TV2Nettavisen

Fattigmanns trøst

Av Davy Wathne - 18.nov.2007 @ 23:25
                        Uten våre aller beste friske og i form gikk det som enkelte fryktet og noen advarte mot foran hjemmemøtet med Tyrkia. Trist for alle med følelser for norsk fotball og forventninger om EM-deltakelse i Sveits og Østerrike i juni neste år. Trøsten for alle andre enn dem som selger reklame i TV 2 er det at det bærer mot den kvalitativt beste fotballturneringen noensinne. Og med hånden på hjertet: Nøytrale fotballtilhengere utenlands feller ikke en tåre over at Norge uteblir!

                       Fotball-EM fikk først sitt egentlige gjennombrudd med den fransk-danske festfotballen på gallisk grunn i 1984. Siden er antall deltakerland utvidet og turneringens status hevet. Parallelt har inntektene skutt i været. Selv om Brasil og Argentina - av de helt opplagte årsakene - glimrer ved sine fravær, er den europeiske finalerunden den åpneste, jevneste og beste fotballturneringen i hele verden. Og neste års utgave tegner til å bli den mest attraktive vi noen gang er blitt servert. Ikke fordi den avvikles blant mennesker som nok sørger for at avspark tas presis og på sekundet, men fordi alle de beste nasjonene er på plass. Ja, de høyest rangerte som IKKE kom med, feilet faktisk fordi de hadde uflaks med trekningen og havnet i puljer med enda mer skarpskodde rivaler. Skottland og etter alt å dømme Russland sviktet i langt tøffere avdelinger enn den vi snublet ut av i tåkehavet på Ullevaal lørdag.

                     Hvis vi ser bort fra de rent teoretiske mulighetene og holder oss til det realistiske og sannsynlige, bærer det mot en finalerunde i juni neste år med samtlige europeiske tungvektere på deltakerlisten. Italia, Frankrike, Tyskland, Spania og Nederland er alle på plass. Det er også Portugal, Tsjekkia, Kroatia og sannsynligvis England.  Til og med Romania er høyere FIFA-rangert enn det første landet som blir sittende hjemme under Euro 2008: Skottland! Kommer England noenlunde helskinnet gjennom hjemmemøtet med Kroatia onsdag, vil ti av verdens tolv beste nasjoner kunne forberede seg til EM-sluttspillet neste sommer. Det er en treffprosent vi ikke har vært i nærheten av tidligere. Så sent som i Portugal 2004 var for eksempel den baltiske askeladden Latvia inne og forkludret bildet.

                 Skottland slo Frankrike to ganger, men kom til slutt til kort i kappløpet med eks-mestrene fra andre siden av Kanalen og mot kyniske og heldige italienere. Russland er FIFA-rangert som nummer 16 og later til å ha gått på en skjebnesvanger smell i Israel lørdag. Selv er vi det tredje høyest rangerte landet som neppe kommer til EM. Vi er nr. 21 på FIFA-listen og har Tyrkia sju plasser bak oss. Vi ligger bedre til enn Sverige, men söta bror er i realiteten så godt som velberget gjennom en langt tøffere pulje enn vår. Danmark blir sittende hjemme etter fatale kalamiteter underveis i kvalifiseringen i samme pulje.

                Lavest rangert av EM-deltakerne neste år er vertsnasjonene Sveits og Østerrike - henholdsvis nr. 41 og nr. 88 på den ferske FIFA-listen. Oppildnet av feststemte hjemmetilhengere kan de muligens overprestere i selve finalerunden. Kubjeller har en forunderlig evne til å få frem det beste i fotballspillere både i Alpene og på Jæren. Så selv om vi feller noen tårer for Åge Hareides gutter og ergrer oss over at de sølte bort en fantastisk mulighet, får vi bare konstatere at fotballtilhengere flest får akkurat det de drømte om da puljetrekningen fant sted for to år siden. Favorittene har innfridd på rekke og rad. Gigantene har vist at de tåler sentrale fravær, klarer seg tross skader på "uunnværlige" spillere og er på plass når startsignalet ljomer mellom alpetoppene 7. juni. Så får markedsavdelingen til TV 2 trøste seg med at der ikke var en eneste hjemmesitter-nasjon med høyere seertall enn Norge under EM-sluttspillet for tre og et halv år siden. Fattigmanns trøst er som kjent å trøste seg selv....

      

Kommentarer:
Postet av: Italia heldige???

Hei Davy, hvorfor er Italia heldige?
Sikter du til kampen mot Skottland på lørdag? På stillingen 1-0 til Italia fikk det "heldige" laget et mål feilaktig annulert for offside...
Dessuten: hvorfor sier dere sportsjournalister og eksperter at Italia er kyniske? Er ikke alle land det? Er det generelt mer holding i trøyene blant italienere enn blant vanlige spillere? Norge spilte nylig mot Hellas på Ullevål, og de norske spillere sa at de ALDRI hadde opplevd mer holding. Vil bare nevne at i forrige kvalik, var Norge i gruppe med nettop Italia...
Eller kan det være evne til å holde på en ledelse som gjør Italienerne så kyniske? Hva med Milan - Liverpool i Istanbul? Milan ledet 3-0. Kan ogå ramse opp en drøss resultater fra Champeons League der Italienske lag mister ledelsen de siste årene. Er virkelig Italienere så flinke til å holde på en ledelse?
Som Juventus- supporter har jeg fulgt godt med på fotballen på støvel- landet, og er grundig lei av alle fordommer mot Italiensk fotball!!!
Dere eksperter er stort sett i aldersgruppen 40-60 år, og dere har vokst opp med sambafotball fra Brasil, tippekamp fra England, maskin- fotball fra Tyskland, og kynisme fra Italie. Det hadde vært fint dersom dere kunne lagt fortiden bak dere, og våknet. Italia spiller faktisk god fotball!!
PS: Det er ingen som filmer mer enn latin amerikanere, i Serie A får man faktisk karantene hvis man bedriver denslags...
VÅKN OPP!!!!!!!!!!!!!!!

19.nov.2007 @ 11:01
Postet av: for sen

Vet det er alt for sent å legge inn denne oppfordringen da kampen begynner om 5 minutter. Men hvorfor har ingen rik forretningsmann, eller TV2 for den del (de taper mest på at Norge ryker), gått ut og lovet Bosnia bonus ved poeng. Burde vært gjort for lengst.

21.nov.2007 @ 19:52
Postet av: jon

Takk og pris for at England ikke kommer til EM, de hadde blitt UTROLIG OVEREKSPONERT i norske medier, slik at andre lag bare hadde fått "rubrikk- annonser", slik som Man utd og Liverpool har i Champeons League. Dere får ha meg unnskyldt, dere i TV2 som sikkert hadde tjent mye penger på at England kom til EM, men det er så ufattelig rævva å høre på gnålet til alle fotballeksperter og fotballfans!!!
Det virker som om hele Norge har arvet og adoptert Arne Scheie sine meninger og holdninger!!!! Helsikes Boing-lesere!!!!
Med EM uten England, vil vi nå få en bred og god dekning av mesterskapet, slik at de fleste lagene vil få oppmerksomhet!!!
:-)

21.nov.2007 @ 23:23

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5588290
hits