TV2Nettavisen

In the ghetto.....

Av Davy Wathne - 06.mar.2007 @ 11:48
         Selvfølgelig må norske fotballspillere på treningsleir kunne oppføre seg. Selvfølgelig finnes der ikke unnskyldninger når voksne mennesker drikker seg dritings, går amok, havner i håndgemeng og slår ned sikkerhetsvakter. Det er forstemmende. Det er pinlig. Men det har sine årsaker.

       Det delvis NFF-finansierte treningssenteret på La Manga er som en egen planet i solsystemet, fjernt fra sydende iberisk dagligliv og med rutiner som til forveksling ligner dem en finner til sjøs, bak murene og i det militære. Det skal ikke rare fantasien - eller menneskekunnskapen - til for å forestille seg at dette gjør noe med dem som stues sammen for å trene, spise og sove. Noen kaller det "brakkesyke". Andre føler at de er i ferd med å gå på veggene straks uke 2 innledes.

        Utenforstående må gjerne gjøre seg lystige og harsellere over unge menns enkle innretning og primitive væremåte og behov. Faktum er at La Manga-tilstanden er naturstridig og bryter med alle involvertes hjemlige vaner og moderne menneskers levesett. Det gir selvsagt ingen rett til å oppføre seg som idioter. Men det forklarer hvorfor enkelte går av skaftet når gitteret heves, alkoholen flyter og mennesker av motsatt kjønn dukker opp i pianobaren på et Hyatt-hotell under restaurering. De som krydret guttedagene med kanin-hold, vet hva fysisk atskillelse over tid avstedkommer rent hormonelt.

         Kanskje er det en kjempegod idé å sende norske fotballklubber på treningsleir med likesinnede i en avsondret spansk idyll. Kanskje har vinterens La Manga-episoder likevel vært en nyttig påminnelse for dem som planlegger forsesong-oppkjøringen og tror alt er herlighet og glede i den sør-spanske avkroken. For den maskuline delen av menneskenaturen er primitiv og stilles overfor tøffe utfordringer under de rådende forhold. Jeg sier ikke at alle menn er drikkfeldige jegere som må slåss og nedlegge sitt bytte. Men jeg konstaterer at tilværelsen på La Manga Club Resort er spesiell - så spesiell at en kanskje bør vurdere å tenke annerledes. Tenke helhet. Tenke impulser. Både sosialt og sportslig. Det var ikke alle guttene i gaten som elsket feriekolonier eller Ynglingeforeningens sommerleir på Lønningen.

       -  Then one night in desperation a young man breaks away. He buys a gun, steals a car, tries to run, but he don't get far.

           Etter halvannen uke "in the ghetto" ble det oppdaget et nyåpnet casino tjue minutter unna. Da var det for sent.

Kommentarer:
Postet av: Kniksen

Ah, at jeg skulle få dejavu til Ynglingeforeningens sommerleir på Lønningen gjennom bloggen til Davy, DET var ikke i min villeste fantasi.

Men takk for at du skriver, skriv mer!

06.mar.2007 @ 13:56
Postet av: ginger

Hallo Macho'n....
Enig med du...fotballproffene må få leve som andre, og kunne gå ut på byen uten å bli plaget av sjalu menn, eller kanskje kvinner....
;-)

06.mar.2007 @ 16:11
Postet av: Hjelmen

Enig med Davy. De må kunne oppføre seg, og forhold(området) og alkohol er ikke noe formildende omstendighet. Hvis norske fotballspillere ikke takler å ta seg en dram uten å bli sinnsyke og voldelige, så får de avstå. De bør heller glede seg over treningsforholdene og konsentrere seg om det de er dårligst på, nemerlig å spille fotball. Dere er en skam for Norge og norsk fotball.

06.mar.2007 @ 23:07
Postet av: Bigfoot

Bigfoot synes Davy har rett. 14 dager med fotball og kun fotball blir for mye. Det blir som hjernevasking!

06.mar.2007 @ 23:18
Postet av: Bigfoot

PS. Bigfoot er glad han overlevde 14 dager på La Manga.

06.mar.2007 @ 23:21
Postet av: Allviter

Forklaringen er enkel.
Norske fotballspillere det store og hele ikke toppidrettsutøvere i ordets rette forstand. Det er bare å summere opp hvor mange det er snakk om (14 * 20+) så skjønner man at alle disse umulig kan være toppidrettsutøvere, slik man definerer dette i andre idretter. Ergo oppstår slike episoder, og det er ikke stort å forundres over. Det er (nesten) bare i fotball man offentlig diskuter om man skal ha regler, skrevne eller uskrevne i forhold til f.eks. omgang med alkohol. Individuelle idrettsutøvere går ikke på byen og drikker seg fulle på treningsleir (det finnes selvfølgelig unntak).

07.mar.2007 @ 00:08
Postet av: Knerten

Det er i første rekke TV2 og avisene som lager disse store sakene. Alle vi som har vært på La Manga noen år vet at det er mange flere trenere ute og drikker enn spillere. Spør sjefen til Dylan hvor han var da spilleren hans havnet i klammeri. Jeg tror årsaken til at trenerne går fri, er at de har et mye tettere bånd til journalistene. De sitter rett og slett og drikker åpenlyst sammen med journalister til langt på natt. Da er det ikke rart at spillerne tar seg en liten øl eller to.

07.mar.2007 @ 10:44
Postet av: Hockeyspiller

Dette er latterlig. Norske fotballspillere kan ikke defineres som toppidrettsutøvere. De har aldri vært og vil aldri bli det. Se ellers på Fotball-VM, der syter man over at man har mange kamper, dvs. en kamp hver 4 - 5 dag over en måneds tid. Og så klager man over at man ikke har fått restituert seg. Sammenlikn da med Håndballgutta/jentene....Nei, jeg mener de er latterlige.

07.mar.2007 @ 16:58
Postet av: Bigfoot

Hockeyspiller: belastningen til en fotballspiller i en kamp over 90 minutter+ kan ikke sammenlignes med belastningen til en håndballspiller som stort sett bare er med i angrep eller forsvar, og som setter seg på benken som fort han/hun trenger å hente igjen pusten. Klart man trenger lenger restitusjonstid.

07.mar.2007 @ 21:16
Postet av: Hockeyspiller

Bigfoot: Ja,ja den kommentaren måtte jo komme.
Mener fortsatt at fotballspillere i Norge står langt tilbake i forhold til profesjonalitet/seriøsitet enn i mange andre idretter. (Se bort i fra røre-hue til Anders M + et par til).
Nei, de er en gjeng med overbetalte, solariumsbrune primadonnaer. Forsøk å spill litt fotball med en aktiv fotballspiller og så fort man tråkker til litt så ligger de og hyler som en stukken gris.
Se ellers på sluttspillet for hockey, en kamp nesten annenhver dag. Ja, vi kan sikkert si at hockey er noe mer anarobt enn fotball, men behovet for restitusjon er sikkert like stort som for en fotballspiller.

12.mar.2007 @ 17:49
URL: http://www.whitehouse.gov
Postet av: Netrom

Må si meg enig med Allviter; vi snakker ikke om toppidrettsutøvere her. Et eksempel på en toppidrettsutøver er den nylig suksessrike Alexander Dale Oen fra Bergen, en av verdens beste svømmere. http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=112958
Slike utøvere trener under helt andre forhold enn
man gjør i de fleste lagidretter. Her snakker vi beinhardt kosthold året rundt, trening dagen lang, og å leve i konstant bevissthet om at man skal klare å presse kroppen til å prestere på høyeste nivå.
I fotball er spillerne blitt så ettertraktet, og såpass dyre, at de selv setter regler for egen oppførsel. I stortsett alle andre idretter er det fullstendig utelukket med fyll og festing generelt sett, og det skapes dermed betydelig mindre bråk. Det er alt for mange fotballspillere som bryr seg mer om penger og et liv i luksus, enn selve idretten.
Ikke missforstå meg, jeg er en stor fotballfan, og spillere som Thierry Henry og co har alltid vært 100% proffesjonell, og er definitivt toppidrettsutøvere i ordets rette forstand, men Paul Gascoigne derimot..

13.mar.2007 @ 13:19
Postet av: Skien

Klarer ikke en fotballspiller 14 dager på hotell i Spania uten å ga helt bananas bør de holde seg hjemme. Folk som jobber på anlegg må bo 14 dager i brakke uten at de mister helt hodet av den grunn. De gjør det ikke bare en periode men uker etter uker. Fotballspillerne får drive med hobbyen sin og får MEGET bra betalt.

16.mar.2007 @ 17:14

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4615703
hits