TV2Nettavisen

For barnas skyld.....

Av Davy Wathne - 05.nov.2007 @ 22:34
               Lykkelige skilsmisser finnes knapt. Men det hender at samlivsbrudd gjennomføres på en sivilisert og hensynsfull måte. Som oftest for barnas skyld. Det gir som kjent det beste grunnlaget for et fornuftig samarbeid til barnets beste etter skilsmissen. Og akkurat sånn oppførte de involverte parter seg da Brann og Martin Andresen fortalte verden og de fremmøtte at de har bestemt seg for å gå hver sin vei i fotball-fortsettelsen.

              Pressekonferansen som markerte slutten på Martin Andresens tre år i Brann lignet til forveksling en fornufts-skilsmisse der begge parter har akseptert at der ikke lenger finnes noe fundament for fortsatt samliv. Derfor ble det usagte på mange måter viktigere og mer sentralt enn høflighetsfrasene de involverte serverte fra podiet. For det er selvfølgelig et ubegripelig paradoks at Branns mest internasjonale stjerne og det norske landslagets kaptein trer til side når Sportsklubben står på terskelen til et europeisk eventyr - den ultimate utfordring for en spiller av Martin Andresens støpning og format. Ubegripelig helt til en forstår og tar inn over seg at det rett og slett ikke var mulig for Mons Ivar Mjelde og Martin Andresen å fortsette under samme tak. Til det er de for ulike. Eller kanskje for like.

             Samler en alt som er skrevet om konflikten - eller "den faglige uenigheten" - mellom Branns trener og lagets selvfølgelige kaptein, kan en fylle bibliotekhyller med bindtykke verk. Hvorfor det skar seg og når det var ugjenkallelig forbi, vet vel knapt hovedpersonene selv. Men de fortjener begge ros for måten de har håndtert situasjonen på i annen halvdel av gull-sesongen. Ultraprofesjonelt, målrettet og med den personlige prestisjen bortgjemt i garderobeskapet har de løst oppgavene sine og skaffet Brann det mest etterlengtede seriegullet i norsk fotballhistorie. 

            Med mandagens pressekonferanse beveget en seg fra væpnet fred i et havarert parforhold til rollene som hverandres eks'er. Det var dannet. Det var sivilisert. Og med retoriske uttrykk for gjensidig respekt komponerte arbeidsgiver og ansatt en sluttsats begge må kunne leve med. Brann fordi klubben har ervervet seg en status, en troverdighet og en posisjon som for bare få år siden var utenkelig. Martin Andresen fordi han har hatt sine beste år i Brann og skylder klubben og bergenserne en masse.

            For Branns mange tilhengere er det en utfordring å akseptere kjensgjerningene og holde seg i skinnet når kapteinen på gull-skuten nå går fra borde. For det er fristende å døyve skuffelsen med forsøk på å redusere Martin Andresens kapasitet og innflytelse. Det er menneskelig å trøste seg med bortforklaringer og bagatellisering. Når en ser hva såkalte pressefolk har vært i stand til å smøre sammen av sjofelheter for å diskreditere "vinnertypen uten triumfer", er det grunn til å frykte det verste. For folkets dom farges lett av tendensiøse artikler som den som ga inntrykk av at pengegriskheten var Martin Andresens eneste drivkraft og motivasjon for å bli i Brann. Målet må være å opptre med verdighet og vise respekt og takknemlighet.

            Sportsklubben Brann står overfor spennende utfordringer og vil bli satt på mange store prøver som tittelholder i Tippeligaen og norsk Mesterliga-representant kommende sesong. Minst like formidable er oppgavene Martin Andresen velger å gå løs på. Så får vi håpe begge parter er lojale mot ånden og tonen i skilsmissepakten og beveger seg videre til det konstruktive samlivsbruddets beste. For bridgespilleren Martin Andresen har vært her. Sju grand. Meldt og vunnet. Venit. Vidit. Vicit.

Kommentarer:
Postet av: Ole

Han er og blir en hore. Uansett hvordan man snur og vender på det.

06.nov.2007 @ 00:51
Postet av: Ole

Han er og blir en hore. Uansett hvordan man snur og vender på det.

06.nov.2007 @ 00:51
Postet av: ?

Mannen er kun ute etter
penger og makt.Var uaktuellt for brann å skrive ny kontrakt med det lønnskravet han hadde for å fortsette i brann

06.nov.2007 @ 01:53
Postet av: Øyvind No13

Takk for en fantastisk jobb, Marin!
Du vil bli husket men ikke savnet.
Syns det bygger opp under det du poengterer, Davy.

06.nov.2007 @ 03:21
Postet av: Espen

Synes Martin blir hauset veldig opp. Media fremstiller ham som en av verdens beste fotballspillere. Når Martin ble kaptein på landslaget mente media at han ikke hadde kvalitetene som skulle til. Blant annet mente de han ikke hadde fotballferdighetene som skulle til for å være en autoritær kaptein på landslaget. Martin er en god fotballspiller og sikkert en hyggelig person, men noe unikum som fotballspiller er han ikke.

06.nov.2007 @ 07:05
Postet av: Vidar

De som synes Martin Andresen ikke er en god fotballspiller og lederskikkelse, har med respekt å melde, ikke peiling. Uten Martins bidrag og lederegenskaper ville ikke Brann vunnet de kampene
som en tidligere tapte, de jevne, de "lette" osv.
Å sitte å grine og være skuffet kan dere gjøre, men når dere har fått trøst, en pils eller tre innabords på fotballpuben har dere vel glemt det som skjedde for 14 dager siden. Resten av oppegående mennesker ser kvaliteter i alt det Martin Andresen foretar seg.
Lykke til Martin, du klarte det med hjelp av gode medhjelpere. Du vil alltid bli husket for ditt bidrag til det jeg ikke trodde var mulig. Brann-gull.

06.nov.2007 @ 07:15
Postet av: Alex

Jeg liker dårlig at Andresen forsvinner fra Brann, det gjør etter all sannsynlighet at de blir et bedre fotballag. Klippekortet forsvinner, og i stedet for en saltstøtte som beveger seg innenfor midtsirkelen får Brann oppofrende, løpende spillere. Dårlig nytt for en Viking-fan som håpet feite-Martin skulle bli.
PS! Men så lenge han er "spillende"-trener for vålerenga slipper vi jo de i toppen.

06.nov.2007 @ 07:39
Postet av: BL

Som vanlig har du en penn få journalister kan vise maken til, Davy, og jeg er enig i mye. Men en ting savner jeg og det er at du som kritisk journalist også trekker frem de siden ved Andresen som er mindre fordelaktige.
Det kan virke som om du hyller ham ukritisk, uansett hva han gjør. Du kan for eksempel ikke overse det faktum at Andresen, for å takke Brann for at klubben var med på å få ham på beina igjen fysisk (vil gå så langt som å si at Brann reddet karrieren hans),
burde ha signert for 1 år til, slik at Brann kunne fått igjen noen millioner. Det hadde vært en gest det hadde stått respekt av, da hadde Andresen fått et ettermæle blant oss Brannfans som hadde stått uskjendet. Nå må Martin istedet forberede seg på både utskjelling og pipekonsert når han gjester Stadion i årene fremover. Gjerne ikke fra øyeblikksupportere som sluker blindt det du og andre Andresenfans skriver, men definitivt fra supportere med lengre fartstid, som holder klubben mye høyere enn de utskiftbare hestene som frekventerer Idrettsveien.
Ser frem til at du i fremtiden balanserer dine skriverier om Andresen bedre.
Takk for et supert fotballår, TV2 har bidratt til å gjøre fotballhverdagen mye mer interessant!
BL

06.nov.2007 @ 14:24
Postet av: Nei og nei Davy

MA var viktig i GULL kampen. Ingen tvil. Og lykke til videre. TAKK.
Men vi må ikke glemme SKB. Brann er så mye mer enn MA. Dahl gjør en kjempejobb. Bruun er på hugget og i storform. Fixer og ordner. Helstad blomstrer. Islendingene er staute som alltid. Hardball er i det rause hjørnet. Støtteapparatet hadde fått selv Heggem på beina igjen. Konklusjon, selv om det ikke er april enda;-), GULL i 2008 og mesterliga.

06.nov.2007 @ 14:44
Postet av: Ole M

Er både enig å uenig i det Hr Wathne sier.
Jeg å alle andre viste at Martin Andresen kom til å forsvinne. Det er trist på mange måter, men samtidig kan dette være med å lødte klubben mot nye suksesser. Men Brann er nødt til å hente to forsterkninger. En spiss og en midtbanespiller. Ser for meg at det står om tre. de er Kristoffer Hæstad, Lars Iver Strand og Daniel Fredheim Holm.
Ellers har andresen er formidabel oppgave å holde VIF til en respektabel plassering i ligaen.
Andresen kan forlate Brann med hevet hode. han har gjort det han lovde da han kom hit. for all del. Men å velge VIF av alle klubber. Skjønner ingenting. Hva tenker han på? BRann vil nok vinne neste år og.

06.nov.2007 @ 15:59
Postet av: anders

Tversover og støttepasningenes konge har endelig forlatt brann...nå skal heldigvis vif gå på en enorm skuffelse..herregud for et meningsløst opplegg de har dannet rundt ma.

06.nov.2007 @ 16:58
Postet av: Frode

Tror faktisk lokale medias ensidige beskrivelse av Andresen som den desidert viktigste årsaken til at Gullet kom hem gjør Martin mer upopulær og til en større Judas enn han muligens fortjener. Tror bergensere nesten tar det personlig at Monsemann og resten av norges beste spillerstall og støtteapparat nevnes som en parantes i samme sammenheng. Brann er vårt LAG. De spillerne som supporterne trykker til sitt bryst er de som gjennom handlinger og ord viser at laget og supporterne virkelig betyr noe for dem. En slik spiller er ikke Andresen. Spillende trener for et tippeliga lag i en alder av 30 år? Jeg er glad det ikke er Brann.

06.nov.2007 @ 20:18
Postet av: O_M

Ka I helvete er den denne tullingen driver med? Under kontrakt med Brann og så står han å gliser i
VIF-genser? For en jævla tulling. Ut med pakket! Inn med Bakke!

06.nov.2007 @ 22:44
Postet av: M

Viser MA respekt for sin arbeidsgiver (som inntil videre faktisk fremdeles er Brann!) når han ifører seg VIF-drakt, og prøver å lokke et forholdvis stort antall Brannspillere (og trenere, hvis ryktene stemmer - nei, jeg tenker ikke på Mons;o) med seg til VIF - mens han fremdeles er under kontrakt med Brann?
Viser MA respekt for Brannsupporterne og byen Bergen, når han under talen sin på Festplassen etter at gullet kom hem (for TO UKER siden) babler om at "vi står her igjen til neste år, vi tar gullet neste år også" - mens han samtidig legger planer for VIF?
MA får akkurat den respekten han fortjener.

07.nov.2007 @ 12:53
Postet av: Milan Flyer

Veldig enig med "M".
Den pressekonferansen kunne Martin spart seg for. Greit nok at han mest sannsynlig ikke kommer til å spille flere kamper for Brann, men de betaler tross alt lønnen hans ut året.
Som Davy ganske riktig sier, så har Martin mye å takke Brann for (og Brann kan takke Martin også). Hvor ellers hadde han fått en slik ro til å bygge seg opp igjen etter skader? Se bare hvordan han ble brukt i Stabæk siste sesongen der. Han kunne jo knapt gå på slutten av sesongen.
Jeg tror nok ikke Martin gjør dette for pengene, det er nok "prosjektet" og utfordringen som drar. Personlig har jeg en følelse av at Martin tar seg vann over hodet nå. Men lykke til Martin, og pakk bort VIF-drakten noen uker.

07.nov.2007 @ 13:45
URL: http://www.norskpokerliga.com
Postet av: Jack Black

Davy: Helt greit, dette var en snill skilsmisse, men når det i etterkant viser seg at Martin var utro i bøtter og spann før skilsmissen, så er den ikke lenger like pen.
Jeg skulle ønske dere i TV2 kunne sette ett litt mer kritisk blikk på denne Martin Andresen etter det som nå er kommet frem. At han har forsøkt å hente både spillere og sentrale personer i støtteapparetet til Brann. Og det til og med mens han er under kontrakt med Brann.
Det lukter råttent av hele mannen nå, og han vil for ettertiden huskes som svikeren, og ikke mannen som ledet Brann til seriegull.
Merk også Cato Guntveits syrlige kommentar om at ingen er større enn laget på spørsmål om hva det gjorde at Martin forsvant.
Tror Brann er heldige som er kvitt den egosentriske Martin, som ikke gjør noe som helst for andre enn seg selv.

08.nov.2007 @ 09:50
Postet av: Knut Skeidar

Martin Andresen fremstår som en skitten hore....
Det skal aldri glemmes at han prøvde å få Brann ned i driten sammen med vif før han stakk...

08.nov.2007 @ 14:49
Postet av: Nils

Alle kommentarene om at Martin er ute etter penger er ganske patetiske. Er det noe han ikke trenger er det mer penger....
http://www.na24.no/naeringsliv/article1427288.ece

08.nov.2007 @ 17:47

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5574874
hits