TV2Nettavisen

Frem med høyreneven, gutter!

Av Davy Wathne - 18.apr.2007 @ 23:27
             Peter Ijeh føler seg krenket og forulempet, er oppriktig lei seg og ser ingen annen utvei enn at Kristofer Hæstad vedgår sin rasistiske brøde og ber om unnskyldning!

             Kristofer Hæstad føler seg misforstått og tillagt holdninger og synspunkter han slett ikke har og kan ikke leve med beskyldningene om å ha servert rasistisk sjikane hengende over seg!

              Der står saken - fastlåst og med hovedaktører som verken er til å rikke eller rokke. Med voksende heia-gjenger og stadig mer skråsikre støtteerklæringer.

              For begge de involverte parter er sakens prinsipielle sider så viktige at en nå har passert "the point of no return". Det er trist, og det er ødeleggende. Det skaper ondt blod og en stemning og en atmosfære som gjør fremtidige møter og oppgjør spillerne og klubbene imellom betente og tillagt en dimensjon vi har klart oss uten og vært forskånet for i norsk fotball

             Etter hvert som dagene går og trenere og ledere kappes om å forkynne sin uinnskrenkede tillit til spilleren de har under sine vinger tilspisses og utvides konflikten. Uløselig fordi der åpenbart ikke finnes nøytrale observatører eller uhildete vitner med troverdighet. Dermed ligger det i sakens natur at Kristofer Hæstad vil måtte frifinnes for Peter Ijehs ikke dokumenterbare påstander om at Start-gutten ordla seg rasistisk  og sjikanøst. Og truslene om søksmål mot Peter Ijeh blir meningsløse fordi Kristofer Hæstad er fanget i akkurat samme fellen som sin motpart. Han har ikke noe å støtte seg til eller føre i marken når bevisbyrden blir hans.

              Der er selvfølgelig en årsak til at middelhavsfarere med juridicum figurerer på inntektstoppen i et land befolket av kverulanter og kranglefanter. I denne saken har det ingen hensikt å søke advokatbistand. En trenger ikke å ha rotet bort sine beste ungdomsår med jus-studier for å forstå at konflikten ikke kan løses i en rettssal. Her må kong Salomo på banen - bokstavelig talt.

            Peter Ijeh må bite i seg raseri og såret stolthet,  rekke ut høyreneven og si: Sorry, Kristofer! Jeg må ha misforstått deg eller tolket utbruddet ditt i verste mening. Jeg har kommet i skade for å tillegge deg motiver du åpenbart ikke har!

         Og terrieren på landslagets midtbane må tørke tårene, svelge ti ganger og rekke ut høyrehånden sin og si: Sorry, Peter. Jeg var rasende, og ut av meg glapp det noen gloser jeg ikke er stolt av! Men rasist er jeg ikke, og rasist blir jeg ikke. Jeg har den største respekt for deg - som menneske og fotballspiller!

         Bare sånn kommer  Viking, Start , norsk fotball og et par av Tippeligaens festligste og mest fargerike profiler videre. Fortsetter ordkløveriet og verbal-tennisen vi har vært vitne til de siste dagene, blir dette bare mer og mer utrivelig og ikke til å holde ut eller leve med. Det er en kamp ingen kan vinne. Flokken av tapere vokser for hver dag.

Kommentarer:
Postet av: Vegard

Amen!

19.apr.2007 @ 01:04
Postet av: TOMBA ARENDAL

BRANNSLUKKER...
Flott at du kommer på banen og prøver å bringe litt edruelighet inn i denne debatten.
Det som er leit er at dette nå sannsynligvis har gått for langt.
Når det gjelder konflikten mellom Doffen og Ijeh hvor det åpenbart er en påstand mot påstand-situasjon kan denne løses på gentlemannsvis ved å prate sammen og svelge et par kameler.
Et moment som du av en eller annen merkelig grunn unngår å nevne i din blogg er beskyldningene mot Atle Roar Håland. Det er etter min mening her skoen virkelig trykker.
Rasisme er etter norsk lov klassifisert som en kriminell handling og dermed straffbart.
Vi må vel også kunne forutsette at Ijeh er klar over dette.
Når han da for åpen mikrofon og i full offentlighet (på TV) påstår at Håland har utøvd rasisme får saken en helt annen dimensjon
For Håland er dette utvilsomt en svært vanskelig situasjon, noe som vel har kommet tydelig frem i media.
Man vet jo at det er bortimot umulig å tilbakevise denne typen påstander.
Så, dagen etter disse påstandene går Ijeh ut i media og "frikjenner" Håland.
Når han sier at Håland allikevel ikke har kommet med rasistiske kommentarer er det på tide å legge bort gummisålene. Da er det ingen troverdighet i det han kommer med.
Det og med vitende og vilje beskylde andre for kriminelle handlinger i den hensikt å ramme vedkommende er etter norsk lov også en straffbar handling.
Når Uwe Røsler i dag går ut og hudfletter Soler
for å ha kalt Ijeh en Løgner forteller det ganske mye om hvor denne saken står, spesielt når Ijeh selv innrømmer å ha løyet.

19.apr.2007 @ 01:29
Postet av: Anonym

Ijeh sa sa Håland brukte "bad language"... ikke at han sa noe rasistisk. Journalister vet akkurat hvordan de skal stille spørsmålene, vri og vrenge på det hele.. Opp til NFF å dømme saken og vurdere evt. straff. For å ha d sagt, Ijeh er en meget sympatisk og ærlig fyr, tviler sterkt på at han gir uttrykk for å ha blitt rasismeanklaget dersom det ikke er tilfelle. Men det er ord mot ord, og som Davy sier er det egentlig ikke annet å gjøre enn å gi hånden og la det være med det.. Start har uansett opptrådt svært uproffesjonelt i denne saken, der hele laget går ut i media og klager og syter, og med Solèrs personangrep på Ijeh - noe de ikke har grunn til å gjøre.

Denne saken og IF Start provoserer meget! La NFF ordne opp og hold kjeft inntil da! Vis modenhet..

19.apr.2007 @ 01:42
Postet av: TOMBA ARENDAL

ANONYM
Greit å være anonym.
Spør heller hvorfor IK Start har engasjert seg så sterkt.
Ja, det er vel sympatisk og ærlig å lyve på TV.
Forresten, utrolig hvor fort usympatiske Røsler har klart å sette sitt preg på Vikingmiljøet....

19.apr.2007 @ 02:26
Postet av: Iver Evenes

Har lest utallige blogger og debattsider, og denne Tomba LaBommba overrasker meg stadig med sine unyanserte og til tider tendensiøse utsagn. I glatte ordelag tydeliggjør han sine meninger, og later til å vite hva som har sagt hva, til hvem. Noe som egentlig bare Håland, Ijeh og Hæstad kan vite. At arendalitten er så bombastisk, illustrerer egentlig sakens kjerne; man kommer ikke langt når to brød beskylder hverandre for gjærmangel.

For de som har sett hele intervjuet, så er det på det rene at Ijeh refererer til både ?bad language?, og rasistiske utsagn. Han knytter en midtbanespiller og en sentral forsvarsspiller til disse kategoriene, men sier ikke hvem som har sagt hva. Ijeh referer hele tiden til bad language, som ikke har noe på en fotballbane å gjøre, og det er hele tiden journalistene som vil knytte bad language til rasisme.

Ellers er jeg helt enig med Wathnes poenger her inne, og jeg håper inderlig at jeg slipper å se arendalittens usakeligheter i innlegg fremover.

19.apr.2007 @ 05:10
Postet av: GM, Hønefoss

Du verden, Davy! Reflekterte visdomsord fra dette hold var ikke akkuratdet jeg hadde ventet....
Dette var lovende!

19.apr.2007 @ 05:10
Postet av: avgjort


Du vet det har vært en dårlig fotballkamp når alle snakker om hva som ble SAGT mellom spillerne...
Men denne saken henger nok mer sammen med den forlengede agurktiden norsk presse lider under i påvente av fantastiske fotballprestasjoner. I mangel på innfridde forventninger om fyrverkerifotball griper de i villfarelse tak i løse setninger og gjør de om til saftige søksmål for å fyre opp under den dårlige stemninga som tross alt har preget de to første rundene i årets tippeliga.
Norsk fotball i april har sjelden vært i verdensklasse, så heller ikke iår...
Så kjære Tv2: Jeg vet dere har betalt syke summer med penger for å sende tippeligafotball, men kan dere, vennligst, slutte å gjøre enhver fotballkamp om til en opera, der (skue?)spillerne dør i sakte film og æreskjeller hverandre i etterkant.
La oss heller spille fotball før det blir mai

19.apr.2007 @ 05:40
Postet av: Vebbe

Man må jo samtidig spørre, uavhengig av hva som har hendt i kampen Start-Viking, om hva som egentlig er rasisme. Definisjonene er flytende; to eksempler:
1. Ijeh hevder å blitt kalt "fucking monkey". Dette er tydeligvis rasisme iht Ijehs egne definisjoner.
2. Hans Åge Yndestad kalte i fjor dommer Espen Berntsen "forbainna ape". Da var det altså ikke rasisme.

Forstå det den som kan...

19.apr.2007 @ 07:02
Postet av: Owe Nilsen

Dette er det fornuftigste jeg har lest på nettet på mange uker.
Håper det kan følges opp av rette vedkommende.

19.apr.2007 @ 07:25
Postet av: Korrekt, Iver!

Jeg har også bitt meg merke i Tombas spaming av kommenterarer overalt hvor jeg leser om denne saken. Får håpe han blir tiet, og at ingen kommenterer det han skriver i tiden fremover, så får vi kanskje fred!

19.apr.2007 @ 07:35
Postet av: Tull

Hvorfor i all verden skal denne legges død?
Har du fått med deg at David Nielsen har hørt hva som ble sagt?
Saken er jo gått altfor langt med Matta og Soler sitt engasjement og jeg oppfatter dette Davy-skriveriet som en ren støtte til de to for å ta bort oppmerksomhet fra det som saken gjelder:
rasistisk bemerkning fra en Start-spiller.
Ute for resten av sesongen burde han blitt dømt til!!!!

19.apr.2007 @ 08:13
Postet av: oppgitt

For å få en stopper for det får de to bare snakke seg i mellom og oppklare "misforståelsen" og deretter komme med uttalelse til media, ettersom det her må være snakk om en misforståelse da ingen andre enn Ijeh selv har hørt denne rasismen fra Hæstad. Utrolig hvor lett det skal være å sverte noen i media...

19.apr.2007 @ 08:47
Postet av: Kristian

Hei Davy!
Jeg er enig med mye av det du skriver her, men synes du går for langt når du hetser oss stakkars jusstudenter. Ber om en uforbeholden unnskyldning, ellers blir det sak!

19.apr.2007 @ 09:10
Postet av: Dommeren

Merkelig så få som bryr seg om hva dommeren uttalte etter kampen når det gjaldt denne stygge hendelsen. Han kom med den merkelige kommentaren: "Ja han løp rundt å MASTE om noe rasisme greier". Tydeligvis var ikke dommeren så veldig interessert i å gjøre noe med denne saken ihvertfall.
Men til alle dere som mener Ijeh lyver.
Se tv bildene da. De viser klar og tydelig at Ijeg er borte hos dommeren etter den aktuelle situasjonen og peker på Hæstad og seg selv, og viser det har kommet noen kommentarer.

Ser desverre ut til at en av dem bare er nødt til å gi seg for å få saken ut av verder. Ihvertfall bør de prate sammen...

19.apr.2007 @ 09:33
Postet av: jørgen

Du er rett og slett en legende. En slags klok kar blant en gjeng med kverulerende "eksperter". Giddet å sparke bengt i ræven fra meg?

19.apr.2007 @ 09:38
Postet av: Kjittaen

Jeg synes hele opptrinnet er trist for norsk fotball. Det er veldig lett å komme med udokumenterte påstander. Dette er ikke for å ta parti med noen i denne saken, men jeg synes at så lenge en ikke kan dokumentere noe så bør en ikke komme med beskyldninger.

Skulle denne saken gå så langt at den havner i retten, vil den ikke få en løsning fordi dette vil være påstand mot påstand. Det vil bare være ødeleggende for Ijeh, Hæstad, Viking, Start og ikke minst for norsk fotball.

I kampens hete kan der helt sikker komme noen gloser, men jeg tror at NFF bør gripe inn i denne saken. Kalle inn de involverte og låse døren. Ikke sleppe de ut før de har ordnet opp. Et håndtrykk og en unskyldning begge veier må være løsningen for å legge saken bak seg. Hvis rasisme og/eller grov munnbruk er et problem, må en ordne opp i det med en gang. Fotball er en fysisk og engasjerende sport så litt knuffing og munnbruk MÅ en regne med. Men ikke mer en akseptabelt. Hva som er akseptabelt bestemmer NFF og dommerne.

19.apr.2007 @ 09:42
Postet av: Kjell

Daveys innlegg treffer godt og presist. Ijeh og Doffen må bli ferdige med saken.
Men: For meg er det helt utrolig at voksne (?) mennesker kan oppføre seg som dette. Ijeh skulle holdt kjeft og tatt dette på bakrommet. Doffen og Håland fremstår bare som patetiske når de snakker om å legge opp og at hverdagen nå er blitt helt meningsløs for dem begge. Håland har til og med dratt frem sitt engasjement for afrikanske barn som bevis på sin uskyld.
Fotballspillere fremstår ikke alltid som spesielt smarte. At det slenges dritt i kamper er ikke noe nytt. Nå må spillere og ledere sette seg sammen og bli ening om å avslutte dette. Da er Davys løsning en meget god en.
Og: Erik Soler... er det noen som tar den mannen seriøst? Han er en nyttig idiot for media (og dette er jo en sak media virkelig koser seg med!)

19.apr.2007 @ 09:43
Postet av: ingen

Hvorfor må HELE fotball-Norge støtte Mathisen, Soler og Start?
Hva er du redd for, Davy?
Kunne du i det minste ikke bedt sørlands-banden om å gjengi hva som ble sagt?
Kan du tenke deg noe så sjofelt som ikke å stå for noe du har gjort eller sagt?
Hvorfor er så mange opptatt av å snakke bort saken?

19.apr.2007 @ 09:51
Postet av: Evald Holmen

Davy mister litt perspektiver i sin meglerrolle.
En Start-spiller har uttrykkt et rasistisk utsagn. Det er dokumentert i alle fall av David Nielsen. Det er straffbart ifølge norsk lov.
Er det ikke riktig at han får sin straff, Davy?

19.apr.2007 @ 10:16
Postet av: Lars Hansen

Jeg er sikker på at dette hadde vært løst mellom de to spillere for lenge siden hvis det ikke var for TV2's ekstremtabloide journalistikk hvor de drar det ut i det vide og det brede.

De har satt spillerne, trenerne og klubbene opp mot hverandre i hver eneste sportsending siden kampen og får akkurat det de er ute etter, massiv mediedekning og pr rundt tippeligaen og dermed kanskje en kunde eller to til som betaler 149,- pr mnd for å følge med i tippeliga-farsen, som de så fint har gjort den til.

19.apr.2007 @ 10:53
Postet av: TOMBA ARENDAL

Iver Evenes..
Om å ta mannen i stedet for ballen....
Jeg forstår ikke at du bruker uttrykk som "tendensiøst"for å beskrive min kommentar her.
Jeg påstår ikke at jeg vet alt,men de fakta som jeg viser til her er grunnlagt i hva jeg faktisk har sett med mine egne øyne.
Jeg velger å tro at grunnlaget for din reaksjon
er at du kanskje viser til et annet intervju enn det jeg gjør.
Det håper jeg, for da kan vi sette det på kontoen for uvitenhet, hvis ikke så er det i overkant tendensiøst.
Det at jeg tilkjennegir hvor jeg kommer fra er helt bevisst, da kan man jo vurdere om jeg snakker med hjertet eller prøver å være objektiv.
Dersom du eller andre mener jeg snakker usant kan dere argumentere mot dette istedet for å komme med slike karakteristikker.
Sannheten kan ofte være vanskelig å forholde seg, så vanskelig at det for enkelte noen ganger kan være greit å svare med å ta mannen i stedet for ballen.
GOD BEDRING......

19.apr.2007 @ 11:19
Postet av: neXib

Dette blir litt for dumt. Ijeh har ikke gjort noe galt. Hæstad må bite i seg stoltheten og bare innrømme at han har slengt med leppa istedet for å være såra smågutt. Ijeh hadde ingen grunn til å finne på dette her, samme hvor mye journalister prøvde å vri ting ut av sammenhengen når de spurte han.

Og Davy, TV2 har gjort sitt beste for å lage en sak av noe som kunne vært løst med en telefon. Hva med å fokusere på innholdet i en kamp for en gangs skyld. Og søndagskamper må kommenteres av Semb og Alsaker. Hvis ikke blir det en annenrangskamp, som vi tydelig ser, det smitter over på spillerne å ha amatører i boksen.

19.apr.2007 @ 11:31
Postet av: John A.R.

igjen gøtt sagt Davy!

Walk on

19.apr.2007 @ 11:54
Postet av: Trygve

Til Evald Holmen
David Nielsen har IKKE dokumentert at en "Start-spiller uttrykkt et rasistisk utsagn".
Har har derimot sagt at det Doffen sa ikke har noe med rasisme å gjøre.
http://fotball.aftenbladet.no/eliteserien/article79376.ece

19.apr.2007 @ 11:56
Postet av: Askøyanders

Davy taler med klok tunge.

19.apr.2007 @ 12:11
Postet av: androsz

DAVY THE MAN

19.apr.2007 @ 12:19
Postet av: leif morten songe

Godt sagt, men ærlig talt.... Burde ikke DU, som programleder for Sportstabloid, da sørget for at Viking var til stede, og kunne forsvart de useriøse, gallelignende utsagnene til Solèr?? Latterlig at du tillater slikt, om du ønsker å være seriøs!

19.apr.2007 @ 12:22
Postet av: Tomba Arendal

Jeg har nå snakket med noen av mine nære venner i Start, og jeg må innrømme at Doffen har sagt noe som er riktig stygt...kanskje ikke rasisitisk, men likevel ikke bra.

Jeg vil derfor på det sterkeste beklage alle mine unyanserte mishagsytringer mot Viking, men til mitt forsvar, Start er mitt lag, Hæstad min evige helt, og Håland mitt ideal.

Ber derfor alle se bort i fra mine tidligere innlegg, og har allerde bestil blomster på interfora til Ijeh og hans familie!

19.apr.2007 @ 12:29
Postet av: TOMBA ARENDAL

"INTERFORA" ???
Hva er det? Et forum for bekjempelse av rettssikkerhet og ytringsfrihet?
Hmmmmmm...

19.apr.2007 @ 13:05
Postet av: Tomba Arendal

Beklager igjen, men jeg kom på at jeg har pyntet på sannheten. Egentlig ikke nære venner jeg har i Start, men pappa skal tråkke gress i pausene på Sør Arena. Sånn, da er min sjel hvit :)

19.apr.2007 @ 13:42
Postet av: Snorre Heimsund

Rasisme er totalt uakseptabelt og kan ikke unnskyldes, så derfor må Kristofer Hæstad straffes av NFF. Det er dessverre den eneste måten at man kan få slutt på dette en gang for alle, for det skal ikke lønne seg å spre rasisme og fremmedhat på en fotballbane. Det at Kristofer Hæstad er en profilert landslagsspiller er heller ingen formildende faktor, snarere tvert imot. Jeg håper derfor at NFF kjenner sin besøkelsestid og reagerer kraftig mot Kristofer Hæstad og Start-ledelsen i denne saken.

19.apr.2007 @ 15:03
Postet av: memofromturner

Du er nok inne på løsningen av hva som må skje her. Men saken er jo større, for dere i TV2 har jo også på tape at Ijeh beskylder godeste Håland for rasistiske uttalelser. At nigerianeren i ettertid trekker tilbake uttalelsene rokker selvsagt ved vikingspillerens troverdighet.
Ijeh burde selvsagt kontaktet Håland og forklart ham at han har kommet med uttalelser som ikke er korrekte. I stedet vil vi huske Ijeh som en løgner og deretter en av tippeligaens beste spisser.
Men jeg stiller også spørsmålstegn ved TV2 og fotballdekningen. Av og til er dere verre enn Se og Hør. Selve fotballen er ikke underholdende nok, så dere må snakke vel breialt for å skape overskrifter. Av og til virker det til at TV2 gjør alt de kan for å skape splid og krangel.

19.apr.2007 @ 15:20
Postet av: Til Tomba Arendal

Kan du ikke si hva som ble sagt da?

19.apr.2007 @ 16:06
Postet av: TOMBA ARENDAL

Det Ijeh sa til TV-Sør var at det var "bad language" fra Håland. Journalisten stilte spørsmålet: Var dette av rasistisk karakter ?
Hvorpå Ijeh svarte.......Well...Yes.
Man må da i anstendighetens navn ha rett til å stille spørsmål om Ijeh's motiv for å gjøre dette.
Har Østenstad/Røsler sett dette intervjuet? I så fall har de et forklaringsproblem når de uttrykker sin 110% støtte til Ijeh's forklaring.

19.apr.2007 @ 16:39
Postet av: Til Tomba Arendal

Du svarer ikke på spørsmålet mitt, hva nøyaktig ble sagt?

19.apr.2007 @ 16:46
Postet av: Bergen

Synes rasisme er uakseptabelt.
Ikke at dette er noe direkte med Ijeh saken å gjøre.
Men stiller spørsmålstegn med at det på den ene siden blir kjempe oppslag ved at en farget peron blir kalt apekatt. Men at det er "akseptert" å bli kalt jævla bleike kvisetryne, eller nå skal jeg faen meg knulle moren din eller noe i den duren.

19.apr.2007 @ 17:28
Postet av: S. Ørensen

Synd for Ijeh, men han har nok mistet all anseelse i fotballnorge (bortsett fra Stavanger)
Så en dokumentar på TV hvor han ble fremstilt som "Frelseren" som ba til gud og gikk rundt i byen og delte ut klemmer til eldre damer.
Det harmonerer dårlig med hans påståtte kristne livssyn å bli avslørt som en løgner.
Jeg var en av de som jublet i fjor da Viking klarte å berge plassen. Nå håper jeg dere får som fortjent og rykker rett ned til Adecco.

19.apr.2007 @ 18:42
Postet av: Mira

F... you. Ijeh er offeret, ser dere ikke det? Han j.... Doffen er en sleiping. Han må ha sagt noe rasistisk. Dommeren i kampen nevte jo også at Ijeh med en gang kom bort til han og forklarte om rasismeuttalelsene... I tillegg gikk David Nielsen ut å sa at Doffen hadde sagt noe stygt til Ijeh, som han lett kunne oppfatte som rasistisk. Så ja... En skal ikke uttrykke seg på en måte som kan virke æreskrenkende på andre. Doffen er synderen enkelt og greit. Fy skam! Så skaff deg en time til ørespesialist og optikeren dere som uttaler dere mot Ijeh.. UT med rasisme!!

19.apr.2007 @ 19:33
Postet av: S. Ørensen

Staaakar Ijeh og Mira.
Amen...

19.apr.2007 @ 23:58
Postet av: Solabu

Endelig bidrar du litt konstruktivt Davy. Din innsats i sportstabloid var en journalistisk skandale som har bidratt til å skape mye vondt blod mellom to klubber og to sett supportere. At Sandstø må minne deg om elementære journalistiske prinsipper er spesielt. Men gjort er gjort. Er stort sett enig i hva du sier nå.

20.apr.2007 @ 00:31
Postet av: KØDDEN

Ja, ja. Nå har denne saken fått en slutt, lykkelig for sørlendingene og desto ulykkeligere for Ijeh og Vikinghordene eller Siddisene eller hva man måtte ønske å kalle Snorre,Iver og resten av idiotene som står igjen som tapere i denne saken.
Vi i sør kommer til å le av dere og kødde med dere i all fremtid etter dette.Hehe....

20.apr.2007 @ 00:32
Postet av: Sieg Heil

Doffens sanne ansikt.

Postet av: Satyren

Grundig analyse av saken.

Postet av: Christian

Menneh, la oss være ærlige her: Jusstudiet er kanskje de minst bortkastede årene man kan bruke. Sett gjerne kranglefantene på plass, men lang nå ikke ut mot dagens up-and-coming unge!

21.apr.2007 @ 19:07
Postet av: KØDDEN

Godt å se at Ijeh var like på hugget i dag som han var på sør arena.
Ser at Sigurdsson kritiserer Ijeh for å ha fratatt han en målsjanse.
Rasist eller ???

23.apr.2007 @ 00:17
Postet av: HØGGÆRN

CASE CLOSED......
Hallo.....................
Nå er denne saken for lengst historie og jeg venter i spenning på ditt neste innlegg Davy, spesielt etter Branns nedsabling av et elendig VIF-lag. Dette må jo varme et Brannhjerte til det grenseløse.

23.apr.2007 @ 09:36
Postet av: HØGGÆRN

Glemte å nevne ditt tips om at VIF tar gullet i år. Står du fremdeles ved dette?

23.apr.2007 @ 11:24
Postet av: Ole

Når Ijeeh velger å definere fucking monkey som et rasistisk utbrudd, så er det han selv som legger en rasistisk tolkning til uttrykket. SOm Vebbe sier lengre nede, sagt på norsk til en hvithudet norsk dommer er akkurat samme uttrykk IKKE rasistisk.

Man tolker utsagn ut fra ens egen verdigrunnlag og oppfatning. Og man lar seg såre bare der man fra før er sårbar. (ref Karsten Isachsen)

Betyr det at Ijeeh allerede før denne episoden var blitt tillært å se seg selv som "ape"...? ut fra lignende utsagn fra andre tidligere? Det er i uansett ikke Doffens ansvar. Ijeeh velger selv hvordan han vil "høre" og tolke det som blir sagt.

De største rasister er ofte de som selv påberober seg å være utsatt for det. Det har med det vi på godt norsk kaller å være "hårsår". Lær deg det ordet Ijeeh. Din egen definisjon av deg selv avgjør om dine omgivelser faktisk er rasister.

10.mai.2007 @ 11:20

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5416687
hits