TV2Nettavisen

Våg å stå som Daniel

Av Davy Wathne - 14.apr.2007 @ 22:43
                      Så sprakk Nadderuds mondene velstands-idyll på direkten og  før Stabæk-tilhengerne hadde rukket å sjøsette cabincruiseren og få sommerdekk på firehjulstrekkeren. For som nyansatte direktører flest hadde Lars Bohinen et markeringsbehov. Og hva var vel mer naturlig i Bærum enn et lynkurs i skikk og bruk for å vise at man har vestkant-manerene i behold etter noen år i utlendighet og blant simplissene på Oslo øst? Rakk ikke den tidligere midtbane-eleganten halvveis innom kongefamilien til og med før det omflakkende fotball-livet tok en slags slutt?

                     Han har sannsynligvis laget et par av landslagshistoriens flotteste mål, men i sin aller første opptreden i rollen som Stabæk-direktør dundrer Lars Bohinen ballen i eget nett. For er det noe Daniel Nannskog må få lov til, så er det å vise sinne, frustrasjon og fortvilelse når han i kampens hete føler seg snytt for straffespark og på toppen av det hele belønnes med et gult kort for en høyst menneskelig reaksjon.

                     En kan mene hva en vil om Svein Oddvar Moen, men den talentfulle haugesunder imponerte vel ingen med sin fotballforståelse og sin menneskekunnskap forrige sesong. At han vurderte Bjørn Dahls hands mot Stabæk til ikke å være forsettlig, får stå for hans regning. Men den skandaleombruste Tippeliga-dommeren MÅ forstå og begripe at Daniel Nannskog tenner på alle pluggene og føler seg forurettet etter en situasjon som syntes helt opplagt. Å servere den entusiastiske svensken en tilleggsstraff - når alt Daniel Nannskog gjorde faktisk var å gi uttrykk for en godt begrunnet oppfatning - blir autoritært maktmisbruk.

                     Det er prisverdig at Lars Bohinen slår ned på islandske forsøk på filming og straffejuks. Det er klart usportslig og en uting norsk fotball godt kan klare seg foruten. Men å hudflette Daniel Nannskog i samme åndedrett blir totalt meningsløst. Stabæk visste eksakt hva de fikk da de kjøpte ham, og både på og utenfor banen har den gnistrende engasjerte svensken levert mer enn Adeccoliga-klubben hadde lov å regne med. Først skjøt Daniel Nannskog dem tilbake til Tippeligaen. Og så gjorde han comeback-sesongen til en heidundrende triumfferd som ville endt med medalje - om ikke Inge André Olsen hadde skadet seg mot Viking i Stavanger.

                      Daniel Nannskog er sannsynligvis Tippeligaens festligste og mest fargerike offensiv-spiller. Han er glødende engasjert og har et kroppsspråk og et uttrykksregister som gir enhver tv-produsent vann i munnen. La Daniel Nannskog få være Daniel Nannskog - til glede for Fotball-Norge og til fortvilelse for motstandernes forsvarere. Ikke senk takhøyden i klubblokalene på Nadderud eller på Fornebu, Stabæk. Ta svensken for den han er, og vis storsinn og generøsitet. Selvfølgelig skal Daniel Nannskog respektere spillereglene og dommerens autoritet. Selvsagt skal han lytte når direktøren formaner. Men ikke gjør denne fargeklatten hverdagsgrå og normtilpasset. Uten typer som Daniel Nannskog i fri dressur blir Tippeligaen fattigere.

                     - Våg å stå som Daniel, sang vi av full hals og hjertets lyst i ungdomsklubben i Storetveit menighet for førti år siden. Salmen var gøyere enn peddikarbeidet og fenget bedre enn lysbildene av de spedalske på misjonsmarken på Madagaskar. Skift ut "Skikk og bruk" med Landstads reviderte salmebok, Lars Bohinen!

Kommentarer:
Postet av: ?

Bra skrevet Davy!

14.apr.2007 @ 23:35
Postet av: ?

mer pissprek av Davy....

15.apr.2007 @ 00:38
Postet av: Christian Paasche

De fleste med cabincruisere og firehjulstrekkere som var på Nadderud, er bergensere i eksil!!! Bare sånn at det er klart.

15.apr.2007 @ 08:54
Postet av: Kristin

Urolig bra skrevet,Davy. Daniel Nannskog er unik og han kan man ikke herse med på denne måten. Bohinene var aldri i nærheten av å bli så bra som Daniel. Daniel er solid svenske, han er ikke motagelig for slike primadonnanykker. Bohinen; ta av deg fin-frakken, brett opp ermene og gjør en sportslig innsats.Tørk av deg den hovne direktørminen og bli en av gutta.

15.apr.2007 @ 09:15
Postet av: Blaa

Amen!

15.apr.2007 @ 10:54
Postet av: tjokken

du er mannen davy, stabæk-tilhenger i underbevisstheten

15.apr.2007 @ 11:18
Postet av: Christian

har du melodien til sangen du sang som liten, eller hvor man kan få tak i den. "Våg å stå som Daniel"???

15.apr.2007 @ 11:25
Postet av: ?

Veldig bra skrevet. Nannskog er kongen!

15.apr.2007 @ 11:34
Postet av: Ola

Man må slå ned på slik bajasoppførsel uansett om han hadde grunn for det eller ei. Ellers vil det bare utarte seg og unger vil ta etter. Alle vet at dommeren ikke gjør om på avgjørelsen likevel. Dersom man absolutt må få utløp for frustrasjon, gjør det på den sportslige måten. Hamre inn en goal i sinne er vel den beste måten å reagere på. Men Bohinen kunne kanskje ha holdt kjeft.

15.apr.2007 @ 11:47
Postet av: Hurramegrundt

Enig med Ola. Er Wathnes teori at dommere bare skal gi gult kort for protester hvis avgjørelsen var riktig?`Det blir jo en fullstendig absurd påstand med mindre man forutsetter at dommeren bevisst dømte feil.

15.apr.2007 @ 11:55
Postet av: Forundret

Nannskogs reaksjon var langt over grensen for det som kan aksepteres. Han stoppet å spille, og fortsatte å skjelle ut dommeren etter å ha fått gult. Det har spillere blitt utvist for før.....

I denne sammenheng er det uinteressant om dommerens avgjørelse er riktig eller gal. Spillerne skal respektere dommerens avgjørelse, selv om en spontan protest må aksepteres. Det Nannskog drev med, var hinsides spontant.

Men Wathne er vel mer opptatt av at sirkus er godt tv, enn at regler skal følges.

15.apr.2007 @ 12:35
Postet av: Stabæk fan!

Du er inni på noe her....ganske enig med deg!

15.apr.2007 @ 13:46
Postet av: TOMBA ARENDAL

NANNSKOG
Helt enig med deg her Davy.
Igjen så ser man at en ærlig spiller blir straffet ene og alene pga dommerens mangel på fotballforståelse.
Ser nesten ut som endel tippeligadommere har engelskmannen Graham Poll som forbilde.
Når det gjelder Bohinens refs av Nannskog så er det nesten på grensen til illojalt.
Det typiske er jo at lederne forsvarer spillerne sine. Dersom Bohinen har et markeringsbehov bør han absolutt finne en bedre sak å markere seg på.
Stå på Nannskog, selv om jeg ikke er Stabækfan er jeg stor tilhenger av Nannskog som spillertype.
Jeg har heller aldri oppfattet Veigar Pall Gunnarson som noen juksemaker.
Forstår ikke motivet til Bohinen.

15.apr.2007 @ 14:18
Postet av: Kniksen

Dommeren ventet leeenge med å gi det gule kortet, for at Nannskog skulle få mulighet til å roe seg. Men han bare fortsatte - da hadde ikke dommeren så mye valg - gult kort.

Men Davys dommerkarriere tok da heler aldri av...

16.apr.2007 @ 17:12
Postet av: ?

du er konge davy.
eneste grunnen til at tv2 sporten er bedre enn nrk og canal plus.

16.apr.2007 @ 21:39
Postet av: Kristian

Å gå opp i ansiktet til linjedommeren å skrike til ham er gult kort uansett hvor feil dommeravgjørelsen er Davy! Det er ikke et diskusjonstema så lenge dommerkomiteen i Fifa har bestemt seg for det...

Og at Lars Bohinen irriterer seg over et gult kort pga munnbruk skjønner jeg godt, at han går ut med kritikk av egne spillere i media derimot unødvendig synes jeg...

17.apr.2007 @ 13:06
Postet av: Den aller siste Mohikaner

Tull og tøys Davy! En ting er å protestere på avgjørelsen. Selv om jeg er bergenser så jo også jeg at det var klart straffespark. Dette må selvsagt den sutrete svensken få lov å gi utrykk for.

Men hvor lenge? Det er det sentrale spørsmålet. Han begynte lenge før ballen var ute og fortsatte å gestikulere vilt tjue centimeter fra linjedommer/dommer. Han stoppet ikke før kortet kom.

Kortet var soleklart. Punktum.

17.apr.2007 @ 23:51
Postet av: sjømannen

Jasså, Davy? Så at dommar Moen gir gult kort i nemnde situasjon omtalar du som "autoritært maktmisbruk"?

Om ikkje det var blitt gitt gult kort i denne situasjonen hadde det jo vore fritt fram for alle, kvar einaste gong fløyta går i mot det ein sjølv oppfattar som rett.

Kjære deg Davy, du må forstå at spelereglane er like for alle - også for Daniel Nannskog. Eller skal han få særbehandling fordi dette er godt fjernsyn for TV2?

Kan kanskje Davyen utarbeida ei liste over dei spelarane som må få lov til å reagera som dei vil, og overlevera denne lista til Tippeligaen sine dommarar?

19.apr.2007 @ 02:49
Postet av: Per

Hei Kristin. Har du bnoen gang sett Lars Bohinen spille fotball? Daniel Nannskog er en bra spiller og en fargeklatt, men å si at Bohinen aldri var i nærheten av å bli så bra er feil. Fakta er jo at Bohinen var en mye bedre spiller. En av de aller beste vi har hatt i Norge.

19.apr.2007 @ 11:23

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5412839
hits