TV2Nettavisen

Noen lærer aldri

Av Davy Wathne - 04.feb.2007 @ 00:49
   - Durch Schade wird man klug, sier tyskerne. Men i Sportsklubben Brann har de åpenbart ikke lært noen verdens ting av forrige sesongs dundrende høst-fiasko. Og istedenfor å rydde ordentlig opp i "Det skotske problem" som kostet dem seriegullet, sørger rødtrøyene for å påføre seg et nytt. For måten forholdet til Martin Andresen er blitt håndtert på denne vinteren kan umulig føre til annet enn en konfliktfylt relasjon til klubbens beste og mest verdifulle ressursspiller.

     Brann brukte ti år på å skjønne hva som foregikk da Lillestrøm revolusjonerte norsk toppfotball fra midt på syttitallet. Og ytterligere ti år på å ta igjen noe av det klubben tapte på å sitte stille da bruddet gikk. Men på de ti siste årene har Brann spilt to cupfinaler, vunnet den ene av dem og tatt medalje i halvparten av Tippeliga-sesongene. Imponerende når en vet at klubben i mange, mange år fikk mer omtale fra oktober til mars enn i selve fotballsesongen.

     Brann-ledelsen og Martin Andresen lever på hver sin planet og har virkelighetsoppfatninger som knapt tangerer hverandre. At kommunikasjonen partene imellom er så dårlig at både direktør og trener blamerer seg i lokalpressen, får en til å tenke på "bad old days" og minnes den gangen Stadion lignet et fotballens Hotel Caesar og fungerte som kulisser for en evigvarende såpeopera.

     Drøyt to måneder før seriestart bør Sportsklubben Brann se i øynene at Martin Andresen er den viktigste suksess-forutsetningen klubben har hatt i nyere tid. Å komplisere forholdet til ham er det dummeste og mest kortsynte ledelsen gjør. De investerte midlene får de nemlig ikke tilbake ved videresalg, men ved å utnytte spilleren for alt han er verd. På banen, i garderoben og på treningsfeltet. Sannheten er at Martin Andresen allerede har gitt Brann mange ganger det klubben har betalt for ham. Med landslagskapteinen som dirigent og innpisker har klubben tatt sjumilsskritt som varemerke, tv-objekt og sportslig maktfaktor. Det må Bjørn Dahl og Mons Ivar Mjelde forstå og ta konsekvensen av før de serverer flere tanketomme pinligheter i aviser og på nettsteder.

       Lenge så gull-kampen 2006 ut til å bli en duell mellom Brann og Lillestrøm. Men begge disse klubbene slet med "personalproblemer "i førstelagsgruppen, og bakfra kom et harmonisk Rosenborg og lurte dem begge. Nå har Lillestrøm ryddet problemene av veien. Brann har åpnet for en halvveisløsning på "Det skotske problem" og påført seg et nytt. Det haster det å rydde opp i. Hvis ikke vender Brann tilbake til epoken med større medie-oppmerksomhet fra  oktober til mars enn i selve fotballsesongen. Ingenting vil være mer ødeleggende for klubbens troverdighet. 

Kommentarer:
Postet av: Bryne

Du er en vis mann kjære Davy. Langt flere burde lyttet til deg!

Postet av: Haliten du

Gøy på ylvis ? så deg

04.feb.2007 @ 04:09
Postet av: Trondemann

Mener du at Brann skulle kvittet seg meg Winters også? De har da et arbeidsgiveransvar for spilleren, og Robbie har aldri gått ut i pressen og snakket negativt om noen eller noe i SKB. At han en morgen våknet og fant ut at ungene nærmet seg skolealder er noe annet - de får gå på kontoen for "latterligheter". Men er virkelig du mannen som skal synse, du som måtte svømme ut Sognefjorden pga din sleivkjeft. Kanskje det er du som er problemet, Davy? En forsurende faktor i fotball Norge, en vi ikke trenger? Vetsje eg, bare spør :)

04.feb.2007 @ 08:51
Postet av: Brannsupporter

Ja det er ikke lett å være ansatt i brann verken nå eller før, når BT og BA vrir og vrenger på alt.
Du kan jo selv stille deg spørsmålet hvor mange ganger du på julaften som journalist har ringt til en formann i brann for å få svar på et spørsmål han nekter å kommentere. Var det 4 eller 5 ganger eller var det mer?
Dersom du ikke husker årstall og svar kan jo vi skrive det i en senere kommentar.

04.feb.2007 @ 09:46
Postet av: Einar

Jeg snakker om deg som en noe inkompetent (unnskyld) sportsjournalist, men med dette innelgget traff du blink, Davy.
Så lenge en klubb har slike problemer internt, blir det vanskelig å hevde seg i toppen.

04.feb.2007 @ 11:52
Postet av: Toby

Du har så rett Wathne. Men det hele kan lett forklares:
Man bør bli klok av skade, men få blir kloke av hodeskade.
Traumene sitter tjukt i veggene på Brann stadion.

Fotballen utkjempes i så stor grad mellom øra at hele sporten muligens burde døpes om....?

Read my lips:
Roooooooooooooosenbooooooooooooooorg !
(Legg merke til tempo i denne sangen: Roooooolig.......)

04.feb.2007 @ 12:17
Postet av: Engagutt

Godt poeng Davy!
Som Vif-supporter vet jeg endel om interne uroligheter, men bortsett fra Kjetil Rekdals avgang i høst så fremstår jo nå VIF som det rene mønsterbruk ift Brann.

Men at LSK har ryddet problemene av veien er vel en sannhet med modifikasjoner. Onkel Berg sparket en veldig populær trener(blant supportere,spillere og administrasjon), som faktisk hadde levert gode resultater, og erstattet ham med en heller tvilsom figur.

Keiko sliter ut alle rundt seg i løpet av 1-2 år, han kommer stort sett alltid på kant med klubbene han er i. Jeg tror du skal være glad for at han havnet på Åråsen og ikke i Bergen.

04.feb.2007 @ 13:11
Postet av: Matsern

At David er en forsurende faktor i norge er heløt feil
Han er nemlig en av fargeklattene i Norsk fotball og en som bygger den opp med sine bra fotball program osv

04.feb.2007 @ 14:30
Postet av: Mini Jacobsen

Davy er stor fan av Slayer og Megadeth. Man skal ikke kimse av en slik kar!

04.feb.2007 @ 16:06
Postet av: Vollnes

Vel..jeg tror det er en ting du ikke forstaar vedr Brann-ledelsen...at man blir ikke klok av skade hvis en ikke er klok fra foer..

04.feb.2007 @ 20:49
Postet av: Vollnes

Vel Davy....vedr Brannledelsen saa synes jeg det er paa sin plasss a sitere Lars Lillo Stenberg; "man blir ikke klok av skade, hvis en ikke er klok fra foer"

05.feb.2007 @ 01:03
Postet av: Tobasco

Davy! Du og Andresen er jo kompiser. Mener det er usaklig av deg å skrive en slik kommentar. Det er vel ikke å forvente at en kompis skal skrive noe kontroverielt/kritikkverdig mot sin egen venn?? Her er du innhabil! Jeg hadde ikke akkurat skrevet noe annent enn gode ord om mine egne venner. Der er nok ikke du annerledes Davy!

05.feb.2007 @ 09:28
Postet av: Oslo's Stolthet

Går det ann å skrive om noe annet enn den forbanna møkkaklubben brann? ingen andre enn de få bønda i den lille bygda som bryr seg om det laget.. de vinner jo aldri noe uansett, så er de verdt å snakke om i det hele tatt?

05.feb.2007 @ 10:18
Postet av: jau

det blir ikke resultater av alle farsene og idiotien vi ser i idrettsveien nå til dags.

forøvrig føler jeg meg ganske så sikker på at ma blir i brann, ettersom bengt har uttalt at han blir i brann. bengt sa jo tidligere i vinter at det var svært viktig for han selv at ma ble i bergen, hvis ikke tok han sin hatt og dro.

05.feb.2007 @ 10:27
Postet av: Ketil

Davy har like stor troverdighet som Jan Derek Sørensen og like god selv innsikt som John Arne Riise.

05.feb.2007 @ 15:06
Postet av: Chris

SKB e best uansett om skottene er der eller ikke. Og Martin Andresen kommer sikkert til å fortsette. du bør ikke snakke om problemer..og¨oslos stothet..Vif e et sugent lag..vi har vunne Cupen..tatt medaljer to år på rad..så jeg skjønner ikke hvordan i H***** du kan si at vi ikke vinner noe..Det e dere VIF som e et drittlag...
fra en EKTE BRANN SUPPORTER OG EKTE BeRGENSER

06.feb.2007 @ 09:44
Postet av: Haha

Haha,, folk utenfor bergen har enda ikke lært at man ikke skal stole på BT og BA. Sportredaksjonen i BT er verre enn The Sun,, jeg er glad for at jeg avbestilte det abonementet for lenge siden. Eksperter på lage storm i vannglass.

07.feb.2007 @ 18:50
Postet av: Ludde

Ja, det er grunn for Brann-ledelsen å bli kritisert. Men utelukkende for at de logrer for en småfeit, avdanket og halvinvalid pappagutt.

Martin Andresen var patetisk mot Kroatia, og åpenbart en spiller Brann med Gashi, Bakke, og Haugen på laget ikke trenger.

Andresen var hovedårsak til at det skar seg mellom Miller og Mjelde. Han spilte og trente Stabæk ned i 1. divisjon før han stakk. Og han er avhengig av et lite sykehus sin medisinske oppmerksomhet for å fungere.

Det er også på sin plass å kritisere pressen for å logre for Skeidar-arvingen. Ingen har kommentert at det var Andresen som ikke gadd å følge sin mann da Kroatia scoret det første målet i går. Det er typisk.

Mannen er en oppskrytt vandrende støttepasning som gir gå-fotballen et ansikt.

08.feb.2007 @ 13:22
Postet av: hi

Hei på tide og fjerne martin ,MIM og sæternes, så skal vi nok ta gull -igjen

09.feb.2007 @ 03:23
Postet av: arne d. aasen

Hei i natten! Jeg tror faktisk stabæk tar gullet i år. nei jeg har ikke fått en murstein i hodet:) Selv er jeg rosenborg supporter og meedlem av kjernen.Men har sett på alle lags kjøp og salg så langt og synes stabæk har det mest spennende laget på papiret.
Det eneste jeg kan se de mangler er en midbanegeneral av typen martin andresen. JEg tror faktisk han har samtaler med ingebrigt steen jensen om en overgang til stabæk.
Uansett hvis brann skal henge med i toppen i år så kan de ikke miste martin andresen,tror selv ikke med han på laget at brann vil kjempe om gullet i år. Står mellom stabæk .lillestrøm og rosenborg. enig?

11.feb.2007 @ 01:33

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/3970656
hits