TV2Nettavisen

When will they ever learn....

Av Davy Wathne - 19.sep.2007 @ 17:46
             Seks Tippeliga-runder før slutt og mens det ennå er atten poeng å kjempe om, drukner bergenske avislesere i meningsmålinger og regne-eksempler som viser at Brann tar seriegull i 2007. Som om folkemeningen betydde noe! Og som om fotball er matematikk eller statistikk og kan forhåndsvarsles via lommekalkulatoren!

              En kan selvfølgelig diskutere i sju lange og minst like mange breie hvem som er de største idiotene og hvem som oppfører seg aller mest tåpelig. Den avtroppende ordfører som kom dragende med en million til gull-fest før avspark i hjemmemøtet med Sandefjord ÅTTE runder før slutt? Bryggeribestyreren som har bestemt seg for å tappe gull-øl på flasker uten å ha lært det aller ringeste av fjorårssesongen? (Drakk han hele restbeholdningen selv?) Eller lokalpressen som har brukt to tredeler av sesongen på å intervjue Brann-reservene og de misfornøyde for så plutselig å oppdage at det statistisk sett og i følge aritmetiske formler kan gå akkurat som i 1963?
 
              Hver for seg og i fellesskap er alle disse fjollete aktørene med på å dumme seg ut for resten av Fotball-Norge og bekrefte mytene om bergensernes nedarvede dårskap. Eneste trøsten oppi det hele er at markedssjefen for spillselskapet Nordicbet er enda dummere enn alle de bergenske tåpene tilsammen. Han er selvfølgelig trønder og har bestemt seg for allerede nå å utbetale gevinsten til alle dem som har satset sparepengene sine på seriegull til Brann. Salget av bjørneskinn går åpenbart strykende på torget i Trondheim.

              Med et minimum av fotballinnsikt er det enkelt å konstatere at Lillestrøm skulle hatt straffespark på stillingen 0-0 og godt kunne vunnet hjemmekampen mot Tromsø sist søndag. Samtidig var Andreas Tegström tre centimetre og en lang Håkon Opdal-tå fra å gi vertene 1-0 like før lagene gikk til pause i Fredrikstad. Med ørsmå og helt marginale justeringer kunne Lillestrøm med andre ord toppet tabellen med bedre målforskjell enn Brann seks runder før slutt. Når romerikingene IKKE gjør det, har Brann selvsagt et aldeles fenomenalt utgangspunkt for høstspurten. Men rødtrøyene skal fortsatt møte Odd Grenland, Lyn og Viking hjemme og Lillestrøm, Aalesund og Tromsø borte før det hele er over. Går marginaler som dem vi opplevde sist helg motsatt vei, kan bildet lynraskt snus på hodet. Til alt hell vet Brann-spillerne og apparatet rundt dem akkurat det.

              Et samfunn får stort sett de politikerne det fortjener, og ikke vet jeg om gullfest-millionen ga seg noen utslag da bergenserne stappet stemmeseddelen i valgurnene dagen etter Sandefjord-kampen.  Jeg er vant til selv å betale for festlighetene jeg unner meg, og jeg er overbevist om at Bergen vil eksplodere i jubelscener en knapt har sett maken til nord for Napoli om Martin Andresen hever trofeet ved sesongslutt. Men jeg er minst like vant til at triumfer innkassert på forskudd ender i lange neser og pinlig bortkjøring av ubrukt festmateriell. Det improviserte, spontane og vaskekte funker som oftest bedre enn det kalkulerte og forhåndsberegnede. Bare spør dem som var i Molde for tjue år siden.

              Så mens vi teller ned til den meget vanskelige hjemmekampen mot nedrykkstruede Odd Grenland, kommer tonene fra Peter Seegers udødelige "Where have all the flowers gone" snikende - med sistestrofen "when will they ever learn".  Lengre oppe i teksten står det "long time passing" - et annet sannhetsord bergenske politikere, ølbryggere og journalister godt kan merke seg. Så inntil videre gleder jeg meg over de gull-heltene vi faktisk har her i by'n og hvert flyktig møte med Leif Amundsen, Odd Oppedal, Gunnar Tiller og Per Pettersen. De gutta tok ingenting for gitt. De spilte til fløyten gikk og pokalen var deres.

           

Kommentarer:
Postet av: Jon

HELT ENIG!!!

19.sep.2007 @ 22:46
Postet av: Espen Andersen

Også helt enig!
Men vil tilføye noe urovekkende her jeg sitter og sjekker nettet før leggetid(etter CL på byen!). Ser at Mjelde sparer også Karadas til UEFA kampen i morgen. Dette likner på i fjor. Brann ledet serien, men ble defensive i tankegangen, og "sparte" seg ut av Europa på en pinlig måte. Negative opplevelser og "safing" er ikke hva Brann trenger. De må våge og flyte på den bølgen de er på. Det er ikke slikt at ved å spare seg mot Brugge, kommer de sterkere tilbake mot Odd.
Jeg har vært ganske sikker de siste dagene på at gullet kommer til å havne i bergen i år.
Men den små-feige innstillingen Brann nok en gang har til UEFA-cupen, får meg til å frykte et deja vu fra i fjor.
Nei, Brann. Dere må våge å nyte alle kamper og muligheter dere har i løpet av en sesong. Det er ikke farlig! Hadde dere lagt midt på tabellen hadde dere stablet de elleve beste på beina og knust Brugge.
Jeg er redd dere (Mjelde) er redde...

20.sep.2007 @ 00:31
Postet av: Sandviken

Først til Espen Andersen; Brann går ikke ut av UEFA-cupen på en flau måte i år, da må de nesten tape 2 sifret sammenlagt. Club Brugge er noe helt annet enn Åtvidaberg. Club Brugge er i utgangspunktet et bedre lag enn Brann, ikke mye, men likevel bedre. De har internasjonal erfaring fra CL, som Brann ikke er i nærheten av. Brann kan fint gå videre, men er ikke favoritter, med eller uten Azar.
Og til Davy;
At vi bergensere er litt smågal sjokkerer vel neppe noen, og at Brann snubler er for mange like forutsigbart som tidevannet. Men jeg velger å se på det fra en annen side, nå har Brann ledet serien i nesten hele år, kun tidvis forbigått av LSK og Stabæk, og mantraet fra Idrettsveien har vært "En kamp av gangen" og ikke minst "Vi teller opp i november, så får vi se". Hva om det vi får se da er at det da ikke er noe å juble for? Hva om vi har gått å ventet på å slippe jubelen løs, og så har Brann snublet på målstreken? Nei! er det noe vi bergensere må lære, så er det å dyrke nuet, vi må juble når vi kan, vi må feire når vi er best, og så kan vi selvsagt dra'n helt ut i november hvis det skulle en gang være grunn til det.
Så kan jeg jo presisere at med "vi, bergensere" så mener jeg supporterne, på Brann Stadion kan de holde beina godt plantet på jorden, og det ser det ut som de mestrer helt fint i disse dager. For vi må huske på at Sportsklubben ikke har noe med hverken valgflesk, bryggerier eller bakerier å gjøre, de bare utnytter Branns sportslige resultater for å markedsføre seg selv.
Hilsen en som tar seg ett glass eller to, dersom det blir seier på søndag!

20.sep.2007 @ 01:00
Postet av: Nils Mikkelsen , Oslo

Sånn skal det låte, ikke bare innen fotball!!!
"Jeg er vant til selv å betale for festlighetene jeg unner meg"
NilMik

20.sep.2007 @ 10:31
Postet av: Troroll

Joda Davy - poengene er høyst legitime og deles nok av mange hoderystende supportere og besserwissere i det ganske land. Vi har gått på blemmer før og tilsynelatende dummet oss ut som dårer - gullrus er en diagnose som lett gir skylapper og pokalen glitrer i enden av tunnelen. Men er nå det egentlig så farlig. Kan man egentlig forlange nøkternhet og edruelig distanse til tabellsituasjonen når de fleste av supporterne aldri har opplevd gull til Brann? La nå folk få glede seg over rusen duften av gull gir uansett hvordan det ender. Å surmule over det er som å knebkle en rekordstor entusiasme som klubben vil nyte godt av selv om man snubler på oppløpet. Vi må da kunne forvente jo at spillere og støtteapparat er såpass proffe, godt gasjerte og meriterte som de er, at de holder hodet kaldt i innspurten til tross for økende oppmerksomhet rundt resultatene. Dette føles forresten litt som når man var liten og gledet seg til julaften - det var tiden frem mot åpning av gaver som egentlig var best, selve gavene kunne ofte være skuffende men håpet, entusiasmen og troen varte lenge og føltes bra

20.sep.2007 @ 11:01
Postet av: Bertine

Vi er jo Bergensere !!
Vi vil vel ikke være uten den deilige følelsen av at enda en gang kan vi ta gull(som i 1963). Så får det bare glippe,dumt, men jeg har hatt en fantastisk tid med hjerteklapp hver helg.
Mandager hvor en avis har vært et ork og mandager hvor jeg har ikke får nok av aviser. Det er slik å være ekte Brannsupporter. La oss leve litt på forskudd, "livet er langt, men lykken er kort". Gullølet blir nok solgt uansett og jeg betaler gjerne for en jubelfest selv, hvis det utrolige skulle skje at Brann tar Gull. Den deilige følelsen av forventninger og glede kan ingen ta fra oss. Livet er herlig for Bergenserne og særlig de som elsker Brann. Det er heldigvis nye kamper nest vår med nye muligheter som i 1963 eller 2007.

20.sep.2007 @ 11:55
Postet av: Mr. Knowitall

Jeg tror de færreste bergensere går rundt og tror at gullet er sikret. Dette er stort sett en mediagreie.
Forøvrig er jeg ikke så sikker på at Wathne ønsker Branngull i det hele tatt. Om jeg ikke husker helt feil så har han lovet å svømme naken over Vågen om Brann vinner seriegull i hans levetid. Det kan bli litt av et syn.

20.sep.2007 @ 14:33
Postet av: Nadreas

Det mye omtalte gullet blir tidligst avgjort to omganger før det hele er slutt 4. November. Det kunne være hyggelig å slippe å "måtte" vinne mot Tromsø på Alvheim, det kan bli en vrien affære. Alle i Brannleiren tror og håper på gull, men det er vel ingen som er idioter nok til å ha inkassert det ennå. Det er vel bare en ting å konkludere med: HEIA BRANN!

20.sep.2007 @ 14:52
Postet av: Kniksen

Mr. Knowitall: Du kan være trygg på at Davy inderlig ønsker sge Brann-gull. Når BA skriver om 81% sjanse for gull og kliner det over hele forsiden, er det først og fremst for å øke salget.
Det var noe Rosenborg-aktig ove rmåten Brann slo Fredrikstad på sist helg. Litt presset av et entusiastidk hjemmelag i flytsonen før pause. Nådeløse etter hvilen, der de fikk hjemmelagt til å se ut som lilleputter. Årets deiligste seier - og et varsel om at Brann tåler presset? Jeg tror faktisk det.

20.sep.2007 @ 15:59
Postet av: sondre

Jada. Om 2 runder kan det være 3 plass. Men vi får jo bare håpe på det beste. Om ikke vi gleder oss på forhånd, er det jo ikke sikkert vi får gledet oss i det hele tatt.
Og dette med nordicbet er nok gjort for å få presseomtale, de har jo ikke lov til å kjøpe reklameplass.

20.sep.2007 @ 16:36
Postet av: Joda

Skal gullpilsen vere klar til feiring av eit eventuelt Brann-gull, så må den brygges i god tid.

20.sep.2007 @ 18:47
Postet av: Ole Anders

Kan vel ikke akkurat si du har funnet opp kruttet ved å skrive dette innlegget.
Selvfølgelig er det langt fra sikkert at Brann tar gullet! Det er åpent enda! Men vi kan selvfølgelig bruke statestikker til å beregne oss frem til hva utfallet kan bli!
En statestikk: Et lag som vinner 10 kamper på rad, har større muligheter til å vinne den 11 kampen, enn et lag som har tapt 10 kamper på rad! Statestikker og tall er jo fotball! Det er også forskjell på et lag som vinner 3-0 og et lag som vinner 4-0. Det er jo akkurat disse tallene som skiller seriegullet fra hveten!
Dessuten er det jo en del av sjarmen til bergensere å være optimistiske! Jeg har fulgt Brann i over 20 år og hver kamp jeg har vært på roper suporterene: "Vi vinner serien i år"! De går som oftest på en smell! At Brann nå er så nærme gullet, får jo selvfølgelig optimistiske suportere til å brenne enda mer for akkurat dette gullet!
Leif Amundsen, Odd Oppedal, Gunnar Tiller og Per Pettersen er helter som hører fortiden til! Jeg vil si at Brann har hatt betraktelig større helter på banen etter den tiden!
Det skal heller ikke spilles om 18 poeng til! Der vrir du fakta! Brann ligger 6 poeng forran nærmeste gull-rival og med den formen Brann er i, trenger dem bare ta kanskje 6 av de 18 poengene for å vinne! Det er Brann som er formlaget nå!
Brann møter Odd hjemme på søndag! Helt ærlig Davy, kan du se for deg at Brann taper den kampen i den formen de er i nå? Og visst vi ser på statestikkene, har ikke Brann tapt en eneste hjemmekamp i år! Hvorfor skal det skje nå? JA, statesikkene hjelper oss til å forutse utfallet for en kamp!
Slutt å vær pesimist og slå deg sammen med oss andre bergensere og bli med å feire gullet nå. Vi vet du har det i deg!
Ole!

21.sep.2007 @ 14:36
Postet av: Dunkin

Sondre sa: "Jada. Om 2 runder kan det være 3 plass." kan faktisk ikke komme lengre ned enn andreplass etter to runder pga Stabæk møter Lillestrøm.

23.sep.2007 @ 15:49
Postet av: Benjamin Madeira

Davy, kan du spansk?? Just curious!! Jeg spør fordi det er utrolige mange sportskommentatorer som ikke kan uttale latinamerikanske eller spanske navn på spillere. When will they ever learn...? Husker ikke hvordan du utt. navn på spanske spillere når du sitter foran kameraet... men du kan jo latin, så det ville ikke vært noe problem for deg, eller?

24.sep.2007 @ 02:00
URL: http://es-espanol.com

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5530595
hits