TV2Nettavisen

Martin til RBK - Branns fallitt

Av Davy Wathne - 11.jun.2007 @ 23:01
                         At Rosenborg vil ha Martin Andresen i en rolle som synes skreddersydd for vår landslagskaptein, kan ikke forbause noen. Til gjengjeld kommer det som et sjokk at Brann-ledelsen ikke bare slenger på røret, men faktisk diskuterer midtbanedirigentens fotballfremtid med trønderne. Det kan ikke bety annet enn at rødtrøyene likevel ikke har tilbakelagt strekningen fra såpeopera-scenen til gull-drømmenes teater en gang for alle. Brann - Rosenborg 12. august med en motstrebende Martin Andresen i svart og hvitt ligner et bergensk skrekk-scenario dagen etter at nettopp han åpnet scoringene og ledet byens fotball-stolthet til topps på tabellen for første gang denne sesongen.

                       Ved tilfeldighetenes sammentreff har Brann og Rosenborg havnet i et slags skjebnefellesskap denne sommeren. Begge har høyprofilerte bidragsytere på vei ut eller over i Bosman-spillernes rekker. Det fremtvinger scener og situasjoner en ville forsverget var mulige. I gamle dager var det nesten utenkelig at en spiller gikk fra Brann til Rosenborg eller omvendt. Men bare siste året har Brann sikret seg uvurderlige forsterkninger fra erkefiendens leir. Tiloversblevne rosenborgere som Thorstein Helstad og Jan Gunnar Solli er blitt verdifulle innslag i serieledernes første-ellever. Flere kan slå følge, men nå åpnes også det nordgående kjørefeltet - det Trond Egil Soltvedt, Azar Karadas og Ivar Rønningen har benyttet seg av før.

                      Opprinnelig var det meningen at Brann og Martin Andresen skulle diskutere en eventuell kontraktforlengelse i ro og mak og på bakgrunn av en felles evaluering av sesongens første halvdel. Nå forseres prosessen - fordi Fotball-Europa har pause, landslaget har spilt to kamper på fem dager og trøkket her hjemme begynner å ligne noe en aldri før har opplevd maken til. Heten de siste dagene er ingenting mot det en vil få føling med straks overgangsvinduet åpner. For noen skal ruste seg til medaljekampen. Andre må styrke stallen for å hindre degradering til Adecco-ligaen. Juli-pausen kommer til å bli den travleste og mest hektiske sommerperioden vi noen gang har hatt i norsk fotball.

                      Sportsklubben Brann har ikke imponert noen med sin personalbehandling denne sesongen, og med lokalpressens dillettanter som lydige formidlere har alle utenfor første-elleveren fått fritt og kontinuerlig utløp for sine frustrasjoner. Ønsket om en bred stall med konkurranse på samtlige plasser har forvandlet Brann-garderoben til et forsamlingslokale for surmulende ego-trippere. Sunn rivalisering til beste for laget har gjort Brann til en syte- og sutreklubb med personlige hensyn og egeninteresser foran alt annet. Hvordan dette ville tatt seg ut i motgang, har en bare en vag fornemmelse av.

                     To av Branns tre gjenværende spisser spiller på oppsigelse, og det er ikke en gang sikkert at Thorstein Helstad blir værende i Bergen til han overtar odelsgården på Stange. Det har fått rødtrøyene til å sjekke mulighetene for å hente en utilfreds Yssouf Kone til Stadion. Som man roper i skogen får man som kjent svar, og kynisk resultatorienterte Rosenborg har selvfølgelig forlangt Norges beste i den klassiske Bent Skammelsrud-rollen i pant. At Brann i det hele tatt vurderer et makeskifte, kan ikke bety annet enn at slitasjen nå er så stor og påkjenningene så plagsomme at en sivilisert skilsmisse fremstår som en mulig løsning. Problemet er at Martin Andresen kom til Bergen for å skrive historie med Brann. Hadde han ønsket seg til Rosenborg - for å kopiere et dusin RBK-årganger før ham - ville han gått dit da Stabæk måtte selge ham.

                  Med en eventuell Martin Andresen-overgang fordunster Branns sportslige troverdighet og den ambisjonen den bridgespillende Skeidar-arvingen har pisket inn i Stadion-miljøet de siste tre sesongene. Heiet frem av de historieløse som setter personlig prestisje foran hensynet til klubbens fremtid og visjoner. Folk som stiller krav  kan som kjent være ubehagelige - særlig for de makelige uten rare ærgjerrigheten. Men folk som stiller større krav til seg selv enn til omgivelsene, har som regel noe å bidra med. Og statistikken over erobrete poeng med og uten Martin Andresen på laget bør få selv den sløveste til å våkne.

                - Hotter than July, sier Larry King i en replikk som den transseksuelle storesøsteren i Shrek III. Hetest blir likevel 12. august. Brann - Rosenborg med Martin Andresen i hovedrollen. Uansett hvilken vei han spiller.

                   
   

Kommentarer:
Postet av: Eggen senior

Nervøs, Davy?

11.jun.2007 @ 23:33
Postet av: Davy

For hva? Jobben som hare for Jentebølgen er det eneste som skremer meg i Trondheim.

11.jun.2007 @ 23:46
Postet av: Hvorfor???

Du Martin du Martin!! Her syntes jeg du selv skulle komt på banen å forklart helt tydelig om det er dette du ønsker.Hele Bergen kommer til å kreve svar!Og så... hvorfor skal Yssouf Kone heller sitte på benken i Brann enn rbk, Sæternes har jo klippekort og Helstad scorer på bestilling. Det er mulig Helstad ikke fornyer kontrakten med det første, men når Brann skal ut i Europa tenker jeg kulen får blekk på seg. Tar dette med stor ro jeg Davy. Det kan du også:-)
Syntes forresten bloggen din er helt fenomenal.

11.jun.2007 @ 23:57
Postet av: Stig

Jeg har stor sans for deg Davy. Ikke ofte at en ser så profilerte journalister så til de grader blottlegger sitt brennende engasjement for sin barndoms klubb som du gjør. Selv om ikke Brann er eller har vært eller for den sakens skyld aldri kommer til å bli min klubb så synes jeg faktisk det er beundringsverdig at du viser ditt flammende engasjement for klubben i ditt hjerte. Flere sånne som deg! Selv er jeg fra det høye nord men en langbent nærsynt kar med gul og svart drakt ødela hele opplegget mitt med å være lokalsupporter sent på 70-tallet. Snakker selvfølgelig om Tom Lund. Han ødela hele lokalpatriotismen for meg.Og en kompis av meg. Vi er den dag i dag og vil vel sannsynligvis bli LSK supportere så lenge vi lever. Davy, you're my man! Den man elsker tukter man heter der visst. Og du er det beste eksemplet på det. Og vær så snill ikke selg sjela og troverdigheten din for a few dollars more!

12.jun.2007 @ 00:03
Postet av: Ottar Bighand Johansen

Synes kanskje du blir litt ensidig, Davy.
Det er naturligvis en grense for hvor mye Brann kan tåle fra Andresens side, også.
Hva han har bedt om vet verken du eller vi.
Det kan nemlig godt være at MA spekulerer i at det *ikke* er grenser for hvor langt de kan strekke seg nettopp for å tekkes innspill som dine, og at SKB bare ble nødt til å sette ned foten og stå på den som Torbjørn Jagland så elegant formulerte det.
Han er en en god spiller, men er uenig i at han er uunnværlig, slik det fremgår mellom linjene dine.

12.jun.2007 @ 00:39
Postet av: Anders Storma

"Ønsket om en bred stall med konkurranse på samtlige plasser har forvandlet Brann-garderoben til et forsamlingslokale for surmulende ego-trippere. Sunn rivalisering til beste for laget har gjort Brann til en syte- og sutreklubb med personlige hensyn og egeninteresser foran alt annet"
signed
Frykter det blir for mye støy, for mye rot og usikkerthet innad i skb så vel som utad i media utover høsten, og at vi heller ikke i år har det som skal til for å muligens hente hjem gullet.

12.jun.2007 @ 00:53
Postet av: terje johansen

Martin Andresens mulige overgang til Rosenborg illustrerer det faktum at fotball ikke lenger dreier seg om lokalpatriotisme, men om penger.
Fotball er blitt idrettens sirkus - med lokale manesjer uten lokal tilhørighet.
Det er dessverre det kommersielle sirkus som er blitt idrettens ledestjerne.

12.jun.2007 @ 01:09
Postet av: Sambaen

Kan jo virkelig begynne å lure på om "bossene" i idrettsveien virkelig ønsker seriegull??
Om det skulle være noe snev av sannhet i dette ryktet så er det intet annet en en gedigen SKANDALE. Greit at Martin Andresen ikke har spilt optimalt denne sesongen så langt, men gårsdagens kamp og kampen mot Odd samt to landskamper, viser at han er på gang. Det er og et poeng at han som kaptein holder skuten på rett kurs og det vil selvfølgelig bli STORE ringvirkninger om han skulle finne på og forlate skuten i sommer. Brann er nødt til å se på sportslige resultater fremfor å alltid ta hensyn til spilleres behov. Med Martin på laget i høstsesongen kan det bli gull i år, ønsker han seg vekk fra Brann og til RBK etter sesongslutt, så må de sørge for å skade han noe jævli på treningen før han forsvinner nordover til norges største bygd. Forsvinner han til RBK i løpet av dete vinduet så må supporterne sette i gang en protestmarsj mot Staddaen og kreve Bruun Hansen sin avgang umiddelbart.

12.jun.2007 @ 01:36
Postet av: Richard

Sitater hentet fra TV2 Nettavisen:
"Branns sportslige leder, Roald Bruun-Hansen, bekrefter at klubben har forhørt seg angående Kone, men vil ikke bekrefte at Martin Andresen har vært en del av samtalene.
- Fra vår side registrerte vi at Yssouf Kone ikke var fornøyd med spilletiden i Rosenborg, og da var det selvsagt interessant å høre med Rosenborg hvordan situasjonen var for denne spilleren, sier Bruun-Hansen.
- Spurte Rosenborg om Martin Andresen?
- Det ønsker jeg ikke å kommentere.
- Kan det bli en bytteavtale mellom Kone og Andresen?
- Det kan jeg selvsagt heller ikke kommentere. "
Dette blir altså til...
"Til gjengjeld kommer det som et sjokk at Brann-ledelsen ikke bare slenger på røret, men faktisk diskuterer midtbanedirigentens fotballfremtid med trønderne."
"(..) kynisk resultatorienterte Rosenborg har selvfølgelig forlangt Norges beste i den klassiske Bent Skammelsrud-rollen i pant. At Brann i det hele tatt vurderer et makeskifte, kan ikke bety annet enn at slitasjen nå er så stor og påkjenningene så plagsomme at en sivilisert skilsmisse fremstår som en mulig løsning."
Det ble skrevet en greie her forleden med tittel "Når BT har bestemt seg"... Jeg må dessverre si jeg tror den godeste Davy møtes seg selv hardt i døren her. For nyheten om at Brann diskuterer en Andresen-overgang med Rosenborg virker unektelig konstruert fra ende til annen av TV2.
Ironisk nok presenterer BT saken slik den er; at Brann har tatt kontakt med Rosenborg angående Yssouf Kone.

12.jun.2007 @ 01:43
Postet av: Haugen på haugen

Nei til Martin Andresen i konebytte!

12.jun.2007 @ 01:57
Postet av: Kjartan

Intet nytt fra Bergen... Nå har vel ikke akkurat bergenserne hatt rykte på seg for god personalpolitikk de siste 20 årene. Dette er vel bare en reaksjon på at alt har vært fryd og gammen de siste årene. Jeg håper Andresen havner i RBK, driter seg ut og legger opp. Sutreklumpen over alle sutreklumper, som slipper unna med det meste på banen, spiller som en primadonna på landslaget og knapt nok yter en innsats utenfor bridgebordet burde være easy riddance. Jeg kan til og med unne Brann gullet dersom de slipper denne forvokste grinebabyen. Brann vinner antageligvis ikke gullet uansett, de taper alle kampene i høst med eller uten Andresen, Andresen er uansett for opptatt med å vente på mørke høstkvelder for å spille kort...

12.jun.2007 @ 05:35
Postet av: MJ

Martin er ute etter å vinne noe, og ønsket å jobbe for det. Valget mellom Brann og RBK var ett valg mellom å jobbe for ett gull, eller få ett gull (den gangen). Nå er Martin fylt 30 år og tenker sikkert på at det gullet vil han ha, og får han det i Brann? Han vil avvente til sommeren og se hvordan tabellen ligger an (uten at det trenger å bety noe...) Uansett, så vil jo Brann ha noe igjen av Martin, og ryker Martin, så ryker også Sæternes (som snart er 33 år) og vi sitter igjen med Winters (som blir 33 år) En ny ung spiss i retur er kanskje ikke så dumt heller. For ser man bakover, så hva har egentlig Martin gitt Brann? Når høsten var som verst i fjor, hjalp jo ingenting. Jeg ønsker at Martin skal bli, han er en god spiller, men ikke uerstattelig, og varer heller ikke evig.

12.jun.2007 @ 07:06
Postet av: AJ

Gå i deg selv Davy, mener du egentlig dette? Er det kun for provokasjonens del?
Du skriver: "Sportsklubben Brann har ikke imponert noen med sin personalbehandling denne sesongen, og med lokalpressens dillettanter som lydige formidlere har alle utenfor første-elleveren fått fritt og kontinuerlig utløp for sine frustrasjoner. Ønsket om en bred stall med konkurranse på samtlige plasser har forvandlet Brann-garderoben til et forsamlingslokale for surmulende ego-trippere. Sunn rivalisering til beste for laget har gjort Brann til en syte- og sutreklubb med personlige hensyn og egeninteresser foran alt annet. Hvordan dette ville tatt seg ut i motgang, har en bare en vag fornemmelse av."
Hva vet du og jeg om dette? Og tror du virkelig at Andresen går til Rosenborg før 12.august? Rett og slett tøv dette Davy!
Rent storm i et vannglass fra TV2's side. Lage kvalm etter en bra kamp. Skam dere!

12.jun.2007 @ 08:13
Postet av: Helstad

Helstad har ikke noen odelsgård på Stange. I Vang derimot.

12.jun.2007 @ 11:26
Postet av: Stein I. Glasshus

Morsomt og nok et eksempel på dobbel standard fra Davy. Først raste ham not BT som ifølge ham selv drev på med spekulasjonsjournalistikk og ryktespredning om Andresens angivelige lønnskrav, deretter kaster samme Davy seg over tastaturet og hamrer ut sin vrede i en sak som fremstår med vesentlig dårligere kildegrunnlag enn BTs.
Intet nytt under solen. Heller ikke på Nøstet.

12.jun.2007 @ 12:17
Postet av: TOMBA

Hvis det er slik at Martin Andresen ønsker å gå fra Brann til RBK midt i sesongen viser Martin med all tydelighet hvem han er. Det syns jeg Davy og alle dere andre som sutrer
heller bør ta til etteretning. Det er dessverre blitt slik at pengene teller mest for disse spillerne TV-2 og andre medier opphøyer og gir heltestatus. Ser at enkelte snakker om klubbtilhørighet i denne spalten. Når 15 av 22 spillere i kampen mellom RBK og FFK er utlendinger bør man innse at ord som klubbfølelse og tilhørighet ikke lenger eksisterer i enkelte klubber. Jeg vil si til de unge spillerne Tettey, Siljan, Jamtfall osv: Gå til klubber som vil satse på dere før det er for sent !!! Hvis RBK nå henter Andresen kan det ikke oppfattes som annet enn mistillit til dere som representerer fremtiden.Det må være bittert å se at de spillerne som dere spiller sammen med på U-landslagene(Børufsen, Hæstad,Kleiven)får tillit og leverer på høyeste nivå mens dere råtner på benken. Tørum & co er dessverre i ferd med å ødelegge norsk fotball, og mediene er i høyeste grad med på det. Et eksempel: Etter kampen mellom Start og Sandefjord hvor Christer Kleiven debuterer med 2 målgivende pasninger og blir honorert med 3 poeng på Dagbladet's spillerbørs??? Solli, Andresen og Sappara hadde sansynligvis kommet på rundens lag med samme uttelling....

12.jun.2007 @ 12:28
Postet av: BL

Dette er åpenbart et forsøk fra din og TV2s side å koke så mye suppe på de spikrene RBH la ut i gårsdagens intervju.
Brann vil uansett få småpenger nå i juni, dersom Andresen ikke ønsker å forlenge, så da er det vel like greit å kjøre ut sesongen og la ham gå Bosman dit han måtte ønske.
Dersom han velger å forlenge, kan han uansett sende en takk til TV2, som bevisst/ubevisst har vært med på å forhandle opp lønnen til Andresen.
Ellers vil jeg bare avslutte med å si at du via denne bloggen viser at du er en like eminent skrivende journalist som du var i BT-perioden.

12.jun.2007 @ 12:50
Postet av: ?

Har fortsatt tilgode å høre fra noen som kjenner saken om Andresen virkelig er på vei til RBK. At Brann interesert i Kone - JA, At RBK er interessert Andresen (og har vært det i tre år)
- JA, At Brann har nektet for at Andresen skal selges - JA. Hvor kommer egentlig denne "byttehandelen" ifra?? Tror dette bare er en oppdiktet TV2-gimmick for å skape interesse for Eliteserien. Og en annen ting: Synes ikke det har vært noe syting i Brann i år. Eneste var Huseklepp som var litt misfornøyd med lite spilletid. Ellers har de ikke utmerket seg mer en man bør når man har ambisjoner om å spille på toppnivå. Både Gundtveit, Haugen, Winters, Bakke, Gashi, Corrales for å nevne noen har vist styrke.

12.jun.2007 @ 14:34
Postet av: Brewcastle

Hvis, om, at og men.....
Ro ned Davy. TV2 har laget et godt TV-produkt rundt eliteserien (kaller den det, siden jeg ikke ønsker å reklamere for gambling ;-). Men har vist tendenser til å lage "overkill" av det. Og det blir slett ikke bedre av å hause opp saker som dette. Her har klubbene tydeligvis utvekslet noen ord. Men det er ingen grunn til å begynne å produsere høner for det. Det holder at vi har fått vite at klubbene har snakket sammen.

12.jun.2007 @ 16:15
Postet av: rosenborger.

godt skrevet.

12.jun.2007 @ 16:58
Postet av: Eirik

Lar meg ikke imponere noe særlig av at du biter så sterkt på løse rykter selv om du jobber for kanalen som strør dem ut, i dag har jo Brann avvist på det sterkeste at Andresen vil bli solgt, Brann har faktisk ikke vært så dumme som det kan virke i denne situasjonen heller. Andresen har faktisk ikke så mye makt som man kunne tro, Brann kan lett nekte selg og benke ham ut sesongen uten å gå glipp av millioner, en spiller med 6 måneder igjen av kontrakten er faktisk ikke verdt altfor mye, millionene er allerede gått tapt, kanskje for over 6 måneder siden. Var vel heller da eventuelle feil fra sportsklubbens side ble begått.
Ellers er det rimelig pinlig at du ikke har fått med deg at Brann ledet serien etter 3 runder, du husker kanskje en viss 4-1 seier på stadion som sendte oss til tabelltopp?
Utenom det så kan man jo være enig at det er litt rart at 4 spillere som er meget aktuelle for start elleveren ikke har mer enn 6 måneder igjen av kontrakten.

12.jun.2007 @ 19:30
Postet av: Robert Rasmussen

Når TV 2 har bestemt seg?
Her forventet jeg å finne en knallhard blogg der du latterliggjør TV 2 for å holde på med langt tynnere spikersuppe enn den avisen du har lagt for hat. Men det ville vel være for mye å tro at du hadde et realistisk forhold til din egen arbeidsplass.
God bedring!

12.jun.2007 @ 19:56
Postet av: Ole Olsen

Synes Davy møter seg selv litt i døren nå. Med tanke på nedsablingen av BT for et par blogger siden, blir det merkelig hvordan han kan forankre sine meninger i løse rykter.

12.jun.2007 @ 22:08
Postet av: Espen

Sorry, Davy. Jeg har sansen for deg, men det du skriver her for deg til å fremstå som en hykler. Jeg viser til din kritikk av BT sin håndtering av "Andresen-saken". Det du, Davy, og TV2 gjør her med å forfølge denne saken, er det NØYAKTIG som BT gjorde. Forfølge en sak som i utgangspunktet er tatt ut av løse luften. Rett og slett lavmål, Davy. Og det er på en måte BTs "hevn" at Andresen nå går ut å sier at å gå til RævBk er uinteressant.
Du virker som en grepa kar, Davy. Du må ha deg frabedt sånt lavmål. ;)

12.jun.2007 @ 22:32
Postet av: spennvenn

Jeg LER av TV2 sin håndtering av denne saken. Selv om både agent hans og Andresen sier at det er uinteressant, så velger TV2 å fortsette med saken.
AKKURAT samme som BT gjorde med saken DU selv kritiserte håndteringen av, Davy.
Forferdelig.

12.jun.2007 @ 22:42
Postet av: TOMBA

Da det nå virker som denne saken er død hadde det vært interessant om du hadde tatt for deg "FIRST BLOOD" mentaliteten blant tippeligatrenerne/lederne i din neste spalte. Eller kanskje noen ord om de unge spillerne som blir benkeslitere til tross for at de leverer på landslagsnivå. Tørum's uttalelser angående Håvard Nordtvedt og andre 16-åringer er fullstendig latterlige. Skjønner godt at "stortalenter" i denne aldersgruppen velger toppklubber i Europa hvor de får de beste forutsetninger for å lykkes med sin utvikling i stedet for å havne i en klubb som RBK hvor de ikke evner å utvikle talentene......TAKK....

13.jun.2007 @ 11:03
Postet av: Finnemann

Dette er bare surr... Hva er egetlig denne historie oppbygd på? For meg blir det hele bare fjas og tull. Hvem klager i Brann? Synest alt virker ganske harmonisk. Spillerene oppfører seg proffesjonellt. Med tanke på denn\ spillegruppen som er der hadde jeg nesten ventet mere bråk.
Hva prøver TV2 og Davy på? Sitter de med informasjon som forteller dem selv at de vet så mye mere?
Hvorfor ikke fortelle oss dette da? Kanskje fordi historien er så tynn at de ikke tørr.
Jeg opplever faktisk BT som mye mere redelig en TV2/Davy.

13.jun.2007 @ 16:55
Postet av: Lyn for alltid

Hei!
Håper du tar min frustrasjon på alvor og svarer på dette spørsmålet, Davy. Du er en sportskommentator jeg personlig liker godt, og jeg forstår meg ikke på de som kritiserer deg for å være for Brannvennlig. Som oftest er du flink til å være objektiv. Men.
På lørdag vant klubben i mitt hjerte, Lyn, 6-0 over Brann. Brann spilte ikke veldig godt, men Lyn hadde en fantastisk oppvisning. Allikevel ser man ikke en Lynsupporter, ikke engang et spillebilde, på de tøffe musikkvideo-oppsummeringene dere har på slutten av fotballxtra. Det er forøvrig sjeldent man gjør det. Jeg oppfatter de "musikkvideoene" å være en samling av små og flotte stemninger fra de ulike kampene som viser glede og sorg blant supportere og spillere. En tøff snutt som på en måte binder supporterne sammen. Så hvorfor driter dere da så åpenbart i Lyn?
Da jeg ikke har mulighet til å betale for denne sportskanalen deres får jeg heller ikke sett noen av deres kommentarer rundt denne kampen. Dere snakker ikke om lørdagskampene på søndag (noe som er en frekk måte å få oss til å betale for den nye kanalen), men heller ikke idag viet dere noe tid til Lyn-Brann i oppsummeringen før Odd-Rosenborg. Jo; forresten. Dere snakket om Brannspillere som var på fest. Hvorfor? Det er faktisk ganske frustrerende -- tro det eller ei. Jeg forventer ikke mye. Men jeg forventer litt mer enn å bli nevnt i et par bispørsmål og leddsetninger under hovedsendingene deres når vi vinner 6-0 over serielederen. Håper på svar.
Med hilsen
Lyn for alltid

18.jun.2007 @ 22:22
Postet av: TOMBA

Når det går rykter om at Martin Andresen skal til RBK skriker du over deg Davy.
Når det nesten skjer et drap i tippeligaen svarer dere kommentatorer med øredøvende taushet... KOM PÅ BANEN !!!!!!!!!!!

26.jun.2007 @ 17:22

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5460581
hits