TV2Nettavisen

Kortslutning p rsen

Av Davy Wathne - 01.mar.2007 @ 01:53
                 - Aller helst burde han tatt seg noen år som Bærum-oppmann for å øve seg på å bli fotball-leder, sa en nedlatende og lett syrlig Ivar Hoff da Jan Åge Fjørtoft spaserte rett inn i rollen som sportsdirektør i Lillestrøm-legendens egen klubb. Selv om eks-proffen fra Gursken ble overkjørt av storinvestor Per Berg og måtte svelge en hel kamel-flokk like før jul, har sunnmøringen klart seg sånn noenlunde i en ny og uvant rolle. Helt til Simen Brenne fikk to kampers karantene for såletacklingen mot Marek Sapara på La Manga i forrige uke. Da kortsluttet Jan Åge Fjørtoft og mistet både oversikten, gangsynet og lyd og bilde.

                  - Hvis ikke jeg kommer med på laget, blir ikke du invitert i bursdagen min. Omtrent så haltende er resonnementet, logikken og sammenhengen mellom straffen Lillestrøm reagerer på og krigserklæringen klubben slynger tilbake mot Norges Fotballforbund. En meningsløs feilkopling som får ekkoet fra historien om smeden og bakeren til å gjalle mellom stadionmurene på Åråsen. Dette kan ikke en voksen og ansvarlig fotball-leder mene i fullt alvor. Det er bare å finne frem kamel-grillen og forberede en ny krabbetur mot Canossa for den geskjeftige LSK-generalen.

                    Når det er sagt, må Fotballforbundet snarest klargjøre prinsippene for røde kort i forsesongkamper. Tilliten til og respekten for et straffesystem er nemlig fullstendig avhengig av likhet for loven og ensartet håndheving av reglene.

                     Dagens praksis åpner for en snikende følelse av at det er forskjell på La Manga, Royal League og andre turnerings- og privatkamper før seriestart. Den skaper inntrykk av at det er temmelig vilkårlig hvem som dømmer og hvilke kamper som rapporteres og følges opp i "rettsapparatet". Sånn kan det selvsagt ikke være. Retningslinjene må være entydige og krystallklare, og klubber, ledere, trenere og spillere må kjenne dem og være innforstått med konsekvensene av regelbrudd og disiplinærforseelser. Bare på den måten kan lovene respekteres og bli oppfattet som rettferdige. Da slipper vi forhåpentligvis  tøvete ordkløveri om forvirrende prinsipper. Og vi spares for barnaktig surmuling med represalier som hører hjemme i bakgården til Tuppen og Lillemor.

Kommentarer:
Postet av: Johnny Bravo

Hadde jo vrt bra om LSK nekter spillerne dra p landslagssamling, og NFF anmelder de til FIFA - og alle spillerne fr 4 kamper utestengelse.. det hadde vrt en god tanke det.

men som du sier Davy, Fjrtoft kan jo ikke tenke klart.. iallfall ikke tenke fr han snakker...

01.mar.2007 @ 12:37
Postet av: Nino

Skulle likt se om du skrev det samme om det var Martin Andresen som hadde blitt utvist i en Mikke-Mus cup og ftt 3 kampers karantene. Og nr en s blind dommer presterer si at det var en tofotstakling bakfra m man f lov til reagere!

01.mar.2007 @ 12:44
Postet av: Alex

Johnny Bravo:

Klubben har rett til nekte spillere vre med p treningsleire / privatkamper med landslaget, og kan ikke straffes for dette.

01.mar.2007 @ 12:53
Postet av: Strm

Jeg sttter deg 100% her Nino. Det er lov mene mye om JF men jeg tror norsk toppfotball vil ha glede av et slikt utspill i fremtiden. Mang en klubb har hevdet at NFF er en hrskare av byrkratiske ledere som tilsynelatende ikke vet hvorfor de gjr hva. Personlig er jeg svrt interessert i fotball og lurer p hva Kfjord og Espelund har i et slikt forbund gjre. Jeg m.fl. blir kvalm bare av deres oppsyn etter srdeles mange drlige avgjrelser i norsk toppfotball. Jeg er sikker p at svrt mange av fotball norges supportere og andre intereserte er enige med meg i disse pstandene. Jeg skal vre det frste til si at JF kanskje tar av litt i denne sammenhengen, men nr det er sagt s er det kanskje nettopp dette som m til for at NFF bruker litt mer tid til tenke gjennom viktige avgjrelser neste gang. Som LSK supporter og fotballinteressert hper jeg dette vil gagne VIF, Brann, RBK og resten av lagene i Eliteserien i fremtiden.

Strm

01.mar.2007 @ 12:56
Postet av: Espen

Davy, hvis Martin Andresen hadde vrt i samme situasjon, hadde DU kortslutta. Kom ned fra din hye hest, og bruk hodet litt. Dette er jo taktikk fra Fjra!

01.mar.2007 @ 13:00
Postet av: JSL

Synes JF er en klyse, er selv Brann supporter, men jeg liker dette utspillet. Det er det eneste som nytter.
Dessverre s har NFF blitt som en offentlig etat hvor en ekstremt tpelig informasjonssjef kommer med NFF's skrsikre utsagn den ene dagen, snur 180 grader og er like skrsikker neste dag. Eksemplene er mange, men jeg kan nevne spilletilatelsen til en av Molde sine spisser i fjor. Ydmykhet og erkjennelsen at de er til for klubbene og ikke omvendt, er et fremmedord i NFF!

Jeg hper at klubbene tar tilbake makten p kongressen slik at vi slipper dette tullet i fremtiden!

01.mar.2007 @ 13:07
Postet av: TK

hadde det virkelig kvalifisert til rdt kort hadde det vrt en ting,men dette var absolutt ikke i den kategorien. syns LSK gjr helt rett,skal de rammes av urimelige avgjrelser har du da ingen grunn til klage hvis de,etter din mening,tar noen urimelige avgjrelser selv!

01.mar.2007 @ 13:22
Postet av: vtj

tror ikke akkurat dette er et STORT tap for landslaget!

01.mar.2007 @ 13:26
Postet av: THOMAS EIDSAUNE

SYNS DET ER RIMELIG URIMELIG, FOR BRUKE EN VANSKELIG SETNING, AT SPILLERE TAR MED SEG KORT FRA TRENINGSKAMPER INN I SERIEN..
S SYNS FJRA ER I SIN FULLE RETT TIL REAGERE, MULIG LITT FOR KRAFTIG, MEN HER TRENGS DET STATUERES ET EKSEMPEL FOR PRVE F EN REAKSJON P EN DRLIG REGEL...
NEI TIL NFF SOM VIRKER HA GJEMT SEG BAK EN HAUG AV PAPIRER OG DRLIGE REGLER, ISTEDEN FOR G UT SI AT SYSTEMET KAN SEES P OG MULIG ENDRES... HAR IKKE KLUBBENE NOE SI LENGER? ER JO DE SOM TJENER TIL NFF`S JULEBORD, OG BR DA TAAS MED P RD... VIRKER SOM AT ALLE KLUBBENE ER ENIGE OM AT DET ER EN DEL REGLER SOM BR ENDRES...

HEIA LSK...

01.mar.2007 @ 13:32
Postet av: Jon

N kryper jo NFF sakte men sikkert til korset og er halvveis fremme alt, s det viser jo at Fjrtofts reaksjon var p sin plass.

Sportsjournalister slutter aldri forblffe med sutrete innspill, idag har vi ftt nok av Ester i drittavisen Dagbla' og Davy, som dessverre i likhet med alle andre bergensere lider av et mindreverdighetskompleks som grenser til psykose. G i Parken og drikk l med POL istedet.

01.mar.2007 @ 13:32
Postet av: snubben

Denne reglen var vel et faktum, fr La Manga starta. S hvis JF synes den er s hrreisende, s burde han reagert FR turneringen.

Og alle dere som som ikke liker nff, jeg er helt enig. MEN, hva dersom dommeren hadde sett rett (i tilfelle han ikke gjorde det). Hvordan skulle da nff ha dmt? Kan man skade spillere fr sesongen, uten at det skal f flger? Og hvordan kan nff vite at dommmeren ikke hadde rett, nr lsk ikke forteller dem deres side av saka?

Jeg mener, kritikk mot nff kan vre p sin plass, ogs i forhold til denne reglen. Men sekretariatet er n satt til styre et regelverk, som er fastsatt av klubbene...

01.mar.2007 @ 13:37
Postet av: Gla

Kortet til Brenne var riktig og som Davy helt korrekt ppeker m Fjrtoft ha ftt kortslutning.
Man kan mene at regelen er rett eller galt, men oppfrselen hans er direkte barnslig

01.mar.2007 @ 13:37
Postet av: John

Hva med de gule kortene .. skal de ogs vre med inne i TL 2007 ?

01.mar.2007 @ 13:42
Postet av: Jon Syse

Fjrtoft har rett Wathne. P tide noen tar et oppgjr med de byrkratiske pampene i fotballforbundet. Espelund, Solheim og han fyren som er lovansvarlig (Grnnerud ??) er en skam for norsk fotball. De driver med forskjellsbehandling i stor stil, noe de har gjort i revis. Hadde de oppfrt seg som de gjr i en privat bedrift hadde de sttt i ken p arbeidskontoret, men siden alle vet hvem de er s er det vel tvilsomt om de hadde blitt ansatt overhodet. Vet du ikke dette Wathne, er du ikke p blgelengde med folkesjela i fotballnorge!! hilsen Viking fan

01.mar.2007 @ 13:43
Postet av: ?

hva er likhet for loven

01.mar.2007 @ 13:50
Postet av: Lillestrmgutt

Bare en liten kommentar;

Disiplinrutvalgets avgjrelse innebar at S. Brenne ville ftt 3 -TRE kampers karantene(VIF p La-manga, FFK og ODD i serien). Frst sonet Brenne en kamp p La-mangaetter reglene om Utvisning i turnerinspill, 3-4 i NFFs reglement. Deretter skulle han alts sone 2 nye kamper etter reglene i 3-5 om utvisning i privatkamp.

Dette innebar at Brenne ville ftt strengere straff for en forseelse p La-manga enn han ville ftt for samme forseelse i seriespill!!!

Dette har NFF (under tvil hvis man skal tolke Solheim i NFF) senere gtt bort fra , slik at han n "bare" skal sone 2 kamper. rsaken til at NFF ha snudd, er at de etter ha ftt tenkt seg om har kommet til (under tvil, Solheim) at La-manga er en turnering, og at det derfor er 3-5 som kommer til anvendelse.

Makan til inkompetanse skal man lete lenge etter!!! Problemet er ikke at NFF bestr av byrkrater som tolker regelverket strengt, MEN AT DE ER FRYKTELIG DRLIGE P DET! Det kan da ikke vre slik at en bedrift med 100 mill. i omsetning ikke p forhnd skal kunne vite om en TURNERING 2 mneder fr seriestart regnes som en turnering eller ikke.

Denne delen av saken viser at NFF er inkompetente, udugelige og arrogante!!!

01.mar.2007 @ 13:54
Postet av: Trondemann

For det frste s skriver Davy sinnsykt bra, for en penn.
Men, blir man utvist s blir man utvist - Jan ge Fjrtoft er vel ikke akkurat kjent for tenke FR han preiker.
Dette vil bare bli frste latterlige utsagnet i en laaaaang rekke.
JEg mener at man BR ha mer en fotballkamper p sin CV - fr man fr lederstillinger. Hva med Fam Riise som styrende enhet i Brann?

01.mar.2007 @ 14:00
Postet av: Bill Clinton

Drlig fotball avler drlige ledere. Det er for s vidt morsomt flge alle utspill som de skalte lederne innen fotballen kommer med. Her fr de utlp for alt de m stenge inne hjemmeifra, synd at det er s mye penger involvert og f.eks Fjra leker direktr. Det har han gjort helt siden 80-tallet hvor han lekte diskotekeier, og kom til mter med et ekte Mikke Mus penal. Hper p nye underholdende innspill, s man kan f et avbrekk fra Norsk Hydro, Staoil og Orkla...

01.mar.2007 @ 14:01
Postet av: Trondemann

For det frste s skriver Davy sinnsykt bra, for en penn.
Men, blir man utvist s blir man utvist - Jan ge Fjrtoft er vel ikke akkurat kjent for tenke FR han preiker.
Dette vil bare bli frste latterlige utsagnet i en laaaaang rekke.
JEg mener at man BR ha mer en fotballkamper p sin CV - fr man fr lederstillinger. Hva med Fam Riise som styrende enhet i Brann?

01.mar.2007 @ 14:02
Postet av: Luringen

Hva med at Norges Fotballforbund svarer med si at det er uaktuelt bruke Lillestrm-spillere p landslaget i framtiden? Da vil Lillestrm f straff uansett, siden ingen landslagsaktuelle spillere vil komme til nske spille for dem. Da kommer Lillestrm krypende... Case solved! :)

01.mar.2007 @ 14:15
Postet av: Stig

Det er p tide fjerne suspensasjon fra treningskamper/turneringer.. Hva er vitsen med dette...?

Samtidig br NFF fjerne tapere som espelund med flere, og bli litt mer profesjonelle og skaffe seg forstelse. Har full forstelse for Jan ge sitt utspill... Greit nok at det kan oppfattes som litt barnslig, men det er jo NFF ogs.. S da m man enkelt og greit senke seg ned til NFF sitt niv for n fram...

01.mar.2007 @ 14:52
Postet av: Andr S.

Dette er snakk om en meningsls samling som klubbene har vrt velvillig og frigitt spillere til fordi NFF nsket det midt i oppkjringa til seriestart. Dette er ingen internasjonal dato og derfor behver ikke LSK frigispillerne nr man bare mter motvilje og "lage faanskap" holdninger i forbundet. Frste obligatoriske kamp er p sndag mot OB, hvorfor i alle dager skal han ikke sone da????

Er det mulig! N er du p villspor Davy.......igjen!

Dessuten tror jeg Fjrtoft har oppndd akkurat det han ville n, da han vet at ingen fra LSK kommer til vre med uansett da de skal spille semifinale i RL.

Andr S.

01.mar.2007 @ 15:06
Postet av: TOMBA ARENDAL

Enig med Davy.
Hva med NFF som ved redusere straffen umiddelbart gir inntrykk av fullstendig mangel p vurderingsevne. Hvis Nordli og Fjra fortsetter klage kommer vel snart NFF med en uforbeholden unnskyldning og opphever straffen.
Nr det gjelder Fjras rolle i LSK m jeg si at jeg ble overrasket over den mten han ble overkjrt p av Per Berg. En leder med respekt for seg selv hadde tatt sin hatt og gtt etter nrmest ha blitt kastrert i full offentlighet.
Hva med Fjras kristne verdisyn nr det er akseptert at spillerne sloss i fylla under treningsleir p La Manga. Personlig tror jeg ikke Fjra aksepterer slik oppfrsel men han er jo fratatt all makt som leder og fremstr som en nikkedukke for Per Berg & co.

01.mar.2007 @ 15:15
Postet av: Jan

Reglene er slik pr. dd. og det fr LSK og Fjrtoft forholde seg til. Molde fikk Rob Friend utvist i treningskamp i fjor og han mtte sone seriekamp, Vlerenga fikk en spiller utvist p La Manga for ett par r siden og han sonet seriekamp.
At ingen andre klubber er ute og sttter Fjrtft i det han holder p med sier det meste. Om regelen fles uriktige s fr de jobbe for f endret den da, ikke komme med snne Mikke Mus-lsninger som de prver p n.
Tragisk se hvordan Fjrtoft oppfrer seg, han og Morgan Andersen er to personer som burde holde seg langt unna rampelyset.

01.mar.2007 @ 15:30
Postet av: Eddie The Eagle

Sttter Fjra 100%

Jag er dette frn Sverige men fr fulgt lite med p den norska fotbollen.

La Manga cup er en cup der lag forbreder seg til Tippeligaen. Det er en cup uavhenigig av NFF. Det blir det s lenge KR Reyjavik deltar der. Det er helt vansindig om NFF skal straffe Lillestrm och Simen Brenne for noget som forsvidt inte var fdt kort. Det var inte noget fart i duellen, lav fot och inte minst bara et ben. Inte noget speciellt farligt spill.

N er dette innlegget til Davy skrevet mot Fjrtoft sin trussel mot NFF. Du sejer inte noget om du tycker det var rdt kort eller vad du sjelv tycker om karantene reglen til NFF.

Jag tycker at s lenge klubbene hjelper NFF midt i sesongoppkjringen med at stella lag for "manchester-treningsleieren" s har lag ochs rett at holda tilbaks spelare.NFF`s disiplinrkomitee har tydeligen noget imot LSK sedan dom i hele taget har vurderat situasjonen. I Sverige er jag overbevisad om at dette inte hadde varit resultatet.

Alle kan se at LSK har blivet urettvist behandlat. Inte svrt at fatte at LSK da inte vil hjelpa til. Tycker jag kommer i hg at lese et stykke om LSK`s kapten som spelar p landslaget at han var helt enig med Fjrtoft. Det sejer lite sedan alla spelaras drm er at f spela med flagget p kassa.

Nej, NFF kan skylda seg sjelva. Heja LSK.

01.mar.2007 @ 16:56
Postet av: Fugl

Ser at det er mange som har negative meninger om Fjrtoft og LSK. Dem om det. De skal vi kunne leve med, men det er ingen som kommer med hvilke sanksjonsmuligheter en klubb har nr hverken NFF eller dommeren (Edvartsen) klarer innrmme at de har gjort feil. Det at Edvartsen pstr at det var en takling bakfra, selv etter at han har sett TV-bilder av situasjonen, uten at NFF reagerer p det, viser vel heller at dommerne er hellige, og alltid har rett....

01.mar.2007 @ 17:44
Postet av: Karl Kuken

Det var bare svidt jeg gadd pne denne bloggen. Forventningene var med andre ord ikke skyhye til Davy.

Livelvel klarer han skuffe med ytterligere

Dette m vre noe av det verste pisset jeg har lest. En Brann-fan uten evne til subjektivitet skal FRAST fra kommentaere lag han hater.

Ta barneskolen om igjen Davy. Har du ikke klart vokse opp nr du n er blitt hva, 60? S er det ikke mye hp for deg.

Du hadde hyllet Brann dersom de hadde hatt like mye stake som Fjrtoft & Co. Men det har de ikke, og DERFOR vinner heller aldri Brann og Bergen ligaen.

01.mar.2007 @ 21:07
Postet av: Karl Kauken

Det var bare svidt jeg gadd pne denne bloggen. Forventningene var med andre ord ikke skyhye til Davy. Livkevel klarer han skuffe meg ytterligere. Det er forsvidt en slags prestasjon det og. Dette m vre noe av det verste pisset jeg har lest. En Brann-fan uten evne til subjektivitet skal FRAST fra kommentere lag han hater s inderlig at de kommenteres i hvert innlegg fra Davy.Ta barneskolen om igjen Davy. Har du ikke klart vokse opp nr du n er blitt hva, 60? S er det ikke mye hp for deg. Du hadde hyllet Brann dersom de hadde hatt like mye stake som Fjrtoft & Co. Men det har de ikke, og DERFOR vinner heller aldri Brann og Bergen ligaen.

01.mar.2007 @ 21:22
Postet av: Karl Kauken

Det var bare svidt jeg gadd pne denne bloggen. Forventningene var med andre ord ikke skyhye til Davy. Livkevel klarer han skuffe meg ytterligere. Det er forsvidt en slags prestasjon det og. Dette m vre noe av det verste pisset jeg har lest. En Brann-fan uten evne til subjektivitet skal FRAST fra kommentere lag han hater s inderlig at de kommenteres i hvert innlegg fra Davy.Ta barneskolen om igjen Davy. Har du ikke klart vokse opp nr du n er blitt hva, 60? S er det ikke mye hp for deg. Du hadde hyllet Brann dersom de hadde hatt like mye stake som Fjrtoft & Co. Men det har de ikke, og DERFOR vinner heller aldri Brann og Bergen ligaen.

02.mar.2007 @ 10:06
Postet av: Klla

Det var bare svidt jeg gadd pne denne bloggen. Forventningene var med andre ord ikke skyhye til Davy. Livkevel klarer han skuffe meg ytterligere. Det er forsvidt en slags prestasjon det og. Dette m vre noe av det verste pisset jeg har lest. En Brann-fan uten evne til subjektivitet skal FRAST fra kommentere lag han hater s inderlig at de kommenteres i hvert innlegg fra Davy.Ta barneskolen om igjen Davy. Har du ikke klart vokse opp nr du n er blitt hva, 60? S er det ikke mye hp for deg. Du hadde hyllet Brann dersom de hadde hatt like mye stake som Fjrtoft & Co. Men det har de ikke, og DERFOR vinner heller aldri Brann og Bergen ligaen.

02.mar.2007 @ 10:08
Postet av: marte

Hadde det vrt brann detta gjalt s hadde du hvrt helt enig i boikott.. Du bruker en hver anledning til rakke den slenge dritt om lsk!

19.mar.2007 @ 13:22
Postet av: marte

Hadde det vrt brann detta gjalt s hadde du hvrt helt enig i boikott.. Du bruker en hver anledning til rakke den slenge dritt om lsk!

19.mar.2007 @ 13:22
Postet av: ?

Det er p tide fjerne suspensasjon fra treningskamper/turneringer.. Hva er vitsen med dette...? (STIG)
S da er det fritt fram for hardt grisespill i treningskamper? Syn for Stabk at Persson har sluttet. Mannen med de vrst grisetaklingene. Heia MFK

22.mar.2007 @ 09:57
Postet av: Davy vanntett

jaja. rart du kan slenge s mye piss? du som har en s sentral jobb i tv2 sporten. skuffende

26.mar.2007 @ 18:24
Postet av: Kjre Alleoverenkam

Vestlendinger lider ikke av mindreverdighetskomplekser,men merverdiinnsikt!

06.apr.2007 @ 15:30

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4519605
hits