TV2Nettavisen

Når Sørlands-solen går ned......

Av Davy Wathne - 29.aug.2007 @ 19:24
                       Glem alt du har hørt og sett og lest om blide og tålmodige sørlendinger i en evig solfylt skjærgårdsidyll. Glem dyrepark og Hamresand og Hennig Olsen-is og Sørlands-chips. Glem Quart-festival og alt de gjør for å bevare regnskogen på de kantene av landet.  Sannheten er at sørlendingene er verre enn kaptein Sabeltann, greven av Gral, løver og tigre  og den zoologiske hagens flekkhyener. Til sammen. De slåss så fillene fyker og har mest av alt lyst til å klore ut øynene på hverandre. Gamle venner truer med aldri mer å komme på hverandres grillduftende hagefester. Og fiskesuppen med blåskjell og biter av krabbe og hummer kan værsågod bare stå der og bli kald!

                      Hva det er som har skjedd? Hvorfor krangler den sørlandske fotballfamilien så busten fyker? Ikke fordi Start har solgt unna arvesølvet og risikerer å rykke ned fra Tippeligaen. Ikke fordi Fløy etter alt å dømme har forspilt sine sjanser til å rykke opp i Adecco-ligaen. Men fordi Start var så syndige at de mønstret et slagkraftig mannskap mot nettopp Fløy i mandagens 2. divisjonsoppgjør på Kristiansand stadion. Siden har debatten og invektiv-utvekslingen rast på nettet og i avisspaltene - med ord og karakteristikker ingen har lært på søndagsskolen eller landsdelens mange bedehus.

                        Når de bare får summet seg, skjønner nok de driftige fotball-ledere på den paradisiske ferieøyen at de utelukkende har seg selv og sine spillere å takke for at sesongen ender som den gjør. Hvis en for alvor mener at nedrykkstruede Start 2 skulle stilt C-preget og med hoftefest og bare lagt seg paddeflate for å hjelpe Fløy til tabelltoppen, er noe riv, ruskende galt med holdninger, fotballmoral og fair play der ute mellom teinene, ålerusene og fiskegarnene. 

                       Personlig tror jeg fotballformannen gjerne skulle gitt en finger og en tå for ikke å ha skrevet det første flammende debattinnlegget om erkefienden Start, som han ønsket nord og ned og forhåndsdømt til evig pinsle på et sted folk fra Flekkerøy ikke tør nevne navnet på. Til det er respekten for bedehuset og hummerens fredningstid for sterk. Men nå er det altså sagt, og følelsene flammer som ordene i munnen på en vekkelsespredikant.

                       Kjernen i saken er spennende og interessant også for oss som bare er avstands- og sommerforelsket i det sørlandske. For temaet opptar og engasjerer fotballfolk over alt i kongeriket. I hvert fall der de har 2. divisjonsklubber med ambisjoner - og møter motstand fra Tippeliga-klubbenes andrelag. For på dette punktet må alle omfavne og være enig med Fløys utskjelte fotballformann: Det er ikke mening i at noen møter andrelag med purunge gutter helt uten toppserie-erfaring den ene uken, mens andre plutselig får halve førstelaget til Start, Stabæk eller Vålerenga i fleisen den neste. Det er tilfeldighetenes spill og det vilkårlige i selve serieavviklingen frustrerte fotball-ledere i 2. divisjon vil til livs. Og i det gir vi dem engasjert medhold.

                        Vårt velmente forslag fremsettes som et høflig og forsiktig spørsmål: Hvorfor kan ikke disse styrtrike Tippeliga-klubbene holde seg med en landsomfattende serie for sine nest beste? Hvorfor er der ikke en egen rekrutteringsserie med fjorten B-lag fra vår fornemste divisjon? Det ville etter mitt skjønn løst alle problemene. Og kanskje til og med gjenskapt den sørlandske idyll vi alle trenger til rekreasjon og avkopling og vederkvegelse for sjelen når fellesferie-regnet øser ned på hjemstedene våre. Da kan solen igjen skinne på blide, godmodige sørlendinger med all verdens tid og ikke en bekymring i tilværelsen. Ikke flere enn dem Erik Solér, Svein Mathisen og Stig Inge Bjørnebye steller i stand..............
                     

                      

Kommentarer:
Postet av: Kjetil

Kloke ord fra en klok mann. Spesielt de to siste setningene... ;)

29.aug.2007 @ 20:37
Postet av: Mats

Sannelig David du er en inteligent mann

29.aug.2007 @ 21:30
Postet av: Baggy

I England så klager klubbene over at de må spille i B-serier og sier dette er en stor bakdel i forhold til klubbene i resten av Europa som får matchet sine nest beste i vanlig serie-spill. Så selv om systemet som det er i dag ikke er perfekt, så er det fortsatt en stor fordel for utviklingen av unge spillere å slippe å spille i en "B" liga.

29.aug.2007 @ 22:48
Postet av: Snorre Heimsund

Enig i det meste her, det er på høy tid med en egen B-liga for 2er lagene.
Jeg støtter denne tankegangen og mener at NFF bør ta affære snarest.

30.aug.2007 @ 13:41
Postet av: VIF-fan

Noe må nok gjøres, men jeg tviler på at en B-lags liga er løsningen. For det første er det slettes ikke alle tippeligaklubber som kan mønstre ett godt andrelag, og det vil gi store økonomiske problemer for noen om de blir tvunget til å ha spillere til det også. For det andre er det rett og slett ikke nok gode fotballspillere i landet. B-ligaen vil ikke holde ett så høyt nivå som andredivisjon nettopp på grunn av at det er flere gode og hardtsatsende lag der. Dermed vil b-lags ligaen miste all interesse, og bli enda dårligere. Ingen vil bry seg og spillerne får ikke den nødvendige matchingen.
Det bør heller sees på alternative løsniger på dagens regler. F.eks at det må meldes på lag til serien på samme måte som i europacuper, eller at en spiller må ha vært ute av førstelaget i lenger tid enn i dag for å få spille på andrelaget.

15.sep.2007 @ 12:33

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5512965
hits