TV2Nettavisen

Noen lrer aldri

Av Davy Wathne - 04.feb.2007 @ 00:49
   - Durch Schade wird man klug, sier tyskerne. Men i Sportsklubben Brann har de åpenbart ikke lært noen verdens ting av forrige sesongs dundrende høst-fiasko. Og istedenfor å rydde ordentlig opp i "Det skotske problem" som kostet dem seriegullet, sørger rødtrøyene for å påføre seg et nytt. For måten forholdet til Martin Andresen er blitt håndtert på denne vinteren kan umulig føre til annet enn en konfliktfylt relasjon til klubbens beste og mest verdifulle ressursspiller.

     Brann brukte ti år på å skjønne hva som foregikk da Lillestrøm revolusjonerte norsk toppfotball fra midt på syttitallet. Og ytterligere ti år på å ta igjen noe av det klubben tapte på å sitte stille da bruddet gikk. Men på de ti siste årene har Brann spilt to cupfinaler, vunnet den ene av dem og tatt medalje i halvparten av Tippeliga-sesongene. Imponerende når en vet at klubben i mange, mange år fikk mer omtale fra oktober til mars enn i selve fotballsesongen.

     Brann-ledelsen og Martin Andresen lever på hver sin planet og har virkelighetsoppfatninger som knapt tangerer hverandre. At kommunikasjonen partene imellom er så dårlig at både direktør og trener blamerer seg i lokalpressen, får en til å tenke på "bad old days" og minnes den gangen Stadion lignet et fotballens Hotel Caesar og fungerte som kulisser for en evigvarende såpeopera.

     Drøyt to måneder før seriestart bør Sportsklubben Brann se i øynene at Martin Andresen er den viktigste suksess-forutsetningen klubben har hatt i nyere tid. Å komplisere forholdet til ham er det dummeste og mest kortsynte ledelsen gjør. De investerte midlene får de nemlig ikke tilbake ved videresalg, men ved å utnytte spilleren for alt han er verd. På banen, i garderoben og på treningsfeltet. Sannheten er at Martin Andresen allerede har gitt Brann mange ganger det klubben har betalt for ham. Med landslagskapteinen som dirigent og innpisker har klubben tatt sjumilsskritt som varemerke, tv-objekt og sportslig maktfaktor. Det må Bjørn Dahl og Mons Ivar Mjelde forstå og ta konsekvensen av før de serverer flere tanketomme pinligheter i aviser og på nettsteder.

       Lenge så gull-kampen 2006 ut til å bli en duell mellom Brann og Lillestrøm. Men begge disse klubbene slet med "personalproblemer "i førstelagsgruppen, og bakfra kom et harmonisk Rosenborg og lurte dem begge. Nå har Lillestrøm ryddet problemene av veien. Brann har åpnet for en halvveisløsning på "Det skotske problem" og påført seg et nytt. Det haster det å rydde opp i. Hvis ikke vender Brann tilbake til epoken med større medie-oppmerksomhet fra  oktober til mars enn i selve fotballsesongen. Ingenting vil være mer ødeleggende for klubbens troverdighet. 

Kommentarer:
Postet av: Bryne

Du er en vis mann kjre Davy. Langt flere burde lyttet til deg!

Postet av: Haliten du

Gy p ylvis ? s deg

04.feb.2007 @ 04:09
Postet av: Trondemann

Mener du at Brann skulle kvittet seg meg Winters ogs? De har da et arbeidsgiveransvar for spilleren, og Robbie har aldri gtt ut i pressen og snakket negativt om noen eller noe i SKB. At han en morgen vknet og fant ut at ungene nrmet seg skolealder er noe annet - de fr g p kontoen for "latterligheter". Men er virkelig du mannen som skal synse, du som mtte svmme ut Sognefjorden pga din sleivkjeft. Kanskje det er du som er problemet, Davy? En forsurende faktor i fotball Norge, en vi ikke trenger? Vetsje eg, bare spr :)

04.feb.2007 @ 08:51
Postet av: Brannsupporter

Ja det er ikke lett vre ansatt i brann verken n eller fr, nr BT og BA vrir og vrenger p alt.
Du kan jo selv stille deg sprsmlet hvor mange ganger du p julaften som journalist har ringt til en formann i brann for f svar p et sprsml han nekter kommentere. Var det 4 eller 5 ganger eller var det mer?
Dersom du ikke husker rstall og svar kan jo vi skrive det i en senere kommentar.

04.feb.2007 @ 09:46
Postet av: Einar

Jeg snakker om deg som en noe inkompetent (unnskyld) sportsjournalist, men med dette innelgget traff du blink, Davy.
S lenge en klubb har slike problemer internt, blir det vanskelig hevde seg i toppen.

04.feb.2007 @ 11:52
Postet av: Toby

Du har s rett Wathne. Men det hele kan lett forklares:
Man br bli klok av skade, men f blir kloke av hodeskade.
Traumene sitter tjukt i veggene p Brann stadion.

Fotballen utkjempes i s stor grad mellom ra at hele sporten muligens burde dpes om....?

Read my lips:
Roooooooooooooosenbooooooooooooooorg !
(Legg merke til tempo i denne sangen: Roooooolig.......)

04.feb.2007 @ 12:17
Postet av: Engagutt

Godt poeng Davy!
Som Vif-supporter vet jeg endel om interne uroligheter, men bortsett fra Kjetil Rekdals avgang i hst s fremstr jo n VIF som det rene mnsterbruk ift Brann.

Men at LSK har ryddet problemene av veien er vel en sannhet med modifikasjoner. Onkel Berg sparket en veldig populr trener(blant supportere,spillere og administrasjon), som faktisk hadde levert gode resultater, og erstattet ham med en heller tvilsom figur.

Keiko sliter ut alle rundt seg i lpet av 1-2 r, han kommer stort sett alltid p kant med klubbene han er i. Jeg tror du skal vre glad for at han havnet p rsen og ikke i Bergen.

04.feb.2007 @ 13:11
Postet av: Matsern

At David er en forsurende faktor i norge er helt feil
Han er nemlig en av fargeklattene i Norsk fotball og en som bygger den opp med sine bra fotball program osv

04.feb.2007 @ 14:30
Postet av: Mini Jacobsen

Davy er stor fan av Slayer og Megadeth. Man skal ikke kimse av en slik kar!

04.feb.2007 @ 16:06
Postet av: Vollnes

Vel..jeg tror det er en ting du ikke forstaar vedr Brann-ledelsen...at man blir ikke klok av skade hvis en ikke er klok fra foer..

04.feb.2007 @ 20:49
Postet av: Vollnes

Vel Davy....vedr Brannledelsen saa synes jeg det er paa sin plasss a sitere Lars Lillo Stenberg; "man blir ikke klok av skade, hvis en ikke er klok fra foer"

05.feb.2007 @ 01:03
Postet av: Tobasco

Davy! Du og Andresen er jo kompiser. Mener det er usaklig av deg skrive en slik kommentar. Det er vel ikke forvente at en kompis skal skrive noe kontroverielt/kritikkverdig mot sin egen venn?? Her er du innhabil! Jeg hadde ikke akkurat skrevet noe annent enn gode ord om mine egne venner. Der er nok ikke du annerledes Davy!

05.feb.2007 @ 09:28
Postet av: Oslo's Stolthet

Gr det ann skrive om noe annet enn den forbanna mkkaklubben brann? ingen andre enn de f bnda i den lille bygda som bryr seg om det laget.. de vinner jo aldri noe uansett, s er de verdt snakke om i det hele tatt?

05.feb.2007 @ 10:18
Postet av: jau

det blir ikke resultater av alle farsene og idiotien vi ser i idrettsveien n til dags.

forvrig fler jeg meg ganske s sikker p at ma blir i brann, ettersom bengt har uttalt at han blir i brann. bengt sa jo tidligere i vinter at det var svrt viktig for han selv at ma ble i bergen, hvis ikke tok han sin hatt og dro.

05.feb.2007 @ 10:27
Postet av: Ketil

Davy har like stor troverdighet som Jan Derek Srensen og like god selv innsikt som John Arne Riise.

05.feb.2007 @ 15:06
Postet av: Chris

SKB e best uansett om skottene er der eller ikke. Og Martin Andresen kommer sikkert til fortsette. du br ikke snakke om problemer..ogoslos stothet..Vif e et sugent lag..vi har vunne Cupen..tatt medaljer to r p rad..s jeg skjnner ikke hvordan i H***** du kan si at vi ikke vinner noe..Det e dere VIF som e et drittlag...
fra en EKTE BRANN SUPPORTER OG EKTE BeRGENSER

06.feb.2007 @ 09:44
Postet av: Haha

Haha,, folk utenfor bergen har enda ikke lrt at man ikke skal stole p BT og BA. Sportredaksjonen i BT er verre enn The Sun,, jeg er glad for at jeg avbestilte det abonementet for lenge siden. Eksperter p lage storm i vannglass.

07.feb.2007 @ 18:50
Postet av: Ludde

Ja, det er grunn for Brann-ledelsen bli kritisert. Men utelukkende for at de logrer for en smfeit, avdanket og halvinvalid pappagutt.

Martin Andresen var patetisk mot Kroatia, og penbart en spiller Brann med Gashi, Bakke, og Haugen p laget ikke trenger.

Andresen var hovedrsak til at det skar seg mellom Miller og Mjelde. Han spilte og trente Stabk ned i 1. divisjon fr han stakk. Og han er avhengig av et lite sykehus sin medisinske oppmerksomhet for fungere.

Det er ogs p sin plass kritisere pressen for logre for Skeidar-arvingen. Ingen har kommentert at det var Andresen som ikke gadd flge sin mann da Kroatia scoret det frste mlet i gr. Det er typisk.

Mannen er en oppskrytt vandrende stttepasning som gir g-fotballen et ansikt.

08.feb.2007 @ 13:22
Postet av: hi

Hei p tide og fjerne martin ,MIM og sternes, s skal vi nok ta gull -igjen

09.feb.2007 @ 03:23
Postet av: arne d. aasen

Hei i natten! Jeg tror faktisk stabk tar gullet i r. nei jeg har ikke ftt en murstein i hodet:) Selv er jeg rosenborg supporter og meedlem av kjernen.Men har sett p alle lags kjp og salg s langt og synes stabk har det mest spennende laget p papiret.
Det eneste jeg kan se de mangler er en midbanegeneral av typen martin andresen. JEg tror faktisk han har samtaler med ingebrigt steen jensen om en overgang til stabk.
Uansett hvis brann skal henge med i toppen i r s kan de ikke miste martin andresen,tror selv ikke med han p laget at brann vil kjempe om gullet i r. Str mellom stabk .lillestrm og rosenborg. enig?

11.feb.2007 @ 01:33

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/3970656
hits