TV2Nettavisen

I tabbe-tåken

Av Davy Wathne - 29.mar.2007 @ 17:47
               Hadde han begått en kriminell handling etter kl. 21:30 i går kveld, ville Thomas Myhre etter alt å dømme blitt blankt frifunnet.  For nærmere "bevisstløs i gjerningsøyeblikket" er det knapt mulig å komme. Etter tyrkernes redusering drøyt midtveis i 2. omgangen i Frankfurt ravet den sympatiske stakkaren rundt i tabbe-tåke i eget forsvarsfelt. Mest av alt lignet Thomas Myhre en groggy tungvektsbokser. Det var vondt å se på.

                Undertegnede leser syv-åtte papiraviser og er innom en håndfull nettsteder og vel så det hver eneste dag. Med hånden på hjertet må jeg medgi at jeg ikke så noen som bombastisk tok til orde for et keeperskifte etter Thomas Myhres fatale opptreden mot Bosnia på Ullevaal lørdag. Tvert imot lå det liksom i kommentator-luften at veterankeeperen fortjente samme sjansen til å revansjere seg som resten av Åge Hareides gjeng. Alle var enige om at det var perfekt med en ny sjanse bare fire dager unna - mot en attraktiv utfordrer som var høyt oppe etter en heldig borteseier over de greske europamestrene.

            Statistisk sett går det både vinter og vår mellom hver gang en så dreven keeper som Thomas Myhre gjør så grove tabber som plasseringsfeilen på Ullevaal. Stabilitet har vært Viking-keeperens varemerke - i hvert fall på landslaget. I privatlandskampen mot Island på Aspmyra hadde han riktignok en uforklarlig innsovning som lignet brøleren forut for 0-1 lørdag, men stort sett har Thomas Myhre klart seg greit. Ofte har Åge Hareides mest betrodde vartet opp med poenggivende redninger og vært tungen på vektskålen i viktige oppgjør. At han fikk en ny sjanse tross manglende kamptrening fra klubblaget, var greit nok. Helt til sent onsdag kveld.

              Spørsmålet i ettertid er om Åge Hareide burde luktet lunten og foretatt seg noe da det ulykksalige frisparket  til tyrkerne traff midt i mål og likevel havnet i nettet 27 minutter ut i 2. omgang i Frankfurt.  Var det et nytt hendelig uhell? Eller et signal om at Norges sisteskanse var i ferd med å forvandles til en sikkerhetsrisiko for laget og en trussel mot tre-poengeren og dermed vårt stadig spinklere EM-håp? Burde Thomas Myhre vært byttet ut da han helt åpenbart havnet i et nytt traume og kjente jorden beve under beina sine?

               Etterpåklokskap er en lettvint, uforpliktende og fjollete form for klokskap - i hvert fall for dem som lever i nuet og må ta de viktige avgjørelsene der og da. Men satt vi ikke alle med hjertet i halsen og en følelse av at historien var i ferd med å gjenta seg da kampen fortsatte på 2-1? Var det ikke ren deja vu da guttene våre stilte i mur og frisparket skrudde, trillet, pakket og forsvant under Thomas Myhre og over krittstreken i sluttsekundene?

                Nils Johan Semb gjorde en smertefull erfaring da han valgte å beholde Espen Johnsen på banen i playoff-returen mot Spania høsten 2003. Åge Hareide betalte en høy pris for den halsstarrige tilliten til Thomas Myhre i Frankfurt i går. Begge handlingene er begripelige - av flere årsaker. En leder skal ikke skape syndebukker eller forsøke å redde sitt eget skinn ved å leke flasketuten peker på. Og kanskje ville det vært kortsynt, hjerterått og hensynsløst å kaste Håkon Opdal til ulvene ved å sette Brann-keeperen innpå i siste del av Tyrkia-kampen. I ettertid virker det likevel som en klokere avgjørelse enn den som ble tatt. For på samme måten som med tilskuerbråket på Ullevaal lørdag: Tyrkias utligningsmål var en varslet katastrofe. En behøver ikke hete Anne Elisabeth Westerlund for å se at 2-2-målet måtte komme med Thomas Myhre mellom stengene. Spørsmålet er om det kunne vært unngått og om landslagssjefen hadde noe reelt alternativ da Fotball-Norge plutselig ble sittende i dødens.

Kommentarer:
Postet av: ?

Davy er gud

29.mar.2007 @ 18:31
Postet av: ?

Davy! Fiks avsnittene dine... Værsåsnill! Du har to alternativer:

Enten hopper du over en linje, som jeg akkurat gjorde.
Eller så gjør du et innrykk i neste linje som dette.

Som dette kan man ikke hoppe til neste avsnitt. Det er ikke rett skrevet.

29.mar.2007 @ 19:20
Postet av: kjell

Ingen tvil, det er hareide som står ansvarlig for de 4 tabbemålene. Myhre er en glimrende målmann. Han er av topp kvalitet,når han er i form. Etter langt skadeavbrekk og ingen kamptrening er Myhre i dag svak/dårlig. Likevel, Hareide står ansvarlig for valget. Hareide alene er ansvarlig for begge tapskampene. Dette vitner om dårlig lederskap. Hareide representerer kun 10 % av det Drillo sto for. Hvis Hareide hadde vært en kvalitativ god trener, ville Myhre med sitt dårlige treningsgrunnlag aldri vært første keeper, kanskje ikke blitt innkalt til samling engang. Så strategisk feil er Hareide sin beslutning i valget av Myhre. Han har nå brakt Myhre som menneske i en meget vanskelig situasjon. Resten av sitt liv vil Myhre ha et føleslsmessig gnagsår. Så ille kan det gå når dårlige ledere får uinnskrenket makt som hareide beklageligvis har.For nasjonens skyld, noen må motivere hareide til å innse at han ikke makter denen utfordringen. Hvis han fortsatt tror at spillerne vil sloss for hans sak, så tar han feil. Hareide sin tid er passe, 100 %. I hans tid har han brakt norsk landslagsfotball til tiden før Drillo overtok.

29.mar.2007 @ 20:25
Postet av: Ronald Vardeneset

Thomas er Charlton-spiller, ikke Viking-spiller, Davy.

29.mar.2007 @ 20:44
Postet av: Trond

Ikke en bombe at du vil ha Myhre ut, reservekeeperen er jo tross alt Brannspiller...
La Myhre få tid til å revansjere seg, han gjør nok ikke slike tabber med det første igjen.

29.mar.2007 @ 20:55
Postet av: TABBEN

Carews ballmottak, der han i stedet for å ballen under kontroll, roter vekk hele 100%-sjansen, burde vel også kvalifisere til bytte, der og da?? Særlig forid han jo hadde flere slike... Samtidig var det vel noen andre på laget som også hadde noen tabber, husker jeg rett?

Hvor stor innbytterbenk kan egentlig norge stille med?

Når det er sagt, er jeg ellers ganske enig med kommentarene til Kjell...

Jeg antar det etter hvert vil gå opp for folk hvilken utrolig bragd Drillo sto for. Jeg tro ikke vi NOEN GANG vil befinne oss på dette nivået igjen!

mvh

29.mar.2007 @ 21:20
Postet av: Mayas

Det er nå slik at etterpåklokskap funker på alt annet enn det den trengtes til.. da klokskapen virkelig trengtes.

Vektet mot alle de ganger det faktisk har gått fint å ha Myhre mellom stengene .. med minimal matchtrening..sier det en del om at Hareides profetiske forutsetninger må ha vært tuftet på noe helt annet enn erfaringsgrunnlag. Tross alt er det lærkulen han har kompetanse på, ikke krystallkulen.

Thomas Myhre har levert såpass mange utmerkede kamper og heller reddet flere poeng enn de få han kom til å miste for laget. La nå fokuset være å hjelpe Thomas til å minnes dette, fremfor å oppleve at fløyten fremdeles piper, etter de nitti minuttene i Frankfurt.

Stå på Myhre. Du er en fremragende målmann !

29.mar.2007 @ 21:57
Postet av: Keeperen

Enig i at de tabbene Myhre gjorde igår er på ett smågutte nivå. Mnen det er også alt. At du som svoren brannpatriot skriker høyt om keeperbytte på landslaget, kan jeg forstå. Men det faktum at du ikke ser lenger enn det nesa rekker i den posisjonen DU innehar i fotballnorge, kan jeg IKKE forstå!!! Med tanke på dine prestasjoner på fottballbanen er det ikke annet og vente at du skal være en forståsegpåer!! Det viktigste nu er ikke og fokusere på tabbene, men og finne ut av hvordan Myhre skal kunne komme tilbake i god gammel form... Det er første gangen jeg ser Myhre gjør feil på banen, han har alltid levert varene på banen. DET synes jeg han burde få oppmerksomhet for... Han alene har mer enn en gang berget det Norske landslag, og det har tydeligvis ikke du fått med deg.. Det er tydelig att Branntåka slører gangsynet ditt, men opdal er ikke i nærheten av Myhre sin klasse. Har sett opdal gjøre flere feil på banen for klubblaget, men det bryr vell ikke en sann Brannpatriot seg om. Opdal e bra, men definitivt ikke god nok pr dags dato.. Myhre begynner snart og trene med Viking( er ikke Vikingspiller pr dags dato Wathne), og kommer snart i kampform.. DA får du se forskjellen på Opdal og en klassekeeper.
Ha en trivelig påske til dere alle..

Mvh

8-)

29.mar.2007 @ 22:34
Postet av: Santire

Davy! Davy Wathne ingen e så god som haaaan! ;)

men over til noe litt mer seriøst!
Oppskriften er ganske klar i mine øyner.
1. La Myhre stå en treningskamp til
2. Deretter vrakes han til neste landskamp
3. Opdal står i mål :)

På denne måten blir det ikke noe store presseproblemer og den godeste Thomas får en siste sjangse til å vise det norske folk hvor "god" han er.

29.mar.2007 @ 22:47
Postet av: Dag

Få inn Rune Almenning Jarstein i stedet. Han er den eneste i keeper-Norge som er på rett plass til rett tid og har reddet odd mange ganger, enig?

30.mar.2007 @ 04:38
Postet av: Bjørn

Heisan
Tror Dere at de andre keeperene er i bedre form enn Thomas? De har tross alt hatt ferie siden Oktober og er ikke akkurat i kampform de heller.Etterpåklokskap er lett.Og det er klart at Du Davy vil ha inn Oppdal pga at han er Brann spiller.Myhre har gjort mye bra for Norge men det glemmes lett i denne sammenheng.Så at Mini også kom med noen av hans smarte kommentarer i går,at det går an å være så snever som han er uforståelig.

Ha en riktig god påske

Mvh

Bjørn

30.mar.2007 @ 08:20
Postet av: Rune

Greit Myhre gjorde tre tabber som kostet oss muligheten til å komme til EM. Jeg var også av det oppfattningen at han burde vrakes til neste kamp.
Kan egentlig Myhre lastes? Hadde vi utnyttet våre egne sjanser så hadde vi ikke havnet i den situasjonen. Hadde Johnsen,Carew såret når de var så og si alene med keeper... Greit han gjør noen grusomme tabber, men så lenge resten av laget ikke gjør sin del er vi like langt....

30.mar.2007 @ 13:15
Postet av: TOMBA ARENDAL

Ærlig talt !
Når en toppidrettsutøver mislykkes så totalt som Thomas Myhre gjorde i disse kampene må det være lov å stille kritiske spørsmål.
Ser at enkelte trekker sammenligninger til "DRILLO-EPOKEN" og hvilket ansvar treneren
har. Det etter min mening største problemet i
landslaget er redselen for å mislykkes, de spiller en type "bli kvitt ballen" fotball som vitner om nettopp dette. Gode ballspillere som Andresen-Riise-Gamst-Strømstad fremstår som om ballen skulle være rødglødende.
Ser at Hareide etterlyser Riise-kanoner også på
landslaget. Kjære Hareide: da må jo gutten få komme i posisjon og ikke være så redd for å mislykkes at han ikke tør å gå over midten.
Når man sammenligner med "DRILLOS" som utstrålte en trygghet uten sidestykke i norsk fotballhistorie ser dagens landslagsspillere ut som skjelvende vrak. Det er her jeg mener
Hareide og Drillo befinner seg på to forskjellige planeter. Beklager folkens, men Hareide har ikke det som skal til for å gjenskape de gode relasjonene som Drillo klarte på 90-tallet.
Så slutt å skjelle på Davy, det er ikke hans skyld at landslagsledelsen ikke innehar den kompetansen som trengs.

08.apr.2007 @ 17:39

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5113540
hits