.sep.2006 @ 23:47
Postet av: Fast p Lerkendal

Om det er mulig betale for at Staberg ALDRI setter sine bein p Lerkendal igjen, s er jeg med!!
Davy er dnn lobotomisert her - men om dette stopper Staberg - be my guest! Roy Helge Olsen har forsvidt aldri ftt meg til beundre den sortkleddes innsats, s det er bare kjre p her ogs...

P den andre siden, morsomt at Davy kommer med denne! Han ser vel som alle oss andre at skarregutta i rdt begynner f nerver - og taper seriegullet i r - ogs!! :o)

13.sep.2006 @ 23:53
Postet av: Georg Brustad

Det finnes tilstrekkelig med data om
kampene de siste 10 r i tippeligaen for
sjekke om det er hold i pstandene om at
enkelte lag blir favorisert. Jeg synes
det er merkelig at pstandene gjentatte
ganger blir fremsatt uten at de blir
serist tilbakevist.

TV2 br ta ansvar og initiere en grundig
og objektiv analyse slik at vi fr slutt
p dette barnslige vrvlet.

14.sep.2006 @ 00:05
Postet av: N. A . Egget

Steiki ta Davy...No ha du skjte d sjl i haue!!! Hhh......

14.sep.2006 @ 00:25
Postet av: Tiger77

Dette m jeg bare kommentere. For frste gang m jeg vel si at logikken bak innlegget ditt Davy er superbra. Dessverre lever vi i en kynisk verden hvor kapitalen rr. Derfor kan man skjnne at vr ideelle verden ikke lar seg gjennomfre og at man alltid vil komme oppi situasjoner som vil skape tvil og splid. Heldigvis frer de fleste av disse situasjonene bare til at spillet blir mere interressant... :)


M kommentere Sven ge Johansens innlegg jeg da... "Vi saom har stellt med fotball et langt liv vet at dommeravgjreelser i lpet av en sesong javner seg u." Dette viser jo din totale kunnskap om fotball. At Start ikke fikk ett eneste straffespark i 2005 sesongen kan da umulig ses p som at ting jevner seg ut over en sesong... makan til pisspreik. At vi kanskje har ftt "heldige" avgjrelser i r i vr rettning hjelper ikke p edt gullet vi mistet pga dommer skandeler p lpende bnd i fjor. Fotball er i nuet og det er nuet vi nsker gjre noe med. Akkurat for slippe en lignende skandale som vi opplevde forrige sesong.

"Ultras til dr"

14.sep.2006 @ 00:27
Postet av: MacGyver

detter er jo rasisme p hyt plan!!

14.sep.2006 @ 00:41
Postet av: Lars , lesund

Davy kan bare pakke sammen snippeska og legge inn rene! Makan til sleivspark skal du leite lenge etter! Forskjell p vr trnder det vre fra Trondheim. Problemet me dmminga ekje partisk dmming, det e redsel for partisk dmming!

14.sep.2006 @ 00:55
Postet av: Konge Davy

Her retter du et knivskarpt sleivspark med glimt over hele trynet, og folka e ikkje smart nok til skjnne det engang.
Ekstra pluss for udmerket tone.

14.sep.2006 @ 01:41
Postet av: Edvard Punch

Postet av: Konge Davy
"Her retter du et knivskarpt sleivspark med glimt over hele trynet, og folka e ikkje smart nok til skjnne det engang.
Ekstra pluss for udmerket tone."

HAHAHA.....RO RO RO!

14.sep.2006 @ 01:57
Postet av: stlending

M bare si uff! Finn noe annet klage p a.. skikkelig furte er du.. kun bergensere som er enige med deg

14.sep.2006 @ 06:29
Postet av: ?

Nei kjss m bak David!

14.sep.2006 @ 09:07
Postet av: Steinar

Da kan vel ikke stlendinger dmme klubber sr for Dombs heller da?
Og da blir det tynt!

14.sep.2006 @ 09:19
Postet av: Regler

Fotballreglene er vel de samme enten dommeren er stlending eller trnder.

14.sep.2006 @ 10:06
Postet av: Alf Jakob Fjsli

Dven hainn kuksjmtti som hainn Dvi Vatne svinge flskgaffeln sin.

14.sep.2006 @ 10:07
Postet av: Varus

Undig, Davy.
Alle argumentene du kommer med slr tilbake p deg selv. Som profilert bergenser burde du ikke pvirke dommerstanden til dmme i disfavr Rosenborg. Dette hjelper jo som kjent de andre lagene i gullstriden.
Vi trenger ikke flere konspirasjonsteorier i disse dager.

14.sep.2006 @ 10:08
Postet av: Roar

Moro lese.. Du klarer hvertfall provosere.. hehe. Du belyser forsvidt et problem, det hadde vrt best for alle parter om trnderne ikke fikk dmme rbk. Tenk bare at Staberg ikke dmte straffe til Braaten p Lerkendal! Men klart, det har Tv2, sensasjonskanalen glemt for lenge siden. Det selger ikke peke p to sider av en sak.

Det br vel ogs vre snn at Terje Hauge ikke kan dmme RBK og LSK, trnderne ikke Brann og LSK og da? De kan jo da avgjre gullkampen? Jeg tipper at Staberg dmmer tvilsomt i favr av Brann i en av de avsluttende kampene, og at Brann-fansen da vil takke nok en trnder for deres suksess :p

14.sep.2006 @ 10:30
Postet av: Henry Berg

Davy har absolutt et poeng. Det har jo i mange r vrt en tendens til fordeldmming av RBK. Jeg vet, og kan forst, at trndere ikke er enig i dette, men det er nok desverre tilfelle.

14.sep.2006 @ 10:39
Postet av: Kalle Passpongen

ALLE lag og spillere i Norge har sett at RBK har hatt dommerne med seg i alle r.
Det virker som om dommerne er redd for komme p kant med "Norsk fotballs flaggskip", eller hva de no liker kalle seg....
Vi har 14 dommere i eliten, og det skulle ikke vre noe problem plasere trnderne VEKK fra RBK`s kamper.
Men kanskje er det slik at disse trnder dommerne NSKER dmme RBK????
I s fall; Hvorfor er det s viktig, da???

Hold disse trnderne unna kampene til RBK og Brann, s slipper man evt. tvils situasjoner.
La de reise i buss til Hamar, Troms og gjerne Aalesund

Enkelt og greit.

14.sep.2006 @ 10:40
Postet av: Undrende

Tror dere skal vre glade for at det finnes noen i det heletatt, som gidder dmme fotballkamper mot kjeft og drlig betaling.

14.sep.2006 @ 10:40
Postet av: patbat

I alt skit-pratet, har fyren faktisk et poeng:
Upartiske dommere er en forutsetning for rettferdig dmming.

S er sprsmlet - hvem er upartisk?
En person som har bodd sine frste 12 r i Trondheim, deretter flyttet til Bergen og bodd der i 12 r, og deretter til Oslo.
Hvilke lag kan han dmme? Husk ogs at fyren var i Bod i sin militr-tjeneste.

Det er paranoid tro at en person som stiller som dommer ikke er upartisk. Det m derfor vre opp til hver enkelt dommers samvittighet (samt NFF's dommerutvalg) vurdere dette.

Og breiflabber som Wathne fr mene hva de vil, men m forst at de mister troverdighet med slike utspill. Fint da at han arbeider i TV2-sporten, hvor troverdighet ikke er et jobb-kriterie...

14.sep.2006 @ 11:10
Postet av: Rune Nielsen

Helt enig med Davy. Trnderdommere lar tvilen komme RBK til gode. Forbundet M ta ansvar!
Ellers kan dommere komme til avgjre serien i r.

Fine ord om Reidar "Pat" Bjrnestad. Det er trist at han ikke kan gjre noe med den aktuelle saken.

14.sep.2006 @ 11:10
Postet av: EFD

...hvilken fallit erklring er dette fra Davy Watne??? Dette holder ikke ml av en profilert journalist i Norge. Svrt tabloid og ikke noe konstruktivt. Davy, n m du vise litt serisitet og la fagpersoner innen fotballen kommentere. Det er ikke alle unt og hndtere mediemakten riktig.

14.sep.2006 @ 11:18
Postet av: Charles F Kane

Det var litt av en kraftsalve Alf kom med her da;) *heheh*

14.sep.2006 @ 11:34
Postet av: Panda

Davy.. Er dette et forsk p kompensere for det faktum at du egentlig er en usikker, liten dritt?

14.sep.2006 @ 11:47
Postet av: Inflytta Trnder

Det er et meget godt poeng unng at trnderske dommere dmmer Rosenborg. P denne mten unngr du muligheten til at skeptiske folk, som for eksempel Davy, fr underbygget sine teorier om at Rosenborg blir favorisert. Jeg synes det i alt for mange tilfeller blir koblinger mellom skinnvest, bart, mokkasiner og trndere. Og det geografiske omfanget av Trndelag inkluderer IKKE Mre og Romsdal.
Vel, en ting er sikkert akkurat som trnderske dommere br holde seg unna rosenborg-kamper, s br ogs Davy holde seg for god til fyre oppunder denne debatten i en periode hvor rosenborg og brann kjemper om seriegull.
Og nettavisen med et tett samarbeid med TV2 br vel kunne lage overskrifter p forsiden sin som ikke henger ut trndere. Det er et underlig sammentreff mellom stang ut-sitatet og overskriften p linken til nettopp denne bloggen. Og Davy nr har du tenkt svare for deg p anklagene mot deg? Har du gjemt deg for all den treffende kritikken?

14.sep.2006 @ 12:19
Postet av: Hevneren

Her er noen linjer for prve og kompensere for r med hets av trndere. Og huleboer-oppfatningen om at alle trndere har bart:
- Gullarchrs (gullars) kochr e du hn? machrianne, koor e indigo? Sitat fra barne-tv-program som beveger seg i det verste sjiktet av bergenseres fantasi.
- Bergensere er det mest flsete, brekende, selvopptatte og urettferdige folkeslaget i norge.
- Herman Friele er en folkehelt i Bergen, det skulle vel si sitt om dette folkeslaget?
- Brann er et kjpelag med en tilbakestende trener som er en tikkende bombe for klubbens egen framtid.
- Davy Wathne er s full av komplekser at han er inhabil som fotballkommentator i en landsdekkende tv-kanal.
- TV2, Nettavisen, Davy Wathne sammarbeider tett for reklamere for hverandre. Og alle herunder kan kjpes for penger pga manglende moral.

14.sep.2006 @ 12:46
Postet av: Eirik

Davy ville provosere og komme p "frstesiden" til Nettavisen - og det klarte han. Folk tar helt av, blir usaklige og snart er det krig mellom Vest- og Midt-Norge. Som upartisk innflyttet nordlending p stlandet er engasjementet det eneste jeg kan rose i denne debatten - og Davys evne til provosere.. ;-)

14.sep.2006 @ 13:09
Postet av: ?

Hvis det er tilfellet s degraderer det vr kjre Davy til en nasjonal ertekrok.
Og hva er bra med provosere frem en diskusjon nr meningene dine kun bunner i trangen til nettopp provosere? =)

14.sep.2006 @ 13:18
Postet av: Artigkar!

- Synest heller ikke at dommere som er sammen med trnderjenter skal f lov dmme RBK. For er det en ting (ekte) trnderjenter ikke liker s er det at RBK taper.
- Idar Vollvik har aldri sluttet vre trnder. N driver'n fyller opp Brann med drlige spillere s det skal bli lettere for RBK komme foran.

14.sep.2006 @ 13:19
Postet av: Meg

Nei, jeg tror faktisk Davys hjerte banker for Brann.

14.sep.2006 @ 13:21
Postet av: Undrende

Hvorfor er mine kommentarer fjernet??

14.sep.2006 @ 13:33
Postet av: Hvas?

...men hva dersom en dommer som hrer til i Trondheim eller Bergen dmmer Lillestrm (i r) og lar alle avgjrelsr g MOT Lillestrm - er ikke det ogs en hjelp til Bergen og Trondheim ... eller?? - kanskje man bare kan spille kampene og s kan et dommerpanel fra hele landet se kampene p video etterp og s dmme.....

14.sep.2006 @ 14:30
Postet av: anders

For min del hper jeg Terje Hauge dmmer resten av viking sine kamper, det kan de virkelig trenge. Han ene og alene sikret viking opprykk i 1988. Hvem husker ikke da "fygaren" fra Kvinesdal nikka ballen ut av hendene p den stakkar Vardkeeperen, og Hauge dme straffe til viking p overtid i siste serierunde!!

14.sep.2006 @ 14:44
Postet av: Mllen

Du har for lite gjre! Klipp deg og finn deg en ordentlig jobb, ikke sitt foran PC'n og skriv fjas;=)

14.sep.2006 @ 15:19
Postet av: kris

faen davy har rett! GO FLAKTVEIT! vi vinner serien i r

14.sep.2006 @ 16:02
Postet av: Rabalder

Gutten d trna for utenfor TV2 huset i dag, var p vei for ta deg, Davy.. Men heldigvis for deg tok han det frste(og beste?) han fant p veien.. Hele verden er selvflgelig ute etter ta deg, din lille selvgode rotte..

14.sep.2006 @ 16:13
Postet av: H. N. B.

Problemet her Mr. Wathe er at han prver kamuflere et skittent taktisk spill med et ?serist? budskap med litt ?humor?. S kan Wathne i avslutningen av bloggen si at fikk han provoserte litt/skapt en (fullstendig malplassert) debatt - i beste fall drlig timet ? men sannsynligvis med klare vikarenende motiv. Jeg antar 99 prosent av deltagerne i bloggen her er engasjerte supportere som er medlem av laget ?den 12. spillet?. Der skal det vre takhyde, og man kan si mye rart ? heldigvis, og moro er det. Men der er ikke Wathne selv om hann blander disse rollene kraftig ? Det er rett og slett ikke hans banehalvdel. Den valgte Wathne bort da du p vegne av TV2 ble journalist i en riksdekkende kanal. Jeg ville gremtes dersom en kommentator som hadde opptrdt som Wathne i stadig hellende retning mot RBK. Vil jeg hre hjemmekommentarer slr jeg p Radioadressa ? noe jeg gjr rett som det er, men spar meg for samme sjanger p TV2 ? uansett lag. At Mini er slik kan jeg noen ganger vre enig i, men han er den han er i allfall ingen journalist med et visst redaksjonelt ansvar. Dessuten antar jeg han har et relativt lsere ansettelsesforhold enn Wathe dersom dette skulle g over styr. Nei ? et tilbaketog her ville kledd Wathne. Det handler tpenlige utspill i den stilling han er i.

14.sep.2006 @ 18:15
Postet av: Frank

Nr Ole Hermann Borgan ikkje fr dmme internasjonale kampar av habilitetsrsakar (etter ha blitt teken bilde av med Barcelona-drakt) s er vel kanskje ikkje forslaget fr Davy like dumt?

I alle deler av samfunnet er det meir fokus p kvalitet, og i tilfeller som dette der dommaren sin bakgrunn kan skape tvil br ein fjerne denne mulegheiten.......

Skulle egentleg tru at dette var i RBK sin interesse og, men trndarane her inne ser vel berre at Davy pnar for RBK-favorisering, samstundes som Brann kan ta gull........ Kanskje ei fordel bytte ut RBK med ein annan klubb fr ein skriv synspunkta sine...... ;-)

14.sep.2006 @ 20:07
Postet av: H. N. B.

Bare s det er sagt - jeg bryr meg omtrent ingenting om hva Wathe skriver / mulig selve innholdet er riktig eller galt - men det er den konteksten det skrives i som blir fullstendig idiotisk - og har konsekvenser langt utover det dette tilsynelatende handler om. Dette er slett hndtverk. Det er en fryd se gode hndtverkere jobbe - tilsvarende er det trist se det motsatte - som dette.

14.sep.2006 @ 21:27
Postet av: Kong Davy

Davy, du minner meg om Arild Stavrum....alt for prve pvirke dommerne til dmme i RBKs disfavr. Men morsom er du i hvert fall.

14.sep.2006 @ 22:01
Postet av: TheLion

Alle trndere! At denne skarrende apekatten virkelig kan provosere dere s enkelt. Han er fra talefeilens by og for en gangs skyld kan Brann vinne noe. Selvsagt vil han gjre alt for pvirke positivt, ikke tenk p at han skal representere en nasjonalkanal og hele fotballen. Denne langhodede dvergen eier ikke skam.

14.sep.2006 @ 22:29
Postet av: Jon

Hei Davy

Som Vestlending i Trndelag kan jeg ikke unng kommentere dine pstanderom at dommerne favoriserer Rosenborg. Selv for en vestlending s er det mulig se at Rosenborg over tid har vrt et fairspillende lag. Dette har vrt en like sterk del av lagets verdigrunnlag som andre grunnlagsverdier utviklet i Nils Arne Eggens periode og videreforedlet i ettertid. Det er da ikke unaturlig at Rosenborg kommer brukbart ut nr det gjelder frispark og kort - rde eller gule. Det var sikkert straffespark i tilfellet Stabkk. Har du sjekket alle straffesituasjonene p den andre siden i lpet av kampen ? Har du ogs sjekket islendingens lave tyngdepunkt som kun virker stabiliserende s lenge det ikke er noen i nrheten som forstyrrer han ? Du er en festlig og dyktig programleder og fotballkommentator, men det kan skjemme at du s til de grader lar din private synsing - fullstendig udokumentert - prege en del av kommentarene og sprsmlsstillinger. For hvor er det vitenskapelige grunnlaget for disse pstandene ?? Lykke til videre !

14.sep.2006 @ 23:09
Postet av: Scandi

Dette viser bare at Mr. Watne allerede har resignert i kampen om seriegullet. Da er det jo greit starte p unnskyldningen om hvorfor Brann ikke klarte det i r heller......Kjempedust som aldri mer vil oppleve at Brann tar gull!!!....det vi sannsynligvis ta flere generasjoner fr det skjer!!!...tradisjon tro

14.sep.2006 @ 23:27
Postet av: Frank

Skeptisk...

14.sep.2006 @ 23:40
Postet av: K. A. T

Skjerpings no Wathne. Dette blir for dumt. Forsvidt en god tanke du er inne p, men komme med den n er be alle dommerne om dmme mot Rosenborg resten av sesongen. Og hvorfor gjr du det? Jo, selvsagt, alt for ditt kjre Brann. Men vinner Brann serien ir etter noen omdiskuterte dommeravgjrelser s hper jeg virkelig ledelsen i TV2 er spass voksne av seg at de sender deg tilbake til lokaltv'n i Bergen s fr du kose deg med seriegullet sammen med andre av samme slag som deg. For vi vil ikke ha deg mere om det er dine sleivspark som skal avgjre serien. La oss heller hpe de som fr betalt for sparke ballen avgjr dette selv.

Heia Glimt!!

14.sep.2006 @ 23:45
Postet av: F.N

Kjre K. A. T: Du sier:"For vi vil ikke ha deg mere om det er dine sleivspark som skal avgjre serien." Tror du overvurderer Davy sin makt, og du misser helt poenget. Han snakker om tilhrighet, identitet og flelser for sin hjemplass. Forsvinner de i det en flytter? Eg flyttet fra Bergen til Stavanger for 9 r siden, men er ikke mindre Brann supporter av den grunn. Elsker ikke Bergen mindre av den grunn. Han stiller et helt legitimt sprsml. Terje Hauge skjnner det, og vil derfor ikke dmme Brann. Men Roy Helge Olsen og Per Ivar Staberg la tydeligvis sine evt flelser for Trndelags storlag igjen ved fylkesgrensen.

15.sep.2006 @ 02:54
Postet av: Nytral

Er helt enig med Davy.
Eneste jeg syns er dumt er at han nevner at det nesten er teit vre trnder.
slik m man ikke skrive..om du ikke vil ha hele Trondheim p nakken.
Det har generelt vrt mye "fordel-Rosenborg" dmming de siste 10 rene syns n jeg,og nr en dommer som i tillegg er trnder skal dmme Rosenborg,da blir jo det Helt feil!

Veldig sant Davy,man kan flytte fra Trondheim,men Trondheim kan ikke flytte fra deg,om du er trnder.

S Derfor blir det slik at om dommeren er fra Oslo,s m han ikke dmme Oslo lag,Fra Bergen,s m han ikke dmme Bergens lag..osv..

Ellers tror jeg det blir veldig partisk dmming i favr laget du har vokst opp rundt!

Ellers- Jeg er Knusende enig med Davy,og alle som er imot dette,m tenke seg om 3 ganger!

15.sep.2006 @ 08:26
Postet av: Rune

Dette, Dawy, var ikke bare skudd over ml. Det var skudd over feil ml, i feil idrett, i feil by og i feil land av feil person.

Skjnner egentlig ikke hvorfor jeg gidder kommentere innlegget ditt. Jeg har nok for lite gjre p jobb.
Dette var rett og slett for teit.
Kanskje du ogs har for lite gjre p jobb?

15.sep.2006 @ 08:57
Postet av: Integrert trnder!

Til alle dere som ikke har skjnt det, vi trndere er HELT enige med dere, bruk gjerne(helst) dommere fra andre deler av landet, gjerne fra utlandet om dere tror det blir bedre s slipper vi spekkulasjon og sutring!!
s til deg Davy, har lagt merke til at du under innslag og intervju p TV2 Sporten til stadighet omtaler din "egen" klubb positivt og favoriserer den, mens du omtaler andre klubber i negative ordelag, da spesielt RBK!
Er det ren missunelse??
For gi et eksempel kan jeg jo refere til omtalen du gav til det siste spillerkjpet, Eirk Bakke.
s til dere Brann suportere, etter 13 r p topp er det faktisk helt ok om en annen klubb vinner serien, heiet faktisk mer p dere enn LSK tidliger i vr da det s ut til at dere tok "steget".
Men dere glemmer desverre fort, dere har ikke vunnet serien siden 1963 dere har ikke vunnet serien i r enda heller!
For ikke lenge siden ble det ogs ytret at RBK var et kjpelag og at det var derfor at de vant hele tiden, n vil jeg bare si at det argumentet kan ivertfall ikke dere bruke lenger!!
Ja forskjellen er jo at RBK vant med de spillerene de kjpte, det har jo ikke dere gjort enda da.
til slutt, til deg som kaller deg "observatr", i norland kan du si "din hst pikk" til politiet uten at det skjer noe s da kan vel Mini si "kveithau" til dommern uten at det skjer noe!?

15.sep.2006 @ 10:46
Postet av: Elisabeth

Skjnner egentlig ikke at jeg gidder, men allikevel:
Den ene store feilen D.W. gjr i dette innlegget er nevne Brann og RBK og de omkringliggende omrder med dertil hrende utvende dommere.
Hva hadde skjedd hvis han hadde tatt for seg problemet habile/innhabile dommere uten nevne geografisk /lagmessig tilhrighet ved navn?
Jo kanskje fler hadde ftt med seg temaet han tok opp - nemlig at det er et problem at dommere mistenkes for inhabilitet p grunnlag av geografisk tilhrighet i forhold til lagene de skal dmme. Men de kommer jo fra Norge allesammen s det skal sikkert la seg gjre finne noe kjefte for uansett.
Hva med lfte hodet littegrann og se hva som blir skrevet - ikke bare hvem som skriver det - han dmmes p forhnd fordi han aldri har lagt skjul p favoritt. Selvsagt br man vre forsiktig med slikt nr man har den jobben han har, men han er - tross eventuelle feil og mangler - faktisk menneskelig han og.
Det hadde gjort seg om han fikk lov pne munnen uten bli dmt fr han rekker si et ord og i tillegg utskjelt p ufint vis. Hvor blir det av folkeskikken? Er man fritatt for slikt bare fordi man er engasjert fotballfan?

15.sep.2006 @ 11:26
Postet av: Tor M

Davy. Du skriver at det vre bergenser gr aldri over? Vel..vet ikke om jeg er helt enig i den. Jeg har en nabo som er fra Bergen og som har bodd i Trondheim i mange r. Fyren er Rosenborgsupporter og har sesongkort p Lerkendal, s selv om han har beholdt dialekta si s gr an skifte beite vettu. Bare spr Vollvik.

15.sep.2006 @ 12:12
Postet av: Peter G,

Til syvende sist er vi alle fra Norge og bor i Norge. N m det bli slutt p alle disse tankene som prver splitte oss basert p hvilken dialekt man snakker eller hvor man er fdt. Det er lov vre lokalpatriotisk, men det fr vre grenser. Jeg er s lei..
Ps.. Hva med spillerne da? De kommer jo ogs fra ulike landsdeler og spiller bde her og der. Skal vi telle antall Bergensere hos brann eller trndere i Rosenborg?

15.sep.2006 @ 12:23
Postet av: Forbanna

Alle vet at den norske dommerstanden er i lomma p RBK. For mange seriegull har blitt forrt trndera p grunn av feilaktige dommeravgjrelser. N ser det ut til at dommerstanden igjen tar et krafttak for at RBK skal vinne serien. Straffen Stabk skulle hatt var bare en begynnelse, n sist fikk de et meget tvilsomt straffespark og Sandefjord fikk en mann utvist selv om dommeren umulig kan ha sett det. Hvis du ser forseelsen s viser du ikke ut feil mann. Fr gratulere dommerstanden med et nytt RBK-gull i r. Da fr dere sikkert lommepenger til jul ogs.

15.sep.2006 @ 14:00
Postet av: ola

er fan ikke dommerne som gir seriegullet til rosenborg.. de andre laga er helt elendig.. helt enkelt slut klag p faens dommeran.. faens same folk. dritt lei at folk slenger sjit om det eneste laget i norge som faen kan spille fotball.

15.sep.2006 @ 14:09
Postet av: Pl

Jeg har bare en kommentar til det Davy pner med si, nemlig at det er trndere som str bak utrolig mange gode norske idrettsprestasjoner. Dette stemmer kanskje historisk, men hva med de siste 20 rene? Hvor kom Dhlie fra? Koss? Alsgaard? Jo, fra Nedre Romerike. Ved et tidspunkt under OL p Lillehammer hadde Romerike alene flere gullvinnere enn andre store idrettsNASJONER. Og hva med Aamodt og Kjus og Bjrndalen? stlandet. Og Ole Kristian Furuseth? (noen som husker han?) stlandet. Det er en stor myte at norsk idrettshistorie ville vrt s mye fattigere uten trnderne! (og ja, jeg har ikke glemt de gamle heltene Hjallis og Br - men det begynner bli en stund siden n)

15.sep.2006 @ 14:53
Postet av: Lille trille

Fr TV2 kom hadde jeg sansen for bergensere. Etter at Davy og co. kom p banen, har det bare gtt i dass. S la oss trekke ned hele byen i kloakken og la oss slippe stanken!

16.sep.2006 @ 01:15
Postet av: Morten

Davy har helt klart et poeng, og de av dere som ikke ser det poenget har trnderbarten langt over yenbryna.
Har vrt inne p tanken flere ganger. Hvorfor skal tidligere Rbk dommere f dmme Rbk for de de har meldt flytting?
Sitter ikke med det inntrykket at dommerne favoriserer Rbk men for unngp spekulasjoner som naturlighvis kommer etter Straffen Vif bele snytt for og det samme med Stabk.
Det er vel snakk om 6 poeng og i den gjevne tippeligaen i r utgjr det en stor forskjell.
NFF burde spare disse dommerne til andre oppgjr, for da slipper vi disse episodene med at dommerne er vaskekte Trnder.

16.sep.2006 @ 09:07
Postet av: ?

Snn er livet

16.sep.2006 @ 11:19
Postet av: ?

Men i alle dager. Vi m leve i fred og harmoni meed hverandre. Hvorfor denne kranglingen? Er vi ikke venner? Det er galt hate noen, tenk hvordan det fles for Davy. En stakkar Bergenser som blir mobbet hver dag, tenk hvor trasig han m ha det. Ikke vr med p denne mobbingen. Harmoni, fred og kjrlighet.

16.sep.2006 @ 11:23
Postet av: Jan Ivar Stlan

Nr Davy wathne bruser med fjra, henter jeg bare fram videoen med Davy som reporter i studio etter at Brann hadde tapt 0-10 p Lerkendal.... Klarere kandidat for psykiatrisk akuttmottak skal man lete lenge etter. S bare sleng med leppa du Davy, jeg vet hvor VHSen min ligger , og den koser jeg meg med jevnlig, hehehehe.

16.sep.2006 @ 11:26
Postet av: hahaha

HA HA HA dumme bergensere!

16.sep.2006 @ 12:34
Postet av: ?

er enig, trndere dmmer enten for eller mot rbk, mest mot for vise at de kan dmme rettferdig

16.sep.2006 @ 13:12
Postet av: Mr. Meg

Hmmm, og nr ble fotball en idrett der resultatet er svaret p hvilket lag som var/er best da??

S vidt jeg har ftt med meg, finnes det regler dmme etter? Sannsynligvis er det da dommerens oppgave og hdheve disse p en god og upartisk mte, uansett hvor i verden man kommer fra, hvilket lag som spiller, eller hvem man no enn sympatiserer med.

16.sep.2006 @ 13:33
Postet av: Kim S

latterlig, 10 poeng har blitt til 1, og RBK inntar brann stadion i nest siste serierunde, da kommer krampe trekninger fra alle landets hjrner...hahahaha,vi e itj bekymra vi..RBK vinner fortjent i r ogs, og det gullet skal sannelig smake godt..All re til RBK som har gjort dette, og til resterende lag som har jobbet godt, tippeligaen har blitt SPENNEBDE jo, arti..Hilsen bartemann;)

16.sep.2006 @ 14:04
Postet av: Osloborger

Det er jo alltid morsomt for oss her i hovedstaden se p nr innbyggerne i den tyske fiskerlandsbyen prver etterape breiflabben. Spesielt nr angrepet rettes mot en annen av utkantene.

Sjekk det norske fotballkartet s vil nok realiteten synke inn: Eliteserien er st for fjellene og sr for Lillehammer. Resten er spredte flekker. Det blir bare tpelig nr dere bruser med fjrene.

Davy er vel fortsatt en av Norges best betalte journalister. En drlig kombinasjon med det vre bergenser - bergenseren har et sykelig markeringsbehov, og journalisten har store muligheter til markere seg.

Men det er jo bare en kanal som kan ha Arne.

16.sep.2006 @ 14:26
Postet av: Silje

Hper Brann vinner serien i r! Det hadde vrt herlig!!!

16.sep.2006 @ 15:42
Postet av: Barry

Hva skal vi med trndere - bleikfeite gubber (og kjerringer) med bart som drikker karsk og hjemmebrent og heier p Norges mest patetiske fotballag --- like sutrete og sytete som finnmarkinger.

16.sep.2006 @ 16:07
Postet av: Marthe

Ok, s kan ikke trndere dmme rosenborg!
Men hvis man tenker snn, burte ikke de hatt lov til dmme Brann eller Lillestrm heller, i og med at de er med i gullstriden!
Da gr det ikke opp!

Til alle dere som sier at RBK ikke hadde vunnet 10(er det 10?) seriegull hadde det ikke vrt for dommerne, tenk dere litt om! Det kan ikke vre fordi de rett og slett var Norges beste lag i 10 r?
Og for de som lurer: NEI, jeg er ikke trnder, men jeg klarer fortsatt se at Rosenborg har vunnet fortjent de siste ra!

Trndere burde ikke ha lov til dmme RBK, srlendinger burde ikke ha lov til dmme Start, nordlendinger burde ikke ha lov til dmme Troms, og pateriotiske bergensere burde ikke ha lov til sitte i tv2 sporten og kommentere Brann!

16.sep.2006 @ 17:02
Postet av: gduhem

Ha'kkje dokkar 'kjnt de'? Di vet'kje ka patriotisme e'! Di sluttar faktisk vere trndar nr di rmmar fra barterik!! d e' de' vanskeli' 'kjnne de' s vi siar om at viss du en gang har vrt bergensar, s e' du de' for allti! For e de' nkke en trndar gjr nr han kryssar fylkesgrensen, s e' de' jo sjul at han e' trndar! Men rett ska' vere rett - di gir lyd fra seg p tribun der oppe n en utav spllarne dies liggar seg ner ikkje fr straff. E' de' nkke di ikkje kan, s e de' belite seg!

16.sep.2006 @ 17:07
Postet av: Rpotet

Du "gduhem"? Retarded?

16.sep.2006 @ 18:15
Postet av: K. A. T

Faktisk enig med D.W at trndere ikke skal dmme Rosenborg. Det hjelper ihvertfall Rosenborg nrmere seriegullet. Fr hvem vet vel ikke at nevnte trnderdommere er livredde for at de skal oppfattes som hjemmedommere og da blir det jo heller at bortelaget fr fordeler av tvilsomme avgjrelser. Men kan dere bergensere vre s snill tenke litt tilbake p deres kamper i det siste ? Og ikke minst p denne sutrepaven av en midtbanespiller dere har ? En spiller som str oppfrt med 2 gule kort ir, men hadde han spillt i det store utlandet hadde han neppe spilt mere enn halvparten av kampene pga karantene. Hvorfor favoriserer alltid dommerne brann i bergen? Og jeg brukte liten bokstav bevisst om noen skal klage p det ogs!

16.sep.2006 @ 19:57
Postet av: Eivind, Tynset

Hei Davy!
Begynner dere bergensere bli nervse for at gullet skal glippe :-)Interessant innspill og svrt engasjerende!Det gjenspeiler dog at flelsene overstyrer logikken. Lykke til med serieinnspurten!

17.sep.2006 @ 09:55
Postet av: Bjrn Andersen

Davy Watne har selvflgelig helt rett .Dommere sier selflgelig ikke opp sin tilhrighet selv om de flytter til en annen kant av landet, derfor br ogs forbundet vre noe mer nye med hvem de setter opp til lede kampene.Har sett en del kamper hvor Rosenborg er innvolvert og det er skjelden dmmingen gr i Rosenborgs disfavr. Nr dette er sagt synes jeg det er et mye strre problem att dommere ikke slr mye hardere ned holding og albuebruk i fotballen

17.sep.2006 @ 10:11
Postet av: Andreas F. Storli

Hehe, Davy. Jeg er faktisk enig i det meste du sier her :)
Men som noen fr her har sagt; du har vist for lite bruke tia di p.

17.sep.2006 @ 17:22
Postet av: Pl Eggan

Er ikke lett vre kortvokst i denne verden......

17.sep.2006 @ 18:14
Postet av: dabda

Davy Wathne, en liten spirrevipp som selv er s partisk at det blir patetisk!

17.sep.2006 @ 22:46
Postet av: Mr T.

Fatter ikke at det er s mange idioter som legger inn svar her... Kan dere ikke lese og forst sammenhengen av et innlegg p mer en 5 linjer ?

Davy setter fokus p ordningen rundt dommeres klubbtilhrighet - ikke at dommerne som personer i dag er partiske.

Skulle tro det bare var arbeidsledige enga' supportere som skrv inn her..

18.sep.2006 @ 08:25
Postet av: Gravdal

Kunne gjerne kutte "trnderdomerer" til dmme RBK. Men da br de heller ikke kunne dmme Brann, LSK og andre som ligger rundt RBK. Og det samme gjelder Terje Hauge. Han kan ikke dmme de som ligger rundt Brann p tabellen. Og dommere fra stlandet, omtrent like stort som trndelag, kan ikke dmme lag fra stlandet eller lag rundt dem p tabellen. Er det bare Tommy Skjerven som skal kunn dmme Tippeligaen??

RBK- supporter

18.sep.2006 @ 10:41
Postet av: ggen

ROSENBORG!

Say no more!

Nils A.

28.sep.2006 @ 21:14
Postet av: Christian

Til alle dere rbk fans her, eg har en setnig til dere som dere m tenke litt p:

"6 minutter tillegg"

hva i helvette legger han til 6 minutter for ?
ja, selvsagt har adresseavisen (rosenborg-avisen)
gtt igjenom kampen og regnetut. OVERASKENDE nok kom de frem til at vreb hadde gjort rett.
det stemmer sikkert, MEN fakta er at hendelser som i den kampen skjer i sgodt som hver eneste tippeliga kamp. hver eneste!

og det er jo greit med snt tillegg, men jeg blir ganske forundret over at frste gang i r det legges til s mye tid for formaliteter, s skal det skje p lerkendal, da rbk trenger det som mest.

kanskje vi burde innfrt "time-out" i fotball. Hver gang ballen er ute av spill stoppes klokken ?

03.okt.2006 @ 11:32
Postet av: Vlerenga<3

Enig med Davy. La trnderne f retteferdig dmming de ogs...

08.apr.2007 @ 20:42
Postet av: sivert

Kjell Alseth har jo aldri dmt RBK i en tippeligakamp da Davy...Hold deg til "ekspertippingen" din p tv du....

08.apr.2007 @ 22:32
Postet av: Tor Gunnar

Hei. Jeg m bare komme med en liten komentar til sporten i dag. Det Klepp-laget som slo Flya i dag, var ikke Frode Olsens gamle elever. Alle Klepp-spillerne forlot klubben sammen med Frode i 2005. De som spiller n er ALLE nye.

21.apr.2007 @ 18:41

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/2030535
hits