TV2Nettavisen

Kortslutning på Åråsen

Av Davy Wathne - 01.mar.2007 @ 01:53
                 - Aller helst burde han tatt seg noen år som Bærum-oppmann for å øve seg på å bli fotball-leder, sa en nedlatende og lett syrlig Ivar Hoff da Jan Åge Fjørtoft spaserte rett inn i rollen som sportsdirektør i Lillestrøm-legendens egen klubb. Selv om eks-proffen fra Gursken ble overkjørt av storinvestor Per Berg og måtte svelge en hel kamel-flokk like før jul, har sunnmøringen klart seg sånn noenlunde i en ny og uvant rolle. Helt til Simen Brenne fikk to kampers karantene for såletacklingen mot Marek Sapara på La Manga i forrige uke. Da kortsluttet Jan Åge Fjørtoft og mistet både oversikten, gangsynet og lyd og bilde.

                  - Hvis ikke jeg kommer med på laget, blir ikke du invitert i bursdagen min. Omtrent så haltende er resonnementet, logikken og sammenhengen mellom straffen Lillestrøm reagerer på og krigserklæringen klubben slynger tilbake mot Norges Fotballforbund. En meningsløs feilkopling som får ekkoet fra historien om smeden og bakeren til å gjalle mellom stadionmurene på Åråsen. Dette kan ikke en voksen og ansvarlig fotball-leder mene i fullt alvor. Det er bare å finne frem kamel-grillen og forberede en ny krabbetur mot Canossa for den geskjeftige LSK-generalen.

                    Når det er sagt, må Fotballforbundet snarest klargjøre prinsippene for røde kort i forsesongkamper. Tilliten til og respekten for et straffesystem er nemlig fullstendig avhengig av likhet for loven og ensartet håndheving av reglene.

                     Dagens praksis åpner for en snikende følelse av at det er forskjell på La Manga, Royal League og andre turnerings- og privatkamper før seriestart. Den skaper inntrykk av at det er temmelig vilkårlig hvem som dømmer og hvilke kamper som rapporteres og følges opp i "rettsapparatet". Sånn kan det selvsagt ikke være. Retningslinjene må være entydige og krystallklare, og klubber, ledere, trenere og spillere må kjenne dem og være innforstått med konsekvensene av regelbrudd og disiplinærforseelser. Bare på den måten kan lovene respekteres og bli oppfattet som rettferdige. Da slipper vi forhåpentligvis  tøvete ordkløveri om forvirrende prinsipper. Og vi spares for barnaktig surmuling med represalier som hører hjemme i bakgården til Tuppen og Lillemor.

Kommentarer:
Postet av: Johnny Bravo

Hadde jo vært bra om LSK nekter spillerne å dra på landslagssamling, og NFF anmelder de til FIFA - og alle spillerne får 4 kamper utestengelse.. det hadde vært en god tanke det.

men som du sier Davy, Fjørtoft kan jo ikke tenke klart.. iallfall ikke tenke før han snakker...

01.mar.2007 @ 12:37
Postet av: Nino

Skulle likt å se om du skrev det samme om det var Martin Andresen som hadde blitt utvist i en Mikke-Mus cup og fått 3 kampers karantene. Og når en så blind dommer presterer å si at det var en tofotstakling bakfra må man få lov til å reagere!

01.mar.2007 @ 12:44
Postet av: Alex

Johnny Bravo:

Klubben har rett til å nekte spillere å være med på treningsleire / privatkamper med landslaget, og kan ikke straffes for dette.

01.mar.2007 @ 12:53
Postet av: Strøm

Jeg støtter deg 100% her Nino. Det er lov å mene mye om JÅF men jeg tror norsk toppfotball vil ha glede av et slikt utspill i fremtiden. Mang en klubb har hevdet at NFF er en hærskare av byråkratiske ledere som tilsynelatende ikke vet hvorfor de gjør hva. Personlig er jeg svært interessert i fotball og lurer på hva Kåfjord og Espelund har i et slikt forbund å gjøre. Jeg m.fl. blir kvalm bare av deres oppsyn etter særdeles mange dårlige avgjørelser i norsk toppfotball. Jeg er sikker på at svært mange av fotball norges supportere og andre intereserte er enige med meg i disse påstandene. Jeg skal være det første til å si at JÅF kanskje tar av litt i denne sammenhengen, men når det er sagt så er det kanskje nettopp dette som må til for at NFF bruker litt mer tid til å tenke gjennom viktige avgjørelser neste gang. Som LSK supporter og fotballinteressert håper jeg dette vil gagne VIF, Brann, RBK og resten av lagene i Eliteserien i fremtiden.

Strøm

01.mar.2007 @ 12:56
Postet av: Espen

Davy, hvis Martin Andresen hadde vært i samme situasjon, hadde DU kortslutta. Kom ned fra din høye hest, og bruk hodet litt. Dette er jo taktikk fra Fjøra!

01.mar.2007 @ 13:00
Postet av: JSL

Synes JÅF er en klyse, er selv Brann supporter, men jeg liker dette utspillet. Det er det eneste som nytter.
Dessverre så har NFF blitt som en offentlig etat hvor en ekstremt tåpelig informasjonssjef kommer med NFF's skråsikre utsagn den ene dagen, snur 180 grader og er like skråsikker neste dag. Eksemplene er mange, men jeg kan nevne spilletilatelsen til en av Molde sine spisser i fjor. Ydmykhet og erkjennelsen at de er til for klubbene og ikke omvendt, er et fremmedord i NFF!

Jeg håper at klubbene tar tilbake makten på kongressen slik at vi slipper dette tullet i fremtiden!

01.mar.2007 @ 13:07
Postet av: TK

hadde det virkelig kvalifisert til rødt kort hadde det vært en ting,men dette var absolutt ikke i den kategorien. syns LSK gjør helt rett,skal de rammes av urimelige avgjørelser har du da ingen grunn til å klage hvis de,etter din mening,tar noen urimelige avgjørelser selv!

01.mar.2007 @ 13:22
Postet av: vtj

tror ikke akkurat dette er et STORT tap for landslaget!

01.mar.2007 @ 13:26
Postet av: THOMAS EIDSAUNE

SYNS DET ER RIMELIG URIMELIG, FOR Å BRUKE EN VANSKELIG SETNING, AT SPILLERE TAR MED SEG KORT FRA TRENINGSKAMPER INN I SERIEN..
SÅ SYNS FJØRA ER I SIN FULLE RETT TIL Å REAGERE, MULIG LITT FOR KRAFTIG, MEN HER TRENGS DET Å STATUERES ET EKSEMPEL FOR Å PRØVE Å FÅ EN REAKSJON PÅ EN DÅRLIG REGEL...
NEI TIL NFF SOM VIRKER Å HA GJEMT SEG BAK EN HAUG AV PAPIRER OG DÅRLIGE REGLER, ISTEDEN FOR Å GÅ UT Å SI AT SYSTEMET KAN SEES PÅ OG MULIG ENDRES... HAR IKKE KLUBBENE NOE Å SI LENGER? ER JO DE SOM TJENER TIL NFF`S JULEBORD, OG BØR DA TAAS MED PÅ RÅD... VIRKER SOM AT ALLE KLUBBENE ER ENIGE OM AT DET ER EN DEL REGLER SOM BØR ENDRES...

HEIA LSK...

01.mar.2007 @ 13:32
Postet av: Jon

Nå kryper jo NFF sakte men sikkert til korset og er halvveis fremme alt, så det viser jo at Fjørtofts reaksjon var på sin plass.

Sportsjournalister slutter aldri å forbløffe med sutrete innspill, idag har vi fått nok av Ester i drittavisen Dagbla' og Davy, som dessverre i likhet med alle andre bergensere lider av et mindreverdighetskompleks som grenser til psykose. Gå i Parken og drikk øl med POL istedet.

01.mar.2007 @ 13:32
Postet av: snubben

Denne reglen var vel et faktum, før La Manga starta. Så hvis JÅF synes den er så hårreisende, så burde han reagert FØR turneringen.

Og alle dere som som ikke liker nff, jeg er helt enig. MEN, hva dersom dommeren hadde sett rett (i tilfelle han ikke gjorde det). Hvordan skulle da nff ha dømt? Kan man skade spillere før sesongen, uten at det skal få følger? Og hvordan kan nff vite at dommmeren ikke hadde rett, når lsk ikke forteller dem deres side av saka?

Jeg mener, kritikk mot nff kan være på sin plass, også i forhold til denne reglen. Men sekretariatet er nå satt til å styre et regelverk, som er fastsatt av klubbene...

01.mar.2007 @ 13:37
Postet av: Gla

Kortet til Brenne var riktig og som Davy helt korrekt påpeker må Fjørtoft ha fått kortslutning.
Man kan mene at regelen er rett eller galt, men oppførselen hans er direkte barnslig

01.mar.2007 @ 13:37
Postet av: John

Hva med de gule kortene .. skal de også være med inne i TL 2007 ?

01.mar.2007 @ 13:42
Postet av: Jon Syse

Fjørtoft har rett Wathne. På tide noen tar et oppgjør med de byråkratiske pampene i fotballforbundet. Espelund, Solheim og han fyren som er lovansvarlig (Grønnerud ??) er en skam for norsk fotball. De driver med forskjellsbehandling i stor stil, noe de har gjort i årevis. Hadde de oppført seg som de gjør i en privat bedrift hadde de stått i køen på arbeidskontoret, men siden alle vet hvem de er så er det vel tvilsomt om de hadde blitt ansatt overhodet. Vet du ikke dette Wathne, er du ikke på bølgelengde med folkesjela i fotballnorge!! hilsen Viking fan

01.mar.2007 @ 13:43
Postet av: ?

hva er likhet for loven

01.mar.2007 @ 13:50
Postet av: Lillestrømgutt

Bare en liten kommentar;

Disiplinærutvalgets avgjørelse innebar at S. Brenne ville fått 3 -TRE kampers karantene(VIF på La-manga, FFK og ODD i serien). Først sonet Brenne en kamp på La-mangaetter reglene om Utvisning i turnerinspill, § 3-4 i NFFs reglement. Deretter skulle han altså sone 2 nye kamper etter reglene i § 3-5 om utvisning i privatkamp.

Dette innebar at Brenne ville fått strengere straff for en forseelse på La-manga enn han ville fått for samme forseelse i seriespill!!!

Dette har NFF (under tvil hvis man skal tolke Solheim i NFF) senere gått bort fra , slik at han nå "bare" skal sone 2 kamper. Årsaken til at NFF ha snudd, er at de etter å ha fått tenkt seg om har kommet til (under tvil, Solheim) at La-manga er en turnering, og at det derfor er § 3-5 som kommer til anvendelse.

Makan til inkompetanse skal man lete lenge etter!!! Problemet er ikke at NFF består av byråkrater som tolker regelverket strengt, MEN AT DE ER FRYKTELIG DÅRLIGE PÅ DET! Det kan da ikke være slik at en bedrift med 100 mill. i omsetning ikke på forhånd skal kunne vite om en TURNERING 2 måneder før seriestart regnes som en turnering eller ikke.

Denne delen av saken viser at NFF er inkompetente, udugelige og arrogante!!!

01.mar.2007 @ 13:54
Postet av: Trondemann

For det første så skriver Davy sinnsykt bra, for en penn.
Men, blir man utvist så blir man utvist - Jan Åge Fjørtoft er vel ikke akkurat kjent for å tenke FØR han preiker.
Dette vil bare bli første latterlige utsagnet i en laaaaang rekke.
JEg mener at man BØR ha mer en fotballkamper på sin CV - før man får lederstillinger. Hva med Fam Riise som styrende enhet i Brann?

01.mar.2007 @ 14:00
Postet av: Bill Clinton

Dårlig fotball avler dårlige ledere. Det er for så vidt morsomt å følge alle utspill som de såkalte lederne innen fotballen kommer med. Her får de utløp for alt de må stenge inne hjemmeifra, synd at det er så mye penger involvert og f.eks Fjøra leker direktør. Det har han gjort helt siden 80-tallet hvor han lekte diskotekeier, og kom til møter med et ekte Mikke Mus penal. Håper på nye underholdende innspill, så man kan få et avbrekk fra Norsk Hydro, Staoil og Orkla...

01.mar.2007 @ 14:01
Postet av: Trondemann

For det første så skriver Davy sinnsykt bra, for en penn.
Men, blir man utvist så blir man utvist - Jan Åge Fjørtoft er vel ikke akkurat kjent for å tenke FØR han preiker.
Dette vil bare bli første latterlige utsagnet i en laaaaang rekke.
JEg mener at man BØR ha mer en fotballkamper på sin CV - før man får lederstillinger. Hva med Fam Riise som styrende enhet i Brann?

01.mar.2007 @ 14:02
Postet av: Luringen

Hva med at Norges Fotballforbund svarer med å si at det er uaktuelt å bruke Lillestrøm-spillere på landslaget i framtiden? Da vil Lillestrøm få straff uansett, siden ingen landslagsaktuelle spillere vil komme til å ønske å spille for dem. Da kommer Lillestrøm krypende... Case solved! :)

01.mar.2007 @ 14:15
Postet av: Stig

Det er på tide å fjerne suspensasjon fra treningskamper/turneringer.. Hva er vitsen med dette...?

Samtidig bør NFF fjerne tapere som espelund med flere, og bli litt mer profesjonelle og skaffe seg forståelse. Har full forståelse for Jan Åge sitt utspill... Greit nok at det kan oppfattes som litt barnslig, men det er jo NFF også.. Så da må man enkelt og greit senke seg ned til NFF sitt nivå for å nå fram...

01.mar.2007 @ 14:52
Postet av: Andrè S.

Dette er snakk om en meningsløs samling som klubbene har vært velvillig og frigitt spillere til fordi NFF ønsket det midt i oppkjøringa til seriestart. Dette er ingen internasjonal dato og derfor behøver ikke LSK å frigispillerne når man bare møter motvilje og "lage faanskap" holdninger i forbundet. Første obligatoriske kamp er på søndag mot OB, hvorfor i alle dager skal han ikke sone da????

Er det mulig! Nå er du på villspor Davy.......igjen!

Dessuten tror jeg Fjørtoft har oppnådd akkurat det han ville nå, da han vet at ingen fra LSK kommer til å være med uansett da de skal spille semifinale i RL.

Andrè S.

01.mar.2007 @ 15:06
Postet av: TOMBA ARENDAL

Enig med Davy.
Hva med NFF som ved å redusere straffen umiddelbart gir inntrykk av fullstendig mangel på vurderingsevne. Hvis Nordli og Fjøra fortsetter å klage kommer vel snart NFF med en uforbeholden unnskyldning og opphever straffen.
Når det gjelder Fjøras rolle i LSK må jeg si at jeg ble overrasket over den måten han ble overkjørt på av Per Berg. En leder med respekt for seg selv hadde tatt sin hatt og gått etter nærmest å ha blitt kastrert i full offentlighet.
Hva med Fjøras kristne verdisyn når det er akseptert at spillerne sloss i fylla under treningsleir på La Manga. Personlig tror jeg ikke Fjøra aksepterer slik oppførsel men han er jo fratatt all makt som leder og fremstår som en nikkedukke for Per Berg & co.

01.mar.2007 @ 15:15
Postet av: Jan

Reglene er slik pr. dd. og det får LSK og Fjørtoft forholde seg til. Molde fikk Rob Friend utvist i treningskamp i fjor og han måtte sone seriekamp, Vålerenga fikk en spiller utvist på La Manga for ett par år siden og han sonet seriekamp.
At ingen andre klubber er ute og støtter Fjørtøft i det han holder på med sier det meste. Om regelen føles uriktige så får de jobbe for å få endret den da, ikke komme med sånne Mikke Mus-løsninger som de prøver på nå.
Tragisk å se hvordan Fjørtoft oppfører seg, han og Morgan Andersen er to personer som burde holde seg langt unna rampelyset.

01.mar.2007 @ 15:30
Postet av: Eddie The Eagle

Stötter Fjöra 100%

Jag er dette från Sverige men får fulgt lite med på den norska fotbollen.

La Manga cup er en cup der lag forbreder seg til Tippeligaen. Det er en cup uavhenigig av NFF. Det blir det så lenge KR Reyjavik deltar der. Det er helt vansindig om NFF skal straffe Lilleström och Simen Brenne for noget som forsåvidt inte var födt kort. Det var inte noget fart i duellen, lav fot och inte minst bara et ben. Inte noget speciellt farligt spill.

Nå er dette innlegget til Davy skrevet mot Fjörtoft sin trussel mot NFF. Du sejer inte noget om du tycker det var rödt kort eller vad du sjelv tycker om karantene reglen til NFF.

Jag tycker at så lenge klubbene hjelper NFF midt i sesongoppkjöringen med at stella lag for "manchester-treningsleieren" så har lag ochså rett at holda tilbaks spelare.NFF`s disiplinärkomitee har tydeligen noget imot LSK sedan dom i hele taget har vurderat situasjonen. I Sverige er jag overbevisad om at dette inte hadde varit resultatet.

Alle kan se at LSK har blivet urettvist behandlat. Inte svårt at fatte at LSK da inte vil hjelpa til. Tycker jag kommer i håg at lese et stykke om LSK`s kapten som spelar på landslaget at han var helt enig med Fjörtoft. Det sejer lite sedan alla spelaras dröm er at få spela med flagget på kassa.

Nej, NFF kan skylda seg sjelva. Heja LSK.

01.mar.2007 @ 16:56
Postet av: Fugl

Ser at det er mange som har negative meninger om Fjørtoft og LSK. Dem om det. De skal vi kunne leve med, men det er ingen som kommer med hvilke sanksjonsmuligheter en klubb har når hverken NFF eller dommeren (Edvartsen) klarer å innrømme at de har gjort feil. Det at Edvartsen påstår at det var en takling bakfra, selv etter at han har sett TV-bilder av situasjonen, uten at NFF reagerer på det, viser vel heller at dommerne er hellige, og alltid har rett....

01.mar.2007 @ 17:44
Postet av: Karl Kuken

Det var bare såvidt jeg gadd å åpne denne bloggen. Forventningene var med andre ord ikke skyhøye til Davy.

Livelvel klarer han å skuffe med ytterligere

Dette må være noe av det verste pisset jeg har lest. En Brann-fan uten evne til subjektivitet skal FRASTÅ fra å kommentaere lag han hater.

Ta barneskolen om igjen Davy. Har du ikke klart å vokse opp når du nå er blitt hva, 60? Så er det ikke mye håp for deg.

Du hadde hyllet Brann dersom de hadde hatt like mye stake som Fjørtoft & Co. Men det har de ikke, og DERFOR vinner heller aldri Brann og Bergen ligaen.

01.mar.2007 @ 21:07
Postet av: Karl Kauken

Det var bare såvidt jeg gadd å åpne denne bloggen. Forventningene var med andre ord ikke skyhøye til Davy. Livkevel klarer han å skuffe meg ytterligere. Det er forsåvidt en slags prestasjon det og. Dette må være noe av det verste pisset jeg har lest. En Brann-fan uten evne til subjektivitet skal FRASTÅ fra å kommentere lag han hater så inderlig at de kommenteres i hvert innlegg fra Davy.Ta barneskolen om igjen Davy. Har du ikke klart å vokse opp når du nå er blitt hva, 60? Så er det ikke mye håp for deg. Du hadde hyllet Brann dersom de hadde hatt like mye stake som Fjørtoft & Co. Men det har de ikke, og DERFOR vinner heller aldri Brann og Bergen ligaen.

01.mar.2007 @ 21:22
Postet av: Karl Kauken

Det var bare såvidt jeg gadd å åpne denne bloggen. Forventningene var med andre ord ikke skyhøye til Davy. Livkevel klarer han å skuffe meg ytterligere. Det er forsåvidt en slags prestasjon det og. Dette må være noe av det verste pisset jeg har lest. En Brann-fan uten evne til subjektivitet skal FRASTÅ fra å kommentere lag han hater så inderlig at de kommenteres i hvert innlegg fra Davy.Ta barneskolen om igjen Davy. Har du ikke klart å vokse opp når du nå er blitt hva, 60? Så er det ikke mye håp for deg. Du hadde hyllet Brann dersom de hadde hatt like mye stake som Fjørtoft & Co. Men det har de ikke, og DERFOR vinner heller aldri Brann og Bergen ligaen.

02.mar.2007 @ 10:06
Postet av: Kølla

Det var bare såvidt jeg gadd å åpne denne bloggen. Forventningene var med andre ord ikke skyhøye til Davy. Livkevel klarer han å skuffe meg ytterligere. Det er forsåvidt en slags prestasjon det og. Dette må være noe av det verste pisset jeg har lest. En Brann-fan uten evne til subjektivitet skal FRASTÅ fra å kommentere lag han hater så inderlig at de kommenteres i hvert innlegg fra Davy.Ta barneskolen om igjen Davy. Har du ikke klart å vokse opp når du nå er blitt hva, 60? Så er det ikke mye håp for deg. Du hadde hyllet Brann dersom de hadde hatt like mye stake som Fjørtoft & Co. Men det har de ikke, og DERFOR vinner heller aldri Brann og Bergen ligaen.

02.mar.2007 @ 10:08
Postet av: marte

Hadde det vært brann detta gjalt så hadde du hvært helt enig i boikott.. Du bruker en hver anledning til å rakke den å slenge dritt om lsk!

19.mar.2007 @ 13:22
Postet av: marte

Hadde det vært brann detta gjalt så hadde du hvært helt enig i boikott.. Du bruker en hver anledning til å rakke den å slenge dritt om lsk!

19.mar.2007 @ 13:22
Postet av: ?

Det er på tide å fjerne suspensasjon fra treningskamper/turneringer.. Hva er vitsen med dette...? (STIG)
Så da er det fritt fram for hardt grisespill i treningskamper? Syn for Stabæk at Persson har sluttet. Mannen med de værst grisetaklingene. Heia MFK

22.mar.2007 @ 09:57
Postet av: Davy vanntett

jaja. rart du kan slenge så mye piss? du som har en så sentral jobb i tv2 sporten. skuffende

26.mar.2007 @ 18:24
Postet av: Kjære Alleoverenkam

Vestlendinger lider ikke av mindreverdighetskomplekser,men merverdiinnsikt!

06.apr.2007 @ 15:30

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4519605
hits