TV2Nettavisen

Fairplay-Uwe - ich liebe dich!

Av Davy Wathne - 14.aug.2007 @ 23:47
     De  fleste har vel hørt historien om han som kom i prat med en rumener på en bar i Bucuresti og tok sjansen på å spørre ham hva han mente om Nicolae Ceaucescu.

       - Hysj, svarte mannen.  - Ikke her.

     Etter mye om og men og frem og tilbake ble de enige om å gå utenfor så den vettskremte kunne hviske frem sitt budskap om den forhatte diktatoren.

      - Jeg liker ham!

       Litt på samme måten må jeg innrømme at jeg har det med Uwe Rösler. Ikke fordi Vikings tyske trener har fellestrekk med den henrettede tyrann og folkemorder, men fordi det liksom var opplest og vedtatt at eks-proffen er krakilsk og sinnesgalen, uforutsigbar og utstyrt med et urgermansk gemytt det er vanskelig å bli klok på. Jeg har aldri opplevd ham sånn. Jeg har hele tiden hatt sansen for Uwe Rösler.

          Selv er jeg så gammel at jeg vokste opp i skyggen av en krig, og inn med morsmelken fikk barn av min generasjon - i beste fall - et "komplisert" forhold til Tyskland og tyskere. Ti år etter min mors død tar jeg sjansen på å innrømme det.

        - Jeg liker Uwe Rösler. 

          Egentlig har jeg alltid gjort det. Definitivt ikke fordi han spilte for noen av  "mine" lag. Og slett ikke fordi han står for en fotballfilosofi  jeg beundrer eller er tilhenger av. Men fordi jeg synes Uwe Rösler er utstyrt med noe så sjeldent som en forbilledlig vidunderlig selvironi. Jeg HÅPER i hvert fall det.

           Jeg innbiller meg at der finnes journalister som kan tenke seg andre og mindre skrekkinngytende oppgaver enn å intervjue Uwe Rösler etter et Viking-tap. Og jeg kan tenke meg at noen sover dårlig når de har feilsitert ham eller lagt ord i munnen på ham. For i min bok er Uwe Rösler en usedvanlig rettskaffen og prinsippfast mann som stiller enorme krav til seg selv og til alle han omgås og jobber med. Det ble åpenbart i meste laget på Åråsen og for Lillestrøm. Og Viking er helt sikkert ingen søndagsskole eller speiderleir. 

            Uwe Rösler nyter enorm respekt de stedene han har spilt, og jeg glemmer aldri høstkampen Brann MÅTTE vinne for å unngå kvalifiseringsplassen i Tippeligaen. I tett snødrev og kortermet LSK-trøye snudde Uwe Rösler kampen mer eller mindre på egen hånd og brakte rødtrøyenes fortvilte tilhengere til desperasjonens stup. På en måte som avtvang respekt. Ved å sette frem brystkassen, kaste seg inn i duellene og gå foran. Ved å statuere et eksempel.

            Det gjorde Viking-treneren sist søndag også. For da siddisene - sannsynligvis med rette - følte seg frarøvet to av tre poeng i den nervepirrende gullstriden, manet Uwe Rösler til moderasjon og forsiktighet.

            - Dommeren er ung og har fortsatt mye å lære, sa mannen som hadde størst grunn av alle til å gå fra konseptene blant de seksten tusen på Viking stadion.

            Det er bare å bøye seg i støvet for Uwe Röslers generøsitet og overbærenhet, hans klokskap og perspektivrikdom. For det er snart en mannsalder siden Stavanger serverte Fotball-Norge en sann hærskare kvalitetsdommere. Nå er der INGEN elitedommere fra byen. Og alle de som - helt sikkert med rette - skjeller og smeller og klager på Espen Berntsen, Tommy Skjerven, Roy Helge Olsen og Svein Oddvar Moen må forstå at erstatterne trenger kamptrening for å høste erfaring og bli bedre. 

           Bravo, Uwe! Ich liebe dich! Det er i nederlagets time en ser hva folk er laget av og hvilket format de har!
    

Kommentarer:
Postet av: Roger Ramstebømoen

Kan det tenkes at Uwe Rösler var den eneste i galskapen som husket at Viking også hadde fått et mål de ikke skulle ha hatt?

15.aug.2007 @ 00:01
Postet av: Geir Fosse

Som Vikingpatriot må jeg virkelig si at jeg liker denn uttalelsen din Davy. Endelig har noen forstått at Uwe faktisk er en real mann. Jeg tror Uwe er rett mann for Viking, bare se hva han har gjort med laget i år. Kanskje på tide for deg(Davy) å bytte lag nå??? Til VIKING ;)

15.aug.2007 @ 00:17
Postet av: Geir Steinar

Kloke ord, Davy. Som vanlig, må jeg tillegge.

15.aug.2007 @ 00:54
Postet av: Davy

Aldri, Geir Fosse. A-L-D-R-I. Mormor vokste opp på Løkkeveien 40 og morfar på Løkkeveien 60, men jeg har Brann i hver celle og hver fiber, og det vil jeg ha til jeg dør.

15.aug.2007 @ 01:08
Postet av: Alex

Hvilket mål er det du tenker på Roger? Straffen som helt riktig ble dømt til å tas omigjen? Var bortimot det eneste riktige kvartetten gjorde i løpet av kampen.. Rösler har helt rett, dommeren har mye å lære. Og Davy har helt rett, Rösler er en hard, men rettferdig mann.

15.aug.2007 @ 01:24
Postet av: Stig

Du har helt riktig Davy. Det er ikke noe tull med Uwe. What you see is what you get. Beinhard og til tider kompromissløs. Men det var nok ikke derfor han måtte forlate Åråsen. Det var nok fordi at noen hadde snakka sammen og de ble enige om at det var på tide med noe nytt. Så så Davy, ikke sett kaffen i halsen nå! Som du også vet så tar ting av og til litt tid. Og det tar tid å endre en inngrodd gammel kultur som den på Åråsen. Og de som snakka sammen mente at der Uwe ikke var rette mannen til å endre den kulturen. Fair enough synes jeg. Men jeg tror Nordlie har fått seg et aldri så lite sjokk. Fra å steke vafler i alskens mer eller mindre proffesjonelle klubber rundt omkring i Noreg til å komme til Lillestrøm, der det blir krevd resultater fra dag 1 var nok en tøffere overgang enn selv Tom Norldie hadde tenkt seg. Men jeg er enig med deg Davy, Uwe! Ich liebe dich!

15.aug.2007 @ 01:37
Postet av: Øyvind J

Meget bra innlegg, Davy. Og mitt inntrykk av Uwe stemmer helt overens. En skikkelig hederskar som står for sitt - og da går han hele veien - men han er også en reflektert og sannhetssøkende kar.
En faktafeil imidlertid: Svein Oddvar Moen, representerer Rogaland Fotballkrets, men er i sannhet fra Haugesund - og ikke Stavanger. Og bak ham er det dessverre tynt her i Rogaland.

15.aug.2007 @ 02:05
Postet av: TOMBA

DAVY WATHNE.......
Hvis det er det annulerte målet til Gaarde du sikter til så må jeg ærlig talt si at jeg hadde forventet meg mer av en gammel dommer. Spesielt etter å ha sett reprisen utallige ganger. Synd for Viking og Allan Gaarde at Peter Ijeh på sitt sedvanlige vis bruker armene for å holde Piiroja borte fra duellen.En helt korrekt dommerinngripen hvis man skal følge boka (og det skal man vel?). Jeg blir vel nok en gang stemplet som rasist av siddisene pga at jeg kritiserer Ijeh, Det får så være, men sannheten er at jeg vil ha slutt på jukset(armbruken). Derfor kunne dette like gjerne handlet om Frode Kippe eller Vidar Riseth.
Når det gjelder Uwe Røsler synes jeg at han har blitt langt flinkere til å håndtere media enn tidligere...

15.aug.2007 @ 02:57
Postet av: AL

En liten rettelse. Svein Oddvar Moen dømmer for RFK.

15.aug.2007 @ 03:05
Postet av: JST

Til Alex
Hvilket mål? Straffe nr 2, for eksempel.. da er Ijeh for tidlig inne i feltet, og skal dommeren være konsekvent så skulle også straffe nr vært tatt om igjen

15.aug.2007 @ 06:56
Postet av: Mass

Enig med deg. Uwe gikk foran som et godt eksempel her. Det er nok mange andre som har litt å lære av Uwe.

15.aug.2007 @ 07:23
Postet av: En tulling har funnet en tulling

Hvordan er det mulig å verdsette en mann som ikke har tillført norsk fotball stort og bruker hersketeknikker i øst og vest. Bare hør på hva han sier etter kampen til Tarik, trodde den største skuffelsen da var at laget hans ikke leverte og ikke dommeren. Er det det som er rettskaffent i Bergen?

15.aug.2007 @ 08:38
Postet av: toao

Tomba vil ha slutt på jukset, men bryr seg ikke om at Piiroja holdt Ijeh eller at Sjöberg holdt Gaarde. Verden vil bedras.

15.aug.2007 @ 08:59
Postet av: Anne

Dette var virkelig ikke værst fra en Brann-supporter.Er så enig med deg.Har virkelig sansen for han jeg også.Er LSK-supporter og var ikke særlig blid da han ble sparka.Håper at han får det til i Viking.Liker IKKE Tom Nordlie, men det er ikke jeg som styrer på Åråsen, så det er ikke så mye å få gjort med det.

15.aug.2007 @ 09:03
Postet av: Til Anne

Dette er tydeligvis noe mange supportere og avisfolk ikke har fått med seg.
Uwe Rösler fikk ikke sparken, lsk valgte å ikke bruke oppsjonen de hadde på et år til.
Uwe fullførte kontrakten sin.
Uwe har forøvrig en fantastisk humor.

15.aug.2007 @ 10:34
Postet av: Kommentar

Det er vel bare et vag definisjonsspørsmål, og et spørsmål om tidspunkt. Nei, han fikk ikke sparken (som ville vært i kontraktsperioden), men når de ikke velger å fortsette, så er det et like klart signal på at de ikke ønsker å ha han som hoved trener, som å gi han sparken. Bare at det, som allerede nevnt, gjøres midt mellom to kontraktsperioder, og ikke midt i.
Signalet til Owe Rösler er det samme: Vi vil ha nytt blod, du er ikke god nok.

15.aug.2007 @ 12:13
Postet av: Anne

Jeg vet at det var sånn, men for meg betyr det sparken

15.aug.2007 @ 12:41
Postet av: Kniksen

Hm, heter det PÅ Løkkeveien i Stavanger? Når det gjelder herr Rôsslers rettskaffenhet: Har forstått at han kritiserte Tarik i FFK for å falle for lett. Da jeg så overskriften trodde jeg ærlig talt hadde tatt for seg sin egen Peter Ijeh. Tarik er lynrask, derfor blir han felt. Ijeh faller fordi...

15.aug.2007 @ 14:02
Postet av: per

Godt sagt Davy. Kniksen:Ijeh faller fordi han blir tatt ulovlig. Hvis du er Brann-supporter(virka sånn på navnet) så vil jeg råde deg å se på Brann om hvem som faller ofte.Her er et hint: Helstad

15.aug.2007 @ 16:47
Postet av: sessanlisious

åååå....eg og like uwe kjempe godt:))isje minst så e han ganske sexy og!!hehe.....men han har gjort mye bra for viking syns eg!:)
heia viking:)

15.aug.2007 @ 18:12
Postet av: Vikingen

veldig godt sagt!
jeg er stolt av deg, davy

15.aug.2007 @ 18:33
Postet av: bingo

Hæ? Eg velger å ta innlegget som ironi. Makan te sutrekopp skal du leite lenge etter. Bare fordi han alltid ser alvorlig ut og ser ut som han skal ta livet av noen, betyr IKKE at han er en god trener. Har alle glemt de latterlige episodene med denne mannen fra ifjor???

16.aug.2007 @ 11:17
Postet av: Anders

Heh..det var da voldsomt med oppslutning rundt uve. Personlig misliker jeg den sprøe tyskeren, gud vet hvor mange ganger vi har sett han vise fingeren, skjelle ut og preike dritt til og bakom ryggen til han trenerkollegaer i tippeligaen. Man husker da kampene mot vif og lyn på åråsen i fjor. Først og fremst som lsk-trener var dette framtredende, men også for siddisene han hans kvalmende utsagn vært i fokus, til dømes hans munnhuggeri med sif-trener fagermo. Üve har i likhet med henning berg, tom nordli og fagermo mye å lære av trenere som steinar nilsen, monsamjelden og jan jønsson hva folkeskikk og oppførsel anngår.
Forøvrig er det komisk hvordan viking alltid overpresterer mot brann.

18.aug.2007 @ 13:12
Postet av: Anders

Hadde viking-treneren vært så storsinnet og generøs som davy skal ha det til hadde han vel påpekt at viking fikk tildelt et ekstra straffespark, og at viking ble snytt for et mål bare bragte det hele i balanse.
Å si at dommeren er ung og har mye lære er først og fremst en fornærmelse. At uve ikke reagerte fult så idiotisk som resten av siddisfolket gjør ikke han til moralen og generøsiteten selv.

18.aug.2007 @ 13:17
Postet av: ole

Eg like verken Røsler eller Davy.
Som Viking supporter har eg følgende oppfordring til Viking styret: SPARK RØSLER FØR DET ER FOR SENT
Til Tv2 styret har eg følgende oppfordring: SPARK DAVY WATNE FØR SEERME FORSVINNER!
HEIA VIKING OG NRK

19.aug.2007 @ 13:46
Postet av: HEST

[bold]Davy Wathne er Gud [/bold]

20.aug.2007 @ 02:39
Postet av: Onlineaviser.no

Onlineaviser.no
Nå også med egen side med kjentfolks blogger og hjemmesider! http://www.onlineaviser.no/html/kjentfolks_blogger.html
Onlineaviser.no - Nettstedet hvor du finner det meste av aviser, tidsskrifter, magasiner, nyheter fra Norge, Sverige, Danmark og andre deler av verden.
Fint om du kunne tenke deg å ha en lenke til www.onlineaviser.no på bloggen/hjemmesiden din. Takker på forhånd!

25.aug.2007 @ 20:59
URL: http://www.onlineaviser.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5501795
hits