TV2Nettavisen

Når BT har bestemt seg......

Av Davy Wathne - 09.mai.2007 @ 18:33
           At Bergens Tidende har journalister som ikke kan skrive, har avisens abonnenter på en måte lært seg å leve med. At noen av de fast ansatte heller ikke kan lese, gjør det vanskeligere å ta BTs journalistikk på alvor. Når de til alt overmål og på toppen av det hele ender opp med ikke å høre etter når noen snakker til dem, blir situasjonen aldeles håpløs.

            Selv om intervjuet med Martin Andresens rådgiver og den nyansatte sportsdirektøren i  Brann klart fastslår at lønn så langt ikke har vært noe tema i forhandlingene, bruker BT hele førstesiden 9. mai på å fortelle sine lesere at Brann-kapteinen forlanger fem millioner i året for å fortsette i klubben. Og med dette tallet som utgangspunkt skriver avisens benådete Brann-analytiker en harmdirrende kommentar - som om de fem millionene likevel var opplest og vedtatt og en udiskutabel sannhet. Hvor blir det av den journalistiske redeligheten? Hva er det avisen driver med? Tenk på et tall, og si hva du synes om det?

              Når en fremsatt påstand avvises eller dementeres av alle involverte parter, kan en avis velge en av to strategier: Legge seg flat og beklage det inntrufne eller satse på at kildene en baserte sin opprinnelige historie på faktisk holder. Med andre ord: At Sportsklubben Brann og Martin Andresen lyger. Bergens Tidende gjør ingen av delene. Avisen ber i stedet om lesernes reaksjoner på "nyheten" om at Martin Andresen forlanger fem millioner. Og får selvfølgelig akkurat det svaret den ønsker seg. Som man roper i skogen...Og BT var jo ikke en multimedie-bedrift i ultaklassen om ikke avisen i tillegg sendte et menneske rundt på by'n med kamera og den ovennevnte førstesiden. Slikt blir det video-journalistikk av!

             Mot dumheten kjemper selv gudene forgjeves, og internett-epokens dominoaktige gjengivelse av ett organs saker gjør det bortimot umulig å få stoppet løgn og omtrentligheter og erstatte det etterlatte skandale-inntrykk med sannhet. For sannheten er at penger ikke har vært noe tema og faktisk er av underordnet betydning i Martin Andresens samtaler med Brann og for spillerens videre karriereplaner. Ikke fordi penger ikke betyr noe for den styrtrike Skeidar-arvingen, men fordi lønnen faktisk ikke er avgjørende for hvor han velger å avslutte karrieren sin.

             "Markedslønn" er et nøkkelbegrep når Sportsklubben Brann og Martin Andresen EVENTUELT finner ut at de skal fortsette samarbeidet. Og markedslønn for fotballspillere er ikke vanskeligere å fastsette enn det er å bestemme verdien på huset ditt: Nøyaktig det en kjøper er villig til å betale for det! Verditaksten er like uinteressant som Bergens Tidendes meninger om Martin Andresens sportslige kvaliteter. Huset blir solgt for det en betalingsdyktig kjøper er villig til å legge på bordet. Og Brann vil måtte lønne sin kaptein på nivå med det han kunne tjent et annet sted - minus det spilleren eventuelt er villig til å ofre for å kunne bo og spille i byen og klubben han elsker og helst vil fortsette i.

            I mine studiedager arrangerte vi viseaften med den svenske trubaduren Fred Åkerström. Noen av radikalerne syntes honorarkravet hans var drøyt og lurte på om ikke en kommunist burde gjøre jobben for en langt lavere pris enn artister av samme kaliber, men med et annet politisk syn.

          - Forskjellen på kapitalistiske artister og meg er hva vi gjør med pengene vi tjener, forklarte Fred Åkerstrøm, som blant annet støttet vietnamesernes kamp mot den amerikanske okkupasjonsmakten.

          At Martin Andresen har så mange penger i aksjer og eiendommer at han kunne betalt for å spille for Brann, er like revnende, rablende irrelevent som det var at Fred Åkerström forlangte penger for å fremføre sine ballader. At Bergens Tidende nærer et ønske om å diskreditere Martin Andresen og så tvil om Brann-kapteinens vurderingsevne og lojalitet mot arbeidsgiveren, føyer seg inn i rekken av ondsinnede angrep og forsøk på mistenkeliggjøring  fra Krinkelkroken. Fortsetter de kampanjelignende bestrebelsene, kan det bli så utrivelig at Branns sportslige troverdighet kommer i annen rekke når landslagskapteinen skal bestemme seg for neste karriereskritt. For det er ikke alle mellom fjellene som gjennomskuer den gamle tanten fra Nygårdsgaten....

Kommentarer:
Postet av: Espen

Spot on, Davy! Har irritert meg i lenger tid over inkompetansen i BTs sportsredaksjon. Men de selger jo aviser, gjør de ikke? Grunnen til det er at konkuransen fra BA er heller laber. BA har om mulig en enda mer bedriten sportsredaksjon enn BT.

09.mai.2007 @ 19:02
Postet av: Tor

Jeg er helt enig i alt du skriver. Har i grunnen bare ett spørsmål; var du og arbeidsgiveren annerledes på den tiden da du jobbet i BT?

09.mai.2007 @ 19:04
Postet av: Øddi

"Mot dumheten kjemper selv gudene forgjeves, og internett-epokens dominoaktige gjengivelse av ett organs saker gjør det bortimot umulig å få stoppet løgn og omtrentligheter og erstatte det etterlatte skandale-inntrykk med sannhet."

Ord-onani på høyt plan Davy..

09.mai.2007 @ 19:06
Postet av: Nedrez

Meget bra Davy!

Kunne ikke sagt det bedre selv..

At Langeland har hatt fjern Mjelde kampanjen gående en stund er jo ettwerhvert blitt en kjebtsak, men at han nå også vil bukt med Andresen er vel den eneste nyheten vi har fått ut av denne dagen...

09.mai.2007 @ 19:12
Postet av: Kristian

Langeland beviser gang på gang at han er en tredjerangs journalist og en førsterangs populist.

Som med alle populister må man spørre seg hva som er deres egentlige agenda. Mon tro om det var høyere opplag da stormen rundt Soltvedt var på sitt verste? Prøver han å gjenskape den uroen som herjet SK Brann som en mare før det nye regimet kom til, kun for å selge aviser?

Hva er det mannen vil med de usmaklige "ekspert"kommentarene, sin totale mangel på konsistens og sin stadige søken etter å henge ut enkeltpersoner (Mjelde, Andresen m.fl.)?

Takk for at du forsøker å ta et oppgjør med denne ukulturen, Davy. Kritiske journalister trenger vi kritisk, noksagter har vi nok av.

09.mai.2007 @ 20:00
Postet av: jon

Kan dette bt gjorde minske sjansene for at martin andresen vil forlenge med brann?

09.mai.2007 @ 21:01
Postet av: Kåre

Det er på tide at dere innser at Martin(e) er en pengegrisk fyr;)
Men med en gang det er noe negativt om han eller Brann i mediene så er Davy og tv2 på plass med en gang for å forsvare dem. Lurer på hva den kanalen hadde gjort uten Brann i tippeligaen? Kanskje vi kunne fått tilbake fotballen til NRK med Arne Scheie som komentator og Drillo som ekspert. Da hadde vi sluppet de to mest partiske
komentatorene som noen gang har vært på tv, jeg-elsker-brann-alsaker og jeg-elsker-vålerengen-semb!

09.mai.2007 @ 21:40
Postet av: ?

Jeg er helt enig med deg Davy. Dette kalles for såpekoking. Langeland gjør hva som helst for å sverte klubben og ikke minst Mjelde. Makan til idiot skal en leite lenge etter. I årene etter Runar Normann er Langeland alene i toppen om å bli "Årets Kødd!"
Min teori er at dette begynte i det små når han måtte slutte å kommentere Brann når datteren kom sammen med Dylam McAllister. Når så Brann valgte å selge vrakgodset McAllister, begynte helvete. Dette fikk Mjelde skylden for og der og da begynte han korstoget sitt. Da er det samtidig ufattelig uprofesjonelt av BT å la mannen fortsette.
Han burde tatt sin hatt og gått til NAV. Han kan få jobb som gatesoper. Plukke søppel i stedet for å skrive det.
Hvis Langeland elsker å lage egne historier og intriger, så goreslår jeg at han får seg jobb som episodeforfatter hos Hotel Cæsar. Værre såperkoker enn Langeland finnes bare ikke.

09.mai.2007 @ 21:40
Postet av: ?

Takk Davy!

Om Martin spiller i Brann neste år eller ikke, bør hvertfall ikke en evt avskjed ødelegges av svertekampenjen til Bt.

09.mai.2007 @ 21:42
Postet av: ?

Glimrende skrevet Davy!
Jeg har lenge lurt på hvorfor Langeland hater Mjelde (og nå åpenbart Andresen også), men det har altså med Dylan Mc å gjøre. Men det er helt utrolig at ikke BT reagerer på kampanjen hans!

10.mai.2007 @ 00:31
Postet av: 2M1

Ikke alltid jeg kan si meg så enig med Davy som i dette tilfellet. BT prøver igjen et av sine gamle triks....
Begynner å bli ganske lei av at Knut L. og hans kompanjonger uke etter uke får lire av seg sitt kortsiktige og tendensiøse pjatt som ikke avslører annet enn deres egen inkompetanse innen faget toppidrett.

10.mai.2007 @ 08:50
Postet av: Onkel Tom

Lavmål, Davy!
Ditt innlegg er et ufint og uverdig angrep på kollegaer. Samtidig er det to ting som slår meg:

1) Det er påfallende hvordan den fremste representanten for SUPPORTERKANELEN TV2 velger å ta en toppklubb i forsvar på denne måten. For meg blir det bare mer og mer tydelig at TV2 er i trusa på NFF og toppfotballklubbene.

Heldigvis har vi enkelte aviser som fortsatt har en proffesjonell distanse til de aktørene de rapporterer om. Med fotballavtalen har TV2 mistet mye av sin troverdighet i forhold dekningen av norsk fotball - og det illustrerer Davy selv på en glimrende måte her.

2) Etter mange år i bransjen vet du selvsagt at et dementi fra Sportsklubben og Martin Andresen i denne saken, ikke betyr at BT bare farer med løgn i sin artikkel. Kanskje snarere tvert om.

Jeg skjønner det er vanskelig for deg og dine å innrømme det, men; Kan det hende at BT denne gangen faktisk sitter på bedre kilder enn sportsredaksjonen i TV2? Jeg bare spør.

10.mai.2007 @ 09:02
Postet av: Capo

Fantastik bra skrevet Davy. Du får ut akkurat det jeg òg tenker på. Utrolig at en mann som Knut Langeland kan ha en plass som BT for å lire av seg ting i. Jeg pleier alltid foran hver sesong nullstille han og så utover sesongen telle hvor mange ganger han motsier seg selv...og ja... hver eneste sesong...så kommer jeg til slutt ut av tellingen

10.mai.2007 @ 09:03
Postet av: Ole R

igjen må jeg si meg så hjertens enig.
Davy viser seg som en journalist som både har sin egen integritet i behold, makter å se ting fra flere sider med kritisk vurderingsvne og fremfstår på ingen måte tabloid. Det motsatte kan man si om flere tidligere seriøst oppfattede media, deriblandt BT som følger lillebror BA ned i "format" (ikke papirfysisk, men journalistisk og redaksjonelt)
Davy uttaler seg også kun på egne vegne og er således på trygg grunn, men jeg finner grunn til å påpeke at Davys arbeidsgiver TV2, både i sin primære virksomhet i TV kanalen TV2, men også i sine underliggende virksomheter slik som Nettavisen.no også desverre er med på en tabloidiserende medieutvikling.
Det er i grunnen svært få medier jeg tør stole på ene og alene for tiden, uansett sakens art.
Det eneste som nytter er å lese nyheter i flere kanaler for derigjennom trekke egne slutninger om hva som er sant.
Davy er imidlertid for meg et viktig talerør jeg tør stole på, om enn ikke alltid enig med.

10.mai.2007 @ 09:09
Postet av: Capo

Det var vel Tore Strands datter som var sammen med McAllister. Men Tore Strand kan nå faktisk gå an å lese (til tider)... Men Langeland....jeg lurer på hva det er den mannen drikker for å få bukt med skrivevegringen sin...

10.mai.2007 @ 09:10
Postet av: Ole igjen

Forøvrig lar jeg meg skremme over hvordan ikke bare BT, men også Davys arbeidsgiver TV2 både i nyheter og programmer som Tabloid etc trekker veksler på det norske folks iboende misunnelighet, smålighet og misforståtte halvkommunistiske likhetsoppfatning. Alltid søker man å skape negativ oppmerksomhet (men positivt for leser-/seertall)gjennom å mistenkeliggjøre at noen mennesker faktisk tjener penger, eller ØNSKER å tjene penger på det yrket de har valgt.

Martin Andresen har penger fra før, ja - det forplikter ham imidlertid ikke til å jobbe for knapper og glansbilder i ettertid. Han er slik jeg oppfatter det trolig en av de mer intellektuelt oppegående fotballspillerne som trolig har beina trygt på bakken når det gjelder sin kunnskap om økonomi, sitt eget markedspotensiale og sportslige fremtidsutsikter. Han er utvilsomt en av den nasjonale fotballens største profiler i øyeblikket, men innser nok også at han trolig snart har nådd toppen i så måte.

Men enn så lenge er han med og bidrar i vesentlig grad til SPKBranns positive økonomi. At han skal ha rettferdig lønn for arbeidet skulle da virkelig bare mangle.

Å mistenkeliggjøre, eller rett ut kritisere MA for å ville tjene penger er et lavmål. Vi vil ALLE tjene penger - det er vel heller ikke såååå lenge siden journalistene i BT var i lønnskamp mot sin arbeidgiver. Jeg synes BT har et stadig sterkere kort foran neste lønnsoppgjør. Hvis lønn skal stå i forhold til arbeiderens utførte KVALITET kan BT etterhvert spare store beløp. Martin Andresen er nok imidlertid trolig VERD sin lønn for sportsklubben Brann, enn så lenge.

10.mai.2007 @ 09:22
Postet av: anders

Journalister generelt, og sportjournalister spesielt, er vel den yrkesgruppen med minst faglig kompetanse. Hva kreves det egentlig for å være journalist? Er man heldig har de klart å komme seg gjennom et 2 årig stuide i Volda (noe som burde vært minstekravet for å klippe håret til folk!).

I tillegg til at sportjournalister har minimal faglig kompetanse (vært med i Norwaycup holder ikke!,)er de særdeles hårsår og bli lett vippet av pinnen om Ivers jr. ikke stiller villig opp til de uendelig og drepende kjedelige spørsmålene de lirer av seg. Hvem kan klandre gutten?

Som journalister skal de være objektive, men her er det mildt sagt en logisk brist. Hvordan kan de være objektive, når de i sin agenda har å lage sensasjoner og overskrifter som "selger"? For å ikke å sankke om journalistene i Tv2, som skal være objektive, samtidig som de skal tilbakedrive 1 milliard fra oss fotballsupportere (Ler godt av de som sier at Tv2 er gratis, takke meg til lisens).
Dawy nevnte i et innlegg at jurister(kanskje det var advokater spesielt), var en yrkesgruppe han holdt langt nede på rangstilgen, den vurderingen er jeg enig i, men journalister (må bare generalisere litt), kommer ikke mye bedre ut.

10.mai.2007 @ 09:36
Postet av: Oskar Kleppe

Hei Davy.
Sier meg hjertens enig med deg. har lenge irritert meg over den vinglende ( humørsyke) skrivingen på lederplass i BT sport.Det er ikke alle som har kortidsminne, nevner hetsen mot Teitur for å rydde plass til Mjelde. Nå er det Mjelde som skal hetses, har tenkt samme tanken som andre insendere har nevnt, at det ligger utenforliggende motiver bak, snakk om lavmål. Det er sikkert mange som kjeder seg over at det endelig er blitt ro i rekkene i SK Brann, men at Bergens ledende avis skal være i den kategorien er skuffende.
Til slutt: Det er topp å følge med TV 2 sporten når du sitter i studio Davy, faktisk mange ganger mer interesant en å følge kampen som sendes parralelt på TV 2 Zebra.
Hilsen Brann supporter siden slutten på femti tallet.

10.mai.2007 @ 10:08
Postet av: Theredlegend


Først til CAPO.
Det er Langeland sin datter som er sammen med Dylan Mac, de fikk for øvrig sitt første barn tidligere i vår..
Så til Davy
Jeg kunne vel knapt nok sagt meg mer enig ang kvaliteten på journalistene i Krinkelkroken. Dessverre er det en generell mangel på kvalitet i andre av landets aviser også. At Dagbladet går dårlig, vises kanskje også på kvaliteten som vises av journalistene..
Det må være lov av journalister å sjekke kildene og være litt selvkritisk før de buser ut med en ny artikkel på nett. Det er ufattelig mange skuffende og enkle faktafeil som oppstår. Historieløse, og til dels kunnskapsløse mennesker er dessverre satt til å bekle roller som kommentatorer for fotball.. Det virker som utdannelse, skal settes foran kunnskap og interesse...
Til slutt, så skal det sies at alle ikke kan være like dyktige i både historie og skriveferdigheter som deg, Davy.

10.mai.2007 @ 10:13
Postet av: Bamsetjohei

Tviler IKKE på at forretningsmannen Martin Andresen har krevd "markedslønn" og at den har blitt definert til omtrent 5 mill. Tror du er ute å kjører her, Davy.

Uansett - "det er ingen grunn til at Andresen ikke skal få normal (høy) markedslønn selv om han har penger fra før."

Nei, det er ikke det - men det er heller INGEN grunn til at ikke mannen kan stå frem som et litt mer moralsk forbilde og si: "Jeg AVSTÅR fra den skyhøye lønnen og vil at Brann skal bruke pengene til noe mer nyttig."

Tenk om en spiller hadde sagt det. DA hadde jeg blitt imponert.

10.mai.2007 @ 10:24
Postet av: Lavida

Roald Bruun-Hansen gikk faktisk langt på BTV i går, da han sa at ledelsen i klubben langt på vei beklaget overfor spillergruppen DERSOM opplysningene fra forhandlingene med MA kom fra Branns indre gemakker. Altså; ingen BT-røyk uten ild. Kanskje...

På den annens side, BT går urimelig langt når de med anonyme kilder behandler informasjonen som den var opplest og vedtatt sannhet. Når de ber gud og hvermann om synet på en opplysning som i verste fall kan være en feig bløff fra en som ikke vil MA vel. Av dem kan det være mange, spillet om posisjoner i sportsklubben kjenner ingen grenser, og det er ikke første gang i så tilfelle BT villig lar seg bruke. Det vet Davy, og Knut L. burde etter såpass mange år i BT-sporten forstå dette spillet, og ikke minst konsekvensene av det.

Her har BT svelgt agn og søkke. Igjen...

10.mai.2007 @ 10:47
Postet av: Terje

Det verste e vel at de faktisk følger dette opp med flere "storyer" hver dag der de får reaksjoner fra andre. De har vel snart vært igjennom hele tippeligaen for å få deres meninger.

Personlig må eg si at ka MA vil tjene e for meg uinterressant. Eg stoler såpass på folkene i Sportsklubben at de klarer å håndtere dette på en god måte. Forhåpentligvis signerer han ny kontrakt i sommer og alle er fornøyde. AT han blir tippeligaens best betalte spiller må vi jo forvente, all den tid at han e den beste spilleren? Han e ihvertfall den med størst betydning for laget.

E sikker på at han e verdifull i kamp selv om han har en dårlig dag på jobb. Måten han virker inn på omgivelsene sine skal ikkje undervurderes.

Langeland har forøvrig ingen kredibilitet lenger. Han e vel forbanna på Mjelde og Brann fordi "kosegutten" ikkje fikk spille... Det e som det alltid e i Bergen; når ikkje Brann sjøl klarer å lage skandaler så e BT der med en gang for å prøve å skape noen. Man kan jo spørre seg korfor de e så j... ivrig i å få tak i de som ikkje får spille for tiden. Nesten viktigere å få intervjuer med de enn de som faktisk e på banen!

Godt innlegg Davy!

10.mai.2007 @ 11:27
Postet av: John

Godt sagt, Davy. Trodde en stund det bare var et fåtall som lot seg ergre over Langeland og resten av den haavikske redaksjonen der borte.

10.mai.2007 @ 12:00
Postet av: John

Godt sagt, Davy. Trodde en stund det bare var et fåtall som lot seg ergre over Langeland og resten av den haavikske redaksjonen der borte. For BTs del bør de SERIØST vurdere Langelands fremtid. De kan bare ikke fortsette på denne måten.

10.mai.2007 @ 12:02
Postet av: Per Egil

Det var jammen rette ræva som feis! TV2 og integritet. Kanalen som som setter glimtet i øyet fremfor seriøsiteten.

10.mai.2007 @ 12:03
Postet av: Finnemann

Jeg ser ikke helt problemet i det som BT og Langeland tar opp. For min del er jeg blitt beriket med informasjon om lønnsnivået til Norske fotballspillere. Ikke bare Andresens krav...men også lønnsnivå til f.eks Iversen i RBK. Er det så galt at vi får vite det og er det så galt at BT sktiver det? Selv om dette skulle vise seg å være feilinformasjon fra BT sin side, må jeg si jeg er glad for å vite at dette (5 mill) er markedslønn for en Norsk topp fotballspiller.

10.mai.2007 @ 13:26
Postet av: DEN GAMLE TANTEN.....................

Hva er det med deg Davy?
Ønsker dere i TV-2 sporten å ha enerett på tabloide utspill?
Hva er det egentlig du er ute etter å oppnå med å hudflette dine kolleger på denne måten.
Ja, ikke bare kolleger men også seere som er tvunget til TV-2 pga rettigheter.
Forventer du at med kjøpet av TV-rettighetene så skal dere ha monopol på hva som skal menes og hvem som skal henges ut.

Spillere som selv ønsker å ha en høy profil må også tåle at det blåser litt.
Jeg føler at endel av kritikken rundt Martin Andresen bunner i hans prestasjoner på banen.
Jeg tror at jeg har mange med meg når jeg hevder at MA ikke har prestert på det nivået man kan forvente av en spiller med så høy profil(både lønnsmessig,prestasjonsmessig og i media forøvrig).

Nei, få heller en debatt om det dere selv holder på med i TV-2sporten.
Såkalte eksperter som er forutinntatte i sine vurderinger. Eks: Nils Johan Semb i kampen mellom VIF og RBK hvor han snakker om klasse hver gang Iversen og Sappara er i nærheten av ballen. Sannheten så vi jo på TV, disse spillerne var langt under pari.
"Eksperten" Frode olsen hehe, når han fastslår at straffesparket til Start i kampen mot Viking ikke var i nærheten av straffespark.
HVA MED DERES EGEN INTEGRITET????
Hvor var "eksperten" Frode Olsen ved Vikings første mål mot Odd Grenland når Peter Ijeh drar Trond Viggo Thoresen så kraftig i trøya at han stopper helt opp i forkant av 1-0 målet? Klart frispark til Odd og gult kort til Ijeh.
Hva med Brann-supporteren Øyvind Alsaker som ikke evner å være nøytral som kommentator når han kommenterer Brann ?
Hva med dere selv i studio når en Fredrikstadspiller med vitende og vilje kliner ballen inn i innbytterboksen til Tromsø mens dere holder på å le dere ihjel av situasjonen?
Usportslighet som dere burde ta avstand fra...
Det er jo nettopp disse holdningene dere ber supportere ta avstand fra.
HVA MED Å BEGYNNE MED Å FEIE FOR EGEN DØR ???

10.mai.2007 @ 13:50
Postet av: DEN GAMLE TANTEN.....................

Et lite innspill..
Takke meg til Arne Scheie, Knut Nesbø og Karl Petter Løken i NRK som evner å være nøytrale og seriøse i sine vurderinger................

10.mai.2007 @ 13:57
Postet av: Integritet og seriøsitet

Når Davy bruker tid på å hisse seg opp over andre mediers påstått manglende seriøsitet, blir det bare komisk.

For det første vet ikke Davy hvilke kilder BT har.
For det andre tar TV2 mye oftere i bruk anonyme kilder enn mange andre medier.
For det tredje bør Davy rette sinnet sitt mot Davy. For hvem er det som leder debatter på Sportstabloid hvor den anklagede ikke får slippe til. Selv ikke med stedfortredere?

Ijeh og Viking var ikke tilstede i studio da Erik Soler fikk høvle over Ijeh med åpenbart injurierende påstander. Davy gjorde ikke en gang et spedt forsøk på å stoppe hetsen. Den som hadde nok skolering i presseetikk til å påpeke skjevheten var faktisk Arne Sandstø.

Hvem var intervjuer i Sprotstabloid med mamma Rise på besøk hvor anklager mot agent Baardsen haglet tett, hvorav et snes var langt over det loven setter grenser for. Gjorde integritets-jeg-så-ren-og-skikkelig-Davy et eneste skikkelig forsøk på å stoppe dette overtrampet?

hvis noen i medienorge skal hisse seg opp over manglende seriøsitet og integritet, står Davy langt nede på listen.

10.mai.2007 @ 13:58
Postet av: Jørgen

Er det virkelig noen som fremdeles leser hva Langeland skriver?

10.mai.2007 @ 14:44
Postet av: spennvenn

Davy for prez, de som ikke er enig i det hans skriver her, bør få bedre innsikt i medialivet i bergen. For det er pillråtttent.

10.mai.2007 @ 14:47
Postet av: Ossi

Davy, jeg er 100% enig i det du skriver. Her imponerer du virkelig, for regelen har vært at journalister "beskytter" hverandre, og er veldig lite kritiske til hva andre kollegaer skriver og fremstiller.

Når det gjelder BT-sporten generelt og Langeland spesielt har den for lengst mistet sin troverdighet. Det virker som de har en eller annen skjult agenda. Tore Strand har vært BTs troverdige alibi, og det er skuffende at han ikke har en mer fremdtredende rolle i sportsredaksjonen i BT.

10.mai.2007 @ 16:44
Postet av: Bob Dylan

COME WRITERS AND CRITICS
WHO PROPHETISE WITH YOUR PEN

and keep your eyes wide
the chance won't come again

and don't speak to soon
for the wheel's still in spin

and there's no telling who that it's naming

cause the looser now will later be win...

... ALLE (i kor med Langeland og Davy):
FOR THE TIMES THEY ARE CHANGING!!!

Takk Gud for generasjonsskifter.

10.mai.2007 @ 17:57
Postet av: Howie

Hvorfor er du, Davy, så sikker på at BT tar feil da!?
Ikke at jeg påstår at BT har rett eller galt, men synes det er veldig provoserende at en "sladderkanal" som TV2 som har så mye usant og pisspreik og si om ting og tang freser opp mot en mye mer seriøs medium som BT, med en gang de muligens har tatt feil.
TV2 har vanvittig stor bredde på norsk fotball nå. Så stor at det egentlig er alt for mye. Det er så mye fotball på de ulike TV2-kanalen at det er jo ikke nok og fylle opp sendingen med!
Hvorfor er BT journalister så mye dårligere enn dere? Ikke at du har sagt at TV2 er bedre en BT, du sier bare at BT er dårlig. Men regner med du ikke slenger med kjeften om du ikke mener du er bedre selv.
Men jeg er enig, at det er rart og usakkelig av en avis som BT og slenge et noe så usikker påstand på hele forsiden sin. Men VG og BA gjør jo det hver dag. Så de faller jo ikke lengre ned enn hva de allerede er.
Og Brann og Martin Andresen sier jo selvfølgeig nå at han vil ha "Markedslønn". Ingen av partene vil jo noen gang gå ut til media og bekrefte at han har krevd 5millioner i årslønn om det hadde vert sant uansett! Og hva er markedslønn da!? Tenk om Martin Andresen mener 5millioner er markedslønn for han!? Det er da virkelig ikke noe fasitsvar på hva markedslønner!?
Synes selv at 5millioner for han i årslønn er langt over markedslønn, men det er jo alt etter øyene som ser det.

10.mai.2007 @ 22:38
Postet av: Jan Hanssen

En kommentar til dem som synes at fem millioner er så vanvittig mye penger:

Prøv å gjøre et lite regnestykke selv. TV2 betaler en milliard for tv-rettighetene. En milliard er TUSEN millioner (i tillegg kommer billett- og reklameinntekter, men det kan vi se bort fra her). Folk slår ikke over på TV2 på lørdags- eller søndagskvelden for å se på talentutvikling eller breddefotball. De vil se god norsk toppfotball, og spillere som Andresen, Iversen og andre. Hvem bør da få mesteparten av disse pengene?

Så tilbake til regnestykket. Prøv selv å fordele tusen millioner på en rettferdig måte, mens du tar hensyn til at Brann er den mest populære klubben i Norge, og at Martin Andresen kanskje er den beste og viktigste spilleren i Norge.

11.mai.2007 @ 11:17
Postet av: Jan Hanssen

Forøvrig er jeg enig med dem som påpeker Wathnes skinnhellighet i denne saken. At en journalist i en gjennomført kynisk tabloidkanal som TV2 kan kritisere andre for manglende objektivitet, er i beste fall komisk...

11.mai.2007 @ 12:07
Postet av: Ludde

Nå vil jeg minne folk om at TV 2 Sportens ansatte, inkludert Davy Wathne, ikke har journalistikk som geskjeft. De har som oppgave å forvalte den milliarden bedriften har spyttet inn i Eliteserien. Noe som selvfølgelig er totalt uforenlig med journalistikk, hvilket Wathnes påtatte raseri tydelig viser.

13.mai.2007 @ 17:55
Postet av: Ronald Vardeneset

Dette er selvmål Davy.
For alle som ikke vet det, så har Davy et meget anstrengt forhold til BT
og han har hatt det siden han sluttet der.
Han har flere ganger tidligere kommet med utspill om at BT ikke har hatt integritet siden han selv styrte skuta.
Davy Wathne er sannsyligvis den mest selvhøytidelige journalisten i dette landet og er kjent for å kritisere kollegaer for den minste ting.
Selv sitter han i TV2-stolen sin og ler sammen med Åge Hareide, Martin Andresen og de andre fotballkjendisene. Rett og slett kvalmt.
Jeg har samtidig et spørsmål til deg? Hvor mange av de ansatte i TV2-sporten har en fortid fra nettopp Bergens Tidende?

15.mai.2007 @ 15:27
Postet av: Andreas

fornuftig kommentar fra davy, men er jo slik at mediene lever av "katastrofer". Glad kommentarer selger rett og slett ikke bra. Og i Bergen elsker jo en dem. Men virker jo helt klart at Bt aldri har likt Mjelde

18.jul.2007 @ 21:33

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5434951
hits