TV2Nettavisen

Daydream believer

Av Davy Wathne - 31.aug.2007 @ 16:28
                     - Drømmer du også om natten, spør min danske kjæreste når hun synes det går for vidt i fullt dagslys. Fantasilivet til Knut Tørum vet jeg ingenting om, men det var nok flere enn Asgeir Snekvik og Bjarte Kringlemoen som dro på smilebåndet da Rosenborg-treneren kommenterte utfallet av Mesterligaens puljetrekning.

                    - Målet er en plass blant de to beste, sa eksil-bergenseren med et smil om munnen - etter først å ha innrømmet at Rosenborg havnet i en av de to tøffeste puljene. For denne gangen var det ikke klubb-navnene til KIL/Hemne og Skeid som kom opp av UEFA-hatten.

                   Tolv uker er gått siden 19 år gamle Asgeir Snekvik sørget for både 2-1 og 3-3 i KIL/Hemnes hjemmemøte med Rosenborg i norgesmesterskapets 2. runde. Bjarte Kringlemoen holdt buret rent da Skeid tvang trønderne ut i nye ekstraomganger på Bislett runden etter. De må ha sovnet med et smil om munnen i går kveld. 

                    - Dødt løp mot oss, og nå har Rosenborg ambisjoner om å ta innersvingen på i hvert fall to av de tre storklubbene Chelsea, Valencia og Schalke 04.

                    Ingen av Rosenborgs puljerivaler ble seriemestrer forrige sesong. Men det var nære på for alle tre. Chelsea var den argeste utfordreren for Alex Fergusons mannskap og fulgte Manchester United til døren i engelsk Premier League 2006/2007. Schalke 04 duellerte voldsomt med Werder Bremen i tysk Bundesliga, men i nest siste runde gikk begge på trynet. Rune Bratseths gamle venner snublet i hjemmemøtet med Eintracht Frankfurt. Og samtidig tapte Schalke 04 for et kriserammet og hevnlystens Borussia Dortmund i øl-byen. Dermed smatt Stuttgart forbi og berget seriemesterskapet med seier i siste kamp. I Spania lignet Valencia er verdig utfordrer for Real Madrid og Barcelona, men i innspurten stoppet det aldeles opp for giganten fra Mestalla. På de tre siste rundene avga Valencia åtte poeng - tre hjemme mot Villarreal og to mot nestjumbo Real Sociedad. Og kanskje enda verre: Tre mot drabantby-dvergen Levante fra Valencias nærmeste nabolag.

                      Det er med andre ord tre revansjelystne storklubber med stolte tradisjoner og stjernespekkede spillerstaller Rosenborg skal i aksjon mot. At trønderne - riktignok med et selvironisk smil om munnen - signaliserer at de har ambisjoner om å avansere til turneringssluttspillet, er enten et pliktløp, en spøk eller et uttrykk for avansert klokskap ervervet gjennom år med Mesterliga-fotball. For hvis det er noe Rosenborg har lært seg ved å delta år etter år og hyppigere enn noen annen på den internasjonale arena, ja, så er det at alt er mulig for den som tør.

                    I utgangspunktet vil jeg tro avstanden mellom Chelsea, Schalke og Valencia på den ene siden og Rosenborg på den andre omtrent  samsvarer med kvalitetsforskjellen på Troillongan og KIL/Hemne og Skeid. På den måten kan sesongens kanskje mest ydmykende Rosenborg-forestillinger bli en påminnelse om mulighetene som ligger der. For hvis Knut Tørums gutter overgår seg selv slik spillerne fra Kyrksæterøra og Torshov gjorde det i juni, ja, så er Mesterliga-kampene mot tre av Europas giganter helt åpne. Forutsetningen er selvfølgelig at Rosenborgs motstandere tar like lett på oppgaven som de svart-hvite selv gjorde det i cupens 2. og 3. runde. Gjør de IKKE det, kan Knut Tørums sommerlige dagdrøm veldig fort bli et poengfattig høst-mareritt. For ingen kan regne med å få oppfylt BÅDE dagdrømmene og det en fabler om når mørket faller på.

   

Kommentarer:
Postet av: innbyttærn

Det er mange lag som virkelig kan si at det har blomstret på overgangsvinduet, og at det kommer til å bli tøft for de fleste lag å møte hverandre er sikkert! Men jeg synes dem som har gjort det helt store er Lyn,Odd og FFK...
Rosenborg er vel det smarteste laget som bruker de gode spillerene til å bli bedre! Bra trekk.
FFK kommer til å bli et veldig sterkt lag TV2!
Alle så oss på bunn, heldigvis ble det ikke sånn

31.aug.2007 @ 20:41
Postet av: Ola Svinsås

Det var vel ikke å vente noe annet at en slik kommentar skulle komme fra Davy Wathne...dette er barnslig misunnelsespjatt fra herr Davy...jeg tror ærlig talt ikke Tørum selv tror at RBK skal være noen farlig utfordring for hverken Chelsea, Valencia eller Schalke! For alle som så innslaget på TV2 igår kveld så at hans uttalelser var med et stort ironisk smil og blunk i øyet. Tørums holdning til hele greia er at dette er en stor bonus for laget hans og at dette bare er moro. Han har ingen som helst klare forhåpninger om å gå videre etter gruppespillet. At disse lagenes revansjelyst fra fjorårets tapte seriemesterskap skal gå ut over RBK er jo bare tull. De skal iallefall i utgangspunktet ha mer enn nok kvaliteter til å slå RBK når som helst. Men historier gjentar seg som kjent ofte nok, og jeg tror at dagens RBK-mannskap også denne gangen har kapasitet til å tukte alle disse lagene på Lerkendal. Så kjære Davy, selv om ditt kjære Brann ikke får noen andre enn annenrangs motstander der ute i Europas bakgårdsturnering uefa-cupen, så ikke la det gå utover RBKs litt mer atraktive motstander(e) som de skal bryne seg på. kanskje er både Brann og RBK heldige og kommer til samme runde i uefa-cupen og kanskje de møtes i akkurat denne runden. Jeg lurer på om Brann kommer til å undervurdere RBK i den kampen. Det er vel eneste mulighet for RBK å gå videre ifølge Wathne.

31.aug.2007 @ 21:16
Postet av: Bjørn-Tore

Har du sett Rosenborgs UEFA kamper. UEFA og Champions League tenner de utelandske i rosenborg til et nivå som verken cupen eller ligaen klarer å nerme seg.
Dette tror jeg er grunnen for den enorme forskjellen på UEFA og Tippeliga kamper for RBK. De utelandske spillerne "gidder" ikke helt å gi alt i den norske ligaen. Fordi de ganske enkelt håper seg bort og videre fortest mulig. Det er bare sånn det er når man har mange utenlandske spillere.
Jeg er enig i sammenligningen av RBK's cup kamper og kommende kamper i CL. Men jeg mener fast bestemt at RBK's Ivorianske trio vil skinne i høstmørke mer en KIL/Hemne og Skeid I sommer gjorde.
Dessuten, hva skall han gjøre da? Si "Nei dette går ikke" mens man sutrer over dåelig trekkning.
Vi er da ikke bergensere heller. ;)
"Nei faan heller, de herre bli en stor CL høst, bærre veint". Den liker jeg bedre.

31.aug.2007 @ 21:20
Postet av: martin

å hærregud. fordi om dæm sleit litt mot skeid å KIL så betyr itj d at dæm itj kain spill bra mot chelsea, eller gjør d det?
Manchester united gikk ut mot southend forige sesong de også: s
alt e murli Davy!
tænk på d!

01.sep.2007 @ 02:20
Postet av: Davy

Kjære Ola, Bjørn-Tore og Martin.
Jeg vet ikke hvordan det står til med norsk-undervisningen i Trøndelags-fylkene, men dialektforskjellene kan da umulig være så store? Mitt budskap er det samme som deres: Alt er mulig! Det har Rosenborg bevist ved en rekke anledninger tidligere. Det jeg forsøkte å si var at forutsetningen for suksess er at trønderne LØFTER seg, mens rivalene tar lett på oppgaven eller har en litt dårlig dag. Som RBK vel hadde mot KIL/Hemne og Skeid. Lykke til! God fornøyelse!

01.sep.2007 @ 14:45
Postet av: Jan Egil jensen

Du er en fantastisk sportsanker for TV 2 og den dagen du legger vekk ditt åpenbare hat til LSK vil du kanskje bli tatt alvorlig på Romerike. Som en gammel mann husker jeg så langt tilbake at på 70/80 tallet var det Brann og LSK som var hovedfiender i Norsk fotball. Vi står nå foran en kamp på Åråsen som praktisk talt er en serieinale, og mitt håp er at vi kan slippe å se en tvilsom straffesituasjon for Brann 20- 25 ganger i reprise hvor di imnsinuerer at dommeren selvfølgelig tar feil. Balanse , balanse i dekningen er aldri negativt

01.sep.2007 @ 21:17
Postet av: Jonas Sylstad

At du er en go sportsanker er det ikke noen tvil i men noen ganger tar du feil davy !!!
Tror du er bare misunnelig på oss trønder og RBK fans !!! Skulle likt og sett deg i skinnvest og bart, som du tror det er bare av i trøndelag !! folk med bart og er halfeite er det såpass av i BERGEN at det ser ut som en Invasjon .. Næi davy, skift beite man, kom deg til Tr.heim og Rosenborg du, tvile på at noen liker deg men velkommen. og hva er det du er så opptatt av Tørum for, du skulle vel likt og være han du, som Sjeftrener for norges beste fotball lag gjennom tiden!! bare han sier en bokstav feil til en reporter så er du der dagen etter i denne bloggen din og skriver alt bakvendt fra det egentlig er.
Det var vel du som hacket deg inn på gulesider og skrev VIF på Lerkendal tenker jeg !!
Næi Davy, du e ein go kar du. Stå på videre !
Hilsen fan.
Brostein i hove ,den var go davy ;D

01.sep.2007 @ 23:47
Postet av: espen

Virker som folk ikke kan lese her... Davy er jo positiv i forhold til RævBk's sjanser i CL. Les nøye før dere kommenterer, jenter.

04.sep.2007 @ 13:54
Postet av: Jonas Sylstad

Faan hvor teit du er
!! vet ikke hvem som er mest jente av oss og deg jeg men !!
Burde ikke du lese gjennom dette selv, unnskyld meg. Go Jul

04.sep.2007 @ 19:15
Postet av: Stone

Jeg morer meg kostelig under lesingen av Davys blogger - bare overgått av kommentarene fra leserne under. Ironi, glimt i øye, selvironi og uhøytidlighet gjennomsyrer bloggen - humørløshet, selvgodhet, misunnelse og trangsyn er gjenngangere i kommentarene.
Jeg registrerer at mange rundtom i det lange landet ikke forstår den bergenske være- og talemåte og oppfatter begeistring, optimisme og ukuelig håp som brautende navlebeskuende. Og sånt gleder meg enda mer :-)
Dæven så glad jeg er for å være født og oppvokst mellom disse fjellene!

06.sep.2007 @ 16:08
Postet av: Biffen

Hopp i Vågen Davy, endelig må du finne frem svømmeføtter å snorkel.
-Der bor han dere idioten i Bt som skal gå over fjellet......

06.sep.2007 @ 21:27
Postet av: ?

Visste du forresten at Daydream Believer er "klubbsangen" til Swansea City Football Club!!

08.nov.2007 @ 19:15

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5514535
hits