TV2Nettavisen

Bye, bye Charlie

Av Davy Wathne - 01.nov.2006 @ 01:46
                     Selv om Branns sportsdirektør Per-Ove Ludvigsen hardnakket hevder det motsatte, er det ingen tvil om at Stadion-dagene er talte for både Robbie Winters og Charlie Miller. For i fotballens verden er ikke arbeidskontraktene verdt papiret de er skrevet  på. Ikke for arbeidsgiverne. Ikke for arbeidstakerne. Ikke for noen.  Retorikken rundt avtalebruddene skal ikke tolkes som annet enn argumenter i en uunngåelig krangel om hvem som skal betale hva når partene går hver til sitt.
           
                     Når  en spiller ikke gidder mer, står i realiteten klubben maktesløs. For ingen kan tvinge, presse eller overtale en utilfreds fotballproff til å overholde avtaler og yte sitt beste. Talemåtene om at spillerne har en egeninteresse i å prestere i "oppsigelsestiden" er i beste fall akkurat det. Talemåter. For spillerne på dette nivået er velkjente. Deres meritter er dokumentert gjennom år. Potensielt nye oppdragsgivere vet hva de får  - selv om en surmulende spiller er demonstrativt uproduktiv i en periode - for liksom å understreke at han mener alvor og vil vekk.

                    I Sportsklubben Brann har en gått på nåler og latt seg herse med av humørsyke skotter - i første rekke Charlie Miller. Med alle sine positive og sjarmerende sider - på og utenfor banen - er den brysomste av de to importspillerne fra sekkepipe-landet også den mest populære blant tilhengerne. Innenfor Stadion-veggene er meningene om "Good-time-Charlie" mer delte. Det bærer  ikke minst Mons Ivar Mjeldes trenerdisposisjoner preg av. De innsiktsfulle ser at det ikke bare er målgivende brassespark og utsøkte gjennombruddspasninger Charlie Miller bidrar med. I mange sammenhenger opptrer han ufokusert og på en måte som blir en belastning for laget.  Spørsmålet har i realiteten lenge vært: Hvor mye skal et miljø og et prestasjonskollektiv tåle av  stjernenykkene til en genial primadonna?

                 Robbie Winters har en litt annen og mer plausibel forklaring på hvorfor han vil vekk - selv om folk flest stusser over at en far med barn på nippet til skolepliktig alder ikke helt klarer å holde orden på kalenderen. For datterens skolestart er neppe noe som er dukket opp etter at den energiske avslutteren skrev kontrakt med Brann ut sesongen 2007. På den andre siden er Robbie Winters proffere, mindre demonstrativt illojal og langt fra så iøynefallende egosentrisk som Charlie Miller på og utenfor banen.

                  Brann-tilhengerne har mye å takke de to skottene for, og Sportsklubben gjør lurt i å gjøre det samme. Det var pragmatisk, riktig  og helt nødvendig å terminere avtalene med Raymond Kvisvik og Ragnvald Soma før kontraktene utløp. Det er ingen vei utenom et takk og farvel til Robbie Winters og Charlie Miller nå.

                 Like naturlig og uunngåelig synes Per-Mathias Høgmos fratreden på Lerkendal. Den hele og fulle oversikten over spillet bak RBK-kulissene får vi neppe - i de forskjelligste versjoner - før Rosenborgs sentrale aktører selv skriver sine memoarer. Men like umulig som det er for Brann å overtale den skotske stjerne-duo til å bli, like håpløst er det å få spillergruppen til å samle seg om Per-Mathias Høgmo og spasere sammen med ham inn i fremtiden.

                   Begivenhetene de siste månedene har i realiteten umuliggjort en videreføring av det arbeidet mannen bak det olympiske kvinne-gullet i Sydney startet. Skyld og ansvar for det behøver ikke nødvendigvis plasseres hos navngitte enkeltpersoner i Rosenborg-miljøet. Iblant er "utviklingen" årsak til at allianser går i oppløsning. En gang får vi kanskje svaret på hvor mye som var planlagt, regissert og villet på Lerkendal - og hvor mye som faktisk bare ble sånn. Til gjengjeld er det liten grunn til å tvile på at Per-Mathias Høgmo fortjener en like stor takk fra Rosenborg som Robbie Winters og Charlie Miller har krav på fra Brann.

Kommentarer:
Postet av: E

Poster vi blogger klokka 01.46 om natta?

01.nov.2006 @ 08:58
Postet av: Davy

Tydeligvis

01.nov.2006 @ 16:21
Postet av: Manu

hei Davy. Hper du blogger Per Ove L. saken... Er god lesestoff denne bloggen din :=)

02.nov.2006 @ 22:55
Postet av: Roar Trnder

jeg synes du er sprkmektig.Ditt skrevne ord er absolutt noe for mitt ye. Skrive bok?

03.nov.2006 @ 16:42
Postet av: ?

Sp kommenterer vi Brann igjen. Brann som ikke har noe mere spille om, men allikavel skal dette laget kommenteres i alle sammenhenger. I forrige blogg pstr Davy at Brann ikke favoriseres av TV2. S skriver han en ny blogg. Hvem skriver han om, jo Brann. Skriv heller om de lagene som har noe spille om. Kampen om bronsjen, eller om plassen i Tippeligaen.

03.nov.2006 @ 18:00
Postet av: helt enig

syns ogs at han burde skrive om de nedrykkstruede lagene, det er jo fortsatt kjempespennenede. selvom du heier p brann s kan du jo skrive litt om andre lag ogs, f. eks. at alle ekspertene trodde til rykket ned og se hvordan tabbelen er n. =)

03.nov.2006 @ 21:24
Postet av: christian

St p Davy, du skriver den beste bloggen p FXT. Og til alle dere som lurer p hvorfor Brann har blitt vist mye p TV... De selger! For guds skyld, det er ikke Davy som har bestemt dette. Det er markedet. Brann, som en merkevare, selger best. Tv2 er ikke ute etter vre snill mot alle, de vil tjene penger.

Og det er p tide Charlie forsvinner. Han delegger bare lagmoral p dette tidspunketet. Bergen er lei ham.

04.nov.2006 @ 03:15
Postet av: Martin

leste meg gjennom kommentarene til davy's forrige blogg, og jeg ble overrasket over den aggresive holdningen flere har ovenfor han. det er en selvflge at det ikke er davy som bestemmer nr brann vises, og han m da selvsagt f lov til glede seg nr favorittlaget hans fr tid p skjermen.
jeg har fulgt davy's sendinger i mange r n, og det har alltid kommet fram i hrlige diskusjoner mellom han mini, at han virkelig elsker brann. denne bloggen er hans, og han m da flgelig f lov til skrive om det som str han nrmest, brann, s mye som han selv nsker. miste 2 s framtredende spillere som brann n vil gjre, trer p et hjerte som brenner for brann. Da er det sikkert greit f luftet flelsene sine litt angende dette teamet istedenfor snakke om krisen i viking?
som en ppekte, skrev davy denne bloggen n sist i 2 tiden p natta. han er vel ikke p jobb da?? nei, og da m han da f lov til skrive om det han selv mtte nske. han prater varmt for brann nr han er p jobb, ja men flesteparten av oss digger jo han for nettopp dette. Selv er jeg rbk fan men trives alltid svrt godt med davy's bemerkninger som han s ofte som mulig skyter inn med. fotball er blodig alvor, men det er s mye triveligere se fotball nr man isper det med humor i tillegg. da tv2 fikk s si alle rettighetene til fotball, var jeg en veldig lykkelig kar. da slapp jeg mer kalle lken, olav og arnfinn. Tv2's dekning i r har vrt formidabel og jeg gleder meg allerede til neste sesong. hpet er bare det at davy sier ifra seg fri hver andre sndag, og heller stiller i studio hver eneste gang for glede meg og alle vi andre som er svrt begeistret for davy.

04.nov.2006 @ 19:48
Postet av: Andreas A

Jack Welsch i GE har en veldig (og riktig) konklusjon om hva man skal gjre med illojale ansatte som presterer bra. Spark dem! Selv om de er kjempegode og kan prestere helt avsindige ting s delegger de til slutt lagmoralen med sine negative utspill mot ledelsen og de andre ansatte. P dette punktet er ikke et fotballag s ulikt en hvilken som helst bedrift.

06.nov.2006 @ 13:15
Postet av: fantastisk

M bare si at folk ser ut til la seg provosere lett. I forrige blogg kritiseres Alsaker og Wathne for heie p Brann. Med respekt og melde har alle som jobber med fotball p tv en interesse for fotball (per definisjon). Alle har ogs lag i sine hjerter.
I denne bloggen kritiseres Wathne for blogge om feil tema... DET ER EN BLOGG!! Og Wathne m f skrive om akkurat det han vil. Det er opp til DEG lese det!

06.nov.2006 @ 17:00
Postet av: anders

ja hper charlie forsvinner s raskt som bare mulig, er s forbannet lei den sytingen hans, han undergraver mons og er et stort uromoment innad i gruppen vil jeg tro. e mkka lei denne barnslige skotten. charlie m har jeg faktisk i det siste hrt brukt som skjeldsord ved flere anledninger, det forekommer selvsagt nr folk syter og brer seg uten grunn.

11.nov.2006 @ 00:49
Postet av: charlie

Charlie kan bare reise og ryke, forbanna drit skotte.
Ryker og snuser gjr han, han er en god fotball spiller, men han oppfrer seg s barnslig, og nr han ikke vil spille med brann lenger kan vi vel la han g.

17.nov.2006 @ 17:09
URL: http://www.gorwjgwrjhh.com
Postet av: hei

Jeg lurer p hvorfor charlie er s barnslig
han m gi seg med det.
Winters ogs

17.nov.2006 @ 17:10
Postet av: morten

Hallo,er ikke her s ofte du ser jeg

21.des.2006 @ 17:25
Postet av: 2rben

det er greit at winters fr g. han har jo datter som skal starte p skole ogs. men miller er jeg skuffa over..

22.des.2006 @ 12:04
Postet av: Ronny

Snn har fotballen blitt med illojale spillere og sutrekopper som ikke er fornyd med hvor p banen de spiller. Tenker mere p sin egen pleasure og profitt!
Vr vennlig se min blogg, diskuter videre!

16.jan.2007 @ 15:43
URL: http://ronny.fotballautografer.com

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/2547016
hits