TV2Nettavisen

Trønder - men bare for en stund?

Av Davy Wathne - 12.sep.2006 @ 19:23
    - En tilstand i sjelen, påstår Ole Paus om det å være bergenser. Tidligere Brann-trener og -direktør Arve Mokkelbost kaller det "en diagnose". Hva skal en så si om det å være trønder? Det er i hvert fall helt åpenbart at det er tidsbestemt og noe som går over.


     Først og fremst og bare så det er klinkende klart: Idretts-Norge har en masse å takke trøndere for. Uforglemmelige øyeblikk i løyper og bakker, på baner og gressmatter. En forbløffende høy prosent av våre idrettshelter og -heltinner er og vil alltid være trøndere - også når vi beveger oss i retning fotballen. Men hvorfor i all verden er der så mange trønderske toppdommere? Og hvorfor skifter de til ikke-trønderske klubber.


  Jeg har ingen problemer med å forstå at folk flytter - eller flykter - fra Trondheim eller småbyens grisgrendte nabolag. Problemet er at Fotballforbundet betrakter Roy Helge Olsen og Per Ivar Staberg som "nøytrale" og habile til å dømme Rosenborg straks de har levert flyttemelding og valgt seg klubber som Flekkerøy eller Harstad. Er de virkelig det? Opphører de å være trøndere straks de melder flytting eller betaler medlemskort i et annet idrettslag?


     - Du kan nok ta meg ut av Sandviken, men du kan ikkje ta Sandviken ut av meg, sang Reidar Bjørnestads kamerater i den tidligere FIFA-dommerens vakre og vemodsfylte begravelse. Og nettopp Reidar Bjørnestad er dagens Tippeliga-dommeres "far" og fødselshjelper. Det var han som meislet ut konseptet. Det var han som opptrådte som åndelig veiviser og mentor for de aller fleste av dem. Og takket være hans strålende innsats har flere av dem fått spennende oppdrag og høstet anerkjennelse internasjonalt. Problemet her hjemme er habilitetskriteriene og den sviktende vurderingen av hva som er sunt og riktig.


      Der er minst fjorten faste Tippeliga-dommere. Tre av dem er etter det jeg kan skjønne vaskekte trøndere. En av disse representerer en trønderklubb - for sikkerhets skyld nord-trønderske Stjørdals-Blink. Trioen er med andre ord hjemmehørende i andre fotballkretser enn Rosenborg og på den måten uhildet og habile og velegnet som kampledere på Lerkendal eller i de svart-hvite bortekamper. Etter mine begreper reiser dette mange spørsmål og sår en tvil vi kunne og burde vært foruten. For jeg tror ikke det å være trønder går over av seg selv eller forsvinner straks flyttebilen rygger inn på tunet.


     Jeg sier IKKE at de trønderske Tippeliga-dommerne favoriserer Rosenborg. Jeg sier IKKE at det er fordi han er trønder Per Ivar Staberg unnlot å dømme straffespark for Stabæk i Rosenborgs forrige hjemmekamp. Men jeg synes det er unødvendig å berede grunnen for denne typen tvil og spekulasjoner når vi står overfor tidenes jevneste og mest spennende sesonginnspurt. Og jeg tror ikke Terje Hauge ville blitt satt til å dømme Brann om Olsvik-dommeren meldte overgang til Nordkjosbotn.


      Det var en sensasjon da bergenseren Reidar Bjørnestad ble satt til å dømme cupfinalen mellom Brann og Lillestrøm for 28 år siden, og det la et vanvittig press på rakryggete Pat'en. Som unnlot å melde seg inn i Skeid slik den fotballspillende bestekameraten Endre Blindheim gjorde da de begge gikk på Sosialhøyskolen i Oslo. Da ville det med dagens habilitetsoppfatning vært uproblematisk med Reidar Bjørnestad som dommer i Branns kamper hele tiden. Men sånn er jo ikke vanlige menneskers virkelighetsoppfatning. Å være bergenser går aldri over. Men kanskje finnes der en kur for det å være trønder?

Kommentarer:
Postet av: ?

Tosk.. Enkelt og greit, tosk.

12.sep.2006 @ 20:03
Postet av: RBK-supporter

Davy har selvfølgelig helt rett. De nevnte trønderske pipeblåsere bør ikke dømme Rosenborg. Ikke fordi de favoriserer RBK, men snarere tvert imot: Fordi de konsekvent dømmer i RBKs disfavør av frykt for å bli beskyldt for å være partiske.

Gi oss heller Terje Hauge hver gang. Seriøst.

12.sep.2006 @ 20:27
Postet av: AOPP

Per Ivar Staberg er fra Sunndal, som ligger i.......Møre & Romsdal. Reservetrønder riktignok, men i Moldes hjemfylke. Hvor mange dommere er fra Østlandet, som dømmer VIF, LSK m.v. ? Og Terje Hauge har vel dømt Brann ?

12.sep.2006 @ 20:27
Postet av: Skut Nisle

Snakk om sleivspark Davy... Er det noe vi trøndere liker minst, så er det når en dommer med trøndersk dialekt dømmer RBK. Og grunnen er nettopp det du her nører oppunder. De dommerne som snakker trøndersk har det med å dømme i disfavør RBK, nettopp for å markere at de ikke er partiske. Skjønner dem egentlig godt, med slike patetiske og jantete utsagn og insiniuasjoner du kommer med, blir det relativt vanskelig å bare si på tv: Hei, jeg er trønder og dømmer likt for alle. Neida, sånn holder ikke her i Norge. Da er det faktisk heller lett å ty til virkemidler som å markere seg ekstra når de dømmer RBK. Men du klarer faktisk heller ikke å la være å insinuere at trønderske dommere i andre kamper dømmer til RBK's fordel. Hva tror du Davy, kanskje vi heller kun skal bruke utlandske dommere i Tippeligaen? Slik at du på en måte får en medisin mot folkesykdommen vi kjenner som janteloven. Forresten, hva med dommere fra vestlandet og østlandet? Skal heller ikke de dømme kamper som implisrer forskjellige lag i Tippeligan? Men det er vel heller slik i din trangsynhet Davy, at alle dommere som ikke snakker trøndersk, heller ikke dømmer partisk? Davy, som tidligere dommer og programleder i TV2-sporten, finner jeg dine utsagn uprofesjonelle og sytete. På den annen side, du er jo bergenser, og kan ikke noe for det. Lykke til med Brann, håper med hånda på hjertet at de vinner serien hvis ikke RBK klarer det. God bedring!

12.sep.2006 @ 20:34
Postet av: Becks

Suppe på spiker! Et sted i landet må dommerne uansett komme fra. Neste blir vel at dommere fra østlandet dømmer mot Tromsø.
Neste gang du skal debatere tilhørighet kan du like gjerne vie "trønderen" og Branns gladgutt Idar Vollvik et avsnitt.

12.sep.2006 @ 20:52
Postet av: todd

Du reiser et interessant habilitetsspørsmål Davy, men vi må se litt tilbake i tid for å betrakte "problemet". Da Ivar Fredriksen, Reidar Bjørnestad og Svein Inge Time regjerte på norske baner var det etter forholdene like mange omdiskuterte avgjørelser, men ALDRI de samme dimensjonene på reaksjonene. Mest fordi fotballen ikke var så til overmål dramatisk og "viktig" den gang. Jeg husker en gang Skeid-strategen Tor Egil Johansen ble vist ut av Svein Inge Time, som i Radiosporten ble spurt om hva Johansen hadde sagt før han så det røde kortet. "Han kalte meg en pikk", sa Time med saklig røst, og lagde en kontant avslutning på Bjørge Lilleliens rapport fra kampen. Øh...javel, ferdig med den saken.

Et par vesentlige forhold har bidratt til å forsterke debatten rundt dommerne. Det viktigste er fotballens enorme interesse idag, kontra da Time viste ut Tor Egil Johansen. Pengene, omfanget dette hinsides fascinerende spillet har fått i media og oppfatningen av hva en dramatisk situasjon, et resultat, et nedrykk, en sparket trener eller innkjøpt eks Leeds-proff virkelig betyr, for klubben, for Bataljonen, for Mjelde, media og for Røsler. Hvilken plass vi alle har tillatt og gi fotballen.

På 70-tallet var kampen over når dommeren blåste i fløyta, Roger Albertsen kranglet litt på vei inn, resten av spillerne gikk i dusjen og tenkte på at de skulle på jobb dagen etter. I dag står du, Mini og Bengt Eriksen der, mellom to kameraer og 700 000 seere, og setter kjapt over til nyhetene med løfte om at "denne avgjørelsen er meget omdiskutert og vil bli diskutert heftig når vi kommer tilbake"! En millard forplikter selsvagt en god del. Og ja, jeg er en av de mange som sitter og ser på etterpå. Fotballen har bergtatt oss, Midtøsten kan vente, det står om seriegull i Bergen for første gang siden Kenndy ble skutt, eller bergenseren Tørum lurer alle og Bratseth flirer så han flekker tenner.. Sett litt ovenfra; det var nok like mye å diskutere før, men nå er vi nesten alle "enige" om å la diskusjonen få mye større plass.

Den andre vesentlige endringen siden Ivar Frediksen hadde møkk i øra, er jo at dommerne, som andre, flytter mer i dag. En skolert Tippligadommer har vel mange grunner til å flytte på seg mange ganger, særlig hvis han jobber i Forsvaret som Roy Helge Olsen. Før var det mer uvanlig at dommerne fra de større byene og de større byklubbene byttet adresse og klubb. Habiltetsproblemene ble derfor begrenset.

Og så lenge vi er et ytterst lite fotball-samfunn med et begrenset antall toppdommere, må vi nok ta til takke med de 20-25 som gidder å bruke de fleste helger fra mars til november med å reise landet rundt for å håpe at det ikke blir lagt merke til under kampen de dømmer, mot å få kjeft i media og dårligere betaling enn det spillere nederst i Addeccoligan har. Så får vi heller godta at noen trøndere - eller andre - blåser for en annen klubb mens de prøver å overleve som toppdommere.

12.sep.2006 @ 20:56
Postet av: Tommy Pettersen

Jepp, sånn er det Davy. Jeg håper i min sorte sjel at du bare kødder. At du drar oss litt skøyeraktig i nesen med et blunk eller to. For hvis ikke, så må dette være det mest lavpannede, siklende rabide og på mange måter hjelpeløst sjåvinistiske innlegget jeg har sett av en offentlig person. Tror du at du skal klare å piske opp en sur stemning slik at Brann skal vinne serien? Brann kan godt vinne, og vil da fortjene det fullt ut på grunn av god fotball i stort sett hele sesongen- de trenger ikke manipulasjon fra deg. I et lite land, blir det å skylde på dommerens opprinnelse helt meningsløst. Det å rakke fullstendig ned på disses integritet blir direkte latterlig og lavpannet. Skal vi gjøre en deal, Davy? Vi glemmer hele greia - jeg gjør mitt - og du refererer tabloide sportsnyheter med en svett "morsomhet" på slutten.

12.sep.2006 @ 20:59
Postet av: Stig

Selv om jeg er trønder, og har vært fast på lerkendal siden 5-års alderen så synes jeg det er det en del gode poenger her. Som det også sies her, så tror jeg ikke disse dommerne er pro RBK i sin dømming, men det fyrer oppunder en allerede het debatt. Hver uke er det gnål og syting i aviser og tv om at dommerne alltid dømmer i RBKs favør, og da er det litt unødvendig å sette opp trøndere til å dømme Rosenborg's kamper. Som det påpekes i andre kommentarer her, så er det opp til flere av de trønderske dommerne som har vært, og fremdeles er, svært upopulære blant det trønderske publikum. Roy Helge Olsen bør vel strengt tatt holde seg så langt unna byen som mulig, for å nevne en. Men som sagt, det er unødvendig å bygge oppunder dommerdebatten gjennom å sette dommere til å dømme lag fra området de selv opprinnelig kommer fra.

12.sep.2006 @ 20:59
Postet av: Sven Åge Johansen

Davy Watne går igjen av skaftet i sin febrilske iver etter å få årets tippeligagull til Bergen.
Maken til usaklige argumenter skal det letes lenge etter. Du nevner en straffesparksituasjon hvor Stabek skulle hatt straffe mot RBK, men unnlater i samme slengen å nevne straffesparket Braaten skulle hatt i samme kampen.
Tilsvarende er det vestlandskanalen argumenterer i RBK`s kamp mot Sandefjord.
Braatens straffe blir vurdert som tvilsomt, mens Saparas situasjon ikke vektlegges like mye. Hvilke motiver har TV2, Watne, Alsaker og dere Bergensere.Fair play minner det ikke mye om i alle fall. Du prøvde å påvirke dommerne etter RBK`s kamp mot Stabek ved å hevde at dommerne dømmer i favør av RBK på Lerkendal.
Dette kan ikke være noe annet enn et forsøk på presse dommerne i RBK`s kamper til å dømme mot RBK i fremtidige kamper.Hvem ønsker å bli stillt i offentlig gapestokk av tv2 fordi de prøver etter beste evne å gjøre en mest mulig upartisk situasjon.
Håper av hele mitt hjerte at dere hovne arrogante Bergensere med kjøpelaget deres, som dere ikke har penger til å kjøpe selv engang, ikke lykkes i kampen om seriegullet.Dere må jo ha trønderhjelp der også, av forræderen Vollvik. Slik finasiering skulle iokke vært lov. Å hevde dette er vel like dumt som ditt innlegg om trønderdommerne.
Vi saom har stellt med fotball et langt liv vet at dommeravgjøreelser i løpet av en sesong javner seg u.

12.sep.2006 @ 21:00
Postet av: Davy Reddhare

Frykten har kommet til Bergen ser jeg. Frykten for nok en gang å tryne på oppløpet. Den siste krampetrekning blir selvfølgelig heksejakten på dommerne. Det var aldri et tema FØR sesongen. Ikke når serien var halvspilt heller. Men det er en "skandale" i det øyeblikket ti poengs ledelse blir til ett...

12.sep.2006 @ 22:01
Postet av: martin

For det første, mangen av de som komenterer innlegget bør kanskje lese det skikkelig før de kommer med komentarer. Det handler ikke om at de dømmer feil, men at man kan tolke enhver viktig sitasjon i kampen som at de gjør det. uansett hvilken vei det går. Om man velger å sette opp dommere litt mer gjennomtenkt, slipper man å stille spørsmålet hvorfor dommeren gjør som han gjør i det hele tatt. Man legger bort all tvil om den er berettiget eller ikke, er jo helt uvesentlig.
Ellers vil eg bare si den siste setningen viser hvorfor du er best Davy. STÅ PÅ

12.sep.2006 @ 23:00
Postet av: objektiv

Davy, hvilken agenda har du egentlig?

12.sep.2006 @ 23:27
Postet av: Johan

Norsk idrett har mye å takke Trøndelag for ja. I motsetning til bergensere som ikke har bidratt mye. Kappgjengere og en taekwondofrøken oppsummerer vel det meste. Men sånn er det når man vokser opp i et miljø som har mye i kjeften, men lite annet. Rosenborg er vinnere, Brann er tapere, og slik vil det være også etter denne sesongen.
Når det gjelder dommermaset så er det, som vanlig, helt latterlig å høre på. At TV2 er partisk er det ingen tvil om og forsøkene på å påvirke dommerne minner lite om fair play. At RBK skulle hatt straffe mot Stabæk blir ikke nevnt, mens man bruker en god halvtime på Gunnarson sin penalty claim. Rett og slett pinlig å se og høre på.

12.sep.2006 @ 23:32
Postet av: Oppdatert

Du nevner at det er fire vaskekte trøndere blant toppdommerne og at alle er i klubber som gjør det mulig for dem å dømme Rosenborg. Du er derimot nede i to hvis du tar bort møringen og stjørdalingen (Han dømmer ikke RBK, etter eget ønske. Er av og til 4. dommer). Er det ikke jobben din å være oppdatert på norsk fotball?

13.sep.2006 @ 01:15
Postet av: Frode

Helt fullstendig enig, kunne ikke sagt det bedre selv.

13.sep.2006 @ 01:43
Postet av: Kjell

Patetisk av Davy. Dette gjennomsyrer også hans jobb som "nøytral" programleder. Det blir bare helt tragisk.

13.sep.2006 @ 09:39
Postet av: tommy

Til dere trøndere!
Terje Hauge dømmer aldri Brann! Dommere fra Trøndelag skal enkelt og greit ikke kunne dømme RBK. Rett og slett fordi at da slipper vi slike spekulasjoner som dette. Vi husker cupfinalen 95 da Skjervold (trønder) viste ut Karlsbakk feilaktig. En annen kunne gjort det men da hadde ikke spekulasjoner om partisk dømming kommet på banen. Opphavsted, og ikke klubb man dømmer for burde gjeldt! At dere ikke ser dette trøndere, er jo bare latterlig. Istedenfor kan dere ikke ha et kristisk blikk på en innlysende faktor, dere må bare ut med klørne istedenfor. Det er mange dommere fra andre steder i landet. Og nok en gang: Terje Hauge dømmer aldri Brann, ikke Kjetil Sælen heller.

13.sep.2006 @ 09:58
Postet av: Jan

Bra Davy, her treffer du spikeren på hode selv om en del bartefolk ikke er enige. Men dette er jo bevist gang på gang de siste årene, spesielt når N.A.Eggen var trener i RBK.
Vi har også ett annet tilfelle blandt toppdommerne, Espen Berntsen dømmer vel for Vang nå men har bl.a. dømt for Fet IL på Romerike og er bosatt i Rælingen rett utenfor Lillestrøm. Han dømte VIF-LSK på Ullevaal i mai og var en tragedie for hjemmelaget. Han har også dømt LSK i andre kamper og kan kort og godt betegnes partisk.
Men det er ikke dommernes skyld at de blir satt opp i disse kampene men Rune Pedersen og NFF, de burde være sitt ansvar bevisst og ikke bare se på hvilken klubb dommeren representerer men hvor de er fra og er bosatt. Den dagen NFF bruker dette som kriterier før de setter opp dommer/kamp så tror jeg masse gørr og etterpåsnakk blir eliminert. Stå på Davy!

13.sep.2006 @ 10:07
Postet av: Tor

Stjørdals-Blink = Nord-Trøndelag, Rosenborg = Sør-Trøndelag. Nord og Sør-Trøndelag er i samme krets, nemlig Trøndelag fotballkrets. Hørt om det eller? Ergo så kan han stjørdalingen ikke dømme Rosenborg. Trodde du var såpass opplyst Davy. Men jeg forstår jo at ettersom du jobber i sensasjonskanalen TV2 så da må man vel smøre litt tjukt på...
Dette til info.

13.sep.2006 @ 10:13
Postet av: Lasse

Nå har det klikket for deg Davy. Nå igjen.
Hva blir det neste du foreslår. At kortvokste dverger som deg selv, ikke kan dømme Start-kamper, da de muligens vil føle sympati med Doffen og Strømstad, og dømme i deres favør hver gang en kjempe over 1.70 utfører tackler de?

13.sep.2006 @ 11:01
Postet av: Norol

Kunne ikke vært mer enig med deg Davy. Hauge hadde aldri fått dømme Brann. Bør ihvertfall ha ett opphav fra et annet fylke som kriterie.

13.sep.2006 @ 13:41
Postet av: Per Ivar

Per Ivar Staberg er fra Sunndal. Sunndal ligger i Møre og Romsdal.

13.sep.2006 @ 14:06
Postet av: Kjell Olsen

Mye tyder på at en bergenser sa "Bø!" til Sven Åge Johansen da han var liten. Å kalle oss for "hovne bergensere med kjøpelaget" vitner om han neppe er i stand til å ytre fornuftige innlegg. Jeg må jo flire av Sven Åge Johansen når alle vet at RBK har støvsugd det norske spillermarkedet i årevis, bare for å plassere spillerne langt oppe på tribunen. Dette var ett ledd i den ondskapsfulle planen med å opprettholde dominansen ved å svekke konkurentene. Nå er Brann en mer attraktiv klubb å spille for enn bartelaget, og det er ikke rart Sven Åge Johansen griner bitre tårer i bartefjeset sitt da.

13.sep.2006 @ 14:11
Postet av: Karl

"Postet av: AOPP

Per Ivar Staberg er fra Sunndal, som ligger i.......Møre & Romsdal. Reservetrønder riktignok"

Gutten er fra HEIMDAL - men bodde og jobbet på Sunndalsøra. dvs 100% trønder..

13.sep.2006 @ 14:17
Postet av: Tormod

Jeg kan rett og slett ikke forstå trønder sutringen her. På enkelte innlegg er det jo neste rasisme, helt grusomt å lese.

Skjønner for øvrig dere er lei av kommentarer om at RBK har fordel av dømmingen (noe jeg mener de har hatt i mange år, men av andre grunner enn hvor i landet de kommer fra.)

Folk har jo begynt å klage og påstå at Brann har dommerne med seg siden vi leder denne sesongen.

Grunnen til at RBK har blitt dømt for opp igjennom er jo rett og slett fordi de har vært best - det er jo nærmest opplest og vedtatt at de beste lagene oftere har dommerne med seg enn andre lag.

Men Davys forslag er godt det ville isåfall gjort slik at færre hadde klaget på PRO RBK dømming. Men det skjønner jo ikke bartepakket?! Neida dere er stresset nå som gullet ikke allerede er sikret i september slik som det pleier.

Ta dere en pille!

13.sep.2006 @ 14:18
Postet av: Atle

Davy har rett i veldig,veldig mye av det han skriver. Og vi må ta hensyn til at dette er en "privat blogg" med private meninger, og det må vi respektere.
Personlig så synes jeg vi må ha tillit til de dommerne vi har i Norge, og jeg har full tillit til at samtlige dommere i Norge stiller seg helt nøytrale når de går utpå gresset sammen med spillerne.
Dette er egentlig en rar debatt, om vi skal sammenligne dette her med England f.eks.
Der dømmer jo Graham Poll som er London gutt og Arsenal fan Arsenal`s sine kamper, jeg har ikke hørt at noen har reist spørsmålstegn om det?
Eller David Elleray (nå pensjonert dommer) som kom fra Manchester området og var svoren Manchester fan, han dømte jo uttallige United-kamper, og United vant jo nesten ikke en kamp når Elleray dømte.
Er de Engelske dommerne mer lojale enn de Norske ? nei, det tviler jeg meget sterkt på. Dette handler om tillit, og dommeravgjørelser for/mot jevner seg ut over en lang sesong.
Men tilbake til deg Davy og dine meninger. Jeg synes det er rart at en bergenser i disse dager klager over dommerstaben når man gang etter gang ser at dere får dommeravgjørelser med dere på Stadion. Jeg ser dette fra et objektivt syn da jeg ikke har noe forhold til Bergen og Brann i det hele tatt. Men når jeg ser Magne Hoset blir klippet ned i 16-metern for 2 serierunder siden, samt at dere får straffe mot Start etter en tvilsom holding så synes jeg du heller skal skrive om dommeravgjørelser for Brann på Stadion, for de har det vært plenty av denne sesongen.
Men Bergensere er Bergensere, og ingenting er bra nok og man skal alltid ha en syndebukk om det ikke går i deres favør. Og personlig så håper jeg at dere ikke vinner serien, for hvordan skal det gå med sangen deres da ? " Ja visst faen skal vi det, som i 2006(1963 pr dags dato) mens vi ler av alle bønder i vårt land" .
Ha tillit til dommerne våre i Norge, samme hvor de kommer fra og samme hvilken bakgrunn.

13.sep.2006 @ 14:25
Postet av: Observatør

Jon Skjærvold aksepterte at Mini kalte ham kveithau etter en kamp.

Æ syns kveithau e godt æ, sa trøderen Skjærvold etterpå.

Mini slapp karantene. Mange utenfor Rosenborg har måtte sone for slikt.

13.sep.2006 @ 14:26
Postet av: Pål Bartepakk

Vi i trondheim er ikke det minste stresset. Har ingen bekymringer for at gullet kommer tilbake til trondheim i år, og at dommerne gir oss den nødvendige hjelpen slik de har gjort det siste drøye tiåret!

13.sep.2006 @ 14:27
Postet av: Fortinbras

Kjære Davy Wathne,

jeg ønsker å snu på flisa og spørre: Er bergensbaserte TV2 generelt, og du som bergenser og brannpatriot spesielt, uhildet nok til å kunne drive en objektiv dekning av en slik ultraspennende og jevn avslutning på Tippeliaen som i år?

Jeg ble nesten flau på dine vegne da du etter RBK-Stabæk - åpenbart emosjonelt involvert - terpet og gnagde på straffesparksituasjonen i RBK's felt på overtid. Du "glemte" visst da å ta opp episoden tidligere i samme kamp da Daniel Braaten ble klart forstyrret på blank goal og også burde hatt straffe. Forskjellen på Braaten og Stabæks ellers meget gode islandske spiss, var at Braaten prøvde å stå på beina, mens vår islandske venn hjalp til i fallet på teatralsk vis - forøvrig en oppførsel du oppgjennom årene har kritisert f.eks. Mini for utallige ganger.

Du "glemte" visst også i samme sending at Molde ble snytt for et klart straffespark på stillingen 0-1 på Brann stadion dagen før. Hadde Magne Hoseth fått sitt fortjente straffespark og Molde skåret på dette, hadde Brann neppe tatt poeng i denne kampen.

Når man tenker på hvilken påvirkningskraft TV2 har, og at dommere også ubevisst kan la seg påvirke av alle beskyldninger om at RBK blir favorisert, ville det være mest fair om dere ga fra dere ansvaret for dekningen av Tippeligaens resterende runder til Marienlyst. Oslo har jo som kjent ingen topplag i fotball...

13.sep.2006 @ 14:43
Postet av: Dagvag

Veldig bra at Davy ikke er togfører. Makan til avsporing skal man lete lenge etter. Det blir som å høre på "komiske Ali". Mr Todd har skrevet et innlegg som er noe av det beste jeg har lest på en bloggside. Han oppsummerer og evaluerer på en saklig og grei måte. Mr Davy burde kanskje ha lært litt av ham. Uansett så bør en etter hvert vurdere videodømming. Da kan vi ha to trøndere og to hordalendinger som dommere i hver eneste kamp brann og rosenborg er innvolvert i. Det neste en bør ta opp er muligheten for å komme med tilleggstraff eller straffelette, selv om dommeren har sett det de tror de har sett eller ikke. Dommeren skal i bunn og grunn kun være en "usynlig toastmaster" på banen. Showet bør tilhøre aktørene på banen.

13.sep.2006 @ 14:45
Postet av: Geir

Du glemmer Stig Rune Krokdal. Han er vel også trønder? Men dømmer vel for Nessegutten

13.sep.2006 @ 14:57
Postet av: Ivar

Heilt enig med Davy. Dømmingen av RBK sine kamper er under enhver kritikk. Det er "heimedømming" for Trønderlaget uansett kor i landet dei spiller. Kanskje ikkje rart at det har blitt såpass mange seriemesterskap med sånne støttespillere på laget

13.sep.2006 @ 14:58
URL: http://www.nettby.no
Postet av: Jonas

Takk, alle dere som klarer å hisse dere opp over dette, dere reddet dagen min. Var det "Jeg har ingen problemer med å forstå at folk flytter - eller flykter - fra Trondheim eller småbyens grisgrendte nabolag." som ble for mye å tåle? Roy Helge Olsen burde ikke dømme RBK, nettopp for å unngå habilitetsspørsmål. Alle ville steilt om Hauge dømte Brann, uavhengig av hvor godt han hadde dømt. Ville ikke dere reagert på dette, trøndere, om ikke annet, med et hevet øyenbryn?? Seriøst?

13.sep.2006 @ 15:01
Postet av: Rolf Lerum

Bra skrevet Davy. Er jo skremmende at slike ting kan skje på dette nivået.

Hjertet til disse dommerne ligger helt sikkert hos Rosenborg, og når f.eks Per Ivar Staberg skal være "med å avgjøre" hvilket Norsk lag som skal kjempe om mange millioner / champions league spill til neste år, ja, da blir det hele for dumt.

Om Terje Hauge tilfeldigvis hadde nylig flyttet, og vi fikk han som hjemmedommer mot Rosenborg tre runder før serieslutt, ja, da hadde det nok blitt full fart i brakka oppe i barteland.

Rolf

13.sep.2006 @ 15:20
Postet av: edevart

Dere Brrrgnsere er fanden spare meg ikke sanne! Hvordan hadde dere vært etter å ha vunnet 15 seriemesterskap rå rad tro???Om mulig enda mer utålelige antar jeg! Satt på toget fra Drammen til Oslo forrige gang RBK møtte Brann i cupfinalen og overhørte fire Brrrrgnsere bak meg som diskuterte utsagnet fra en av dem : "Koffår e Brrrrgnsere så dårlig likt på Østlandet?" Vel, det er ikke akkurat bare på Østlandet da...for å si det pent! Dere synger "Vi ekje frå Norge, vi e frå Brrrgn!" Javel, slipp loss og driv til havs da, det hadde det øvrige Norge klappet for...Søplehuer!

13.sep.2006 @ 15:23
Postet av: Jan Einar

Dessverre er Davy en skikkelig dårlig taper og han kommer til å forbanne alt og alle når rbk nok en gang tar gullet med hjem der det hører hjemme. Han hater rbk like mye som muslingene hater bacon. Han er en skikkelig dust.

13.sep.2006 @ 15:25
Postet av: AJ

Alle som trøndere som steiler på grunn av dette sier vel sitt om hvor aktuell denne problemstillingen i norsk toppfotball noe Rune Pedersen bekrefter: http://fotball.bt.no/dommerhjornet/article64652.ece

For å illustrere kan man jo ty til eksempelet hvor uttrykket "Roy Helge" effekten er et innarbeidet uttrykk på fotballkamper i Bergen

13.sep.2006 @ 15:28
Postet av: Davy's sønn utenfor ekteskapet

Davy, vær så snill, spis tre piller rohypnol, gå på Bobs og by deg fram!

Ellers så er Per Ivar Staberg fra Sunndalsøra. Så da er vel du fra Kristiansand og da.

Og please, neste gang du er drita, prøv å sjekk opp ei dame som er under 150 kilo!

13.sep.2006 @ 15:31
Postet av: hmm...

er det tilfeldig at alle som svarer ukritisk og med drittslenging er trøndere?noen som har tenkt på at davy faktisk har et poeng?om ikke annet for å slippe diskusjonen?

13.sep.2006 @ 15:39
Postet av: Christian Trønder

Nei, å være Trønder går ikke over av seg selv. Det gjør tydeligvis ikke paranoia heller.

13.sep.2006 @ 15:41
Postet av: oj3

Interessant. Da jeg sjekket den berømte berømte kampen Lyn - Rosenberg 2-3 i 2002 - hvem ellers dukket opp som dommer enn Roy Helge Olsen ...?

42 min: Per Egil Swift sparkes ned bakfra av Basma innenfor starffefeltet, men dommer Olsen blåser ikke straffe

13.sep.2006 @ 15:44
Postet av: ?

vet ikke helt hva denne kommentaren av wathne skulle frembringe. Tror bare det er mangel på fantasi og for å gjøre nettavisen mer besøkt. Wathne bryr seg nok ikke med selve innholdet i responsen, men heller antallet på dem. tror de har en intern konkurranse blant tv 2 reportene om å skape mest mulig liv og røre. den beste medisin mot slike partiske artikler er å ignorere dem noe jeg vil gjøre etter denne postingen ;)

13.sep.2006 @ 15:55
Postet av: Davy-fan

Fantastisk Davy!
Her treffer du spikeren på hodet. Selvsagt vil nok 99% av alle trøndere argumentere imot til de blir blå i trynet, men fakta er fakta! Trøndere kan ikke dømme trøndere. Ser forøvrig at Egil Østenstad har fått dommerlisens og skal dømme Vikings resterende kamper. Dette er helt uproblematisk, kommenteres det fra Viking leiren.

13.sep.2006 @ 15:58
Postet av: Tor G

Vet ikke hva som er verst jeg. Utflytta trøndere som dømmer Rosenborg, eller en storkjefta brannsupporter som anker i TV2 sporten og som påvirker dommerne hver jævla helg. Sjøbæp!

13.sep.2006 @ 15:58
Postet av: jaså

Igjen så har du fått mange mot deg med artiklene dine Davy.Nå er det trønderne du har fått mot deg.MEN,jeg er enig med deg.En dommer skal aldri dømme kamper fra distriktet sitt,for da er han enten patriotisk eller motsatt.Husker at den egentlige dommeren av FA-Cupfinalen(Liverpool-West-Ham)ikke fikk dømme for han var fra Merseyside.
Utenlandske dommere er faktisk en god ide.
Til dere som klager på Davy:Slutt å syt.Dere hakker ned på han hver eneste gang han kommer med en artikkel.Les artiklene litt bedre før dere syter.

13.sep.2006 @ 16:10
Postet av: ernst a

wathnes logikk er, slik alle hans ledende spørsmål om hvem som er syndebukken og hvor skandaløst skandaledommeren i den skandalekampen har dømt, som alltid journalistisk upåklagelig. det betyr med andre ord at verken wathne eller bergen har noe å frykte, siden bergenseren Tørum da er i trondheim for å sørge for at rbk rykker ned - jfr. allerede nevnte wathnetaktikk. det som er mer interessant i denne sammenheng er om hvorvidt wathne ikke snart skal begynne å stille spørsmål som ikke begynner med "er det ikke slik at...", "kan det være at..." og "er du enig i at...". det kunne jo faktisk vært morsomt, om så bare én gang...

13.sep.2006 @ 16:20
Postet av: ?

Det er helt utrolig at Brage Sandmoen tør å dømme Viking,etter alle de katastrofalt dårlig dømte Vikingkamper

13.sep.2006 @ 16:27
Postet av: Terje fra oslo

synd en slik mann skal få ødelegge TV2 og det er rart han får drive ap med folk uten at det skjer noe fra ledelsen i TV2! SKAL IKKE FORNYE ABON.FOR TIPPELIGAEN PGA DAVY FLOPP

13.sep.2006 @ 16:27
Postet av: Finnmarking

Spilte på en klubb som fikk opprykket ødelagt pga innhabil dommer.Viste seg at han ved flere anledninger har uttalt seg som hater(jepps,hater) av ovennevntes klubb...Kretsen som satte han opp gjorde en særdeles slett jobb og man skulle tro de ønsket en annen klubb opp i 2.div,noe som de fikk.Innlegget til Davy er i så måte relevant i andre deler av fotball-Norge enn i toppfotballen.

13.sep.2006 @ 16:30
Postet av: Roland Bøni

For å trekke det litt lengre. Hva om en dommer fra Stavanger skal dømme en kamp mellom Fredrikstad og Trømse. Han er kansjke interresert i et resultat som "hjelper" Viking. ;-). Hvis du begynner å tenke sånn, har du kanskje ikke mange dommere injen som er "habil".

Jeg personlig hadde stolt på en eliteserie dommer fra Bergen som dømmer en kamp mellom RBK og Brann!

13.sep.2006 @ 16:35
Postet av: JO - har ingen favorittlag

Typisk bergenser - å gå til angrep på dommerene for å fortrenge Branns dårlige prestasjoner på fotballbanen den siste tiden. Håper at gullet havner et annet sted enn i Bergen. Kanskje på Romerike eller i Trondheim?

13.sep.2006 @ 16:38
Postet av: Bjarne Hugo

Hvorfor er det ingen dommere i fra Bergen ?
De er fargeblinde, ser ikke forskjell på mitt og ditt.

13.sep.2006 @ 16:39
Postet av: dannet ung supporter uten bart

Trenger vi dommere under fotballkamper?? Hallo??

I det juridiske og politiske system blir spørsmålet om habilitet som regel overlatt til dem det gjelder selv. Men så er det kanskje litt mindre alvorlig enn i fotballriket? Det understrekes at habilitetsspørsmålet både knytter seg til å favorisere OG disfavorisere den man har et inhabilitetsforhold til.

I tillegg til å forholde oss til generelle retningslinjer (f.eks ingen med bart dømmer RBK), må vi stole på dommernes egne habilitetsvurderinger .

OG: Når en modig dommer ankommer, bør vi gi ham applaus når navnet hans blir lest opp!!! Litt kose-buing får han tåle underveis, men hva med å ellers holde seg til utrop som det en meget sentral Brannssupporter kom med fra Store Stå i en kamp i år: "Dommer, du har gjort en feil, du har gjort en stor feil!" (!)

13.sep.2006 @ 16:46
Postet av: Beril

Nok en bergenser som gjør det de kan aller best.
Sutre og syte og finne syndebukker for at de kanskje kan dumme seg ut igjen.
Hva med å gå litt i seg selv, kanskje ta en tur på Fisketorget og kjøpe litt råtten fisk ?

13.sep.2006 @ 16:51
Postet av: Tor B.

Kan det være mulig for den riksdekkende fjernsynskanalen TV2 å gi uhildete kommentarer til kamper der fotballklubben Bchrrrann har vært involvert? Ittjnåkka probblem! Bare hør på Davy Wathne neste gang. RBK tar "The Double".

Trønder-Tor.

13.sep.2006 @ 16:55
Postet av: Vaskekladden

Hei hei Davy!

Er ikke sikker på om jeg skal ta dette med en klype salt, eller om du var lettere ruset på Cola når du skrev innlegget ditt?
Selv er jeg utflytta Oslo gutt som bor i Irland. Norsk "toppfotball" synes jeg det er underholdende å følge med på, selv om vi i hovedstaden ikke representerer en spesielt stor frykt for andre lag ved sesongstart spesielt ofte :-( Men, men Davy, nå tror jeg du har åpnet kjeften din litt for mye igjen. At Rosenborg har vunnet serien x antall ganger de siste år er vel ikke grunnet kun "dommertabber" men godt spill. Når Nils A. Eggen overtok laget som fast trener var jo ikke Rosenborg spesielt bra heller??? Som jeg ser det så er det har arbeid og et godt strukturert trenerteam/styre som har fått Rosenborg dit de er i dag.

Kjære Davy, selv om gullet ikke skulle havne i Bergen i år heller så er det vel ingen verdenskatastrofe som du vil ha det til. Hold nå kjeften din og håp bare at Brann vinner på en fortjent måte.

Selv håper jeg at Lillestrøm vil vinne så det blir rolig både fra Bergen og Trondheim.

PS! For guds skyld slutt å vær så fordømt patriotisk til Brann når du skal være en "nøytral" kommentator. Har vel sett tilfeller der det skulle vært dømt MOT Brann også.....

13.sep.2006 @ 17:08
Postet av: Sondre

Dere bergensere er et eget jævla folkeslag! Om gullet ikke kommer hjem til trondheim der det hører hjemme håper jeg for guds skyld på et annet lag en brann.Sånn som resten av norge håper på! 43år siden sist, da kan det like godt gå 43år til....bare ikke la meg oppleve det!

13.sep.2006 @ 17:12
Postet av: Syng med!!

Vi kan no som ikke brann kan, vi kan synge rett fram RRRrrrrrrrrr..........

13.sep.2006 @ 17:14
Postet av: Pelle Paranoid

Dette blir for dumt å i det hele tatt nevne. Det finnes ingen fornuftige grunner til å ta det opp, og det skaper kun spekulasjoner og mistro.
Davy, du bør skamme deg for dette - og for de generelt übertabloide vendingene dine i Fotballekstra.

NRK ÜBER ALLES

13.sep.2006 @ 17:20
Postet av: rosenborg ingen over eller v sia

Hallo bergenske surmuler.Føler du har angst for at et eventuelt mesterskap skal gå fløyten,men ikke selg skinnet før bjørnen er skutt.Har skåret seg før d.nei gå tilbake til 1963 å mimre der du.INGEN BANKE RBK

13.sep.2006 @ 17:38
Postet av: tom rørlegger

HERREGUD Davy! TAPER! Få deg et liv da. Og du snakker om partisk. Brann får aldri seriegullet, uansett hvor mye du prøver å psyke ut dommerne. Dere takler ikke det å være på topp.

13.sep.2006 @ 17:42
Postet av: kaffekark

Bare en ting å si om lille davy.selvpromoterende rappkjæfta dverg.GÅ HJEM Å VOGG

13.sep.2006 @ 17:43
Postet av: Snorre

Jeg syns det er litt småtidig med alle disse folkene, åpenbart fra Trondheimsområdet, som hisser seg opp over dette, og lirer av seg all den hets og alle de skjellsord de måtte ha i vokabularet sitt. Det synes tydelig at usakligheter og hjernedød hets står høyt i kurs i barteland.

Hør her: Det Davy prøver å ta opp er en ganske interessant problemstilling, og har ingenting med å "hjelpe" Brann til et seriegull eller ikke. Sakens kjerne er hvorvidt en trønder bør dømme Rosenborg eller ikke. Akkurat det samme som om en rogalending bør dømme Viking, eller en nordlending Bodø\Glimt. Det handler ikke hvorvidt han er partisk eller ikke, for jeg har såpass tillit til dommerstanden og tror at våre dommere er såpass profesjonelle at de klarer å holde seg nøytrale uavhengig av hvor de selv, eller laget de dømmer, kommer fra. Problemet oppstår først hvis en dommer dømmer i favør av ,f.eks RBK, i en tvilssituasjon, der det senere kan stilles spørsmålstegn med hvorvidt dommeren dømte slik han gjorde fordi han var trønder, eller fordi det var slik han oppfattet den gitte situasjonen. Det kan med andre ord oppstå integritetsproblemer som kan slå tilbake, ikke bare på dommeren, men også på laget det dømmes for, og det er hverken dommerstanden eller klubbene tjent med.

Det slår meg hvor utrolig mange lavpannede idioter med skrivekunnskaper på barneskolenivå som på død og liv skal kommentere disse bloggene. F.eks denne "kaffekark" (artig navn forresten") som lirer av seg de to adjektivene han kan før han avslutter med "GÅ HJEM Å VOGG". Skikkelig reflektert type med andre ord! Si meg... hvem tror du kommentaren din sier mest om? Deg eller Davy Wathne?

13.sep.2006 @ 18:03
Postet av: Kurt Arve

Tidenes mest jevne tippeligainnspurt??
Hvor bekymra var Davy for dette for 2 år siden da serien ble avgjort m 1 måls forskjell de siste 5 minuttene? Eller i fjor da kneet til Muri skjenket VIF sitt velfortjente mesterskap?? Hvordan har du tenkt å gjøre det jevnere da, "journalist" Davy?

Tror det er konkuransch mellom de ulike bloggerne for å se hvem som får mest respons.

Davy, du får Mourinho til å framstå som veloverveid og balansert og verdt å lytte til i sine analyser.

Artig at du er lavere enn Mini, forresten.

13.sep.2006 @ 18:13
Postet av: Oerjan

uansett hvor mye dere prater om det, så kommer det ALLTID til å bare være et lag i norge. Nemerlig rosenborg.. eneste laget som har noen sjangs å prestere ute i europa.. de andre lagene i tippeligaen er helt tragisk å se på. åtvidaberg (who) anyone?

13.sep.2006 @ 18:18
Postet av: terryking

Ha ha ha,deilig å lesa slikt.Bartegutta er sure.Ha ha.

13.sep.2006 @ 18:20
Postet av: Heiarose N. Borg

Problemet med slike innlegg er å vite hva forfatteren egentlig vil. For meg er det temmelig åpenbart at dommere ikke favoriserer RBK, med så mye oppmerksomhet de har mot seg i dag så gjør de sitt ytterste til å forsøke å gjøre en god jobb. Om det hadde vært videodømming ville muligens noen situasjoner i det siste vært annerledes, men da glemmer man de situasjonene som har falt i RBK-s disfavør i en lengre downperioden (som ikke får særlig oppmerksomhet), og da er jeg temmelig sikker på at man har kommet temmelig likt ut . men videodømming er det ingen som vil ha - noe jeg personlig er enig i. At noen nå begynner å få angst for at RBK begynner å finne en stabil form igjen er vel naturlig, så kan man spekulere i motivet for slike innlegg D. Wathne kommer med. For meg er det temmelig åpenbart at det ikke kan være annet enn et forsøk på å påvirke dommerne til "kompensere" den mistenksomheten Wathne kommer med - og som i neste omgang vil falle i RBK's disfavør i sluttspurten. Temmelig råttent egentlig - og spesielt når det kommer fra en "ekspert" som i riksdekkende TV. Wathne er engasjert for sitt Brann - det er det aldri noe tvil om, noe som har gjennomsyret fotballsendingene i all den tid han har figurert i ruta. Til stor irritasjon egentlig siden jeg ellers synes han var et OK alternativ til NRK-reporterne - du har forlengst mistet din integritet som journalist. Nei - Sorry Wathne - du hører hjemme på nær-TV og menigheten i Bergen m/omeng.

13.sep.2006 @ 18:23
Postet av: Østlfolding

Der mista jeg plutselig all respekt for deg Davy. Du er latterlig

13.sep.2006 @ 18:35
Postet av: Tor R

Kunne ikke vært mer enig i Heiaroses innlegg. Ingen tvil om at Watne bruker sin posisjon til å gi Brann fordeler i innspurten.

13.sep.2006 @ 18:45
Postet av: Stian Solemdal

Dette har jeg sagt i lang tid å jeg er helt enig. Men det blir først tatt opp når rævaborg nærmer seg å ødelegge seriegullet til brann. Når serien er slutt så kommer det vell en blogg fra din side om posten, om hvor feil dem sendte gullet.

13.sep.2006 @ 19:04
URL: http://www.mfk.no
Postet av: meg

dei verste dommerene på stadion er øvrebø å r h olsen de dømmer ALLTID MOT BRANN

13.sep.2006 @ 19:14
Postet av: Sturlason

Til Snorre

Det er ingenting som heter "småtidig", men du mener kanskje utidig? Som for øvrig betyr upassende, om du skulle være i tvil. Videre kan man ikke ha hets i et vokabular, "for eksempel" forkortes "f.eks." og ikke "f.eks", det heter "...stilles spørsmålstegn OM hvorvidt..." ikke "...stilles spørsmålstegn MED hvorvidt..." og "hverken" er foreldet skrivemåte av verken. Til slutt et litt artig og ganske så ironisk poeng du skal få gratis til bruk neste gang: Det heter ikke "lavpannede", men lavpannete...
For øvrig surrer du en del med tegnsetting, samt glemmer et ord her og der slik at setningene blir ufullstendige (og man må følgelig legge godviljen til for å skjønne hvor du vil), men uten at vi skal gå for mye inn på det her. Til det tar det for lang tid. Dette til opplysning, jamfør dine egne kommentarer om korrekt kommentering.

13.sep.2006 @ 19:15
Postet av: Tordis

Flødeis da eller?

13.sep.2006 @ 19:25
Postet av: Snorre

- "tidig" er et bergensk ord for "morsomt". "Småtidig" blir da "småmorsomt".
- Jeg har aldri sagt at man har hets i et vokabular. Jeg skrev hets "og alle de skjellsord". Du forstår kanskje ikke betydningen av ordet "og"?
- Ifølge de nye rettskrivingsreglene kan man bruke både "verken" og "hverken"
- Det HETER "lavpannede", ikke "lavpannete". Sistnevnte ord er sikkert særegent for din dialekt, uten at jeg har sagt at det er noe negativt i det.

Forøvrig merker jeg meg at du, i tillegg til mange andre, ikke ønsker å kommentere saken. Jeg tolker det dithen at hverken du eller dine meningstilhengere ikke har noen relevante argumenter å komme med.

13.sep.2006 @ 19:40
Postet av: Kjell

Nå synes jeg virkelig at det er på tide at TV2 pensjonerer eller omplasserer denne Davy Wathne. Mannen har jo ikke forstått at han jobber i riksdekkende tv og ikke i den Bergenske Lokalpressen. Tv2 har tvrettighetene for Tippeligaen og bør av respekt for den Norske befolkning ansette journalister som har greie på fotball og som er nøytrale. Hvis Tv2 fortsetter med denne journalistikken, så mister de all troverdighet. FÅ FYREN PENSJONERT ELLER OMPLASSERT SNAREST.

13.sep.2006 @ 19:41
Postet av: Knut Guttorm Berg

"På seg selv kjenner man andre" er det noe som heter. Herr Wathne var selv dommer på juniorcupfinale mellom Fyllingen og RBK, la til omtrent ett kvarter og viste ut halve Rosenborglaget for å få til seier for bergenserne... Nei Davy, skulle man ta dine innspill på alvor, noe jeg egentlig har sluttet med for lengst, skulle ikke Rune Hauge fått dømme hverken RBK, Lillestrøm, Stabæk eller andre lag som er med i medaljestriden. Ingen Vestlandsdommere i det hele tatt, faktisk. Og heller ingen fra Østlandet eller Trøndelag. Da begynner det vel etter hvert å bli rimelig tynt?

13.sep.2006 @ 19:46
Postet av: oj3

En gang kom Nils Arne Eggen skrikende hjem fra en Champions League og sutret over at Rosenborg ble bortdømt mot de store lagene.

Hvis han hadde rett, er det bare logisk at det samme skjer i Norge - til Rosenborgs fordel ...

13.sep.2006 @ 20:08
Postet av: Andre

Til Jan: Espen Berntsen var partisk til FORDEL for hjemmelaget i kampen vif-lsk i 2004. Tror ikke det har så mye å si om han kommer fra eller bor nærmest Åråsen eller hjemmebanen til Lyn...

13.sep.2006 @ 20:09
Postet av: egon

I Rosenborgs siste kamp mot Sandefjord dømte følgende dommer: Kjetil Sælen, Arnar/Bjørnar. Davy sier at det å være bergenser aldri går over. Hvordan kan da en som representerer en bergensklubb dømme en rival i gullkampen? Han vil jo åpenbart blåse mot RBK ifølge Davys fantastiske logikk.
Neste helg dømmer Johnny Ditlefsen RBK-Tromsø. Han er fra Nord-Norge og kommer opplagt til å dømme i favør Tromsø.
Jeg regner med at både Sælen og Ditlefsen er nøytrale, men i paranoide Davys verden er jo ikke slikt mulig.

13.sep.2006 @ 20:16
Postet av: Nikolai

Det er en veldig naturlig grunn til at RBK er blitt "pent behandlet" av dommerne. Det er fordi de i snart 15 år har vært det beste laget, da fører man ofte kamper, motstanderen må løpe etter og kjempe dem ut av stilen. Dermed er det motstanderne som må takle, ty til ufinheter og ergo "bli motdømt". Så enkelt er det.

13.sep.2006 @ 20:31
Postet av: Ørnulf

slik snakker bare en dritnærvøs og paranoid bergenser med gullet i bukselomma som har et digert hull.... og han vet d......

13.sep.2006 @ 20:36
Postet av: Reeidar_hj

Hallo....

Dommere har en tendens til å bedrive
" hjemme dømming " uansett hvilket lag som spiller...

og såvidt meg bekjent så spiller alle lagene like mange kamper hjemme og borte...

Jeg mener at dommerene hvertfall ikke favoriserer RBK snarere tvert imot...

det virker som om at de fleste dommere er redd for å " ta for lett " på RBK

Problemet er at dagens dommere ikke er tøffe nok i måten å dømme på...
men dommerene er ikke samstemt, slik at en hendelse kan resultere i alt fra ingen reaksjon til rødt kort.....

13.sep.2006 @ 20:48
Postet av: Gustav Isaksen

Ja her var det mange sure trøndere som ikke tålte høre sannheta..tror nok det er ikke trønder dommere som står på lønningslista til RBK igjen,nå som alt blir dømt dere vei. Husker Nils arne klagde på faborisering av dømming av store rike lag når RBK spilte ute i europa..
Ellers er det vel kun en trønder som synest det hadde vært normalt att en norsk dommer hadde dømt i en landskamp mellom Norge- Sverige..
Hilsen ikke Bergensern

13.sep.2006 @ 21:40
Postet av: geir folke

enig!

13.sep.2006 @ 21:47
Postet av: Sturlason

Snorre.
"Tidig" er muligens et bergensk ord, men så lenge man forfekter et syn som ikke tillater andre å bruke divergerende ord i forhold til Bokmålsordbokas - samt kritiserer et skriftspråk som ikke samsvarer 100 prosent med korrekt rettskrivning, ser jeg ingen grunn til at ikke dette synet skal gjelde alle som er på banen.

Siden du bruker "den hets" og binder dette sammen med "de skjellsord" med "og", peker "i sitt vokabular" tilbake på begge de førstnevnte. Hadde du derimot utelatt "den", ville det vært problemløst. Min forståelse av ordet "og" har således ingen relevans i denne sammenheng.

De nye rettskrivningsreglene sier følgende om "hverken":
"hverken: II verken el. hverken ? eller konj (fra da. hverken, gda hwærki(n), jf norr hvár(t)ki 'ikke noe av to') sideordnende konj som uttrykker en nektelse som sammenfatter to (el. flere) ledd hun kan verken lese eller skrive / være verken for eller imot / jeg kan ikke komme verken i dag eller i morgen". Legg merke til at ingen av eksemplene benytter "hverken", ergo er ordet "hverken" avleggs og snart på linje med "efter".

Og nei da, lavpannet er ikke særegent for min dialekt. Tvert imot:
OM TILSLAGET ARTIKKEL FRA BOKMÅLSORDBOKA
(offisiell rettskriving)
Tilslagsord: Bøyingsform Oppslagsord
lavpannete adj pos bestemt form, entall lavpannet
lavpannete adj pos flertall lavpannet
~panna a3 el. ~pannet a4 som har lav panne; dum, trangsynt, primitiv

Det heter for øvrig meningsfeller, ikke "meningstilhengere"

Ellers har jeg for vane å kun kommentere ting jeg har god greie på, noe jeg tror andre også ville vært tjent med. Det skulle vel si det meste.

13.sep.2006 @ 22:54
Postet av: Ol~e

Dette var rett og slett patetisk.. Klipp deg og få deg en jobb.. Stavanger

13.sep.2006 @ 22:56
Postet av: dommer

Dette er det absolutte lavmål selv for Davy Wahtne. Hvorfor skal vi måtte høre på slikt tull?

13.sep.2006 @ 23:09
Postet av: Erik A.

Etter å ha lest noen av innleggene her (ikke alle) så ser jeg en del som sier at Terje Hauge ikke dømmer Brann, og det er synd, for han er i mine øyne norges minst dårlige dommer. Synd Brann ikke får nyte hans dømmeegenskaper.
Men jeg minnes et intervju med Terje Hauge i en avis hvor jeg leste at han hadde gitt beskjed til NFF om at han IKKE vil dømme Brann p grunnlag av hans "tilhørighet".

13.sep.2006 @ 23:25
Postet av: Tore Olsen

Til dere grinete bartefolk:

Det var voldsomt så mange ynkelige grinete trøndere som dukker opp på denne bloggen. Jeg hadde alltid trodd at trøndere var litt smartere enn østlendinger, men jeg begynner å tvile når jeg leser alt dette sprøytet som er skrevet her. Når jeg ser rekasjonene til bartemenneskene er det god grunn til å tro at trøndere ikke ville gjenkjent humor og ?glimt i øyet?om det så traff dem med en slegge. I stedet avslører de seg som uinteligente mennesker som syter og klager over de vidunderlige menneskene som bor i Noges i vakreste by. De lirker av seg med tåpelige utsagn som ?Håper ikke Brann vinner serien, fordi de er så hovne og selvgode i Bergen?. Når man leser den slags patetisk hets her inne er det god til grunn til å bli forundret over dette trønderfolkeslaget.

Jeg blir forundret over at enkelte ikke tåler at Davy ikke skjuler at han holder med Brann under fotballsendingene. Det er vel ikk noen som klager på at Mini sympatiserer høylydt med bartelaget, er det vel? Det blir for dumt å forvente at Davy og andre skal være som de sjeleløse komentatorene i NRK, som ikke har lov til å avsløre hvor sympatien ligger. Kanskje man skal hente inn folk til å kommentere fotball som ikke har noen forkjærlighet for noen av lagene eller sporten generelt? Jeg tviler på at de overfølsomme sytepavene fra trøndelag ville likt en slik sending.

13.sep.2006 @ 23:37
Postet av: I fugleperspektiv

kjære Davyen..som Dere ynder å uttrykke det på bergensk. Tenk deg litt om.. du snakker om dommerstanden og at noen er trøndere.. so what?

Hva skal vi si i Trondheim, når du som har fått innpass i en riksdekkende kannal som TV2, bruker enhver anledning til å finte mot trøndersk fotball, trøndersk lederskap, trøndersk hvadetskalvære?

Jeg erindrer kjapt her et av dine sleivspark..

Omtale Trondheim som " småhusene ved Nidelven" og slikt. Kompleksene dine kan jeg jo skjønne av andre helt åpenbare årsaker, men at du sannsynligvis ble feid bort av ei trønderjente en gang i studentdagene bør ikke hefte ved oss trøndere til evig tid.. det er din hodepine sjø.

Hvor partisk, hvor lite objektiv og hvor lite "riksdekkende" er du da? Syns du ikke kredabiliteten din henger i en tynn tråd etterhvert? Det gjør seg dårlig å være anti-trøndersk i en riksdekkende kannal, da blir du jo bare stående igjen som dust og trang-viksk innfødt med trang til å sparke oppover.

Solskinnet :-)

13.sep.2006 @ 23:38
Postet av: Trønder

Trøndere skal ikke dømme RBK sier du, kanskje TV2 endelig kommer til rette og lar vær å sende en så ekstremt partisk og ukorekt person som deg bak kameraene da? Best lo jeg alikevell da du kalte Trondheim "en knøtt liten by"...

13.sep.2006 @ 23:47
Postet av: Fast på Lerkendal

Om det er mulig å betale for at Staberg ALDRI setter sine bein på Lerkendal igjen, så er jeg med!!
Davy er dønn lobotomisert her - men om dette stopper Staberg - be my guest! Roy Helge Olsen har forsåvidt aldri fått meg til å beundre den sortkleddes innsats, så det er bare å kjøre på her også...

På den andre siden, morsomt at Davy kommer med denne! Han ser vel som alle oss andre at skarregutta i rødt begynner å få nerver - og taper seriegullet i år - også!! :o)

13.sep.2006 @ 23:53
Postet av: Georg Brustad

Det finnes tilstrekkelig med data om
kampene de siste 10 år i tippeligaen for å
sjekke om det er hold i påstandene om at
enkelte lag blir favorisert. Jeg synes
det er merkelig at påstandene gjentatte
ganger blir fremsatt uten at de blir
seriøst tilbakevist.

TV2 bør ta ansvar og initiere en grundig
og objektiv analyse slik at vi får slutt
på dette barnslige vrøvlet.

14.sep.2006 @ 00:05
Postet av: N. A . Egget

Steiki ta Davy...No ha du skjøte dæ sjøl i haue!!! Høhøhø......

14.sep.2006 @ 00:25
Postet av: Tiger77

Dette må jeg bare kommentere. For første gang må jeg vel si at logikken bak innlegget ditt Davy er superbra. Dessverre lever vi i en kynisk verden hvor kapitalen rår. Derfor kan man skjønne at vår ideelle verden ikke lar seg gjennomføre og at man alltid vil komme oppi situasjoner som vil skape tvil og splid. Heldigvis fører de fleste av disse situasjonene bare til at spillet blir mere interressant... :)


Må kommentere Sven Åge Johansens innlegg jeg da... "Vi saom har stellt med fotball et langt liv vet at dommeravgjøreelser i løpet av en sesong javner seg u." Dette viser jo din totale kunnskap om fotball. At Start ikke fikk ett eneste straffespark i 2005 sesongen kan da umulig ses på som at ting jevner seg ut over en sesong... makan til pisspreik. At vi kanskje har fått "heldige" avgjørelser i år i vår rettning hjelper ikke på edt gullet vi mistet pga dommer skandeler på løpende bånd i fjor. Fotball er i nuet og det er nuet vi ønsker å gjøre noe med. Akkurat for å slippe en lignende skandale som vi opplevde forrige sesong.

"Ultras til æ dør"

14.sep.2006 @ 00:27
Postet av: MacGyver

detter er jo rasisme på høyt plan!!

14.sep.2006 @ 00:41
Postet av: Lars , Ålesund

Davy kan bare pakke sammen snippeska og legge inn årene! Makan til sleivspark skal du leite lenge etter! Forskjell på å vær trønder å det å være fra Trondheim. Problemet me dømminga ekje partisk dømming, det e redsel for partisk dømming!

14.sep.2006 @ 00:55
Postet av: Konge Davy

Her retter du et knivskarpt sleivspark med glimt over hele trynet, og folka e ikkje smart nok til å skjønne det engang.
Ekstra pluss for udmerket tone.

14.sep.2006 @ 01:41
Postet av: Edvard Punch

Postet av: Konge Davy
"Her retter du et knivskarpt sleivspark med glimt over hele trynet, og folka e ikkje smart nok til å skjønne det engang.
Ekstra pluss for udmerket tone."

HAHAHA.....RO RO RO!

14.sep.2006 @ 01:57
Postet av: østlending

Må bare si uff! Finn noe annet å klage på a.. skikkelig furte er du.. kun bergensere som er enige med deg

14.sep.2006 @ 06:29
Postet av: ?

Nei kjøss mæ bak David!

14.sep.2006 @ 09:07
Postet av: Steinar

Da kan vel ikke østlendinger dømme klubber sør for Dombås heller da?
Og da blir det tynt!

14.sep.2006 @ 09:19
Postet av: Regler

Fotballreglene er vel de samme enten dommeren er østlending eller trønder.

14.sep.2006 @ 10:06
Postet av: Alf Jakob Fjøsli

Dæven hainn kuksjmætti som hainn Dævi Vatne svinge flæskgaffeln sin.

14.sep.2006 @ 10:07
Postet av: Varus

Unødig, Davy.
Alle argumentene du kommer med slår tilbake på deg selv. Som profilert bergenser burde du ikke påvirke dommerstanden til å dømme i disfavør Rosenborg. Dette hjelper jo som kjent de andre lagene i gullstriden.
Vi trenger ikke flere konspirasjonsteorier i disse dager.

14.sep.2006 @ 10:08
Postet av: Roar

Moro å lese.. Du klarer hvertfall å provosere.. hehe. Du belyser forsåvidt et problem, det hadde vært best for alle parter om trønderne ikke fikk dømme rbk. Tenk bare at Staberg ikke dømte straffe til Braaten på Lerkendal! Men klart, det har Tv2, sensasjonskanalen glemt for lenge siden. Det selger ikke å peke på to sider av en sak.

Det bør vel også være sånn at Terje Hauge ikke kan dømme RBK og LSK, trønderne ikke Brann og LSK og da? De kan jo da avgjøre gullkampen? Jeg tipper at Staberg dømmer tvilsomt i favør av Brann i en av de avsluttende kampene, og at Brann-fansen da vil takke nok en trønder for deres suksess :p

14.sep.2006 @ 10:30
Postet av: Henry Berg

Davy har absolutt et poeng. Det har jo i mange år vært en tendens til fordeldømming av RBK. Jeg vet, og kan forstå, at trøndere ikke er enig i dette, men det er nok desverre tilfelle.

14.sep.2006 @ 10:39
Postet av: Kalle Passpongen

ALLE lag og spillere i Norge har sett at RBK har hatt dommerne med seg i alle år.
Det virker som om dommerne er redd for å komme på kant med "Norsk fotballs flaggskip", eller hva de no liker å kalle seg....
Vi har 14 dommere i eliten, og det skulle ikke være noe problem å plasere trønderne VEKK fra RBK`s kamper.
Men kanskje er det slik at disse trønder dommerne ØNSKER å dømme RBK????
I så fall; Hvorfor er det så viktig, da???

Hold disse trønderne unna kampene til RBK og Brann, så slipper man evt. tvils situasjoner.
La de reise i buss tilø Hamar, Tromsø og gjerne Aalesund

Enkelt og greit.

14.sep.2006 @ 10:40
Postet av: Undrende

Tror dere skal være glade for at det finnes noen i det heletatt, som gidder å dømme fotballkamper mot kjeft og dårlig betaling.

14.sep.2006 @ 10:40
Postet av: patbat

I alt skit-pratet, har fyren faktisk et poeng:
Upartiske dommere er en forutsetning for rettferdig dømming.

Så er spørsmålet - hvem er upartisk?
En person som har bodd sine første 12 år i Trondheim, deretter flyttet til Bergen og bodd der i 12 år, og deretter til Oslo.
Hvilke lag kan han dømme? Husk også at fyren var i Bodø i sin militær-tjeneste.

Det er paranoid å tro at en person som stiller som dommer ikke er upartisk. Det må derfor være opp til hver enkelt dommers samvittighet (samt NFF's dommerutvalg) å vurdere dette.

Og breiflabber som Wathne får mene hva de vil, men må forstå at de mister troverdighet med slike utspill. Fint da at han arbeider i TV2-sporten, hvor troverdighet ikke er et jobb-kriterie...

14.sep.2006 @ 11:10
Postet av: Rune Nielsen

Helt enig med Davy. Trønderdommere lar tvilen komme RBK til gode. Forbundet MÅ ta ansvar!
Ellers kan dommere komme til å avgjøre serien i år.

Fine ord om Reidar "Pat" Bjørnestad. Det er trist at han ikke kan gjøre noe med den aktuelle saken.

14.sep.2006 @ 11:10
Postet av: EFD

ææææ...hvilken fallit erklæring er dette fra Davy Watne??? Dette holder ikke mål av en profilert journalist i Norge. Svært tabloid og ikke noe konstruktivt. Davy, nå må du vise litt seriøsitet og la fagpersoner innen fotballen kommentere. Det er ikke alle unt og håndtere mediemakten riktig.

14.sep.2006 @ 11:18
Postet av: Charles F Kane

Det var litt av en kraftsalve Alf kom med her da;) *heheh*

14.sep.2006 @ 11:34
Postet av: Panda

Davy.. Er dette et forsøk på å kompensere for det faktum at du egentlig er en usikker, liten dritt?

14.sep.2006 @ 11:47
Postet av: Inflytta Trønder

Det er et meget godt poeng å unngå at trønderske dommere dømmer Rosenborg. På denne måten unngår du muligheten til at skeptiske folk, som for eksempel Davy, får underbygget sine teorier om at Rosenborg blir favorisert. Jeg synes det i alt for mange tilfeller blir koblinger mellom skinnvest, bart, mokkasiner og trøndere. Og det geografiske omfanget av Trøndelag inkluderer IKKE Møre og Romsdal.
Vel, en ting er sikkert akkurat som trønderske dommere bør holde seg unna rosenborg-kamper, så bør også Davy holde seg for god til å fyre oppunder denne debatten i en periode hvor rosenborg og brann kjemper om seriegull.
Og nettavisen med et tett samarbeid med TV2 bør vel kunne lage overskrifter på forsiden sin som ikke henger ut trøndere. Det er et underlig sammentreff mellom stang ut-sitatet og overskriften på linken til nettopp denne bloggen. Og Davy når har du tenkt å svare for deg på anklagene mot deg? Har du gjemt deg for all den treffende kritikken?

14.sep.2006 @ 12:19
Postet av: Hevneren

Her er noen linjer for å prøve og kompensere for år med hets av trøndere. Og huleboer-oppfatningen om at alle trøndere har bart:
- Gullarchrs (gullars) kochr e du hææn? machrianne, koor e indigo? Sitat fra barne-tv-program som beveger seg i det øverste sjiktet av bergenseres fantasi.
- Bergensere er det mest flåsete, brekende, selvopptatte og urettferdige folkeslaget i norge.
- Herman Friele er en folkehelt i Bergen, det skulle vel si sitt om dette folkeslaget?
- Brann er et kjøpelag med en tilbakestående trener som er en tikkende bombe for klubbens egen framtid.
- Davy Wathne er så full av komplekser at han er inhabil som fotballkommentator i en landsdekkende tv-kanal.
- TV2, Nettavisen, Davy Wathne sammarbeider tett for å reklamere for hverandre. Og alle herunder kan kjøpes for penger pga manglende moral.

14.sep.2006 @ 12:46
Postet av: Eirik

Davy ville provosere og komme på "førstesiden" til Nettavisen - og det klarte han. Folk tar helt av, blir usaklige og snart er det krig mellom Vest- og Midt-Norge. Som upartisk innflyttet nordlending på østlandet er engasjementet det eneste jeg kan rose i denne debatten - og Davys evne til å provosere.. ;-)

14.sep.2006 @ 13:09
Postet av: ?

Hvis det er tilfellet så degraderer det vår kjære Davy til en nasjonal ertekrok.
Og hva er bra med å provosere frem en diskusjon når meningene dine kun bunner i trangen til nettopp å provosere? =)

14.sep.2006 @ 13:18
Postet av: Artigkar!

- Synest heller ikke at dommere som er sammen med trønderjenter skal få lov å dømme RBK. For er det en ting (ekte) trønderjenter ikke liker så er det at RBK taper.
- Idar Vollvik har aldri sluttet å være trønder. Nå driver'n å fyller opp Brann med dårlige spillere så det skal bli lettere for RBK å komme foran.

14.sep.2006 @ 13:19
Postet av: Meg

Nei, jeg tror faktisk Davys hjerte banker for Brann.

14.sep.2006 @ 13:21
Postet av: Undrende

Hvorfor er mine kommentarer fjernet??

14.sep.2006 @ 13:33
Postet av: Hvaså?

...men hva dersom en dommer som hører til i Trondheim eller Bergen dømmer Lillestrøm (i år) og lar alle avgjørelsr gå MOT Lillestrøm - er ikke det også en hjelp til Bergen og Trondheim ... eller?? - kanskje man bare kan spille kampene og så kan et dommerpanel fra hele landet se kampene på video etterpå og så dømme.....

14.sep.2006 @ 14:30
Postet av: anders

For min del håper jeg Terje Hauge dømmer resten av viking sine kamper, det kan de virkelig trenge. Han ene og alene sikret viking opprykk i 1988. Hvem husker ikke da "fygaren" fra Kvinesdal nikka ballen ut av hendene på den stakkar Vardkeeperen, og Hauge døme straffe til viking på overtid i siste serierunde!!

14.sep.2006 @ 14:44
Postet av: Møllen

Du har for lite å gjøre! Klipp deg og finn deg en ordentlig jobb, ikke sitt foran PC'n og skriv fjas;=)

14.sep.2006 @ 15:19
Postet av: kris

faen davy har rett! GO FLAKTVEIT! vi vinner serien i år

14.sep.2006 @ 16:02
Postet av: Rabalder

Gutten d tørna for utenfor TV2 huset i dag, var på vei for å ta deg, Davy.. Men heldigvis for deg tok han det første(og beste?) han fant på veien.. Hele verden er selvfølgelig ute etter å ta deg, din lille selvgode rotte..

14.sep.2006 @ 16:13
Postet av: H. N. B.

Problemet her Mr. Wathe er at han prøver å kamuflere et skittent taktisk spill med et ?seriøst? budskap med litt ?humor?. Så kan Wathne i avslutningen av bloggen si at fikk han provoserte litt/skapt en (fullstendig malplassert) debatt - i beste fall dårlig timet ? men sannsynligvis med klare vikarenende motiv. Jeg antar 99 prosent av deltagerne i bloggen her er engasjerte supportere som er medlem av laget ?den 12. spillet?. Der skal det være takhøyde, og man kan si mye rart ? heldigvis, og moro er det. Men der er ikke Wathne selv om hannå blander disse rollene kraftig ? Det er rett og slett ikke hans banehalvdel. Den valgte Wathne bort da du på vegne av TV2 ble journalist i en riksdekkende kanal. Jeg ville gremtes dersom en kommentator som hadde opptrådt som Wathne i stadig hellende retning mot RBK. Vil jeg høre hjemmekommentarer slår jeg på Radioadressa ? noe jeg gjør rett som det er, men spar meg for samme sjanger på TV2 ? uansett lag. At Mini er slik kan jeg noen ganger være enig i, men han er den han er i allfall ingen journalist med et visst redaksjonelt ansvar. Dessuten antar jeg han har et relativt løsere ansettelsesforhold enn Wathe dersom dette skulle gå over styr. Nei ? et tilbaketog her ville kledd Wathne. Det handler tåpenlige utspill i den stilling han er i.

14.sep.2006 @ 18:15
Postet av: Frank

Når Ole Hermann Borgan ikkje får dømme internasjonale kampar av habilitetsårsakar (etter å ha blitt teken bilde av med Barcelona-drakt) så er vel kanskje ikkje forslaget frå Davy like dumt?

I alle deler av samfunnet er det meir fokus på kvalitet, og i tilfeller som dette der dommaren sin bakgrunn kan skape tvil bør ein fjerne denne mulegheiten.......

Skulle egentleg tru at dette var i RBK sin interesse og, men trøndarane her inne ser vel berre at Davy åpnar for RBK-favorisering, samstundes som Brann kan ta gull........ Kanskje ei fordel å bytte ut RBK med ein annan klubb før ein skriv synspunkta sine...... ;-)

14.sep.2006 @ 20:07
Postet av: H. N. B.

Bare så det er sagt - jeg bryr meg omtrent ingenting om hva Wathe skriver / mulig selve innholdet er riktig eller galt - men det er den konteksten det skrives i som blir fullstendig idiotisk - og har konsekvenser langt utover det dette tilsynelatende handler om. Dette er slett håndtverk. Det er en fryd å se gode håndtverkere jobbe - tilsvarende er det trist å se det motsatte - som dette.

14.sep.2006 @ 21:27
Postet av: Kong Davy

Davy, du minner meg om Arild Stavrum....alt for å prøve å påvirke dommerne til å dømme i RBKs disfavør. Men morsom er du i hvert fall.

14.sep.2006 @ 22:01
Postet av: TheLion

Alle trøndere! At denne skarrende apekatten virkelig kan provosere dere så enkelt. Han er fra talefeilens by og for en gangs skyld kan Brann vinne noe. Selvsagt vil han gjøre alt for å påvirke positivt, ikke tenk på at han skal representere en nasjonalkanal og hele fotballen. Denne langhodede dvergen eier ikke skam.

14.sep.2006 @ 22:29
Postet av: Jon

Hei Davy

Som Vestlending i Trøndelag kan jeg ikke unngå å kommentere dine påstanderom at dommerne favoriserer Rosenborg. Selv for en vestlending så er det mulig å se at Rosenborg over tid har vært et fairspillende lag. Dette har vært en like sterk del av lagets verdigrunnlag som andre grunnlagsverdier utviklet i Nils Arne Eggens periode og videreforedlet i ettertid. Det er da ikke unaturlig at Rosenborg kommer brukbart ut når det gjelder frispark og kort - røde eller gule. Det var sikkert straffespark i tilfellet Stabækk. Har du sjekket alle straffesituasjonene på den andre siden i løpet av kampen ? Har du også sjekket islendingens lave tyngdepunkt som kun virker stabiliserende så lenge det ikke er noen i nærheten som forstyrrer han ? Du er en festlig og dyktig programleder og fotballkommentator, men det kan skjemme at du så til de grader lar din private synsing - fullstendig udokumentert - prege en del av kommentarene og spørsmålsstillinger. For hvor er det vitenskapelige grunnlaget for disse påstandene ?? Lykke til videre !

14.sep.2006 @ 23:09
Postet av: Scandi

Dette viser bare at Mr. Watne allerede har resignert i kampen om seriegullet. Da er det jo greit å starte på unnskyldningen om hvorfor Brann ikke klarte det i år heller......Kjempedust som aldri mer vil oppleve at Brann tar gull!!!....det vi sannsynligvis ta flere generasjoner før det skjer!!!...tradisjon tro

14.sep.2006 @ 23:27
Postet av: Frank

Skeptisk...

14.sep.2006 @ 23:40
Postet av: K. A. T

Skjerpings no Wathne. Dette blir for dumt. Forsåvidt en god tanke du er inne på, men å komme med den nå er å be alle dommerne om å dømme mot Rosenborg resten av sesongen. Og hvorfor gjør du det? Jo, selvsagt, alt for ditt kjære Brann. Men vinner Brann serien iår etter noen omdiskuterte dommeravgjørelser så håper jeg virkelig ledelsen i TV2 er såpass voksne av seg at de sender deg tilbake til lokaltv'n i Bergen så får du kose deg med seriegullet sammen med andre av samme slag som deg. For vi vil ikke ha deg mere om det er dine sleivspark som skal avgjøre serien. La oss heller håpe de som får betalt for å sparke ballen avgjør dette selv.

Heia Glimt!!

14.sep.2006 @ 23:45
Postet av: F.N

Kjære K. A. T: Du sier:"For vi vil ikke ha deg mere om det er dine sleivspark som skal avgjøre serien." Tror du overvurderer Davy sin makt, og du misser helt poenget. Han snakker om tilhørighet, identitet og følelser for sin hjemplass. Forsvinner de i det en flytter? Eg flyttet fra Bergen til Stavanger for 9 år siden, men er ikke mindre Brann supporter av den grunn. Elsker ikke Bergen mindre av den grunn. Han stiller et helt legitimt spørsmål. Terje Hauge skjønner det, og vil derfor ikke dømme Brann. Men Roy Helge Olsen og Per Ivar Staberg la tydeligvis sine evt følelser for Trøndelags storlag igjen ved fylkesgrensen.

15.sep.2006 @ 02:54
Postet av: Nøytral

Er helt enig med Davy.
Eneste jeg syns er dumt er at han nevner at det nesten er teit å være trønder.
slik må man ikke skrive..om du ikke vil ha hele Trondheim på nakken.
Det har generelt vært mye "fordel-Rosenborg" dømming de siste 10 årene syns nå jeg,og når en dommer som i tillegg er trønder skal dømme Rosenborg,da blir jo det Helt feil!

Veldig sant Davy,man kan flytte fra Trondheim,men Trondheim kan ikke flytte fra deg,om du er trønder.

Så Derfor blir det slik at om dommeren er fra Oslo,så må han ikke dømme Oslo lag,Fra Bergen,så må han ikke dømme Bergens lag..osv..

Ellers tror jeg det blir veldig partisk dømming i favør laget du har vokst opp rundt!

Ellers- Jeg er Knusende enig med Davy,og alle som er imot dette,må tenke seg om 3 ganger!

15.sep.2006 @ 08:26
Postet av: Rune

Dette, Dawy, var ikke bare skudd over mål. Det var skudd over feil mål, i feil idrett, i feil by og i feil land av feil person.

Skjønner egentlig ikke hvorfor jeg gidder å kommentere innlegget ditt. Jeg har nok for lite å gjøre på jobb.
Dette var rett og slett for teit.
Kanskje du også har for lite å gjøre på jobb?

15.sep.2006 @ 08:57
Postet av: Integrert trønder!

Til alle dere som ikke har skjønt det, vi trøndere er HELT enige med dere, bruk gjerne(helst) dommere fra andre deler av landet, gjerne fra utlandet om dere tror det blir bedre så slipper vi spekkulasjon og sutring!!
Å så til deg Davy, har lagt merke til at du under innslag og intervju på TV2 Sporten til stadighet omtaler din "egen" klubb positivt og favoriserer den, mens du omtaler andre klubber i negative ordelag, da spesielt RBK!
Er det ren missunelse??
For å gi et eksempel kan jeg jo refere til omtalen du gav til det siste spillerkjøpet, Eirk Bakke.
Å så til dere Brann suportere, etter 13 år på topp er det faktisk helt ok om en annen klubb vinner serien, heiet faktisk mer på dere enn LSK tidliger i vår da det så ut til at dere tok "steget".
Men dere glemmer desverre fort, dere har ikke vunnet serien siden 1963 å dere har ikke vunnet serien i år enda heller!
For ikke lenge siden ble det også ytret at RBK var et kjøpelag og at det var derfor at de vant hele tiden, nå vil jeg bare si at det argumentet kan ivertfall ikke dere bruke lenger!!
Ja forskjellen er jo at RBK vant med de spillerene de kjøpte, det har jo ikke dere gjort enda da.
Å til slutt, til deg som kaller deg "observatør", i norland kan du si "din hæst pikk" til politiet uten at det skjer noe så da kan vel Mini si "kveithau" til dommern uten at det skjer noe!?

15.sep.2006 @ 10:46
Postet av: Elisabeth

Skjønner egentlig ikke at jeg gidder, men allikevel:
Den ene store feilen D.W. gjør i dette innlegget er å nevne Brann og RBK og de omkringliggende områder med dertil hørende utøvende dommere.
Hva hadde skjedd hvis han hadde tatt for seg problemet habile/innhabile dommere uten å nevne geografisk /lagmessig tilhørighet ved navn?
Jo kanskje fler hadde fått med seg temaet han tok opp - nemlig at det er et problem at dommere mistenkes for inhabilitet på grunnlag av geografisk tilhørighet i forhold til lagene de skal dømme. Men de kommer jo fra Norge allesammen så det skal sikkert la seg gjøre å finne noe å kjefte for uansett.
Hva med å løfte hodet littegrann og se hva som blir skrevet - ikke bare hvem som skriver det - han dømmes på forhånd fordi han aldri har lagt skjul på favoritt. Selvsagt bør man være forsiktig med slikt når man har den jobben han har, men han er - tross eventuelle feil og mangler - faktisk menneskelig han og.
Det hadde gjort seg om han fikk lov å åpne munnen uten å bli dømt før han rekker si et ord og i tillegg utskjelt på ufint vis. Hvor blir det av folkeskikken? Er man fritatt for slikt bare fordi man er engasjert fotballfan?

15.sep.2006 @ 11:26
Postet av: Tor M

Davy. Du skriver at det å være bergenser går aldri over? Vel..vet ikke om jeg er helt enig i den. Jeg har en nabo som er fra Bergen og som har bodd i Trondheim i mange år. Fyren er Rosenborgsupporter og har sesongkort på Lerkendal, så selv om han har beholdt dialekta si så går an å skifte beite vettu. Bare spør Vollvik.

15.sep.2006 @ 12:12
Postet av: Peter G,

Til syvende å sist er vi alle fra Norge og bor i Norge. Nå må det bli slutt på alle disse tankene som prøver å splitte oss basert på hvilken dialekt man snakker eller hvor man er født. Det er lov å være lokalpatriotisk, men det får være grenser. Jeg er såååå lei..
Ps.. Hva med spillerne da? De kommer jo også fra ulike landsdeler og spiller både her og der. Skal vi telle antall Bergensere hos brann eller trøndere i Rosenborg?

15.sep.2006 @ 12:23
Postet av: Forbanna

Alle vet at den norske dommerstanden er i lomma på RBK. For mange seriegull har blitt forært trøndera på grunn av feilaktige dommeravgjørelser. Nå ser det ut til at dommerstanden igjen tar et krafttak for at RBK skal vinne serien. Straffen Stabæk skulle hatt var bare en begynnelse, nå sist fikk de et meget tvilsomt straffespark og Sandefjord fikk en mann utvist selv om dommeren umulig kan ha sett det. Hvis du ser forseelsen så viser du ikke ut feil mann. Får gratulere dommerstanden med et nytt RBK-gull i år. Da får dere sikkert lommepenger til jul også.

15.sep.2006 @ 14:00
Postet av: ola

er fan ikke dommerne som gir seriegullet til rosenborg.. de andre laga er helt elendig.. helt enkelt slut å klag på faens dommeran.. faens same folk. dritt lei at folk slenger sjit om det eneste laget i norge som faen kan å spille fotball.

15.sep.2006 @ 14:09
Postet av: Pål

Jeg har bare en kommentar til det Davy åpner med å si, nemlig at det er trøndere som står bak utrolig mange gode norske idrettsprestasjoner. Dette stemmer kanskje historisk, men hva med de siste 20 årene? Hvor kom Dæhlie fra? Koss? Alsgaard? Jo, fra Nedre Romerike. Ved et tidspunkt under OL på Lillehammer hadde Romerike alene flere gullvinnere enn andre store idrettsNASJONER. Og hva med Aamodt og Kjus og Bjørndalen? Østlandet. Og Ole Kristian Furuseth? (noen som husker han?) østlandet. Det er en stor myte at norsk idrettshistorie ville vært så mye fattigere uten trønderne! (og ja, jeg har ikke glemt de gamle heltene Hjallis og Brå - men det begynner å bli en stund siden nå)

15.sep.2006 @ 14:53
Postet av: Lille trille

Før TV2 kom hadde jeg sansen for bergensere. Etter at Davy og co. kom på banen, har det bare gått i dass. Så la oss trekke ned hele byen i kloakken og la oss slippe stanken!

16.sep.2006 @ 01:15
Postet av: Morten

Davy har helt klart et poeng, og de av dere som ikke ser det poenget har trønderbarten langt over øyenbryna.
Har vært inne på tanken flere ganger. Hvorfor skal tidligere Rbk dommere få dømme Rbk for de de har meldt flytting?
Sitter ikke med det inntrykket at dommerne favoriserer Rbk men for å unngpå spekulasjoner som naturlighvis kommer etter Straffen Vif bele snytt for og det samme med Stabæk.
Det er vel snakk om 6 poeng og i den gjevne tippeligaen i år utgjør det en stor forskjell.
NFF burde spare disse dommerne til andre oppgjør, for da slipper vi disse episodene med at dommerne er vaskekte Trønder.

16.sep.2006 @ 09:07
Postet av: ?

Sånn er livet

16.sep.2006 @ 11:19
Postet av: ?

Men i alle dager. Vi må leve i fred og harmoni meed hverandre. Hvorfor denne kranglingen? Er vi ikke venner? Det er galt å hate noen, tenk hvordan det føles for Davy. En stakkar Bergenser som blir mobbet hver dag, tenk hvor trasig han må ha det. Ikke vær med på denne mobbingen. Harmoni, fred og kjærlighet.

16.sep.2006 @ 11:23
Postet av: Jan Ivar Stølan

Når Davy wathne bruser med fjøra, henter jeg bare fram videoen med Davy som reporter i studio etter at Brann hadde tapt 0-10 på Lerkendal.... Klarere kandidat for psykiatrisk akuttmottak skal man lete lenge etter. Så bare sleng med leppa du Davy, jeg vet hvor VHSen min ligger , og den koser jeg meg med jevnlig, hehehehe.

16.sep.2006 @ 11:26
Postet av: hahaha

HA HA HA dumme bergensere!

16.sep.2006 @ 12:34
Postet av: ?

er enig, trøndere dømmer enten for eller mot rbk, mest mot for å vise at de kan dømme rettferdig

16.sep.2006 @ 13:12
Postet av: Mr. Meg

Hmmm, og når ble fotball en idrett der resultatet er svaret på hvilket lag som var/er best da??

Så vidt jeg har fått med meg, finnes det regler å dømme etter? Sannsynligvis er det da dommerens oppgave og hådheve disse på en god og upartisk måte, uansett hvor i verden man kommer fra, hvilket lag som spiller, eller hvem man no enn sympatiserer med.

16.sep.2006 @ 13:33
Postet av: Kim S

latterlig, 10 poeng har blitt til 1, og RBK inntar brann stadion i nest siste serierunde, da kommer krampe trekninger fra alle landets hjørner...hahahaha,vi e itj bekymra vi..RBK vinner fortjent i år også, og det gullet skal sannelig smake godt..All ære til RBK som har gjort dette, og til resterende lag som har jobbet godt, tippeligaen har blitt SPENNEBDE jo, arti..Hilsen bartemann;)

16.sep.2006 @ 14:04
Postet av: Osloborger

Det er jo alltid morsomt for oss her i hovedstaden å se på når innbyggerne i den tyske fiskerlandsbyen prøver å etterape breiflabben. Spesielt når angrepet rettes mot en annen av utkantene.

Sjekk det norske fotballkartet så vil nok realiteten synke inn: Eliteserien er øst for fjellene og sør for Lillehammer. Resten er spredte flekker. Det blir bare tåpelig når dere bruser med fjærene.

Davy er vel fortsatt en av Norges best betalte journalister. En dårlig kombinasjon med det å være bergenser - bergenseren har et sykelig markeringsbehov, og journalisten har store muligheter til å markere seg.

Men det er jo bare en kanal som kan ha Arne.

16.sep.2006 @ 14:26
Postet av: Silje

Håper Brann vinner serien i år! Det hadde vært herlig!!!

16.sep.2006 @ 15:42
Postet av: Barry

Hva skal vi med trøndere - bleikfeite gubber (og kjerringer) med bart som drikker karsk og hjemmebrent og heier på Norges mest patetiske fotballag --- like sutrete og sytete som finnmarkinger.

16.sep.2006 @ 16:07
Postet av: Marthe

Ok, så kan ikke trøndere dømme rosenborg!
Men hvis man tenker sånn, burte ikke de hatt lov til å dømme Brann eller Lillestrøm heller, i og med at de er med i gullstriden!
Da går det ikke opp!

Til alle dere som sier at RBK ikke hadde vunnet 10(er det 10?) seriegull hadde det ikke vært for dommerne, tenk dere litt om! Det kan ikke være fordi de rett og slett var Norges beste lag i 10 år?
Og for de som lurer: NEI, jeg er ikke trønder, men jeg klarer fortsatt å se at Rosenborg har vunnet fortjent de siste åra!

Trøndere burde ikke ha lov til å dømme RBK, sørlendinger burde ikke ha lov til å dømme Start, nordlendinger burde ikke ha lov til å dømme Tromsø, og pateriotiske bergensere burde ikke ha lov til å sitte i tv2 sporten og kommentere Brann!

16.sep.2006 @ 17:02
Postet av: gåduhem

Ha'kkje dokkar 'kjønt de'? Di vet'kje ka patriotisme e'! Di sluttar faktisk å vere trøndaræ når di rømmar fra barterikæ!! Å då e' de' vanskeli' å 'kjønne de' så vi siar om at viss du en gang har vært bergensar, så e' du de' for allti! For e de' nåkke en trøndar gjør når han kryssar fylkesgrensen, så e' de' jo å sjulæ at han e' trøndar! Men rett ska' vere rett - di gir lyd fra seg på tribuæn der oppe nå en utav spællarne dies liggar seg ner å ikkje får straffæ. E' de' nåkke di ikkje kan, så e de' å belite seg!

16.sep.2006 @ 17:07
Postet av: Råpotet

Du "gåduhem"? Retarded?

16.sep.2006 @ 18:15
Postet av: K. A. T

Faktisk enig med D.W at trøndere ikke skal dømme Rosenborg. Det hjelper ihvertfall Rosenborg nærmere seriegullet. Før hvem vet vel ikke at nevnte trønderdommere er livredde for at de skal oppfattes som hjemmedommere og da blir det jo heller at bortelaget får fordeler av tvilsomme avgjørelser. Men kan dere bergensere være så snill å tenke litt tilbake på deres kamper i det siste ? Og ikke minst på denne sutrepaven av en midtbanespiller dere har ? En spiller som står oppført med 2 gule kort iår, men hadde han spillt i det store utlandet hadde han neppe spilt mere enn halvparten av kampene pga karantene. Hvorfor favoriserer alltid dommerne brann i bergen? Og jeg brukte liten bokstav bevisst om noen skal klage på det også!

16.sep.2006 @ 19:57
Postet av: Eivind, Tynset

Hei Davy!
Begynner dere bergensere å bli nervøse for at gullet skal glippe :-)Interessant innspill og svært engasjerende!Det gjenspeiler dog at følelsene overstyrer logikken. Lykke til med serieinnspurten!

17.sep.2006 @ 09:55
Postet av: Bjørn Andersen

Davy Watne har selvfølgelig helt rett .Dommere sier selfølgelig ikke opp sin tilhørighet selv om de flytter til en annen kant av landet, derfor bør også forbundet være noe mer nøye med hvem de setter opp til å lede kampene.Har sett en del kamper hvor Rosenborg er innvolvert og det er skjelden dømmingen går i Rosenborgs disfavør. Når dette er sagt synes jeg det er et mye større problem att dommere ikke slår mye hardere ned holding og albuebruk i fotballen

17.sep.2006 @ 10:11
Postet av: Andreas F. Storli

Hehe, Davy. Jeg er faktisk enig i det meste du sier her :)
Men som noen før her har sagt; du har vist for lite å bruke tia di på.

17.sep.2006 @ 17:22
Postet av: Pål Eggan

Er ikke lett å være kortvokst i denne verden......

17.sep.2006 @ 18:14
Postet av: ædabæda

Davy Wathne, en liten spirrevipp som selv er så partisk at det blir patetisk!

17.sep.2006 @ 22:46
Postet av: Mr T.

Fatter ikke at det er så mange idioter som legger inn svar her... Kan dere ikke lese og forstå sammenhengen av et innlegg på mer en 5 linjer ?

Davy setter fokus på ordningen rundt dommeres klubbtilhørighet - ikke at dommerne som personer i dag er partiske.

Skulle tro det bare var arbeidsledige enga' supportere som skrv inn her..

18.sep.2006 @ 08:25
Postet av: Gravdal

Kunne gjerne kutte "trønderdomerer" til å dømme RBK. Men da bør de heller ikke kunne dømme Brann, LSK og andre som ligger rundt RBK. Og det samme gjelder Terje Hauge. Han kan ikke dømme de som ligger rundt Brann på tabellen. Og dommere fra østlandet, omtrent like stort som trøndelag, kan ikke dømme lag fra østlandet eller lag rundt dem på tabellen. Er det bare Tommy Skjerven som skal kunn dømme Tippeligaen??

RBK- supporter

18.sep.2006 @ 10:41
Postet av: Æggen

ROSENBORG!

Say no more!

Nils A.

28.sep.2006 @ 21:14
Postet av: Christian

Til alle dere rbk fans her, eg har en setnig til dere som dere må tenke litt på:

"6 minutter tillegg"

hva i helvette legger han til 6 minutter for ?
ja, selvsagt har adresseavisen (rosenborg-avisen)
gått igjenom kampen og regnetut. OVERASKENDE nok kom de frem til at øvrebø hadde gjort rett.
det stemmer sikkert, MEN fakta er at hendelser som i den kampen skjer i sågodt som hver eneste tippeliga kamp. hver eneste!

og det er jo greit med sånt tillegg, men jeg blir ganske forundret over at første gang i år det legges til så mye tid for formaliteter, så skal det skje på lerkendal, da rbk trenger det som mest.

kanskje vi burde innført "time-out" i fotball. Hver gang ballen er ute av spill stoppes klokken ?

03.okt.2006 @ 11:32
Postet av: Vålerenga<3

Enig med Davy. La trønderne få retteferdig dømming de også...

08.apr.2007 @ 20:42
Postet av: sivert

Kjell Alseth har jo aldri dømt RBK i en tippeligakamp da Davy...Hold deg til "ekspertippingen" din på tv du....

08.apr.2007 @ 22:32
Postet av: Tor Gunnar

Hei. Jeg må bare komme med en liten komentar til sporten i dag. Det Klepp-laget som slo Fløya i dag, var ikke Frode Olsens gamle elever. Alle Klepp-spillerne forlot klubben sammen med Frode i 2005. De som spiller nå er ALLE nye.

21.apr.2007 @ 18:41

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/2030535
hits