TV2Nettavisen

Norsk fotball - best i verden

Av Davy Wathne - 10.aug.2007 @ 00:38
                Ti runder før slutt syder det fra nord til sør i Tippeliga-riket. Aldri før har spenningen vært så sitrende - og involvert så mange - i gull- og nedrykksstrid så sent i sesongen. Utgangspunktet gjør det naturlig å fremsette påstanden:
  
                - Norsk fotball er best i verden!

              Det trøstesløse sommerværet ødela ikke bare for is-salg og badeliv. Det spolerte åpenbart humøret til forstå-seg-på'ere og systemkritikere også. Så da Lillestrøm gikk på en europacup-mine noen mil fra stedet der Napoleon møtte sitt Waterloo, druknet nettsteder og avisredaksjoner i dommedagsutsagn fra dem som kan og vet alt om fotballen. Å lese kommentarspalter, kronikker, synspunkter og intervjuer gjorde en akkurat like munter som forsøkene på å få fyr på utegrillen på ferie-terrassen på Flekkerøy. Makan til mistrøstighet!

               Hulter til bulter ble der servert udokumenterbare påstander om tilstandenes begredelighet. Toppseriens overbetalte middelmådigheter fortjener verken publikumsoppslutning eller sendetid. Dessverre får de begge deler - i rekordomfang. For publikum strømmer til banene som aldri før. Det koker i Stavanger, Trondheim og Bergen. Og Tippeliga-kampene topper seerstatistikken og er hetere enn både frustrerte fruer og den ustoppelige Kiefer Sutherland. Ennå er fotballåret bare såvidt begynt.

                Dessverre - eller heldigvis - er det slik at kvaliteten på en fotball-liga er umulig å måle eller fastslå. Hva skulle kriteriene være? Spillernes surstoffopptak og utholdenhet? Farten eller treffsikkerheten på langskudd? Å lete etter kriterier er en meningsløshet i seg selv. Derfor ramler mange til slutt ned på FIFA-rankingen (for landslaget) og europacup-innsatsen (for klubblagene).  Som om det er prov på noe som helst.

                   Med hånden på hjertet: Hva beviser det at Lillestrøm røk ut av UEFA-kvalifiseringen etter to ganger nitti minutter mot en bare ti år gammel klubbkonstruksjon fra Luxembourg? Ingen verdens ting. Stort sett oppholdt romerikingene seg i motpartens sekstenmeter i begge de to kampene. Det var en ren tilfeldighet at de unngikk å score et tilstrekkelig antall mål. Men slikt skjer jo i fotball og er på ingen måte et ugjendrivelig bevis for norske klubbers begredelighet. En stor del av kampene i alle verdens ligaer vinnes av det dårligste laget! Ikke bare på tabellen, men i den aktuelle kampen. Det er jo derfor vi oddsspillere ruineres! Nådeløst og helt systematisk. Hvis der fantes rettferdighet i fotball og kampene endte i tråd med spillefordelingen, ville vi vært styrtrike alle mann.

                  Norske klubbers europacup-innsats er en indikator. Landslagets plassering på FIFA-rankingen likeså. Men veldig mye annet er synsing og tilfeldigheter. Emnet favner vidt, og der kan fremføres argumenter med utgangspunkt i barns oppvekstvilkår, lek kontra trening, bruk av kvalifiserte trenerkrefter i yngre årsklasser, teknisk og taktisk skolering, talentutvikling, spillerimport  osv. osv. Det hele ender i en system- eller spillestilsdebatt. Og folket må gjerne lytte til Andreas Morisbak og Drillo, Terje Liverøed og Per A. Flod. Mitt poeng er at for deg og meg og alle som elsker fotball er det viktigste at Tippeligaen er jevnere og mer spennende og uforutsigbar enn noen gang før - først og fremst fordi nittitallets kunstige Rosenborg-hegemoni er smuldret opp. Det var like ødeleggende for interessen og det lokale engasjementet som de suverende Larvik-jentene er det for håndballen.

                 Fra april til november spilles der 182 Tippeliga-kamper her til lands - med stadig bedre faciliteter, enklere adkomst og utvidet service. Lagene er jevnere og mer homogene enn noen gang før i norsk fotballhistorie, og der finnes ikke et oppgjør der utfallet er gitt før avspark. Fascinasjonen og begeistringen dette skaper er en attraksjon i seg selv, for fotball er først og fremst følelser og felles-opplevelser. For oss nordmenn er norsk fotball rent faktisk best i verden! Det kan selv ikke sommerværet eller avisskriverier dryppende av hoggormgift ødelegge. Så får vi heller venne oss til at ikke Rosenborg slår Milan på San Siro med det første....

              

Kommentarer:
Postet av: Dag Petter Gilje

Genialt innlegg, som om jeg skulle skrevet det selv.

10.aug.2007 @ 08:20
Postet av: Nikolai

En gjennomsnittsmann i et gjennomsnittsland... Husker du den strofen fra Åge Aleksandersen?
Du argumenterer jo egentlig for at norsk liga er blitt gjennomsnittlig. Spennende, javel, men kvaliteten til toppen er beviselig blitt dårligere.
Hvorfor ellers er rankingen til landslaget og Rosenborg falt så dramatisk?

10.aug.2007 @ 08:25
Postet av: Geir Nicolaisen

For egen del vil jeg heller foretrekke at Rosenborg vinner på San Siro
.............

10.aug.2007 @ 08:37
Postet av: Martin

DW spør om hvilke kriterier som skal brukes for å måle kvalitetene på fotballens som presteres. Her er noen: antall seirer/poeng i landskamper,europacup, EM, VM og Champinos League. Dette viser med all tydelighet at Norge har laaaaaaaaaangt igjen til det øverste skiktet. Brann, Lillestrøm, Viking og desverre nå også RBK er i internasjonal sammenheng som lilleputt-lag å regne! Men, den norske fotballen er best - i Norge!

10.aug.2007 @ 08:38
Postet av: Per

Ja, det går an å lukke øynene og tro vi er bedre enn før fordi vi har finere staionanlegg enn tidligere. Fakta er at landslaget gjør det dårligere, og vi eksporterer færre spillere til de store ligaene enn tidligere. Utenlandske lag har vel mistet interessen for våre spillere fordi de er mye bedre? At det er så mange lag som kjemper om nedrykk og seier er jo også et tydlig kvantitetstegn. I de beste ligaene er det de samme lagene som kjemper om seieren år etter år. I tippeligaen kan man ligge på nederste halvdel etter havlspilt serie og likevel ta medalje til slutt. Det går feks ikke i England fordi de beste lagene er usedvanlig stabile.
Når alt kommer til alt så er vi et lite land i en stor fotballverden og vi skal vel heller ikke forvente at vi skal være best. Det som skjedde på 90 tallet er unntaket, og nå er vi tilbake der vi "skal" være. Det er likevel ingen grunn til å ikke beholde drømmen om at det kan skje igjen. Første skritt må være å luke ut alle de middelmådige utlendingene i tippeligaen som opptar plassene til våre egne ungutter. Var det 11 spillere som risikerte å miste lisensen fordi de ikke har spilt nok kamper? Er dette nøkkelspillere vi trenger i norge, eller kunne norske 17 åringen gjort samme nytten? Tar man med de som kommer fra EØS-land så kan man vel doble antallet utlendinger som ikke har spilt halvparten av kampene. Ingen skal komme å fortelle meg at dette er bra for Norsk talentutvikling. Jo, Alanzinho og Edu er bra for norsk fotball, men Dan Anton Johansen og Ping Pong kan fint erstattes av norske spillere. Klubbene i Norge må åpne øynene, for talentene finnes. Lyn hentet Erling Knudtson etter at B-laget spilte mot Ullern. Ullern ligger jo bare et steinkast unna Ullevål, så man kan lure på hvorfor Lyn ikke visste om han tidligere. Slike unge spillere finnes det flere av i norge, men de beste klubbene vet ikke om de.

10.aug.2007 @ 08:42
Postet av: Gisle

Hehe, bra forsøk Davy. Men dette vet jeg at du ikke mener, innerst inne. Norsk fotball ER dårlig. Trenger ikke å være rakettforsker for å se det. Men det er greit, jeg veit jo hvor inhabil du er i denne saken. For det første jobber du i TV2, og for det andre så kan Brann endelig ta gull igjen. Ikke rart du er positiv. Men med hånden på hjertet?

10.aug.2007 @ 08:46
Postet av: Haug

Norsk fotball er best i verden!
Heia Heia Fredrikstad!

10.aug.2007 @ 09:22
Postet av: Eirik

Bra kommentar Davy. Det blir hevdet av mange at nivået i tippeligaen har sunket. Dette er selvfølgelig umulig å bevise eller motbevise. Vi kan ha indikasjoner. Det som er nevnt er blant annet europacupresultater nå kontra tidligere. Jeg vil påstå at dette i beste fall er en tynn indikator. En slik sammenligning måler kun norsk fotballs nivå i forhold til andre ligaer, ikke norsk fotballs nivå nå i forhold til norsk fotball tidligere. Den beste måten å finne om nivået er skiftet er å lytte til spiller som spilte her tidligere, for så og spille i utlandet i en årrekke før de er tilbake i Norge. En slik spiller er Eirik Bakke. Han spilte her på slutten av 90-tallet. Mitt i Rosenborgs storhetstid. Han var vekke i 6-8 år. Da han vente tilbake til tippeligaen var han helt klar på at nivået her til lands var mye høyere nå en da han forlot landet. Jeg spiller selv fotball på ok nivå og har vært i gamet i 10-15 år. Har ikke spilt i eliteserien men har spilt mange kamper mot elitelag opp gjennom årene. Jeg er ikke i tvil om at nivået er betraktelig høyere nå enn før. Mulig at andre land har hatt en enda mer progressiv positiv utvikling, men det er hindrer ikke at nivået har steget her.
Et annet moment er at nivået i internasjonalfotball har blitt langt jevnere. Langt oftere greier lilleputt nasjoner å få hederlige resultat mot store land. Tidligere bar disse kampene i større grad preg av plankekjøring. Konklusjonen er at nivået internasjonalt har blitt høyere, og det har også det nasjonale. Samtidig har det norske nivået svekket seg noe i forhold til internasjonal toppfotball, noe som, tatt i betraktning av Norges størrelse og innbygger tall, rett og slett er naturlig i verdens største og kjekkeste idrett.

10.aug.2007 @ 09:28
Postet av: hp

Ja det gjelder å være optmistisk her, hvis ikke kan vi like gjerne legge ned Norsk fotball. Lillestrøm flausen var selvfølgelig en stygg sak uansett hvordan man vrir og vender på det, til og med Wathne må innrømme det. Vi skal kun 5 år tilbake hvor Viking slo Chelsea og Leeds spilte semifinale i CL......Fotballen er totalt ubestemmelig noen ganger og takk for det! Det som ser lovende ut nå er at flere norske tenåringer går sine helt egne veier slik som Rekdal generasjonen gjorde. 5-8 år fram i tid så vil disse slå ut i full blomst og skape et meget godt landslag og inspirere klubbfotballen her hjemme. De som vil være med på den moroa møter opp på de flotte stadionanleggene som popper opp og heier på laget sitt, de andre kan f.eks. spille ludo, poker eller se på frustrerte fruer........

10.aug.2007 @ 09:34
Postet av: Arild Ravndal

At Davy Watne av alle ikke evner å finne kriterier for å bedømme norsk fotball i internasjonal målestokk, er mildt sagt besynderlig. Mannen har bastante meninger om det meste, og har garantert hatt meninger om norske lags prestasjoner i internasjonalt perspektiv. Det er vel og bra at norsk fotball lever sitt eget vellykkede liv i egen lekegrind, men alle som ser og sammenligner de beste utenlandske ligaene og vår egen, ser at det er avstand i kvalitet. Spesielt gjelder dette på det individuelle plan. Her må godeste Davy ha en egen agenda, forhåpentligvis ikke forankret i kommersielle interesser, eller så vil han fremstå som provokatør mot resten av den norske "fotballekspertisen" for å sette fart på debatten. På samme måte som tabellen i tippeligaen sier hvem som er best og dårligst, må man også, i det minste i en viss grad, kunne lese internasjonale "tabeller".

10.aug.2007 @ 09:53
Postet av: Kåre

Her lukter det inhabilitet lang vei, hadde tv2 sittet på rettighetene til den islandske ligaen hadde vel DW skrytt denne opp i skyene.
Nei, hele kommentaren hans er patetisk, all tenkelig objektiv statistikk tyder på at eliteserien er like middelmådig som den alltid har vært.

10.aug.2007 @ 09:56
Postet av: Frode

Vent til Viking kommer med i UEFA-cupen neste år... Da blir det saker! :-)

10.aug.2007 @ 10:07
Postet av: Per

Til Eirik. Vil bare legge til at Eirik Bakkes første kamp i tippeligaen er for Brann etter at han kom tilbake fra England.

10.aug.2007 @ 10:24
Postet av: Martin

Jada, Frode. Det "blir saker" neste år når Viking møter lag som er mange hakk bedre enn Sandefjord..................

10.aug.2007 @ 10:28
Postet av: Andreas Rønbeck

Jeg må si jeg liker den evindelige optimismen, den konstruktive approachen din, Davy. Er enig i at det ikke nytter å surmule, generelt, hva gjelder norsk fotball. Vi er et svært lite land, med få folk å "ta av" - for landslag o.l. Hele Norge er mindre enn én enkelt amerikansk by som Chicago, hva gjelder innbyggertall, for å ta et eksempel. I lys av det er det flott hva vi faktisk har fått til, spesielt når det gjelder vinteridrett, men også når det gjelder friidrett - med Vebjørn Rodals olympiske gull på 800m som et høydepunkt. Nordmenn har bevist at de kan, også i fotballen. Vi har slått Brasil i et verdensmesterskap. Riktignok i en av de innledende rundene og ikke i en finale - veien er fremdeles uhyre lang for norsk fotball. Det er en kjennsgjerning at norske spillere ikke har de ballferdighetene som eksempelvis fotballspillende brasilianere generelt, om det skyldes vår kroppsbygning, og fysikk i seg selv, eller om det skyldes at det er så veldig mange flere brasilianere å ta av i verden - for et landslag, om det skyldes kulturen hvor brasilianske barn spiller fotball i fattige strøk på gateplan, år ut og år inn, fordi de ikke får skolegang og har så rik tilgang på andre underholdningstilbud som Playstation og TV for barn, i storfamilier hvor kampen om fjernsynet er stor, er ikke godt å si. Det blir bare spekulering og teoretisering, men sannsynligvis spiller en eller flere av nevnte faktorer inn. Og så har du det med vilje og taktikk, og enkeltspilleres dagsform, på toppen av det hele. Så en fotballkamp er umulig å forutsi, full av føleleser og temperament, men også sluhet, råskap, finurlighet, humor - til tider. Det er variasjonen i fotballspillet og alle fasettene rundt det som evner å imponere og fascinere oss. For meg personlig er det et større kick at Tromsø, min hjemby, slår Rosenborg i serien enn om landslaget kjemper seg til uavgjort mot Hellas. Og det er lett å se at noen av proffene ikke glir like godt inn på landslaget alltid, som i sine klubblag. De blir vel slitne av det høye kampantallet i engelsk fotball... Den norske serien har for få kamper og en måte å heve nivået på, for landslaget, er selvsagt å slippe til flere norske spillere i første-ellveren og kanskje utvide toppserien til 16 lag, slik NFF har planer om / vurderer. Og det gjelder å være konstruktiv, ikke retrospektivt idylliserende. De færreste sitter med nøkkelen, men det er lett å peke på hvilke faktorer som gjør at en vinner fotballkamper, men det blir generelt og teoretiserende. Norske spillere har ikke samme klima å operere under som eksempelvis italienere. Det er ikke fordelaktig for ballkunnskapene på gress å måtte trene i snø, eller i haller med kunstgress. Vi har både geografiske, klimatiske, befolknings-antallsmessige - og muligens også genetiske (!) forutsetninger i mot oss. Mange nordmenn er høye og sterke. I fotball er det ofte de små og tekniske spillerne, eksempelvis Stabæks Alanzinho, som imponerer og begeistrer. Og det er jo gøy at slike spillere
gidder å spille i norsk toppserie, overhodet, ikke akkurat verdens best betalte liga, heller. Og der har du et annet, men viktig aspekt. De beste spillerne drar selvsagt dit hvor det er mest penger. Alle talentene drar selvsagt utenlands, eksempelvis 17-åringen som nylig debuterte for Manchester United, og Arsenals norske nyinvestering. Norsk klubbfotball gjør sitt beste, under rådende forutsetninger, vil jeg tro - så da skal vi være glad for mennesker som deg, David, som bidrar til å hause den opp, hva gjelder viktighet, eksperter som omtaler fotball som om den er her for å frelse verden, TV2 som gir topplagene penger slik at de får råd til nye og bedre anlegg - og fasciliteter for publikum. Norsk fotball nyter i allefall en økonomisk medgangsbølge, og det gir faktisk et godt utgangspunkt for bedre prestasjoner, selv om Beatles trolig har rett i låten hvor de synger at man ikke kan kjøpe seg kjærlighet.

10.aug.2007 @ 10:28
URL: http://www.myspace.com/theeskimoboy
Postet av: Øyvind

Bra innlegg Davy!!
En ting som ikke stemmer derimot, er at alle ville blitt rike på tipping hvis alle kamper hadde endt i tråd med spillefordelingen. Hvis så var tilffelle, ville oddsen vært 1,00 i alle kamper.

10.aug.2007 @ 10:30
Postet av: EN

Er det mulig? En kan var tilbøyelig til å tro at dette er et bestillingsverk fra nervøse investorer (eiere). Kvalitet fremmer interesse, dårlig kvalitet = færre tilskuere / kanalabonnement. Fremhev gjerne spenningselementet i tippeligaen, for det er vitterlig meget spennende, men den ultrakommersielle kanalen (TV2) kan ikke undergrave debatten i det profesjonelle fagmiljøet på denne måten. Det oser av underliggende motiver. Wathne stiller kloke og "aggressive" spørsmål i TV-ruta - denne bloggen har utfordret din integritet.

10.aug.2007 @ 10:31
Postet av: Geir a

Du kan umulig være seiøs med det du skriver. Norsk fotball er sanseløst dårlig. Pasningskvalitet, teknikk, spilleforståelse you name it. Vi er så til de grader akterutseilt på disse områder at det vi til slutt står igjen med er insatts og entusiasme og det er det som forøvrig er årsaken til at vif f.eks slår Brann som i utg punktet er ett bedre lag. Men allikevel går jeg på ullevål annenhver uke for å se vif fordi det er ikke noe alternativer......

10.aug.2007 @ 10:33
Postet av: Ståle

Men hva i alle dager mener DW med uttrykket "nittitallets kunstige Rosenborg-hegemoni".

10.aug.2007 @ 10:56
Postet av: Haakon

Det her var trist lesning. Kvaliteten på norsk toppfotball er laber. Lagene er meget ustabile i prestasjonene, og når det gjelder pasningsspill, teknikk etc. så er det vel ikke særlig tvil om at vi henger "noe" etter". Det eneste som er bra - avhengig av hvordan man ser på det - er at den ustabiliteten jo fører til endel spennende kamper; vanskelig å tippe utfallet...
Så på "Youth cup" på Eurosport i går, Boca mot Inter Milan. Mye bedre fotball enn f.eks. Viking-Godset, men man har jo gjerne et nærere forhold til norsk fotball, og da biter man i seg at det som presteres er heller labert.

10.aug.2007 @ 10:58
Postet av: kathrine

dette var et godt innlegg, det skal jeg være enig i.. men å si at norsk fotball er bedre nå, enn på nitti-tallet, er bare tull! selvfølgelig har vi utviklet oss, men de andre ligaene har utviklet seg enda mer, desverre.. hvordan du kan se det? på mange måter.. at det norske landslaget taper mot bosnia, at vi har minimalt med fotballproffer i england, spania, italia, tyskland osv. At norske klubblag taper mot svenske, luxemburgske og estlandske lag er også et pinlig faktum i denne saken.. og som om det ikke skulle være nok, så er det flere år siden et norsk lag hevdet seg i champions leauge, og uefa-cupen.. der har du beviset ditt davy! norsk fotball har utviklet seg, men de største ligaene har likevell utviklet seg så sinnsykt mye mer!

10.aug.2007 @ 15:58
Postet av: Thomas

Har tidligere hatt et litt dårlig inntrykk av deg,
men etter denne artikkelen beviser du at du kan mye mer om fotball enn mannen i gata!
Jeg vil ikke påstå at norsk fotball, eller tippeligaen for den sagt skyld, er inne i en god fase, men det nytter ikke å bedømme enkeltresultater.
Tippeligaen er revnende likegyldig for meg, bare
så det skulle være sagt. Følger kun Italiensk fotball. Allikevel kunne vel alle se at norsk fotball ikke akkurat hadde nådd toppen FØR Lillestrøms tap heller?
Det vi mangler i Norge, er talentutvikling i ung alder. Hadde selv en veldig god trener når jeg var yngere og han gjennomførte et treningsprogram som het "Curver Coaching". Teknikken som daglig vises på norske fotballkamper er i de fleste tilfeller dårligere enn det vi kunne prestere som 14-15-åringer.
Nå sier jeg ikke at det bare er å hoppe rett inn i tippeligaen selv om man gjennomfører et slikt kurs, men denne teknikken er så grunnleggende at ALLE burde kunne det. Det er utrolig lite krevende å ta en overstegsfinte. Hvorfor imponerer sånt oss i Norge?
Norske fotballspillere trenger teknikktrening allerede i en alder av 10-15 år. - Og gjerne tidligere. Disse øvelsene er verken vanskelige å gjennomføre, harde fysiske, eller kjedelige.
Ja til bedre teknikk.

10.aug.2007 @ 16:01
Postet av: sulus

Har hatt sesongkort i tippeligaen i 6 sesonger nå og det er ingen tvil. Tippeligaen er dårligere og istedet for tippeligaen skulle det hett tuppeligaen. Dette innlegget er et salgsfremstøt for å selge flere abonement til tv2sport, som er en elendig kanal som sender repriser av uintressante kamper. Diskuter heller hvorfor klubbene bruker opp milliarden fra tv2 til middelmådige utlendinger fremfor å dyrke egne talenter.

11.aug.2007 @ 16:00
Postet av: bolla

Norsk fotball bra??? OK. det viste jeg ikke. Vell, Hva vil skje? noen vinner, noen sparker treneren,noen skal ta grep, noen skal selge, og noen skal kjøpe. Så begynner en ny sesong. Før alt starter kommer VG med resultatet om hvem som vant 2008 serien og hvem som rykket ned.
Etter hver kamp kommer; "ETTERPÅ KLOKSKAPENS RYTTERE" (Journalistene) med diagnosen over hva som gikk galt og hvem som bør tre av.
Norsk fotball er som andre nasjoners fotball.
du Davy er mye bedre på TV. Fotball eller ikke.

11.aug.2007 @ 22:43
Postet av: Svarktander Bull

Håpløst. Norsk fotball er dårligere enn på lenge. Det er penger som teller, supporterne er "kunder". Topplagene våre taper mot lag fra Luxembourg, landslagsspillerne er ikke gode nok for Wigan, profilene går til storklubber som Groningen, West Bromwich, Leeds og Coventry... Jippi!

11.aug.2007 @ 23:43
Postet av: Terje Aarbogh Jensen

Kaster meg på alle som synes innlegget var bra Davy. Gledelig med litt optimisme og positiv spredning. Selv gleder jeg over alt rundt norsk fotball om dagen (med unntak av landslaget som jeg forventer litt mer av). Dette året skjer det mye rundt lagene i Norge. Det meste i favør av oss fotballnytere. Se alle oppgraderingene av stadionene. Stabæk med sin nye til svimlende 580 millioner. Ja ja... rike Bærum, men dog. Det blir en spennende stadion som kan brukes året om. Vi trenger en stadion som kan huse kamper sett med været landet har å by på høst/vinter. Skal vi prestere bedre utover landets grenser, må vi også kunne ha trenings- og baneforhold som ruster oss. Se på lille Åmot ute i Modum. De topper 2 div og har ikke stadion i det hele tatt. Deres store dilemma er nå hva de gjør om de rykker opp til Adecco. Har det vært lag som måtte takke nei til div spill grunnet fasilitetsmangler noen gang? Uansett... stå på lille Åmot. Heroisk av et lokalt lag med minimalt med resurser. Hadde vært morsomt om du tok en tur og opplevde "grasrota" der ute Davy.
Til slutt. Stabæk slukker Brann utover høsten.... 2 tap ok, et 3'tje blir det ikke. Uansett, medalje er fantastisk og ikke minst det å feire cup'en for andre gang i historien.
Stabæk - Alltid, uansett.

12.aug.2007 @ 10:01
URL: http://www.notrac.net
Postet av: Pål

Kloke ord fra Davy!! Opplevelsen får du på stadion og dit kommer flere enn noen gang.
Så behøver man ikke være rakettforsker for¨å lese all mulig internasjonal statistikk.
Men Davy, kan du ikke la noen av TV2s fotballeksperter lese kommentaren din.
Det brukes ofte så opppumpa ord i kommentarer og innslag - at de store ordene er oppbrukt når det virkelig er bruk for dem!!

12.aug.2007 @ 11:46
Postet av: giorgio

Norsk fotball er på nivå med austria league, knapt nok det. At det florerer mer penger har bidratt til mer kjøp ja. Men kaliberen på kjøpene er ikke den beste. Vi kommer aldri til å bli en fotballnasjon og vi nådde nok vårt klimaks i vm i 94 og 98. Og talentene her blir satt i system her altfor tidlig og mister sin kreativitet, altfor mye fokus på formasjon og dødballer i Norge. Er ikke rom for individualister i det hele tatt. Norge har hatt "myggen", men en ny kommer neppe med det første med denne utviklingen. Stikk fingeren i jorda og innse at norsk fotball er fortapt. Se heller på engelsk fotball, og at tv2 tar betalt for å sende norske kamper er jo et ran.

12.aug.2007 @ 16:11
Postet av: semb

Hei!
Hva er i veien med Semb.Har han hat mot Viking.
Hver gang han utaler seg om Viking, er det i et negativt tegn.
Visst han sier Pirola blir hindret av Ijen, må han også se at at Pirola holder rundt Ijen.Dette er noe som blir gjordt i alle kamper.Men som sagt Semb bør skjerpe seg med sine uttalelser.

13.aug.2007 @ 18:31
Postet av: ?

Martin Andresen er den beste i verden, det tør jeg påstå med hånden på hjertet!!!

01.sep.2007 @ 09:49

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5498130
hits