TV2Nettavisen

Den ttende sans.......

Av Davy Wathne - 06.mai.2006 @ 19:33
            Det påstås at kvinner flest har en sjette sans - det noen kaller "kvinnelig intuisjon". Vi fotballentusiaster - i hvert fall de av oss som ligger under for gambling og søler bort en masse penger på spill - har en åttende sans (den syvende kan Gud og hvermann kjøpe i bokhandelen). Problemet er at den først trer i funksjon etter at innleveringsfristen er ute og kampene har begynt. Da VET du plutselig hva det var du IKKE skulle ha gjort.
           Kanskje vil noen si at det må være deilig plutselig å være utstyrt med overnaturlige evner, å føle seg synsk og VITE hvordan ting utvikler seg og hva som kommer til å skje. Det er det ikke. Ikke når det kommer til fotballtipping. Og ikke når du som fotballaktør plutselig SER inn i fremtiden. Spør Kjetil Rekdal om serieavslutningen 2003 - da han forlot Brann Stadion og gikk rett i garderoben FORDI HAN VISSTE TROMSØ KOM TIL Å SCORE MOT ROSENBORG PÅ LERKENDAL! Denne plutselige forutanelsen. Denne vissheten som gjør at du resignert og sønderknust sitter der når bekreftelsen kommer. Disse utligningene på overtid som koster titusener eller resulterer i nedrykk eller tapte mesterskap. Disse baklengsmålene som ødelegger alt. Disse feildømte hjørne- eller frisparkene som får fatale konsekvenser. De er en uunngåelig del av alle fotballmenneskers liv. Og de er gamblerens evige forbannelse.
          Trøsten når alt går galt og kupongene kastes i ovnen eller toalettet eller flagrer som konfetti i sommerbrisen er at episodene brenner seg inn i erindringen og tatoveres på sjel og sinn. En husker Kongsvingers ufortjente utligning på Aspmyra og Christian Holters sleivspark til 1-1 i Ulsteinvik. Fordi de kostet penger. Og fordi de ga denne prikkende følelsen av deja vu i kombinasjon med ergrelsen over at du ikke så det FØR. Før innleveringsfristen. For ofte ser du det jo straks kampen er kommet i gang.
          Fra og med denne uken er der en utgangsrekke på Nettavisen og i FotballXtra før runden på TV 2 Zebra. Tolv single tegn og tre sikre kamper. Alt over fire rette er etter mine begreper strålende uttelling og en triumf for "eksperten". For fotballspillet har den iboende fascinasjon og det  udiskutable faenskap ved seg at det antatt dårligste laget svært ofte vinner. I hvert fall tar det poeng. Ja, til og med det laget som rent faktisk har spilt svakest og skapt færrest sjanser får i mange tilfeller med seg et resultat. Det gjør det håpløst å være tipper. Det gjør gambling til en rådyr hobby.  Til gjengjeld gir det en aldrende mann følelsen av å ha overnaturlige evner. Og en sans kvinner flest  åpenbart IKKE har...

Kommentarer:
Postet av: HeiaVincent

Tja, Rekdal er jo ganske nrme Tom Cruise nr det gjelder dette. Han bruker jo stort sett spkoner og Aabrekk. Blir mye rart av det.

06.mai.2006 @ 20:28
URL: http://vikingforum.no
Postet av: Sprkern

Davy da, du som er en sprkens mann, du vet vel at det holder med tre punktummer? En er for avsluttende setninger, to er bare tull, mens tre er for setninger med en tenkende avslutning. Fire blir for mye, fem likes, og s videre.

Men at du er produktiv med taster og tanker, det skal ingen ta fra deg :o)

08.mai.2006 @ 01:09
Postet av: koreeos

Dette har du helt rett i! Senest i gr p Store St opplevde eg dette. Selv fr innleveringsfristen visste eg at Daniel Nannskog kom til putte mot Brann, s eg kom frem til at 3-1 til Brann var en god satsing, i tillegg s plasserte eg 3-1 til RBK og 2-1 til Enga.

Da Stabk gikk opp til 1-0 og det ikke var Nannskog s visste eg at min kupong kom til ryke. At RBK vant 3-1 viser jo at eg ikke er helt p jordet... Trsten er at livets ironiske side gjorde av Fredrikstad vant 2-1 over Enga og at Brann i det minste fikk med seg 1 poeng etter 10 fantastiske minutter p stadion.

08.mai.2006 @ 12:19
Postet av: Reiken

S sant som det er sagt Davy

09.mai.2006 @ 07:38
Postet av: Bertil

Molde

18.mai.2006 @ 22:11
Postet av: o.j

lsk!!!

19.mai.2006 @ 11:28

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1235222
hits