TV2Nettavisen

Gjennom Brann-muren

Av Davy Wathne - 31.aug.2007 @ 00:30
             Laget har kanskje ikke briljert eller opptrådt ultraprofesjonelt og overbevisende den siste måneden, men faktum er at Brann  på bare tjue dager har brutt i hvert fall fire barrierer. For oss som har fulgt klubben på nært hold siden Kniksen var tenåring og bergensere flest trodde slike spillere stadig vekk ville dukke opp på våre kanter er det intet mindre enn en sensasjon.

             Det begynte pent og forsiktig med at Brann mestret situasjonen og for første gang i nyere tid gikk seirende ut av en viktig kamp mot Rosenborg. Ja, en kamp som faktisk var minst like viktig for trønderne som for Brann. Det var nemlig Rosenborg som hadde presset på seg. Det var for en gangs skyld Stadion-gjestene som MÅTTE vinne. Selv om 3-0 ble 3-2 og alle med medfødte hjertelidelser ble veldig klar over akkurat dem i sluttminuttene, var det en Brann-barriere som ble brutt i Bergen lørdag 11. august.

             En ny forbannelse ble brutt på SørArena i Kristiansand for en uke siden. I fjor brente Brann straffespark og tapte 0-1 hjemme for nettopp Start etter en tilsvarende sørlandsk forsvarskamp. I Kristiansand berget rødtrøyene ett poeng og fortsatt tabell-topp med Armann Bjørnssons sene utligning. Decenniers skuffelser og tilbakeslag har gjort oss smålåtne her mellom fjellene. 1-1 mot nedrykkstruede Start markerte faktisk et epokeskifte. Brann fikk et resultat mot en desperat dumpekandidat som hadde tatt ledelsen!

              For dem som ikke skjønner tegningen og mangler historiens perspektiv på resultatet: Husk at Brann avga fem poeng til Start og Moss da disse to rykket ned høsten 2002. Året etter rotet Brann bort fire poeng mot Aalesund og Bryne og hele ni mot Stabæk og Sogndal i 2004. I 2005 stakk nedrykkslagene Bodø/Glimt og Aalesund av med til sammen åtte Brann-poeng, og i fjor var degraderte HamKam det første laget som slo Mons Ivar Mjeldes mannskap - for sikkerhets skyld 4-0 på Briskeby-gresset i den tolvte serierunden 2. juli. Konklusjon og lærdom: Brann har hatt et vedvarende problem nettopp med nedrykkskandidater. Jeg sier ikke at spøkelset er avlivet, men jeg konstaterer at Brann tok poeng mot Start - mot alle odds.

            Mot Suduvas forskremte halvamatører fra Baltikum har Brann brutt nye barrierer. De har unngått å dumme seg ut mot en mindreverdig europacup-rival tross gjestenes grotesk flatterende 1-2 i Bergen i Stadions knedype plaskedammer for fjorten dager siden. Og Brann gjorde det uten Martin Andresen som dirigent og innpisker i returoppgjøret. Med tanke på kommende sesonger er ikke minst det siste veldig viktig. Av mange årsaker.

            Alle Branns barrierebrytende august-kamper har hatt sine skjønnhetspletter. Som de skjemmende baklengsmålene på tampen av bortemøtet med Strømsgodset i Drammen. Likevel er det noe grensesprengende annerledes over det Brann har drevet med i første del av sesonginnspurten denne gangen. Det betyr IKKE at alt er herlighet og glede og at pokalen kan sendes til inngravering. Men den kvelende fornemmelsen av at rødtrøyene er forhåndsdømt til å mislykkes og at det hviler en forbannelse over klubben og byen er i ferd med å slippe taket. Mer skal ikke til for å glede et folkeferd klokt av skade.

Kommentarer:
Postet av: Ina

Stoooor klem Davy! Tusen takk for gode ord!
Om vi noen gang har vært i nærheten av å få "gulle hem" siden '63 må det være i år, nettopp fordi den mye fryktede høstsprekken har uteblitt. Vi krysser fingre og aner et svakt gryende håp!
Heia Brann!!!!!!

31.aug.2007 @ 09:22
Postet av: Nei og nei Davy.....

Når den siste pessimist blir optimist er det fare på ferde. For all del Davy hold deg nøktern som du pleier og la oss andre synge "Det vil skje, det vil skje, det vil skje" ;-).

31.aug.2007 @ 10:18
Postet av: Endre

Fjørtoft? Du må svinge ditt flagg under eget navn, vettu. Eller er alle LSK-folk like hårsår?

31.aug.2007 @ 12:03
Postet av: Forvirret

Hva skjer? En halvoptimistisk Davy? Nå kan alt skje, til og med seriegull til Brann. Vi kan bare håpe.....

31.aug.2007 @ 12:47
Postet av: Kjell E. Balle

Regn er vått og Brann sprekker. Mye er usikkkert i verden, men ikke dette.

31.aug.2007 @ 14:13
Postet av: Magnus

Det morsomme med Brann og Bergen er de store forventningene som bygger seg opp gang på gang. Verdensmestere i april.
Presset rundt klubben kommer til å eksplodere mot høsten og det går garantert i dass. Viking eller LSK blir seriemestere. Der har de trenere som er kalde i hodet og som har respekt nok i spillergruppa som gjøre at instrukser blir fulgt til punkt og prikke. I Brann er det som vanlig diskusjon om trenerens evner.

31.aug.2007 @ 14:39
Postet av: Anders

Jeg begriper ikke helt hvorfor så mange påstår at tv2 er og blir en "brann-kanal." Davy har da ved x antall anledninger presisert at han sjelden tror på brann-gull, når han i det hele tatt tar brann i sin munn er det alltid med en objektivitet og nøkternhet som viser til hans evne til å holde seg profesjonell uavhengig hans forhold til sportsklubben brann.
Hvorfor alsaker høster kritikk for sin kommentering er for meg helt uforståelig. Mannen er da like entusiastisk uansett om det er brann som scorer mot rosenborg, eller rbk som putter mot brann..se bare på den "seriefinalen" fra i fjor. Han virket da ikke å være i noe dystrere humør da rosenborg puttet sitt 2. og 3. enn da MA satt inn straffesparket til brann. Om alsaker er brann-supporter eller ikke må fåglarna vite, poenget er at det ikke skinner igjennom på tv-skjermen.
Om det skulle rettes kritikk mot tv2 på grunnlag av partisk dekning så skulle det ihvertfall ha vært rettet hard kritikk mot dagbladet, vg og andre såkalte "østlandsmedier".
Hva tilfellet arne scheie og nrks tidligere triste og amtatørmessige angår så påpekte arne scheie gjentatte ganger sin begeistring overfor brann som fotballag såvel som klubb, for ikke å snakke om alle gangene han roste bergensernes entusiasme for brann opp i skyene over de syv fjell.
Forøvrig håper jeg nrk aldri får rettighetene til tippeligaen igjen, de ville herpet produktet...tv2 gjør sitt beste for å skape mest mulig blest rundt tippeligaen, de er som regel på plass der det skjer, de har underholdende(ikke alltid spot on korrekte) analyser, de har som følge av den store satsingen startet opp med programmer som sportstabloid, de sender kamper fra uefakvalliken, de sendte kamper fra oppkjøringen til tippeligaen på la manga...det er blitt MYE morsommere å være fotballinteressert nordmann de to siste årene enn det noen gang var da nrk satt med rettigheter til tippeligaen. Selv om det til tider kan bli litt vel mye fokus på å skape problemer og strid innad i klubber og miljøet er jeg overbevist om at de aller aller fleste er glad for det tv2 har gjort, og ønsker å gjøre med tippeligaen som produkt i tiden som kommer. Det er selvsagt ting tv2 kan bli bedre på, blant annet en nøyere og mer fotballfaglig dekning av lagene, og ikke bare spillertransaksjoner. En nøyere analyse av lagenes svakheter, styrker, spillermønstre, formasjoner, hvilke forandringer lag vil få med enkeltspillere ute osv...jeg er litt lei av å høre hvor elendige brann hadde vært uten martin andresen, hvor flink brann er til å doble på kant osv...dette har man jo gjentAtt til det kjedsommelige. eller for eksempel hvor flink gunnarson er til å frigjøre seg i mellomrommet mellom midtbane og backrekken...listen fortsetter og fortsetter..det er mye det samme som går igjen og igjen...en mer grundig konversasjon med lagenes trenere om den enkeltes lagleders taktiske disposisjoner i forhold til motstandern, hvorfor enkelte trenere sverger til enkelte formasjoner framfor andre...det hadde vært greit å vite hva mjelde tenker på når han setter ut robbie winters, en offensiv spiller framfor en back når han setter innpå jocke sjøhage mot start...slikt kan man faktisk finne ut av uten å provosere en trener, man graver etter infomasjon, man prøver ikke å stille spørsmålstegn ved treneren....
dette ble fryktelig langt og rotete...
det hadde vært interessant å lese et innlegg fra davy der han tar opp folks påstand om at tv2 er en "brann-kanal".

31.aug.2007 @ 22:04
Postet av: Joffa

Anders, du verden så rett du har.
Ingen som nevner Dagbladet som er klubbavisen til vålrengen, eller nrk som tror Norge er Oslo.
Alle vet at Davy holder Brann like mye som mini holder med rbk, skal man hente inn eksperter til å kommentere fotballsendinger tror jeg det blir vanskelig uten noen som har spilt, eller trent en i en klubb de har følelser for. Sånn er det bare. Holder man meg sånn rimelig objetiv er det helt ok.

01.sep.2007 @ 18:36
Postet av: paul

alle som intreserer seg for fotball har et forhold til diverse lag og spillere. kanskje tv2 kan ansette kvinnelige journalister som aldri har vært på fotballkamp og ikke bryr seg. for ojektivitetns skyld.

01.sep.2007 @ 20:21
Postet av: Geir i Oslo

Så langt dere skriver. Er det nødvendig? Alle har rett. Og Brann tar ikke gull.

04.sep.2007 @ 15:28
Postet av: Arne Ball

Enig med Joffa her. Problemet til TV2 er at de setter op Alsaker til å komentere Brann-kamper, Frode Olsen til å komentere Viking-kamper osv. Mener å huske at Mini ble nekta å være ekspertkomentator lenger fordi han var for partisk når RBK spillte. Eneste i TV2 som er flink til å være profesjonel er Bjørn Johansen. All honør til den mannen!!

08.sep.2007 @ 10:26

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5514178
hits